Powerwalk


Det är en envis förkylning jag har åkt på, så träning har bara varit att glömma den senaste veckan. Jag mår bättre nu men hostan hänger i och jag börjar få lite light panik inför Tjejmilen på lördag. Jag får ladda så gott jag kan de kommande dagarna och hoppas att jag är pigg och fräsch till helgen.

Igår blev det en kortare promenad med mannen framåt kvällen, och idag gav jag mig ut på en powerwalk på nästan en mil efter jobbet. Så himla skönt att röra lite på fläsket efter en vecka vila! Ett benpass imorgon, en lugnare löprunda eller powerwalk på torsdag, och yoga på torsdag är planen. Sedan får det bära eller brista.
KräftskivaDen årliga kräftskivan i mammas och pappas lusthus gick av stapeln igårkväll. Herregud vad gott det är med Hjälmar-kräftor! I kombination med alla tillbehör är det verkligen galet gott. Kantarellpajen var särskilt lyckad tycker jag. Synd att inte mannen kunde vara med pga kickoff med jobbet i Stockholm, men vi hade trevligt ändå. 

Planeringen inför en weekend till våren drog igång lite smått också förresten. Det blir en tur med hela familjen till ett land som kanske inte står högst upp på listan över land att besöka, men som ändå är ett sådant ställe som känns häftigt att ha upplevt. Skottland! Närmare bestämt Edinburgh. Tror att det kan vara helt otroligt vackert.
Julita Wärdshus

Den här synen mötte oss på Julita Wärdshus igårkväll!I våras vann vi på Coop Trinageln ett par säljtävlingar och pengarna vi vann gick till en kombinerad kickoff och avtackningsmiddag på Julita Wärdshus. Antagligen den bästa middagen jag ätit i mitt liv. Jag missade att fota den första rätten av fyra, så för den som är nyfiken så var det en mosaik av mildrökt lax med purjolök, potatis, kapris och rökt majonnäs, serverad på en fin Ostindia-tallrik från Rörstrand. Resten ser ni här ovan. Havskräfta med morotsvariation, pocherad Hjälmargös med kantareller, bönor och vitvinssås samt entrecote med potatispuré, tomater och bearnaisesås. Kaffe och tårta på det också såklart. Och passande viner till varje rätt. Fullständigt fantastiskt!
 
Full pott på allt från utsikten över vattnet till dukningen, serveringen och maten.