FREDAGSDRINKEN - Strawberry margarita

Förra veckans drink utgick eftersom det var midsommarafton, men nu är det ju en vanlig hederlig fredag igen så nu kör vi. Då vi plockade jordgubbar tidigare i veckan så blir det ännu en jordgubbsdrink och denna fungerar lika bra med färska jordgubbar som med frysta, men jag rekommenderar att frysa dem först eftersom drinken då blir frozen.


Margarita är för övrigt min absoluta favoritdrink, så den här varianten ligger högt på min topplista. Dessutom är den enkel att göra.

Ingredienser

12-14 jordgubbar
8 cl tequila
4 cl cointriau
1 pressad lime
2 cl sockerlag
Is

Såhär gör du:
Lägg alla ingredienser i en mixer/blender och mixa tills isen är krossad. Anpassa mängden is efter vilken konsistens du vill ha på drinken. Frysta jordgubbar och mycket is ger en härlig frozen margarita, perfekt för en varm sommardag.

Topping
Stryk glasets kant med lime och doppa i salt. Toppa med en färsk jordgubbe till varje glas.

Självplock av jordgubbar

Jag tjatar om detta varje år, men gud vad jag älskar att plocka jordgubbar! Så himla mysigt mitt ute på landet en solig dag och gräva i plantorna. Ja, och så får man ju äta lite under tiden. Tror inte säljarna blir glada om gör det i butik, hehe... Nästa år får Selma vara med och plocka (och äta), då blir det garanterat ännu mysigare.


Vi testade ett nytt ställe som öppnade för säsongen idag. Skirfalls gård heter det och ligger på vår sida av stan. De öppnade tydligen förra året, men hade inte så mycket bär då. Nu var det en jättestor åker och vi var helt själva där strax före lunch. Riktigt idylliskt. 37kr/litern och SÅ goda gubbar. Plus för breda gångar mellan raderna av plantor, till och med barnvagnen fick plats.

Selmas namnsdag

Selma Margareta Olivia, vår lilla solstråle. Idag har vi firat hennes första namnsdag med presenter och hela klabbet. Rent krasst så var det Olivias dag redan i april, men då hade vi inte skickat in papprena till Skatteverket eftersom vi velade med vilket mellannamn hon skulle få. Till slut blev det alltså två stycken. Margareta från mig och Olivia från min farmor. 


Vi har firat namnsdagar i min familj till ganska nyligen. Det föll naturligt bort nu i vuxen ålder, men jag vill gärna fira Selmas. Åtminstone när det är tilltalsnamnet. Någon liten present och kanske något gott till fikat i framtiden. Idag blev hon bortskämd med present från oss och dessutom kom hennes mormor och morfar med paket dubbelt upp de också. Fina leksaker att plocka med uppskattades såklart, även om paketsnörena i ärlighetens namn var höjdpunkten!

Någon mer som firar namnsdag?