Matkassen -vad tyckte vi?

När inspirationen till vardagsmaten totalt dog ut så tänkte vi att det kunde vara kul att testa på det här med matkasse. Linas blev först ut och vi älskade verkligen konceptet. Sjukt smidigt att få maten levererad hem till dörren och fina recept att följa. Det kändes lite som julafton att packa upp påsarna och skumma igenom recepten. Sedan gillade jag också att ALLT i kassen användes, alltså inget svinn. 


Vi tog den lättlagade kassen, med tre middagar för fyra personer. Perfekt för oss som även behöver lunchlådor. Vi upplevde portionerna som rejäla och fick av någon rätt till och med ut en extra matlåda, så man behövde verkligen inte gå hungrig. Bra variation också då kassen bestod av en fiskrätt, en kycklingrätt och en kötträtt. Sedan kanske vi inte föll pladask för alla rätter, och tyvärr så hade vi otur med kycklingfärsen som innehöll benbitar, men vi har blivit ersatta för det och känner oss överlag nöjda. Vi kan absolut tänka oss att köpa den igen om inspirationen tryter. Lättlagat var perfekt om man inte vill lägga alltför mycket tid på kvällen på att laga mat, vilket vi inte alltid hinner när det ska tränas och annat.

Denna vecka testar vi ICAs familjekasse. Återkommer med betyg angående den.

BB-väskan

Den berömda BB-väskan är äntligen packad! Vi har även installerat basen till babyskyddet i bilen, så även den biten är färdig. Så himla skönt. Om något skulle dra igång så är det bara oss själva, id-handlingar, iPhones samt väskan och själva babyskyddet att slita med sig i farten och hoppa in i bilen (även om jag inte tror att det kommer hända varken så snart eller så snabbt). Faktiskt bara 30 dagar till beräknad förlossning idag, så det är skönt att vara förberedd. Vi har varit på första av två föräldragruppstillfällen idag dessutom, så jag känner mig laddad. 


BB-väskan då... Vad stoppar man i den? Gravidappen har en bra guide som jag utgått från och sedan lyssnat på tips från vänner. Följande finns nu i vår väska:När det gäller kläder till oss och bebis har jag ingen aning om hur mycket som behövs, men har packat efter rekommendationer. Hellre något plagg för mycket än för lite, men skulle det ändå saknas något så får väl Jimmy åka hem och hämta. Det enda som inte packats ännu är dextrosol, som jag fått tips om. Annars är allt med och systemkameran är preppad med fulladdat batteri och även ett extrabatteri, just in case.

Bebisens kläder är i storlek 50/56 och jag har valt könsneutrala plagg. Man vet ju aldrig...

Acai bowl

Ni vet hur man är sådär skeptisk till att något som är superdupernyttigt på samma gång kan vara gott? Kombon gott och nyttigt går ju tyvärr inte alltid hand i hand, även om man skulle önska det. Något som däremot gick hem hos mig, trots skepticismen, var denna acai bowl som jag fick testa igår. 


Acai-bäret är ett riktigt superbär och räknas som superfood. Väldigt, väldigt nyttigt alltså. Acai bowl är alltså ett bra alternativ till mellanmål eller frukost och mättar grymt bra samtidigt som det är gott. Konsistensen är lite som lagom smält sorbet, och smaken en blandning av blåbär och choklad. Väldigt mumsigt till hemgjord granola och kokosflingor. Denna är från CRfitness café och säljs från och med måndag. Måste dit i veckan känner jag!❤