6 år tillsammans
Som rubriken lyder så har vi nu klarat av hela 6 år tillsammans. Helt galet, men vi har hunnit med en hel del. Köpt lägenhet, köpt hus, varit på 10 utlandssemestrar (om jag inte missat någon) och så nu bebis. Bland annat. Tiden går fort när man har roligt, som det ju heter.

Det blev inget firande igår, när årsdagen var, eftersom vi är mitt uppe i detta svinkoppsträsk. Det får bli något att se fram emot när vi tagit oss igenom det och alla är friska och krya. På tal om det så tror vi att vi faktiskt ser ljuset i tunneln här nu. Hoppas att jag inte jinxar något genom att skriva det nu... En uppdatering på den fronten kommer imorgon! Tänkte också ta mig tid att skriva av mig lite om hur jag mår och hur återhämtningen efter förlossningen fortlöper eftersom jag fick en fråga angående det och insåg att jag helt glömt bort det. Fokus har verkligen varit 110% Selma den senaste veckan och jag har knappt ens hunnit eller kunnat äta eller borsta tänderna. Vi hoppas att det ordnar sig nu så att vi kan återgå till ett någorlunda normalt och fungerande liv.
 
En liten hyllning för 6 år av kärlek, ett grattis till oss och ett stort tack till mannen som hållit sig samman medan jag har brutit ihop totalt de senaste dagarna. Selma kunde inte fått en bättre pappa!

 
3 veckor

Igår blev hon tre veckor gammal, vår goa lilla tjej. Hon som passar på att bränna av sina första riktiga leenden mot en trots svinkoppor och allmänt elände. Mammahjärtat är lite söndertrasat här, men nu försöker vi fokusera på det positiva. Kopporna ser bättre ut och på dagens BVC-besök visade det sig att ersättningen vi gett har gett resultat. Ungefär 340 g har hon gått upp sedan i fredags, heja heja! Jag fick också rådet av sköterskan att försöka slappna av och se amningen mer som mysamning och tänka att hon faktiskt får i sig det hon behöver genom modersmjölksersättningen. Jag ska verkligen försöka med det när dessa koppor är borta, men framförallt ska jag försöka släppa känslan av misslyckande som hänger som ett stort svart moln över mig. Så länge lilltjejen får mat och mår bra så är allt okej!❤


Lilla kämpen

Vi kämpar på här med alsolsprit, bakteriedödande krämer och återfuktande salva. Inte helt enkelt på en snart 3 veckor gammal bebis, men det verkar gå åt rätt håll i alla fall.


Vill tacka er som tipsade om knep vid sår i samband med amningen! Jag tror att även det börjar bli bättre nu när jag smörjt med bröstmjölk och använt mjölkuppsamlingskupor, men jag har inte ammat sedan i fredags för att låta såren vila. Istället har jag pumpat och vi har gett mycket ersättning om vartannat. Inte konstigt att lillan inte gått upp i vikt, då det verkligen inte är mycket jag får ut och hon slukar en flaska ersättning på nolltid. Lilla hjärtat!❤