Vänskapsknuten

Ett av lördagens städ-projekt blev att putsa fina Vänskapsknuten från Svenskt Tenn. Jag blir lika fascinerad över hur vacker den är varje gång jag putsat den. Valet att köpa den i silver känns fortfarande helt rätt, jag tycker att den har den där fina glansen som den inte riktigt får i mässing, men det är ju en smaksak. Vad jag inte gillar är själva putsningen. Herregud. Vad. Jobbigt. Det. Är. Jag tror att jag utan att överdriva höll på i en och en halv timme. Svettigare än det värsta träningspasset. Hela tiden hittar man nya små fläckar att gno på och de tar verkligen aldrig slut. Men vad bra det blev till slut! Så himla nöjd.

Note to self: Vänta inte så förbaskat länge innan nästa putsning, så kanske du slipper den pärsen.

Late lunch

Sovmorgon och sen frukost är lika med sen lunch. Jag hade en dag solo hemma igår, så jag passade på att ha en riktig jag-dag. Sov ut, glodde på Orange is the new black, läste bok (just nu Avdelning 73 av Sofie Sarenbrandt), städade och fixade lite hemma och allt sådant som hör till. Jag var knappt utanför dörren när jag tänker efter... Riktigt skönt.

Fast det bästa med att vara ensam hemma måste ju ändå vara att få laga och äta precis vilken mat man vill. Jag passade på att äta nudelsoppa med stekta frysköttbullar till lunch, urtrist men såå gott och det ger riktiga flashbacks till sommarlovsdagar när man bodde hemma för hundra år sedan. Middagen blev aningen lyxigare dock, då jag passade på att laga en tacopaj. I love, sambon inte. Perfekt då att äta det när han är borta.

Så nu ska jag hugga in på resterna, och därefter delicatobollarna i kylen. Hoppas ni får en bra söndag!❤️

Att cykla till jobbet

Jag är väl löjlig, men jag känner mig sjukt nöjd med mig själv varje gång jag cyklat till jobbet. Saken är den att jag gärna vill cykla, men eftersom det tar nästan 25 minuter och är urjobbigt så har jag varit lite lat de senaste veckorna. Att cykla hem är inga problem, trots att det är betydligt fler uppförsbackar, för då ska jag ju hem så då spelar det mindre roll om jag är svettig. Det är det där med att komma flåsande och svettandes till jobbet som är problemet. Så jag tränar på att cykla aningens långsammare nu, vilket är svårt. Brevbärarbenen finns där och de trampar gärna på. Vilka problem va?

Ha en fin onsdag!❤️