Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Odlarbesök

Publicerad 2013-03-31 19:59:00 i Allmänt,

Ikväll blir jag bjuden på middag hos mamma och pappa. Lax, potatis, sallad, skagenröra och hemgjord romsås. Hur gott som helst!

Egen crossfit

Publicerad 2013-03-31 14:14:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Idag visade Forevers påskschema att det skulle vara Xfit kl 12.00, men när klockan närmade sig tio över och instruktören fortfarande inte dykt upp så började de flesta gå därifrån. Trist när man tagit sig till gymmet och så blir det inget. Jimmy och jag har ju dock kört passet ett par gånger och vet hur det går till så jag hämtade min iPhone och så körde vi själva istället. Jobbigt värre!

Snart är det dags för mig att göra mig redo för jobb. Kl. 15-18 blir det idag så det är ett riktigt pluttpass jämfört med alla jag jobbat tidigare i veckan. Imorrn är jag ledig och det ska bli såå skönt!

Halva vägen kvar

Publicerad 2013-03-31 10:39:22 i Allmänt, Utbildning,

Jag gillar denna påskdag skarpt och det finns två anledningar till det. För det första vreds klockan om till sommartid inatt, vilket innebär att vi är ett steg närmare den efterlängtade sommaren. Dessutom är det ju sista mars så i morgon går vi in i april och det måste väl ändå kunna räknas som en officiell vårmånad tycker jag.

För det andra så slutar kursen jag hållit på med sedan mitten på januari idag enligt papprena. Det betyder dels att halva den här terminen har gått och vi är alltså halvvägs till sommarlovet, men det betyder också att exakt halva min utbildning har passerat. Jag är alltså halvvägs till att bli en färdigutbildad förskollärare. Andra halvan av utbildningen får gärna gå lika snabbt som den första för jag längtar ihjäl mig!  

Om en vecka

Publicerad 2013-03-30 12:34:00 i Allmänt,

Som vanligt är det jobb för mig idag, kl. 13-18. Jag har jobbat helt sinnessjukt mycket nu i mars så jag hoppas att det syns på lönen sedan. I och med att jag jobbat så mycket så behöver jag ju heller inte ha dåligt samvete över att ge bort min lördag nästa vecka när vi ska till Stockholm så det är ju smidigt.
Det ska bli så himla skönt att vara ledig en helg, komma bort lite bara jag och min kärlek och spännande att gå på musikal. En vecka kvar nu bara!

Lååååångfredag

Publicerad 2013-03-29 18:24:00 i Allmänt, Jobb,

Mumsar kärleksmumstårta på jobbet. Härligt fredagsnöje verkligen... Började kl 16 men det känns som att det var en evighet sedan. Fast vad väntar man sig när det är långfredag? Jag får trösta mig med att det är bra betalt idag i alla fall.

2 år

Publicerad 2013-03-29 12:48:10 i Allmänt,

Idag är det ingen vanlig dag. Förutom att det är långfredag så är det även 29 mars och det betyder att jag och min fina underbara Jimmy har varit tillsammans i 2 hela år. Samtidigt som tiden går supersnabbt så känns det också som att vi alltid har kännt varann. Jag måste vara världens lyckligaste! 

Vad vi hittills har gjort på våran dag är att träna bodypump och äta lunch. Det blir ett lite mer ordentligt firande nästa helg när vi ska till Stockholm bara vi två och ha det bra. Längtar!

 

Anmäld till Å-varvet

Publicerad 2013-03-28 18:44:41 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag anmälde mig förresten till Å-varvet idag. I år går det av stapeln lördagen den 15 juni kl. 15.00 och jag är superladdad redan. Denna gång springer jag med Forever istället för med Jimmys jobb och jag hade turen att vara bland de 50 första som anmälde sig och då bjöd de på startavgiften.

Årets mål blir att slå min förra tid på 55 min och 25 sek, så det är väl bara att börja träna så fort som möjligt. Från och med nästa vecka tänker jag lägga in en dag med långdistanslöpning på gymmet utöver intervallerna och sedan hoppas jag på att isen smälter snart så att man kan börja springa utomhus. 

Bjussar på några bilder som Andrée knäppte vid förra årets Å-varv. Tur att jag är så fantastiskt snygg när jag springer... Men jag ser ju i alla fall glad ut och det är ju alltid något!

 

Milon

Publicerad 2013-03-28 17:04:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Klockan 13 idag hade jag och min kära mor bokat en tid för att bli installerade i Milon som de har på Forever. Det är en cirkelträning (se bild nedan) där man går igenom alla kroppens stora muskelgrupper varvat med kondition. Tre styrkemaskiner, sedan cykling följt av tre styrkemaskiner till och sist crosstrainer. Ett varv tar 17,5 minuter och då kör man 1 minut på vardera styrkemaskin, 4 minuter på vardera konsitionsmaskin och så har man 30 sekunder på sig att ta sig mellan stationerna.

Det fiffiga med Milon är att man vid installationen får ett kort med ett chip som ställs in efter ens egna mått och när man stoppar i det i maskinen man ska köra så ställer den in sig automatiskt och minns vilka vikter man hade på förra passet. Man behöver alltså inte slösa tid på att fixa med inställningar och vikter utan det är bara att köra. Dessutom är maskinerna så fiffiga att de gör träningen jobbigare. I t.ex. bröstmaskinen pressar man framåt med hjälp av bröstmusklerna, men på tillbakavägen pressar maskinen mot en vilket gör att man aktiverar musklerna mycket mer än i en vanlig bröstmaskin som finns i alla gym. På så sätt blir träningen 30% mer effektiv än vanlig gymträning.

Konceptet är tyskt och man utformade det tydligen eftersom studier visat att tiden från det att man går hemifrån och beger sig till gymmet till att man kommer hem igen är 2 timmar, men med resväg, ombyte, inställning av maskiner/viktval och eventuella möten med bekanta så blir den effektiva träningstiden bara pluttiga 17,5 minuter. Därför skapade man Milon som ju då tar lika lång tid, men som är mer effektiv och man räknar med att genom att träna Milon minska den avsatta tiden för träning från 2 timmar till 1 timme.

Faktiskt så var det både jobbigt och roligt. Eftersom maskinen pressar tillbaka så blev det riktigt tungt i styrkedelarna och på konditionen hade man riktlinjer för hur snabbt man skulle köra så svetten bara rann och rann. Jättekul och framför allt enkelt. Det enda man behöver bry sig om är ju att hålla reda på kortet och sedan öka vikter när man känner att det är dags. Jag ska prova på det i en vecka nu och sedan bestämma mig för om det är något för mig eller inte. 

Såhär ser en Milon-cirkel ut. När det bubblar i pelaren i mitten betyder det att man ska köra på och det pågår i en minut från att det startar och sedan när bubblorna försvinner har man en halv minut på sig att förflytta sig till nästa maskin innan bubblorna startar igen.
Och såhär ser kortet ut. Fick en praktisk liten ficka att ha det i också. 

Färdig!

Publicerad 2013-03-28 12:12:59 i Allmänt, Utbildning,

Nu är tentan tillfixad och inskickad. Totalt 11 sidor och 4772 ord blev det. Så hemskt skönt att ha det gjort, trots att jag är inställd på att få underkänt och behöva komplettera.

Nu blir det lunch och sedan gymmet.

Svårt att sova

Publicerad 2013-03-28 09:45:49 i Allmänt,

Jag kan nog vara världens tröttaste idag. Lite osäkert när jag somnade i natt, men senaste gången jag tittade på klockan så var den strax före tre och jag tror att jag låg och vred och vände mig ett bra tag till efter det. Finns det något värre än att inte kunna sova när man verkligen vill? Vet inte vad det berodde på heller... Kanske att det var fullmåne, att jag druckit en celsius på eftermiddagen eller bara helt enkelt var för uppe i varv efter jobbet. Tråkigt och irriterande oavsett orsak.

Men frukosten är intagen och jag är på plats i mitt plugghörn för att finslipa det sista på hemtentan. Det behövs fixas lite med referenserna och sedan är det korrläsning som gäller.

Inte på topp

Publicerad 2013-03-27 18:47:53 i Allmänt,

Intervallerna gick inget vidare idag tyvärr. Nog för att det alltid är jobbigt, men inte SÅ jobbigt. Tror jag har något i kroppen fortfarande och det får gärna försvinna så fort som möjligt. Min taktik att träna bort har dock fungerat rätt bra måste jag säga för jag mår bra mycket bättre än vad jag gjorde i helgen.

Just nu är det hur som helst jobb som gäller. Kämpar på och ser fram emot morgondagen då jag är ledig!

Från tentaslit till löpbandet

Publicerad 2013-03-27 13:32:25 i Allmänt,

Gissa om jag är lycklig över att jag just skrev sista ordet på min jädra hemtenta på 6 jädra högskolepoäng??! Åh. Så. Skönt! Jag har fortfarande ingen aning om jag har gjort rätt, men jag har i alla fall gjort ett riktigt tappert försök och det är jag nöjd med så nu avslutar jag för idag. Korrläsning och eventuella ändringar får vänta till morgondagen. 

Hoppar direkt över till en Celsius Jordgubb/Kiwi och laddar för löpning. Intervaller står på schemat och det ska bli himla trevligt efter att ha suttit klistrad på en köksstol framför datorn i alldeles för många timmar...

Tentaångest

Publicerad 2013-03-27 09:27:25 i Allmänt, Utbildning,

Ångesten som uppstår när man vaknar på morgonen och det första man kommer att tänka på är att man måste, måste, måste skriva hemtenta i princip hela dagen. Den ångesten är ingen höjdare om ni frågar mig. Men måste man så måste man. Jag fick inte så mycket gjort igår eftermiddag och det betyder att jag har nästan hälften kvar av eländet. Så nu är det bara att köra! Jag ska jobba ikväll och jag tror att jag avlider om jag inte får träna någon gång under dagen, så min plan är att skriva på som bara tusan nu på förmiddagen och förhoppningsvis hinna till gymmet under eftermiddagen. Heja mig!

På kören

Publicerad 2013-03-26 19:04:00 i Allmänt,

En timma bodypump följd av världshistoriens snabbaste dusch och nu sitter jag redo på min plats i körlokalen. Jag jobbade ju förra tisdagen så det blir lite extra roligt idag eftersom det var ett tag sedan sist.

Lunchpaus

Publicerad 2013-03-26 12:36:12 i Allmänt, Utbildning,

Nu är det dags för lunch så jag tar en paus från skrivande och svänger ihop lite pasta med tonfiskröra som jag tänker äta framför tvn. Peppar, peppar så känns det faktiskt inte så pissigt med hemtentan längre. Jag har kommit en bit nu (1712 ord av ca 3500 vilket motsvarar 3 sidor av ca 5-6, plus bilagan på drygt en sida som jag skrev igår) och även om jag fortfarande inte har en susning om ifall jag skriver ens i närheten av rätt eller inte så känns det ändå bra att det har lossnat lite. Tar någon timmes paus nu och sedan blir det ett par timmars skrivande till innan jag ska iväg på annat. Jag har morgondagen på och torsdag fram till kl. 16 på mig så jag tror nog att det ska gå vägen till slut...

Som vanligt när jag skriver tenta så använder jag mig av hela köksbordet (Jimmy blir tokig...).

Det går bra nu...

Publicerad 2013-03-26 10:47:33 i Allmänt,

Det gick helt och hållet uruselt att handla idag. Men så är det väl när man ska försöka skynda sig... Först och främst letade jag ihjäl mig efter en grej som Jimmy bad mig köpa för att göra rent fogarna i badrumsgolvet med. Det skulle se ut ungefär som en diskborste med handtag och allt, fast med stråna i rader. Efter att jag letat i ungefär en kvart så kom jag fram till att det var en helt vanlig rotfruktsborste han menade. 

Nästa problem blev när jag stoppade i självskanningsmackapären i dockningsstationen vid utcheckningen och kom på att jag glömt skanna en vara. Suck... Fick då avbryta köpet, men scannern gick ju inte att få tillbaka så jag fick ställa mig i vanliga kassan och kände att det skulle bli jäkligt jobbigt att plocka upp allt som jag så fint packat ner i mina påsar. Tack och lov fick jag en snilleblixt och kom på att det kanske skulle gå att ändå betala de andra varorna och sedan ta den sista i avstämningskassan, och det gjorde det!
 
Med alla varor uppackade så är det väl bara att fortsätta med helvetestentan..........

Tjuvstart

Publicerad 2013-03-26 08:56:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag fick ett infall att tjuvstarta påsken litegrann med två smarriga hårda äggmackor med kaviar till frukost. Mycket bra start på dagen.
Nu ska jag sticka iväg och veckohandla och sedan blir det plugg igen. Vill bara ha eländet överstökat!

Våffeldagen

Publicerad 2013-03-25 13:28:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Är det våffeldagen så är det! Det blev en nyttig variant som var helt okej, men tyvärr blev de inte så frasiga och det är väl i princip det jag gillar mest med våfflor så det var ju lite synd. Jag åt dem i alla fall med skivad banan och en hemgjord "jordgubbssylt", eller vad man ska kalla det, som jag gjorde genom att mixa frusna jordgubbar med lite lättkesella och stevia. Helt okej det med faktiskt, men inte lika gott som riktig sylt och glass. Fast för att vara nyttigt så var det inte så tokigt.

Nu ska jag roa mig med att ta hand om disk och sedan fortsätta med tentan. Skjut mig...

Fint att köra fast innan man ens börjat...

Publicerad 2013-03-25 10:51:20 i Allmänt, Utbildning,

Ja nu är jag i alla fall färdig med kompletteringen, men det känns lite sådär att jag knappt fattar ett smack av vad hemtentan på 6 högskolepoäng går ut på. Frågan är ju om det är instruktionen som är rörig eller om det helt enkelt är jag som är väldigt trög... Hur som helst så känns det lite svårt att komma igång när man inte förstår. Ingen aning om i vilken ände jag ska börja ens. Och det kan ju aldrig sluta bra när man börjar skriva med inställningen att "jag gör så gott jag kan men jag kommer ändå att få underkänt och behöva komplettera så det är ingen idé att jag lägger alltför mycket krut på det just nu". Precis så känns det just nu...

Slut på ursäkter

Publicerad 2013-03-25 09:28:59 i Allmänt, Utbildning,

På plats här i mitt plugghörn i köket så har jag inga ursäkter för att skjuta upp eländet längre. Både motivation och inspiration är i botten, men det är inlämning på torsdag. Till och med att betala räkningar kändes roligare så det är vad jag har pysslat med den senaste kvarten. Men som sagt så har jag slut på ursäkter nu och det är bara att sätta igång. Tänker börja med att göra en komplettering på min didaktiska planering för jag hade tydligen missat några litteraturkopplingar. Alltid de där jäkla referenserna som ska bråka med mig... Men efter det blir det i alla fall att dra igång med tentan som ska in på fredag. Usch!

Gladiatorerna-finalen

Publicerad 2013-03-24 17:45:00 i Allmänt,

Träningen var jobbig som vanligt och därför känns det lite extra välförtjänt att sjunka ner i soffan och titta på finalen av Gladiatorerna som var i fredags när jag jobbade. Jimmy har lyckats övertala mig att äta pizza ikväll så det är vad som väntar efter denna spännande final.

Kupongrace

Publicerad 2013-03-24 15:19:00 i Allmänt,

Lite lunch i form av ceasarsallad och sedan några fynd tack vare bra kuponger. Bl.a. så blev det en snygg topp och hårinpackning.

Nu: crossfit!

Ledig dag

Publicerad 2013-03-24 13:04:31 i Allmänt,

Mina fem kvällar på jobbet denna vecka ligger bakom mig och idag är jag helt ledig så allt känns hur bra som helst. Det enda negativa jag kan komma på är att jag börjar känna mig lite hängig så antagligen är det en förkylning på gång. Det kommer alltid efter att jag varit och hälsat på i förskolan och jag var ju där i måndags så det var väl rätt så väntat nu då... Men just idag tänker jag njuta av att vara ledig och låtsas som ingenting. Det är inte varje dag jag och min kärlek är lediga samtidigt så det är bara att ta vara på de få dagar det blir. Denna söndag tänker vi spendera med att ta en tur till Tuna Park där det är kupongrace och sedan blir det antagligen träning vid fyra.

Vinkväll

Publicerad 2013-03-23 23:28:00 i Allmänt,

Jag sitter just nu hemma hos Amanda och dricker rött med henne och Ronja. Tjejkväll it is!

Hard work work

Publicerad 2013-03-23 13:35:00 i Allmänt, Jobb,

Jag har ju redan jobbat fyra kvällar den här veckan, så varför inte slå till på lördagskvällen också? 14.00-22.15 är det som gäller idag! 

Jobb om en stund

Publicerad 2013-03-22 16:18:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Förbereder mig för jobb med ett riktigt supermellanmål. Minikeso, kanel, vindruvor, kiwi, banan, pumpakärnor, valnötter och en matsked jordnötssmör är det i min lilla tallrik. Helt underbart gott måste jag säga. Om jag inte orkar fem timmar på jobbet efter detta så vet jag inte vad...

Dagens träning är förresten också avklarad. Det blev bodypump som vanligt på fredagar och idag var det lite extra jobbigt. Träningsvärken i baksidan av mina ben från gårdagen är inte ens kul just nu.

Good morning!

Publicerad 2013-03-22 09:27:00 i Allmänt,

Största nackdelen med att jobba kväll? Helt klart att man kommer i säng sent och därför också sover länge morgonen efter. Förutom att jag är dödstrött så känner jag redan nu att jag har träningsvärk i baksidan av låren. Aj. Men jag ska försöka pallra mig upp strax ändå för magen kurrar.

Bra avslut på en bra dag

Publicerad 2013-03-21 23:14:00 i Allmänt,

Jag avslutar en bra dag med lite frukt och en kopp rött te framför tvn. Läggdags strax så jag inte sover bort hela morgondagen. Blir (tyvärr) jobb då med!

Dagens mellanmål

Publicerad 2013-03-21 15:07:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Mellanmålet idag blev päronklyftor, en kiwi och Finn Crisp med jordnötssmör och skivad banan. Väldigt gott och den perfekta uppladdningen inför kvällens jobb. Jag börjar kl. 17 och kör till stängningen 22.15.

Nya Xfit

Publicerad 2013-03-21 12:32:06 i Allmänt, Träning & hälsa,

Den här veckan kom det ett nytt crossfit-pass och det har jag just provat. Grymt! Det här programmet är tydligen det första där man paras ihop med en annan person för att pusha varandra och dra nytta av varandras styrka, och det konceptet gillade jag verkligen. Några exempel på övningar vi körde var utfall, plankan där man körde high five med partnern, jägarvila där man stod rygg mot rygg och skickade en boll till varandra, höga knän där den ena höll upp mitsar åt den andra och flera andra riktigt tuffa övningar. Galet jobbigt och det underlättade ju inte direkt att jag hade kört 30 minuter crosstrainer precis innan och sedan dessutom blev tillfrågad att hjälpa instruktören att demonstrera övningarna eftersom ingen hade provat det nya programmet innan och hon behövde någon att visa på, så det blev ett extra varv för min del. 
Nu blir det blodpudding med keso och lågkalori-lingonsylt. Tror energidepåerna behöver en rejäl påfyllning efter dagens träning.

Fick ju förresten min första stämpel i min loggbok idag. Ett bra sätt att hålla koll på hur mycket man tränar.

Gröt

Publicerad 2013-03-21 10:18:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag och gröt är äntligen vänner igen. Jag åt det jämt förut med bara mjölk till, men efter ca 2 år så tröttnade jag helt enkelt och det nästan vände sig i magen så fort jag såg en gröttallrik. Men nu går det bra igen och jag har upptäckt en ny variant: 1dl fiberhavregryn, ca 1-2 msk krossade linfrön, 1/2 krm salt, 2-2 1/2 dl vatten och in i mikron ca 3 minuter. Servera med frusna hallon, solroskärnor och lättmjölk. Gudomligt!

Öppet hus

Publicerad 2013-03-20 20:39:42 i Allmänt, Träning & hälsa,

Ja det var ju då öppet hus på gymmet idag och efter ett samtal med en som jobbar där, en rundtur och lite träning så bestämde mamma sig för att bli medlem. Så nu jäklar kommer hon inte undan för nu har jag koll på henne! 

Det hade sina fördelar för mig också att bjuda med henne för jag fick en riktigt fin träningsväska i present och så fick jag en loggbok med plats för 90 stämplar. Den fungerar som en liten utmaning då jag har ett år på mig att fylla häftet med en datumstämpel per träningstillfälle, alltså måste jag genomföra 90 träningspass under ett års tid. Efter pass 18, 36, 54, 72 och 90 så får man också en liten present. Jag tror att det kan vara typ en proteinbar eller liknande saker, men ändå en liten morot att sträva efter. Om inte annat blir det roligt att se hur lång tid det tar mig att komma upp i 90 träningspass...

Förresten så fick jag även en liten lapp som ger mig möjlighet att bjuda in vänner att börja träna på Forever, så det är bara att hojta till om någon är intresserad. Jag älskar stället! Det går isåfall till som så att jag lämnar ert namn och telefonnummer till dem och sedan ringer de och bjuder in er och jag tror att man kan få en gratis prova-på-vecka om man vill testa. Så som sagt, säg bara till!

Lycka i katalogformat

Publicerad 2013-03-20 14:10:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Ni vet lyckoruset man fick när man var sådär en 7 år, det började närma sig jul och leksakskatalogerna ramlade ner i brevlådan? Samma känsla upplevde jag igår när Stadium-katalogen kom. Jag vill ha allt. Mer eller mindre. Speciellt sugen är jag på årets Asics. Bästa löparskorna om ni frågar mig. Jag har ju förra årets modell och nu kliar det verkligen i fingrarna riktigt ordentligt. Gaaah! En himla massa snygga träningskläder fanns det också så nu har jag ett problem här. Det är ju synd att allt träningsrelaterat ska vara så dyrt...

Å andra sidan måste jag ju säga att om det är något som jag borde lägga pengar på så är det ju träningskläder för det använder jag ju i princip varje dag. På tal om det så ska jag faktiskt strax till gymmet en sväng till. Forever har öppet hus nu kl. 14-19 och jag har bjudit med mig mor min så hon ska få se hur det ser ut och provträna.

Återhämtning

Publicerad 2013-03-20 11:29:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Intervallerna gick kalasbra idag måste jag säga. Ville som vanligt lägga mig ner och kräkas efter halva tiden, men envishet räcker långt kan jag tala om!

Dagens kalorimål: 550.
Dagens distansmål: 10 km.
Prestationsmål: att orka spurtarna på hastighet 13.0.

Just nu sitter jag och mumsar på den bästa återhämtningen jag kan tänka mig, dvs ett stort glas vatten, en flaska Paulúns kokosvatten och två Finn Crisp med mosad avokado och ytterst lite örtsalt. Såååå gott! Avokado är definitivt mitt favoritpålägg när det gäller hårda mackor. Och så är det ju en stor bonus att det är supernyttigt.

Working

Publicerad 2013-03-19 18:23:00 i Allmänt, Jobb,

Ikväll kör jag jobb för fjärde dagen i rad, varav andra stängningen i rad. Det senaste året har det ju blivit mestadels öppningar för min del, men nu helt plötsligt känns det som att jag nästan bara jobbar kväll istället. Lika bra att vänja sig för jag har bett om att få jobba så mycket vardagkvällar som möjligt i sommar sedan.

För övrigt så fick jag massor av beröm av en kund för "mitt jättetrevliga bemötande" i kassan. Det var en igår också som påpekade det och förra veckan sa en kollega samma sak. Alltid kul att höra, fast samtidigt lite pinsamt för jag vet inte riktigt vad man ska svara på det... Men som sagt, kul att höra att man gör något rätt!

Huvudvärk

Publicerad 2013-03-19 13:56:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Trots lättare huvudvärk tog jag mig till gymmet, överlevde 60 minuter stentuff bodypump och belöningen blir nu ett avsnitt "One Tree Hill" och lite lunch. Dagens blev fullkornspasta ihoprört med minifraîche, hackad rödlök och tonfisk. Sjukt gott för att vara så enkelt att svänga ihop.

Lyckad veckohandling

Publicerad 2013-03-19 11:12:00 i Allmänt,

Tog mig en sväng till Maxi för veckans handling nu på morgonen och med ett saldo på 454 kr på Ica-kortet kändes det som att det skulle bli lite svårt (landar i vanliga fall på någonstans runt 600-700 kr). Men när allt på listan plus ett par saker till var nerpackade i påsarna visade självskannern 449 kr. Det kallar jag att hålla sig till budgeten!

Efterlängtat

Publicerad 2013-03-18 23:02:00 i Allmänt,

Äntligen har jag fått komma hem, krypa upp i soffan framför tvn och mumsar på en risifrutti. Denna smak överraskade mig faktiskt positivt. Snart blir det dock sängen så jag orkar med morgondagen.

Käkar på jobbet

Publicerad 2013-03-18 18:57:00 i Allmänt,

Jag sitter här och njuter av den sista matlådan från middagen i lördags. Man tror inte att rotfrukter ska bli så bra att kyla och värma igen, men gudars vad gott det är!
De första timmarna jobb har gått rätt snabbt så det får gärna fortsätta så så att jag får komma hem någon gång. Längtar efter att få dra på onepiecen och sjunka ner i soffan en stund...

Rolig aktivitet

Publicerad 2013-03-18 14:53:22 i Allmänt,

Jag hade en riktig kanonförmiddag på min fältskola idag. Ni kan ju tänka er hur roligt (och plaskblött!!!) det är att tappa upp en stor balja vatten, plocka fram massa kannor, koppar och kastruller i plast och sedan släppa lös tre småttingar. Tur att det var ett våtutrymme vi var i! Sjukt roligt var det i alla fall.

Efter den blöta upplevelsen tog jag en sväng till gymmet och nu är det snart dags att bege sig mot jobbet för en härlig jobbkväll.

Fältstudie på gång

Publicerad 2013-03-18 08:34:45 i Allmänt, Utbildning,

Ny vecka och en rätt så fullspäckad sådan. Den börjar med att jag alldeles strax ska åka till min fältskola och göra en fältstudie. Jag ska genomföra aktiviteten som är kopplad till hållbar utveckling som jag planerade och lämnade in för ett tag sedan så jag är lite smått nervös nu. Men det går nog bra. Tanken är ju inte att det ska gå helt perfekt för då har jag ju inget att skriva om i min tenta sedan... Men ändå lite nervöst!

Bakismat

Publicerad 2013-03-17 19:27:00 i Allmänt,

Egentligen är jag inte det minsta bakis överhuvudtaget, men det känns ju bra att skylla på det när man ska trycka i sig pizza en söndagkväll. En smarrig 50/50 i storlek medium från American pizza slog vi till på idag. Halva kebab och halva taco. Det slank ner finfint och nu är jag totalt proppmätt.

Jag har snott en bil...

Publicerad 2013-03-17 14:56:00 i Allmänt,

...av mina föräldrar. De råkar ha fyra stycken för tillfället och jag behövde en för att ta mig till och från jobbet igår när Jimmy var till Stockholm på dagen. Det roliga är att jag nästan alltid körde den här lilla pärlan förut när jag bodde hemma, men i fredags när jag hämtade den så kändes det som första gången jag körde den. Koppling och växling var helt annorlunda mot Polon och när jag parkerat tog det mig en bra stund innan jag kom ihåg hur jag skulle få av ljusen. Dessutom är jag ju van vid backkameran så det var lite annorlunda att backa också. Konstigt vad fort man vänjer sig vid nytt och hur fort man glömmer det gamla.

Gårkvällen

Publicerad 2013-03-17 11:12:18 i Allmänt,

Det var längesen jag sov såhär länge, men så blev det idag. Nu är det frukost som gäller. Får bli en lättare variant eftersom jag måste käka lunch också innan jag börjar jobba kl. 15.

Kvällen igår blev mycket lyckad. Fia och Robban kom över strax efter sju och då slängde jag precis in maten i ugnen (marinerad fläskfilé med rotfrukter, grönsaker och fetaost), så det blev middag, vin/öl, blåbärspaj till efterrätt och sedan spelade vi en omgång Buzz innan vi knallade ner till stan. Mycket trevlig kväll!

Fiskbensflätar mitt hår

Publicerad 2013-03-16 12:21:00 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

Hår och frisyrer är verkligen inte min grej, så därför är jag lite extra stolt över att faktiskt kunna göra en fiskbensfläta på mig själv. Det är nämligen ett himla piller och utan spegel så man inte ser hur det ser ut där bak så blir det ju inte direkt lättare. Helt smärtfritt är det inte heller för det blir en satans mjölksyra i triceps av att hålla upp armarna i 20-25 minuter och så får jag dessutom röda märken i nacken och på axlarna av att jag trycker så krampaktigt för att flätan ska bli tajt och hållas på plats. Men ska man vara fin får man lida pin som det så vackert heter. Tycker jag lyckades rätt bra med dagens fläta hur som helst och jag gillar att det ser lite sådär slarvigt casual ut. Hoppas den håller i de fem timmar som jag strax ska iväg och jobba.

Dinkelklämmor

Publicerad 2013-03-16 09:53:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Vitt bröd har ju inte världens bästa rykte och jag undviker det helst, men vissa bröd som t.ex. surdeg och fullkorn är helt okej. Gissa då om jag blev lycklig när jag hittade de här dinkelklämmorna som både är surdeg och fullkorn i affären. Riktigt goda var de faktiskt också så nu har jag ett kanonbra bröd till helgerna när man kan unna sig att lyxa till det lite med mjukt bröd för en gångs skull.

Promenad till odlaren

Publicerad 2013-03-15 16:23:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag tog mig en solig promenad upp till odlaren alldeles nyss. Riktigt skönt! Lite drygt 45 minuter tog det bara, så där blev jag lite överraskad faktiskt för det känns som att det borde vara längre.

Just nu har vi precis börjat resan mot Skavsta där jag och mamma ska lämna av lillebror som ska hälsa på flickvännen i Skottland.

Lättirriterad

Publicerad 2013-03-15 13:39:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Då var dagens bodypump-pass avklarat och det var lika kul som vanligt. En grej som kan störa mig ibland är när man kommer in i träningssalen tidigt, tar en plats längst bak, plockar fram alla redskap, sitter där och väntar på att passet ska börja medan salen fylls mer och mer och när det är ca 5 minuter till start så kommer den någon typ och klämmer in sig mellan mig och väggen där det är tänkt att jag ska stå även fast det finns plats framför. Det komiska i det hela är ju att sedan kommer frågan "skulle du kunna flytta fram lite?". Jag känner lite att om man så gärna vill vara längst bak så kanske man ska komma i god tid eftersom det är de platserna som går åt först. Tjejen idag hänvisade jag till den tomma luckan framför mig och när hon såg skeptisk ut och stod kvar så sa jag rätt och slätt att hon fick lov att flytta på sig för att jag annars inte skulle få plats att göra utfall och benböj utan att snubbla på hennes saker. Känner mig lättirriterad idag, men det måste man ju också vara ibland.

Nu är proteinshaken på väg ner i magen och sedan blir det proteinpannkakorna som blev över igår till lunch framför onsdagens Grey's-avsnitt.

Publicerad 2013-03-15 11:18:16 i Allmänt,

Idag var jag uppe tidigt och har redan varit på först Coop Forum och sedan Hemköp. Det blev lite handlat på Coop inför morgondagen när Fia och Robban ska komma över och äta middag och sedan hämtade jag paket på Hemköp. Måste säga att kontrasterna mellan de två ställena var rätt stora. På Coop var det i princip minst en människa som jobbade där i varje gång (träffade till och med på Ronja) och när man kom fram till kassorna så var det fler kassor öppna än vad det var kunder just då, men när jag sedan kommer till Hemköp där jag bara skulle ha två förpackningar glass så var det två kassor öppna och köerna ringlade sig genom hela butiken vilket gjorde folk ganska irriterade. Fattar inte varför man inte ropar på en kassa till i den situationen... Ursäkta språket men jag tycker att det är riktigt jävla dåligt. Utan kunder - ingen butik, så gör kunderna nöjda för sjutton!

Proteinpannkakor

Publicerad 2013-03-14 19:11:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Torsdag är väl en pannkaksdag om något, så efter en del googlande bestämde jag mig för proteinpannkakor. De blev vrålgoda med med lite hallon, blåbär, mango och keso till!

Här är receptet (ca 2 portioner/5-6 pannkakor):
4 ägg
1,5 dl lättmjölk
1 dl lättkesella
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller vetemjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 mosad banan

Det är bara att vispa/mixa ihop alla ingredienser och sedan steka precis som vanliga pannkakor. Bananen och kesellan gör att det blir bra konsistens på smeten trots att det är så lite mjölk, men de färdiga pannkakorna blir då också lite tyngre än vanliga pannkakor pga kesellan vilket gör att man blir jäkligt mätt. Hur som helst så var det supergott! Banan i smeten är verkligen en hit om ni frågar mig.

Mellanmålstips

Publicerad 2013-03-14 15:37:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Det här med mellanmål är ganska nytt för mig och jag håller fortfarande på och experimenterar fram och tillbaka för att hitta de som passar mig bäst. Dagens hittade jag i boken "Bodylicious" under kategorin fettförbrännande mellanmål. Det är grekisk yoghurt, hackade valnötter, 1 msk krossade linfrön och skivad banan. Mycket godare än det låter och sjukt enkelt att göra. Den grekiska yoghurten innehåller dessutom mer protein än vanlig yoghurt och nötterna och linfröna ger hälsosamma fettsyror. Jag som inte är så förtjust i yoghurt valde att ha i en nypa ekologiskt vaniljpulver i den för att få lite vaniljsmak. Enkelt och gott!

Jag är med i tidningen

Publicerad 2013-03-13 21:38:00 i Allmänt, Nöje,

Ikväll har jag och Jimmy varit hemma hos mamma och pappa och blivit bjudna på god tacokycklinglasagne. Mycket trevligt. Känns som att det var evigheter sedan vi var där senast och det är ju synd med tanke på hur skoj det är när man väl är där. Tiden bara försvinner medan man sitter och äter och snackar massa strunt.

Jag passade på att kolla in dagens exemplar av Eskilstuna Kuriren också för jag såg imorse på iPaden att artikeln om min kör var med, men bilderna blev väldigt suddiga när man zoomade in. Det stod lite om kören i själva texten och sedan var det fyra bilder varav jag var med på två. Det är ju inte varje dag man är med i tidningen så det var ju lite kul. Minus för att de skulle komma den enda gång jag gått dit osminkad, men det är ju min vanliga tur...

Fitnessnudlar

Publicerad 2013-03-13 14:43:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Min lunch idag blev en matlåda från middagen igår och den bestod av en wok som innehöll strimlad lövbiff, yakiniku-krydda, soja, wokgrönsaker och fitnessgurus fitnessnudlar. Det var första gången vi provade nudlarna och de var inte så tokiga faktiskt, i alla fall inte i en wok. Kan tänka mig att de inte smakar så mycket i sig, men ihop med något annat gick det bra och de kommer nog att köpas fler gånger. Det speciella med dem är att de är gjorda av en asiatisk rot som heter konjacu och är helt fria från kalorier, kolhydrater och fett. Lite konstigt kan man ju tycka, men helt klart ett bra alternativ till vanliga nudlar, ris eller pasta.

Dagens prestation

Publicerad 2013-03-13 13:30:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Som vanligt när det gäller mig så gick det där med att ta det lugnt på träningen rakt åt helvete. Jag tog det visserligen en aning lugnare än senast jag körde intervaller, men klarade ändå mina mål så jag kan väl inte kalla det lugnt. Vissa behöver en träningskompis för peppning och motivation, men jag skulle nog behöva en som hejdar mig...

Dagens kalorimål: 500.
Dagens distansmål: 10 km.

Celsius Cola

Publicerad 2013-03-13 11:35:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag håller på och laddar för att sticka iväg till gymmet och köra mitt första konditionspass efter förkylningen. Jag känner att jag kanske får ta det lite lugnare än senast eftersom jag inte riktigt är på topp än men det gör väl inte så mycket. Blir skönt att röra på sig oavsett.

Denna vecka provar jag Celsius i smaken cola. Jag var lite skeptisk, men den överraskade. Riktigt god och den smakade verkligen som coca cola. Läste förresten på en liten skylt med produktinformation på gymmet häromdagen att en Celsius-burk motsvarar två koppar kaffe. Inte konstigt att jag som aldrig dricker kaffe annars blir som en duracellkanin av en enda burk. Fungerar gör de helt klart och jag hoppas på att den här rackaren kan ta mig igenom dödsintervallerna levande idag. Here we go!

Frulle

Publicerad 2013-03-13 09:57:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Frukosten denna morgon fick bli gröt på fiberhavregryn och krossade linfrön som serverades med färska hallon, lättmjölk och solroskärnor, och så ett glas juice, ett hårdkokt ägg och två stycken Finn Crisp med gurka. Faktiskt så var det första gången jag åt Finn Crisp (som är ett väldigt tunnt surdegsbröd av råg) och jag gillade det. De är ganska tunna och små i storleken jämfört med vanliga knäckemackor men två stycken blev precis lagom. Jag tog original men det fanns andra sorter också så de måste jag absolut testa när den här förpackningen är slut. Alltid roligt med variation.

Körpärm

Publicerad 2013-03-12 21:38:00 i Allmänt, Nöje,

Jag kom just hem från kören där jag invigde min nya pärm för låttexter. Hur bra som helst! Tiden gick fort som sjutton idag också och det är ju ett bra tecken. Roligt med kör.

Magträning och nytt mellanmål

Publicerad 2013-03-12 15:50:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Jag gjorde misstaget att slå mig ner i soffan efter lunch, så det tog emot lite att lämna den och sticka iväg till gymmet. Men med hjälp av envishet och viljestyrka lyckades jag i alla fall genomföra ett mycket skönt bålpass med en massa olika mag- och ryggövningar och kondition som uppvärmning och avslutning.

Nu belönar jag mig själv genom att prova ett nytt mellanmål. Det är grekisk yoghurt med lite vaniljpulver i och sedan färska hallon, kiwi och valnötter på. Gott och nyttigt som tusan. Bra kombo!

Onepiece

Publicerad 2013-03-12 12:44:00 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

När jag kom hem nyss väntade min nya Onepiece på köksbordet. Var tvungen att prova på en gång och den var sååå skön. Dels är den en storlek mindre än min Ziperall så den sitter lite bättre och så är tyget tunnare vilket jag gillar för jag tycker det kan bli rätt varmt i den andra. Den här kommer bli kanonmysig när den är tvättad och redo att användas.

Müsli

Publicerad 2013-03-12 08:44:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Provar en ny müsli till yoghurten idag, nämligen Paulúns med smak av kokos, hasselnötter och jordgubb. Riktigt god precis som de andra smakerna, men tyvärr innehåller den russin vilket jag inte är så förtjust i så favoriten är därför fortfarande den med blåbär och vanilj. Vem hade trott att jag som alltid avskytt yoghurt faktiskt skulle sitta här och äta yoghurt med müsli till frukost? Visserligen måste jag dränka den i müsli och skivad banan för att få så lite av den där speciella yoghurtsmaken som möjligt, men ändå.

Nu väntar en förmiddag i skolan. Känner mig lika peppad som vanligt...

Kvällsmys

Publicerad 2013-03-11 22:19:00 i Allmänt,

Måndagar innebär nytt avsnitt av "The Walking Dead", så det har vi precis sett och till det blev det te och frukt. Det förtjänade vi efter dagens mördarträning. Jag föreställer mig att det är såhär kroppen känns efter att ha blivit överkörd av en buss. Totalt mörbultad och trasig. Men värt det. Får jag inte träningsvärk efter detta så blir jag ledsen.

Laddar för dubbelpass

Publicerad 2013-03-11 15:53:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Just nu äts det päron och äpple med jordnötssmör här. Finfin uppladdning inför veckans första träningspass. Alltid lite extra kul de gånger jag tränar ihop med min man för det blir ju inte så ofta. Men idag satsar vi på dubbelpass. Först blir det bodypump, sedan en halvtimmes "paus" som fylls med lite magträning och sedan blir det crossfit. Heja heja!

Flyttsugen

Publicerad 2013-03-11 12:27:31 i Allmänt,

Godmorgon skulle man nästan kunna säga, fast inte riktigt för en liten stund har jag faktiskt varit vaken. Jag var ju uppe sent i lördags för att hämta hem Jimmy även fast jag skulle upp tidigt och jobba söndag morgon, och sedan blev det rätt sent igår med så jag behövde en liten sovmorgon kände jag. Men nu är jag med i matchen igen och har precis varit och handlat inför veckan.

Kvällen igår spenderade jag, Rebecka, Ronja och Amanda i Amandas nya lya som hon flyttade in i häromdagen. Det blev middag och en massa tjejsnack. En riktigt mysig kväll för att sammanfatta det hela. Synd att det blir så sällan, men det är ju tyvärr så det är när en bor i Stockholm och övriga jobbar mycket kvällar och helger...
Hur som helst så blir jag bara mer och mer sugen på att flytta nu när i princip alla gör det. Just det där att börja från början med nya möbler, gardiner, mattor och allt. För att inte tala om hur skönt det skulle vara att bli av med allt skräp man samlat på sig nu och som man egentligen inte behöver. Ju längre tid det går ju mer sugen blir jag på lägenheten vi kollade på igår. Det där köket skulle jag kunna döda för. Så himla fina skåpluckor, klockren förvaring, stor kyl och frys och så barbord mellan köket och matplatsen. Det ska bli kul att se vad budgivningen startar på.

Bilden är tagen från hemnet. Öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och matplats och så har vi hall och badrum till höger, sovrum, kontor och klädkammare till vänster och balkongen är bakom ryggen på fotografen.

Lägenhetsvisning

Publicerad 2013-03-10 15:02:00 i Allmänt,

Jimmy plockade upp mig när jag slutade jobbet och så åkte vi i ilfart död att hinna till en visning av en lägenhet här på norr. En trea på 95 kvadrat på översta våningen i ett hus som är byggt år 2009. Den hade superstort badrum, öppen planlösning mellan kök, vardagsrum, matsal och hall, bra förvaring inklusive klädkammare och så en enorm balkong med eftermiddags- och kvällssol. Jag gillade den skarpt. Fast vi gick mest dit för att se lite hur de husen ser ut så att vi vet ifall vi bestämmer oss för att inte ta den lägenheten vi har bokat. Bra att ha något att jämföra med när det väl gäller.

Mello

Publicerad 2013-03-09 21:04:00 i Allmänt,

Spenderar kvällen med att kolla på melodifestivalen. Heja Anton Ewald! Fast Yohio vinner säkert.

GI-paj

Publicerad 2013-03-09 19:42:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Min kära sambo är alltså borta ikväll så jag får en hemmakväll för mig själv och den börjar med middag. Jag tog just ut tacopajen ur ugnen och till den serveras lite sallad. Bestämde mig faktiskt för att prova ett nytt recept på pajdeg, så smöret och vetemjölet är här utbytt mot olivolja, grahamsmjöl och fullkornsdinkelmjöl. Det låter ju inget vidare men det var faktiskt riktigt bra. Visst smakar det nyttigare än vanlig deg, men det var fortfarande gott. Älskar paj!

Den jättefina prydnaden som ni ser på bilden stod på bordet och väntade på mig när jag kom hem från jobbet. En present från Jimmys mormor och morfar. Tack snälla för den! Passar utmärkt på vårt köksbord.

Min lördag

Publicerad 2013-03-09 12:04:33 i Allmänt,

Jag har haft en mysig lördagsmorgon med hjärtat, men snart är det dags för jobb. Kl. 13-18 blir det som vanligt när det är lördag och efter det väntar en kväll för mig själv. Jimmy ska iväg och spela poker så jag ska väl äta något gott och sedan glo på melodifestivalen och äta en massa onyttigheter. Jag öppnar på jobbet imorgon så det blir en lugn och skön kväll.

Nyhet från B&J

Publicerad 2013-03-08 23:18:00 i Allmänt,

Jag är svag för Ben & Jerry's och nu har det ju kommit fyra nya smaker, två vanliga och två core, som självklart måste prövas. Först ut blev Peanut Butter Cup och den var god. Smakade lite snickers ungefär eftersom det är jordnötssmak på själva glassen och sedan stora chokladbitar med jordnötssmör i. Spännande att prova nytt men jag tror man lätt kan tröttna på denna och jag föredrar nog den gamla hederliga Cookie Dough i längden.

Bodypump 85

Publicerad 2013-03-08 14:33:09 i Allmänt, Träning & hälsa,

Inte nog med att dagens träningspass var mitt första efter en veckas uppehåll. Det var också första gången jag körde nya releasen Bodypump 85 som hade premiär på Forever i måndags. Riktigt bra pass faktiskt, fast jag saknar 84:ans rygglåt och bicepslåt för de var så himla grymma.
Det bästa med den här releasen var helt klart första momentet efter uppvärmningen, alltså ben. Les Mills-gänget som ligger bakom bodypump är från Nya Zeeland och då är det ju lite extra roligt att de tar med en svensk låt i sitt program. Benlåten i den här releasen är nämligen Swedish House Mafias "Antidote". Kan det finnas en mer peppande träningslåt än den? Tänk dig att du står i en fullsmockad träningslokal med en alldeles för tungt laddad skivstång på axlarna och bara kör. Benböj i olika tempokombinationer hela låten rakt igenom. "Ain't no antidote" är en väldigt passande mening för det finns verkligen inget botemedel mot smärtan och mjölksyran i låren i det läget. Underbart!

I övrigt var passet och musiken bra. Inte jättemycket helt nya övningar kanske, men stora skillnader jämfört med förra programmet vilket är bra. Powerpressarna är tillbaka och blandas med de vanliga frivändningarna vilket ryggen blir glad över, stången är tillbaka i bicepsövningarna, bänkpressen har en liten twist i och med att man börjar nedifrån istället för uppifrån, man har lagt till en bräda i ben/rump-låten i slutet av passet och vikter har lagts till i magövningarna. Som sagt ett bra pass och jag ser fram emot att köra det under de kommande tre månaderna. I juni kommer nästa release.

BodyPump 85 tracklist:

1. Heartbreak On Hold – Alexandra Burke
2. Antidote – Swedish House Mafia vs. Knife Party
3. Uprising – Muse
4. The Rhythm Of The Night (Ryan T. & Rick M. Radio Edit) – Cascada
5. Let It Roll – Flo Rida
6. Blow Me (One Last Kiss) (Clean Radio Edit) – P!nk
7. Spectrum – Loyal Crown
8. This Is How We Rock! (Hardforze H.A.R.D Remix Edit) – Brooklyn Bounce
9. One More Night – Eastern Clause
10. Forever – Six60

(Klicka på låtnamnet för att lyssna)Back to business

Publicerad 2013-03-08 13:39:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag inser ju själv att det låter jättetöntigt, men jag mår verkligen dåligt över att jag inte tränat sedan förra fredagen (alltså 6 dagar utan träning). Det är svårt att förklara för någon som inte tränar, men för mig är det liksom inte ett måste, en hobby  eller något jag gör för att hålla mig i form utan det är mer en livsstil. Det har blivit en sådan stor del av min vardag att det kommer helt naturligt och jag behöver aldrig någonsin tvinga mig att gå till gymmet för jag tycker att det är så himla roligt och skönt både under själva passet och efteråt så det är bara något jag gör utan att tänka. Jag fungerar liksom inte utan det. Efter bara 6 dagar känner jag mig redan mycket tröttare och segare i kroppen och har betydligt mycket mindre energi mot vad jag brukar. Dessutom blir jag rastlös och uttråkad av att inte röra på mig.
Så ja, jag tycker att det är skitjobbigt med en vecka utan träning och idag kunde jag inte hålla mig längre. Jag orkade ju jobba igår och i natt var första natten som jag klarat att sova hela natten utan att ta nässpray så då räknar jag mig själv som frisk. 

Det kommer en liten recension av nya bodypump-programmet om en liten stund. Lunch står närmast på schemat just nu!


Jobbar extra

Publicerad 2013-03-07 18:33:00 i Allmänt, Jobb,

Spenderar kvällen på jobbet. De ringde igår och tydligen är det lite kaos med många sjuka den här veckan, så jag hoppar in i kväll och på söndag.

On the phone

Publicerad 2013-03-07 14:07:51 i Allmänt,

Det har blivit mycket tid i telefon idag. Först var jag tvungen att ringa Chinateatern och kolla om de fått in pengarna för bokningen, sedan ringde Fia och vi pratade i ungefär en timme och nyss ringde Forever och frågade lite om hur jag trivs, hur det går med träningen och uppmanade mig att höra av mig om det är något jag undrar över eller vill ha hjälp med. Gud vad jag älskar mitt gym!
Just nu väntar jag dock på ett mindre kul samtal, nämligen att vårdcentralen ska ringa upp mig. Hoppas på att få boka en tid för att kolla min allergi.

Weekend i huvudstaden bokad

Publicerad 2013-03-07 11:20:00 i Allmänt, Film/musik/böcker, Nöje,

Jag och min man har bokat in en kul grej i april och nu längtar jag mer eller mindre ihjäl mig. Vi firar 2 år tillsammans i slutet på mars, men då är det ju påskhelgen och mycket är stängt och sådär så vi ska fira lite den första helgen i april istället. Det blir en helg i huvudstaden och vi har bokat in oss på hotell över natten och på lördagkvällen blir det en lyxig trerätters och sedan ska vi till Chinateatern och se på Rock of Ages. Ska bli så jäkla kul. Jag gillade ju filmen så det blir jättespännande att se musikalen. Den har ju fått ruggigt bra kritik så jag tror vi kommer att gilla den. Inte varje dag man går på musikal så bara det är ju roligt. Jag har varit en gång tidigare, på Grease med mamma och Kerstin för hundra år sedan, men för Jimmy blir det första gången. Tror det kommer bli en kanonhelg!

Onepiece på väg

Publicerad 2013-03-06 19:24:36 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

Jimmy fick se att det var rea på onepiece.se, så nu är varsin på väg hem till oss. Det blev en ljusrosa till mig och en blå till honom. Vi har ju varsin Ziperall redan och de används flitigt, men fördelen med de här är att de är "lightweight" vilket alltså innebär att de är lite tunnare. Kanonbra nu när det (förhoppningsvis) är på gång att bli varmt i vårt avlånga land.


Promenad

Publicerad 2013-03-06 15:17:00 i Allmänt,

Att inte få träna håller på att göra mig galen. Jag blir så otroligt rastlös när jag inte får röra på mig och nu har jag inte tränat sedan i fredags så jag börjar närma mig bristningsgränsen nu tror jag. Förkylningen börjar ju visserligen släppa nu men jag känner att jag inte vågar gå till gymmet riktigt än. Dumt att utmana ödet. Men en promenad i lugnt tempo tog jag nu på eftermiddagen och det gick hur bra som helst. Blev en kortis på 3,5 km. Rätt lagom tror jag. Men snart måste jag faktiskt träna ordentligt annars börjar jag krypa på väggarna.

På tal om väggar så hörde mäklaren som var här i måndags av sig idag och i det skick lägenheten är i i dagsläget så trodde hon att den skulle vara såld inom en vecka om vi la ut den och hon värderade den till ett högre pris än vi hade förväntat oss. Så det är bara att hålla tummarna för att det ökar ännu mer tills nästa år.

Järnberikad lunch

Publicerad 2013-03-06 12:29:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Redovisningen är överstökad och det kändes helt okej faktiskt. Jag tror faktiskt vi höll oss bäst av alla till tiden på 30 min per grupp. Skönt att ha det gjort i alla fall, så nu blir det en lunch rik på järn. Blodpudding med minikeso och lågkalori-lingonsylt. Jag kanske är konstig men jag tycker det är riktigt gott. Och om inte annat så är det jäkligt smidigt att tillaga. Perfekt när man inte egentligen är sugen på att laga något.

Snart redovisning

Publicerad 2013-03-06 08:37:07 i Allmänt, Utbildning,

Strax dags att röra sig mot skolan nu. Det är muntlig redovisning och vi ska gestalta två etiska dilemman med hjälp av två små teaterpjäser som vi skrivit ihop. Jag som hatar sådant... Men det får lov att gå. Man kan ju hoppas att de sätter betyg efter det pedagogiska innehållet och inte efter skådespelartalanger. Annars har vi ett problem. Håller tummarna för att det går bra.

Hejdå förkylning

Publicerad 2013-03-05 21:27:00 i Allmänt,

Det var tur att jag trotsade förkylningen för nu efter en trevlig middag med Fia, lite mys med hennes kissar och ett par timmar kör så känner jag mig mycket bättre. Skönt för jag har skola imorrn så jag hade ändå inte kunnat vara hemma.
Gjorde precis i ordning lite te som jag tänker dricka framför tvn och sedan är det väl läggdags så jag är pigg inför redovisningen i morgon.

Energiboost

Publicerad 2013-03-05 16:34:00 i Allmänt,

Jag börjar känna mig lite bättre nu och ikväll är det ju kör och det vill jag verkligen inte missa. Det blir väl inte så mycket sjungande för mig kanske för det lär ju låta förjävligt med tanke på min nästäppa, men genom att vara där så slipper jag ju hamna efter i alla fall. Ska träffa Fia innan och äta middag också så jag laddar med en tallrik frukt nu för att energinivån ska vara på topp. Det blir skönt att komma ut lite efter att ha vilat större delen av dagen.

Nyttigt pannkaksrecept

Publicerad 2013-03-05 14:20:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag fick lite beslutsångest när det gällde lunch idag, men till slut blev det pannkakor. Jag är så nöjd över att jag hittat ett bra recept som inte är så onyttigt. Sedan kan man ju variera lite hur pass nyttigt man vill göra det med hjälp av tillbehören. Med minikeso eller kesella och valfria bär till så blir det ju både gott, vitaminrikt och fettsnålt, men idag syndade jag lite och körde hallonsylt och minikeso istället. Älskar pannkakor!

Recept på nyttiga och fiberrika pannkakor:
(1 portion, ca 3-4 pannkakor)

1 ägg
1/2 dl dinkelmjöl fullkorn
1/2 dl grahamsmjöl
1 nypa salt
1/4 dl krossade linfrön
2 dl lättmjölk

Det bästa med det här receptet är att det inte märks så mycket att de är nyttiga för de blir precis lika tunna och fina som vanliga pannkakor och inte det minsta torra eller något sådant. Jag har även provat att tillsätta lättkesella och fiberhavregryn i smeten några gånger för att få mer fibrer och protein och det gick också bra. Dock blev de lite tjockare då, men smaken var det absolut inget fel på. Kul att variera lite tycker jag.

Pakethämtning

Publicerad 2013-03-05 12:21:00 i Allmänt,

Kom just hem efter att ha hämtat ut paket på Hemköp. Stort paket innehållande en fatboy till Jimmy och två lite mindre till mig innehållande filmer.

Räddaren i nöden

Publicerad 2013-03-05 09:54:00 i Allmänt,

Den här lilla rackaren är anledningen till att jag överlevde natten. Känslan när man är helt igentäppt i hela huvudet och sedan tar lite nässpray och så släpper allt så man kan andas igen är verkligen underbar. Inget snarkande heller så Jimmy slapp väcka mig varannan minut. Fantastiskt.

Kurerar mig litegrann

Publicerad 2013-03-04 21:20:00 i Allmänt,

Jag skyfflade just i mig en tallrik apelsin och kiwi. Tänkte att lite vitaminer aldrig kan skada. Nu fortsätter kureringen med Ullared på tv och en kopp chaite med ingefära och honung. Försvinn nu snälla snuva!

Städning

Publicerad 2013-03-04 14:35:10 i Allmänt,

Istället för att vila som jag kanske borde så har jag ägnat senaste timmarna åt att städa och dona här hemma. Om en halvtimme kommer det nämligen en mäklare hit för att kolla på vår lägenhet och göra en värdering. Kan ju vara kul att veta ungefär hur det ligger till ifall vi ska sälja nästa år och om det eventuellt finns några saker vi kan göra för att öka värdet. Spännande att se vad hon säger. Jag tänker dock smita iväg och handla alldeles strax så att jag slipper vara hemma och snora medan hon är här. 

Efter det ska jag banne mig parkera rumpan i soffan och skriva den där sammanfattningen så att jag får vila och kurera mig sedan! Känner mig riktigt hängig just nu men det kan ju bero på att jag farit runt som en tok de senaste timmarna...

Sjuk...

Publicerad 2013-03-04 11:29:07 i Allmänt,

Idag är jag officiellt dunderförkyld. Kände det redan igårkväll när jag la mig i sängen och nästäppan slog till. Det värsta är att jag snarkar när jag är förkyld, vilket i natt innebar att Jimmy petade på mig varannan minut och väste "tyyyyyst!" lite då och då. Sorry men jag kan inte göra så mycket åt det faktiskt.
Tog lite sovmorgon idag i alla fall och nu ska jag skriva ihop en liten sammanfattning av min fältstudie som sedan ska vara med i grupparbetet som vi ska skicka in i morgon. Handla måste jag också göra tyvärr. Inte helt roligt när man mår som en påse skit. Men mat måste man ju ha så det är bara att bita ihop...

Pizza

Publicerad 2013-03-03 19:56:00 i Allmänt,

Det blev pizza till middag idag. Jimmys önskemål. Kruxet med det är att det är ju sjukt gott medan man äter, men efteråt är man så mätt så man tror man ska spricka. Mindre kul. Men man måste ju unna sig ibland.

Färdigjobbat för denna helg

Publicerad 2013-03-03 16:41:00 i Allmänt, Jobb,

Äntligen är mina tre arbetspass över. Dagens gick rätt snabbt och smärtfritt faktiskt. Pontus och jag har blivit riktigt synkade efter alla gånger vi jobbat ihop och det bästa är att han helst är på golvet och jag helst är i kassan, vilket resulterade i att jag idag fick sitta i kassan i 6 timmar om man räknar med första timmen när jag förberedde för öppningen och han satt 1 timme i mitten av arbetspasset så att jag fick komma ifrån lite och ta rast och sådär. Det var inte riktigt planerat att det skulle bli så ojämnt, men det gjorde inte mig så mycket för jag tycker ändå att det är den roligaste arbetsuppgiften och tiden går som fortast där. Dock känner jag nu efteråt att min onda hals kanske inte var helt nöjd med att prata med kunder hela dagen...

När jag kom hem tog jag och mannen en promenad ner till stan för fika på Coffehouse by George. Chailatte att dricka, blåbärspaj att äta och så smed vi lite kul planer.

Tidigt på jobbet

Publicerad 2013-03-03 06:51:32 i Allmänt,

Trött är bara förnamnet just nu. Det var ett tag sedan jag började jobba såhär tidigt. Det positiva är att det faktiskt är just ute fastän klockan inte ens är 7 och så var det verkligen inte sist jag gick upp såhär tidigt. Plusgrader är ju inte heller fel. Hoppas på att dagen går fort. Resten av helgen har bara flugit förbi så det lär väl den här söndagen också göra. Den stora frågan är hur många kunder vi kommer att ha nu på förmiddagen när Vasaloppet startar?

Gåva till mig själv

Publicerad 2013-03-02 12:55:00 i Allmänt,

Jag är i stort behov av en ny cover all mix från make up store då min är hundra år gammal, och praktiskt nog så hittade jag den här lilla talongen i en Sofis mode. 6 nummer av tidningen, en cover all mix och ett läppglans för 149.50kr. Som hittat! Tycker jag kan unna mig själv det nu när svenska cosmo slutat ges ut.

Kämpar emot

Publicerad 2013-03-02 12:11:00 i Allmänt,

Just nu är jag beredd att göra nästan vad som helst för att slippa bli ordentligt sjuk, så jag tar till saltvatten-knepet igen. Varmt vatten med mycket salt i och sedan är det bara att gurgla på. Äckligt som fasen men om det kan döda bacillerna innan förkylningen blommar ut så är det mer än värt det.

Förkylning på gång

Publicerad 2013-03-02 09:27:13 i Allmänt,

Det har förvånat mig lite att jag lyckats hålla mig frisk så länge, trots mycket träning, kallt ute och flera besök i förskolan där jag för det mesta alltid får med mig någon bacill hem och blir förkyld inom ett par dagar. Jag vet faktiskt inte riktigt när det var jag var dålig senast, har ett svagt minne av att det kanske var tidigt i höstas...
I alla fall så vaknade jag imorse när Jimmy skulle iväg för lördagsjobb och hade fruktansvärt ont i halsen och var helt igentäppt i näsan. Hej förkylning, du är inte det minsta efterlängtad eller välkommen. Stick och brinn.

Har det bra på jobbet

Publicerad 2013-03-01 18:56:00 i Allmänt, Jobb,

Jag känner att det är en bra dag på jobbet idag. Jag är hur glad som helst! Tror faktiskt att det är vädret som gör det. Lite sol är ju aldrig fel.
Njuter just nu av min kycklingpaj och sedan slår jag till på en marsipanbar till efterrätt innan min lilla rast är slut.

Sista på 84:an

Publicerad 2013-03-01 14:36:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Träningen för den här veckan är över och det gick strålande. Som sagt så var det mitt sista bodypump 84-pass och det känns både kul med nytt och trist att aldrig mer kör det här passet. Jag kommer nog att sakna rygglåten och bicepslåten en hel del för de var verkligen grymma, men tydligen ska 85:an vara bästa passet i bodypumps historia enligt flera av Forevers instruktörer så det blir spännande att prova nästa vecka.

Till lunch idag slog jag till på omelett. Min EasyDelight från Tupperware är verkligen supersmidig. Bara att slänga i allt man vill ha i i burken och kasta in i micron i några minuter. Dagens blev en grönsaksvariant med paprika, lök, champinjoner, coctailtomater och lite oregano. Gott och mättande på samma gång.

Helgen

Publicerad 2013-03-01 11:24:31 i Allmänt, Jobb, Träning & hälsa,

Är det inte knepigt att det känns helt underbart skönt att det äntligen är fredag, även fast man ska jobba hela helgen? I mitt fall var jag ju ledig måndag och tisdag den här veckan, men ändå har jag den där härliga fredagskänslan i kroppen nu när jag snart ska jobba. Det är helt klart något speciellt med helger. Såhär ser min ut den här veckan:
Fredag: jobb 16-22.15.
Lördag: jobb 13-18.
Söndag: jobb 7-14.
Inte mycket tid för roliga saker, men det blir en sjujäkla bra ob så jag får bita ihop.

Nu ska jag göra mig redo för veckans sista träningspass. Det blir bodypump och jag tror faktiskt att det är sista gången på den här releasen. Ny musik och nya övningar nästa vecka. Fasen vad kul!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela