Gravidvecka 21
Igår passerade vi halvtid, så idag är det alltså 139 dagar av 280 som återstår av denna graviditet. Om knodden därinne har vett att passa tider det vill säga. Mest troligt inte...

Storasyster var 6 dagar försenad, så jag är fullkomligt inställd på något liknande denna gång. Faktiskt så hoppas jag litegrann på det. Lätt att säga nu kanske när jag fortfarande mår bra, men med tanke på att beräknad förlossning ligger bara 9 dagar efter Selmas 2-årsdag så hoppas jag att han inte är tidig i alla fall. Tänk vad trist att behöva dela födelsedag med sitt syskon (om man inte är tvilling). Vi får se hur det blir, men hoppas kan man ju.

Även denna vecka har hur som helst rullat på. Vi hade tid på barnmorskemottagningen och fick äntligen träffa "vår" barnmorska. Hon verkar bra, så det känns helt ok att vi fått en ny denna gång. Vi fick lyssna på bebisens hjärta för första gången, väga oss (mig och bebisen alltså, +3 kg än så länge) och ta något kompletterande blodprov. 
Vi får se om kommande vecka blir en sjukvecka för mig. Vaknade med rejält halsont imorse, så det känns lite sisådär. Vore inte konstigt egentligen om jag åkte på något, har faktiskt inte varit hemma från jobbet en enda dag på grund av sjukdom hittills efter förra föräldraledigheten. Med tanke på mitt yrke så är det nästan lite superwoman-varning på den.  

Bebisen: Nu är barnet ca 24 cm långt och väger i veckans början 290 g och vid veckans slut 360 g. Fram tills halvtid växer oftast alla barn likvärdigt, men nu börjar de genetiska skillnaderna att framträda. Alltså om bebisen blir lång, kort, smal eller knubbig. Sinnesorganen utvecklas i rasande tempo och bl.a smaklökarna på tungan är nu färdiga. Barnet kan nu reagera på smärta.

(null)

Leos lekland
Äntligen har vi testat det här med lekland! Bättre sent än aldrig får man väl säga, och det var definitivt inte vårt sista besök där.

Det var min tidiga fredag igår och vi kände att vi ville passa på att hitta på något roligt. Ibland är det mysigt att vara hemma också, men det är alltid roligt att komma ut lite. Inte så tokigt att göra av med lite energi heller, och det gjorde vi vill jag lova. Lilla fröken försiktig var till en början livrädd för bollhavet (otippat hehe...), men ju längre tid vi spenderade i småbarnshörnan desto tuffare blev hon, och till slut hamnade vi ändå därinne och kastade runt bollar. Det är Selma i ett nötskal, hon behöver tid innan hon släpper loss. 
Ett lyckat besök i alla fall, och jag kan rekommendera att sticka dit en vardageftermiddag för det var hur lugnt som helst. Helger kan jag tänka mig är galna.

Nu ska vi strax göra oss redo för 2-årskalas för kompisen Nora. Jag har köpt en ny klänning till Selma dagen till ära, och själv ska jag rota fram något ur min låda med gravidkläder.

(null)

Redo för höstrusk
Liten växer så det knakar, och klädstorlekarna bara swishar förbi. Bara att fylla på garderoben!

Skalkläderna i storlek 86 är numera knäkorta, så det var bara att ta en sväng till Tuna Park i helgen och shoppa nytt. Svindyrt, men förhoppningsvis kan hon ha det ett bra tag. Vi köpte Polarn och Pyrets turkosa set med jacka och byxor i storlek 98 (alltså 2-3 år), så om vi har tur så passar de åtminstone från nu och hela vägen genom 2019. Superfin i den turkosa färgen blev hon i alla fall, och pluspoäng för att lillebror kan ärva det sedan. Senare under helgen klickade jag även hem ett par Kavat Fiskeby xc i blått, som blir perfekta nu när sneakersäsongen börjar lida mot sitt slut men det inte riktigt är dags för vinterkängor ännu. Selma är därmed all set för riktigt höstväder nu!

Jag stör mig lite på att det är rosa till flickor och blått/turkost till pojkar på sådana här plagg... Jag hade velat ha ett ytterligare alternativ. Grått? Grönt? Vad som helst. Med lillebror i åtanke blev det dock turkost till Selma nu, även på skor. Tycker det är superfint att matcha med mössa och vantar i en "flickigare" färg.