Chokladbollar
Jag fick ett litet infall att baka chokladbollar nu på eftermiddagen, så nu är det fika som uppladdning inför kvällens jobbpass (16-22.15). Chokladbollarna blev bra, men kaffet blev ett misslyckande. Jag har inte riktigt lärt mig maskinen ännu och missade därför den lilla detaljen att man måste välja styrka innan man väljer kaffesort. Resultatet blev väldigt, väldigt, väldigt starkt kaffe. Nåja, inget som inte en himla massa mjölk kan lösa!

Nya jobbskor
Jag har varit ute på en liten promenad och på vägen tillbaka sprang jag in på Ica och hämtade ut ännu ett paket från andmotion.se. Innehållet var ett par Nike Lunarglide 5 (samma modell som jag har till gymmet). Jag hade sådan tur att de hade ett par i just min storlek kvar till halva priset! I vanliga fall köper jag aldrig löparskor på rea eftersom sannolikheten är att de har stått ett bra tag vilket gör att gummit stelnar/hårdnar och då är de ju värdelösa, men det här paret har jag tänkt ha till förskolan sedan när det blir för varmt för kängor så då spelar det ju ingen roll. Mina gamla Nikes är trasiga så jag behövde verkligen nya jobbskor. Nu är nästa fokus ett par mjuka och stretchiga byxor som fungerar att krypa runt på golvet i utan att halva rumpan tittar ut. Mina jag hade sprack i förra veckan...

Kluringen
Om du missade kluringen igår så har du chansen att scrolla ner till det inlägg som är döpt till "Sant eller falskt?" och läsa den för nu tänkte jag avslöja de rätta svaren.
 
Grejen med den här lilla uppgiften är att den är till för att skapa diskussion. Läser man och svarar rakt av så tror man att man har rätt, men om man verkligen läser noga så inser man att det man först trodde var rätt inte alls framgår av texten. Här är berättelsen igen följt av påståendena och de rätta svaren.
 
Det är en kall och blåsig novembernatt. Den mörke mannen har just tagit emot pengarna när han blir överraskad bakifrån. Köparen tar då upp en pistol och ett skott avlossas. Två personer springer iväg och kvar på platsen ligger en död kvinna.
 
Påstående 1. "När den mörke mannen anfalls bakifrån tar köparen upp en pistol". Jag kryssade i sant på den, men när man läser en andra gång så ser man ju att ordet anfalls inte alls finns med i berättelsen. Att överraskas behöver ju inte alls betyda att man blir anfallen, men det var så jag tolkade det när jag läste.
Påstående 2. "Denna händelse utspelas en sommarnatt". Att det är november vet man, men var i världen är vi någonstans?
Påstående 3. "Det är köparen som har med sig en pistol". Han tar upp en pistol, det står ingenting om att det är hans eller att han har haft den med sig till platsen.
Påstående 4. "Den mörke mannen blir överraskad i mörkret". Ja det förutsätter man ju eftersom det är en novembernatt, men vem har sagt att de är utomhus? Kanske är de inne med full belysning påslagen.
Påstående 5. "Säljaren i berättelsen är en man". Ja säljaren är ju den mörke mannen som just tagit emot pengarna. Eller? Kanske tar han emot pengarna åt någon annan?
Påstående 6. "Någon avlossar ett skott". Ja ett skott avlossades ju, men det står aldrig rakt ut att någon tryckte på avtryckaren. Kanske tappade någon pistolen och den fyrades av?
Påstående 7. "Berättelsen innehåller några händelser i vilka tre personer deltar; den mörke mannen som tagit emot pengarna, köparen som tar upp pistolen och kvinnan som dödas". Att den mörke mannen och köparen deltar i händelserna vet vi, men är dem de två personer som springer eller är det två helt andra människor? Och kvinnan, deltar hon eller har hon legat död på platsen sedan innan allt började?
Påstående 8. "Följande händelser är sanna; en man har tagit emot pengar, ett skott avlossas och två män springer iväg". Delen med pengar och ett skott är ju sanna, men vem sa att de två personer som sprang iväg var män? 
 
Om du är riktigt skarp så har du alltså svarat okänt/går ej att svara på på samtliga påståenden. Allt beror på hur man tolkar den lilla knapphändiga information som faktiskt framgår i berättelsen.