Smaksensationer

Förstår ni vilken ny värld som öppnar sig när man levt på samma flytande föda i hela sitt liv, och sedan plötsligt får prova nya smaker och konsistenser? Vilken grej! 


Rekommendationen just nu är att bebisar vid 4 månaders ålder får börja med små smakprov vid sidan av modersmjölk eller ersättning, ungefär en fingernagel i mängd. Smaksensationer. Vid 6 månaders ålder är det dags att utöka till smakportioner, ungefär 2/3 av en riktig barnportion i mängd. Selma har fått smaka litegrann av en massa olika barnpuréburkar och är överlag väldigt nyfiken på mat. Särskilt när vi vuxna äter så tittar hon fascinerat, så det är perfekt att kunna ge henne litegrann samtidigt. Mango, blåbär, päron, katrinplommon, morot, potatis och sötpotatis är några av de smaker hon fått testa på. Vi kan väl säga som så att söta och lena fruktpuréer får bra betyg, medan grynigare konsistenser får härligt äcklade grimaser som betyg. Gröt testade vi nu senast och för er som sett min video på Instagram (@niilssonsara) så vet ni att det triggade kräkreflexerna rejält. Stackars barn. Att sitta där och tro att man ska få mumsa på storfavoriten päron, och så kommer en sked havregröt bara sådär. Typiskt. MEN! Skam den som ger sig. Idag testade vi för tredje gången, och la till päronpuré på gröten och det gick då galant. Ungen fick i sig nästan allt jag hade blandat, och med god aptit dessutom. 

Jag tycker att det är jätteroligt att se henne prova sig fram i smakvärlden. Jag är en person som tycker om i princip allt och som gärna smakar allt, något som jag innerst inne hoppas att Selma tar efter. Än så länge verkar det lovande...❤️

Som julafton på en vanlig tisdag

Denna tisdag har varit lite som julafton för både mig och Selma. För Selmas del eftersom hon fick fina presenter av eftermiddagens fikagäst, och för min del för att en ny termin av mammaträning á la CRfitness drog igång. Tänk att man kan sakna något efter bara en veckas uppehåll. Jag velade faktiskt fram och tillbaka in i det sista igår när det gällde om jag skulle anmäla mig eller inte, men till slut blev det så. Gymmet funkar oftast bra med bebis och jag funderar skarpt på att skaffa den där löparvagnen fortfarande, men träning utomhus där bebis kan vara med är så bra så jag ville bara inte missa. Det är så enkelt när hon kan ligga i vagnen och greja med saker, och blir det tråkigt kan man köra ett varv bara. All träning är ju bra träning. Väldigt roligt att träna ihop med en massa andra mammor också. Dessutom gillar jag att ha rutiner eller saker inbokade. Får krupp av att bara gå hemma. En dag eller två går bra och jag älskar såklart att hänga med min mini, men lite vuxet sällskap då och då är nog rätt nödvändigt om jag inte ska bli galen... Kommer på mig med att nynna "Var bor du lilla råtta? I en hatt! Vad gör du klockan 8? Jagar katt!" och så vidare för mig själv ibland. Selmas favorit nummer ett för tillfället, haha!

Mikaela & Pontus 2017

Åh, vilket bröllop! Gårdagen var verkligen mitt i prick när det gällde allt och det var så roligt att vi fick vara med och dela deras stora dag med dem. Jag hade så himla roligt och det kunde verkligen inte ha blivit en bättre dag. 


Vigseln ägde rum i Kloster kyrka och jag tycker den är så fin så jag blev rörd redan när vi gick in. Kyrkor är så pampiga tycker jag, man tappar andan litegrann bara av att vara där. Festen var sedan i festvåningen i Rademachersmedjorna. Riktigt lyckat, fint uppstyrt av toastmaster och toastmadame samt magiskt god mat.

Det var inte bara mitt första bröllop, utan första gången vi var borta från Selma en hel dag. Vi åkte hemifrån runt 14 och var hemma ca 23.30, så det blev ganska många timmar. Hennes mormor och morfar skickade en del uppdateringar och det hade gått hur bra som helst. Hon sov så sött när vi kom hem. Väldigt skönt för mammahjärtat!❤️