Då och nu
Kikar in och säger hej från bilen som just nu är på rull igen. Vart tror ni vi ska denna gång?

Medan mini sover och mannen kör så passar jag på att rensa i mobilens kamerarulle. Jag är tyvärr en sådan som ofta knäpper ett tiotal bilder på samma motiv och sedan glömmer att radera de som inte blev bra, och vips så är minnet fullt. Så tröttsamt. I min städmani så hittade jag dock en fräsig jämförelse. Hissen på Hotellet (ja, hotellet heter Hotellet) i Ullared för ett år sedan och så nu i veckan. Selma 3 månader och Selma 15 månader. Mycket har hänt, och främst kan vi väl konstatera att det är betydligt enklare att storshoppa med en liten plutt jämfört med en vild 1-åring. Vi fick med oss en himla massa bra grejer hem trots det. Växalådan är maxad och lilla damen är redo för förskolan till hösten. Frågan är om mamman är redo för det?

(null)
(null)

Roadtrip till Ullared
De flesta har nog ett par veckor kvar på jobbet, men jag har redan checkat ut och gått på semester. Galet skönt, trots att jag inte jobbat mer än ett par månader efter föräldraledigheten.

Eftersom min andra halva är pappaledig hela sommaren så valde jag att dela min semester och köra två veckor ledigt nu, jobba två veckor av sommarsammanslagningen (förskolan jag jobbar på slås ihop med några andra v.28-31 och håller till på "grannförskolan") för att sedan ha ytterligare två veckor ledigt. Känns faktiskt bra att göra så, även om det blir lite hattigt fram och tillbaka. Blir som att sommaren blir lite längre på något sätt.

Hur som helst så har vi en del roligheter planerade, och först ut är den årliga trippen till Gekås Ullared. Vi åkte hemifrån i förmiddags och hann med ett varv på barnavdelningen innan middag på hotellet. Det blev en hel del kläder till Selmas växalåda, både fina plagg och praktiska basplagg som kommer att bli perfekta till förskolestarten i augusti. 
Imorgon satsar vi på ett varv på avdelningen för barnytterkläder och ett snabbt varv i övriga varuhuset. Det enda jag har på min lista är böcker inför semestern. Läste ut min senaste igår och står nu helt tom, så det behövs lite nytt.
(null)

(null)

Midsommar 2018
Årets midsommarfirande började lite halvdant, men slutade bra.

Hoppas ni alla har haft en fin midsommarhelg, trots det klassiska regniga midsommarvädret. Vi firade som vanligt hos min morfar i Kungsör, med en liten tjej som åkt på biverkningarna från mässlingvaccinet riktigt ordentligt och fått prickar på i princip hela kroppen. Det var i alla fall på väg dit som allt bara gick käpprätt åt skogen. Första kom jag på att vi glömt Selmas haklapp när vi just skulle lämna Skogstorp, bara att vända hem och hämta. På väg upp på motorvägen och alltså på väg att lämna stan så kommer sedan Jimmy på att vi glömt även hennes matstol. Suck. Vända eller strunta i den? Strunta i den tänkte vi, men eftersom vi nämnt för mina föräldrar att vi glömt den så åkte dem istället hem och hämtade sin. Dagen räddad! Det blev ett trevligt firande med god mat och tipspromenad (mellan regnskurarna.
Midsommardagen bjöd på ännu mer midsommarmat, men hos Jimmys mamma. 

Nästa midsommar har Selma hunnit fylla 2 år, så då tänkte vi ta oss till ett "riktigt" firande med dans runt midsommarstången. Så himla bra att vi faktiskt har det i en park på gångavstånd hemifrån. Ytterligare en pluspoäng till Skogstorp!

(null)