4 dagar till lopp!

Hur det går med löpträningen? Tackar som frågar. Det går faktiskt ganska bra. Styrketräningen har jag haft lite svårt att få till, men själva löpningen är lättare. Jag har den senaste veckan sprungit 3 km och 4 km, och det har känts väldigt bra i kroppen. Mitt största problem är att jag inte är helt van vid att springa så "korta" sträckor och inte hinner komma in i den där magiska andra andningen. Hela passet blir därför sjukt flåsigt och det blir aldrig riktigt skönt att springa. Men man kan ju inte få allt eller hur? Just nu är jag glad, nöjd och stolt över att jag överhuvudtaget orkar och kan.


En vecka i mitt träningsprogram från CRfitness består av två styrketräningspass, två löprundor och ett pass med backintervaller följt av en liten cirkel med övningar. Det sistnämnda passet blev av idag i Vilstabacken. Mamma och Selma hakade på och vi ångrade oss väl i ungefär samma sekund vi såg väggen vi skulle springa uppför. Jag hade glömt hur brant den är. Det blev en glass efteråt för att orka promenera tillbaka hem igen. Väl värt!

Imorgon är det mammaträning som vanligt (jag byter ett av styrkepass i programmet mot mammaträningen), på onsdag blir det en runda på 4.5 km och på torsdag löpstyrka. Fredag är dagen D och jag känner mig riktigt pepp! Träna in i det sista bara, och hoppas på att fixa de där 5 kilometrarna.

Utflykt till Fjäderholmarna

Vilken dag vi haft! Vi fick tips om Fjäderholmarna som utflyktsmål och gjorde slag i saken tillsammans med min bror och svägerska. Vansinnigt mysigt, helt ok prismässigt och alldeles lagom sådär bara över dagen. Båtarna avgår varje halvtimme från Nybrokajen och Fjäderholmarna ligger endast en halvtimme ut i skärgården. 290 kr kostade varsin tur och retur-biljett för två vuxna och då fick vi en perfekt dag i idyllen. Både rökeri och bryggeri fanns där bland annat, så vi startade besöket med en helt outstanding lunch på rökeriets uteservering. Jag ska erkänna att jag är dålig på att beställa fisk på restaurang, men här var man nästan tvungen. Himmelskt!


Efter det gick vi varvet runt ön och njöt av utsikten, kikade i små bodar och åt glass. Kan verkligen rekommendera ett besök på Fjäderholmarna, vi åker definitivt tillbaka nästa år. 

FREDAGSDRINKEN - Gin & Tonic med fläder och gurka

Det är fredag och veckans fredagsdrink är faktiskt lite otippad. Jag gillar nämligen inte gin & tonic, men med en touch av fläder och gurka så gick den faktiskt hem hos mig. Somrigt, fräscht och inte så sött som en del fruktdrinkar kan bli. Dock är det tydligen skillnad på gin och gin, enligt min kära bartender. Den han använde är en lite finare sort som heter Tanqueray no.10. 


Ingredienser (2 drinkar)
10 cl gin
6 cl koncentrerad flädersaft
Is
Gurka
Schweppes indian tonic


Såhär gör du:
Hyvla gurka med en osthyvel och lägg ca 3 skivor i vardera glas tillsammans med 4-5 isbitar. Måtta upp och häll i gin och koncentrerad flädersaft. Fyll upp glasen med Schweppes indian tonic. Rör om försiktigt med sugrör eller sked så att drinken blir ordentligt blandad.