Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Chokladbollar

Publicerad 2014-02-28 15:26:43 i Allmänt,

Jag fick ett litet infall att baka chokladbollar nu på eftermiddagen, så nu är det fika som uppladdning inför kvällens jobbpass (16-22.15). Chokladbollarna blev bra, men kaffet blev ett misslyckande. Jag har inte riktigt lärt mig maskinen ännu och missade därför den lilla detaljen att man måste välja styrka innan man väljer kaffesort. Resultatet blev väldigt, väldigt, väldigt starkt kaffe. Nåja, inget som inte en himla massa mjölk kan lösa!

Nya jobbskor

Publicerad 2014-02-28 12:52:05 i Allmänt,

Jag har varit ute på en liten promenad och på vägen tillbaka sprang jag in på Ica och hämtade ut ännu ett paket från andmotion.se. Innehållet var ett par Nike Lunarglide 5 (samma modell som jag har till gymmet). Jag hade sådan tur att de hade ett par i just min storlek kvar till halva priset! I vanliga fall köper jag aldrig löparskor på rea eftersom sannolikheten är att de har stått ett bra tag vilket gör att gummit stelnar/hårdnar och då är de ju värdelösa, men det här paret har jag tänkt ha till förskolan sedan när det blir för varmt för kängor så då spelar det ju ingen roll. Mina gamla Nikes är trasiga så jag behövde verkligen nya jobbskor. Nu är nästa fokus ett par mjuka och stretchiga byxor som fungerar att krypa runt på golvet i utan att halva rumpan tittar ut. Mina jag hade sprack i förra veckan...

Kluringen

Publicerad 2014-02-28 09:28:11 i Allmänt,

Om du missade kluringen igår så har du chansen att scrolla ner till det inlägg som är döpt till "Sant eller falskt?" och läsa den för nu tänkte jag avslöja de rätta svaren.
 
Grejen med den här lilla uppgiften är att den är till för att skapa diskussion. Läser man och svarar rakt av så tror man att man har rätt, men om man verkligen läser noga så inser man att det man först trodde var rätt inte alls framgår av texten. Här är berättelsen igen följt av påståendena och de rätta svaren.
 
Det är en kall och blåsig novembernatt. Den mörke mannen har just tagit emot pengarna när han blir överraskad bakifrån. Köparen tar då upp en pistol och ett skott avlossas. Två personer springer iväg och kvar på platsen ligger en död kvinna.
 
Påstående 1. "När den mörke mannen anfalls bakifrån tar köparen upp en pistol". Jag kryssade i sant på den, men när man läser en andra gång så ser man ju att ordet anfalls inte alls finns med i berättelsen. Att överraskas behöver ju inte alls betyda att man blir anfallen, men det var så jag tolkade det när jag läste.
Påstående 2. "Denna händelse utspelas en sommarnatt". Att det är november vet man, men var i världen är vi någonstans?
Påstående 3. "Det är köparen som har med sig en pistol". Han tar upp en pistol, det står ingenting om att det är hans eller att han har haft den med sig till platsen.
Påstående 4. "Den mörke mannen blir överraskad i mörkret". Ja det förutsätter man ju eftersom det är en novembernatt, men vem har sagt att de är utomhus? Kanske är de inne med full belysning påslagen.
Påstående 5. "Säljaren i berättelsen är en man". Ja säljaren är ju den mörke mannen som just tagit emot pengarna. Eller? Kanske tar han emot pengarna åt någon annan?
Påstående 6. "Någon avlossar ett skott". Ja ett skott avlossades ju, men det står aldrig rakt ut att någon tryckte på avtryckaren. Kanske tappade någon pistolen och den fyrades av?
Påstående 7. "Berättelsen innehåller några händelser i vilka tre personer deltar; den mörke mannen som tagit emot pengarna, köparen som tar upp pistolen och kvinnan som dödas". Att den mörke mannen och köparen deltar i händelserna vet vi, men är dem de två personer som springer eller är det två helt andra människor? Och kvinnan, deltar hon eller har hon legat död på platsen sedan innan allt började?
Påstående 8. "Följande händelser är sanna; en man har tagit emot pengar, ett skott avlossas och två män springer iväg". Delen med pengar och ett skott är ju sanna, men vem sa att de två personer som sprang iväg var män? 
 
Om du är riktigt skarp så har du alltså svarat okänt/går ej att svara på på samtliga påståenden. Allt beror på hur man tolkar den lilla knapphändiga information som faktiskt framgår i berättelsen.

Fika

Publicerad 2014-02-27 19:39:07 i Allmänt,

En spontan sväng på stan med mamma resulterade i en trevlig fika på Amarant...
(Deras latte med choklad-mint-smak toppad med choklad var supergod!)
...Och lite shopping på Cervera. Jag hade en 20%-kupong och julklappspengar så lite av dem las på ytterligare två Iittala-assietter till min samling och två stycken vita Cafe latte tumblers från Eva Solo, alltså två kaffe latte-koppar om vi ska ta det in swedish. Jag hade tänkt mig latteglas i stil med de på fikabilden här ovanför, men Cervera hade inga som föll mig i smaken så då blev det de här istället.
Nederdelen har ett silikonhölje som jag förutsätter kommer att hindra att man bränner händerna när man håller i den. Fiffigt nog så kan de ändå köras i diskmaskin.

Sant eller falskt?

Publicerad 2014-02-27 15:56:47 i Allmänt,

Nu ska ni få en kluring som vi fick diskutera på dagens föreläsning. Det blev en ganska hetsig diskussion faktiskt... Här kommer den!
 
Det är en kall och blåsig novembernatt. Den mörke mannen har just tagit emot pengarna när han blir överraskad bakifrån. Köparen tar då upp en pistol och ett skott avlossas. Två personer springer iväg och kvar på platsen ligger en död kvinna.
 
Är följande påstående sanna, falska eller okända/går ej att svara på?
 
1. När den mörke mannen anfalls bakifrån tar köparen upp en pistol.
2. Denna händelse utspelas en sommarnatt.
3. Det är köparen som har med sig en pistol.
4. Den mörke mannen blir överraskad i mörkret.
5. Säljaren i berättelsen är en man.
6. Någon avlossar ett skott.
7. Berättelsen innehåller några händelser i vilka tre personer deltar; den mörke mannen som tagit emot pengarna, köparen som tar upp pistolen och kvinnan som dödas.
8. Följande händelser är sanna; en man har tagit emot pengar, ett skott har avlossats och två män springer iväg.
 
Klurigt va? Tänk till en extra gång och så avslöjar jag svaren i morgon bitti.

Fylld lövbiff

Publicerad 2014-02-26 20:23:44 i Allmänt, Kost & matlagning,

Ikväll testade vi (läs jag) att laga fetaostfylld lövbiff med medelhavsgrönsaker. Det var alltså potatisklyftor, zucchini, paprika och rödlök som man kryddade och rostade i ugnen och så lövbiff som man bredde med en röra bestående av crème fraiche, smulad fetaost och hackad färsk basilika och sedan vek ihop och stekte. Väldigt gott och enkelt att laga, men kändes ändå som lyxig vardagsmat så det skulle absolut fungera en lördagkväll också. Kalas!

Fullständigt recept finns på Coop.se.

Hello förkylning!

Publicerad 2014-02-26 14:32:39 i Allmänt,


Otrivin går varm just nu. Nästäppt och trött är jag så det var tur att jag hade ett kort arbetspass bokat i dag. Ta det lugnt i soffan med en bok är nog precis vad jag behöver för att bli piggelin igen.

Te

Publicerad 2014-02-26 07:17:17 i Allmänt,

När jag börjar jobba kl. 8 eller tidigare så äter jag frukost med barnen, så det har blivit lite av en vana att dricka en kopp te på morgonen för att dels bli pigg och dels få något överhuvudtaget i magen då jag är utsvulten när jag vaknar. Och så är det ju så gott!

I dag: Kärlekste med svensk honung och en skvätt mjölk.

Nytt i bokhyllan

Publicerad 2014-02-25 21:11:01 i Allmänt,

Ikväll har vi varit iväg till grannhuset på möte med vår bostadsrättsförening, vårt allra första sedan vi flyttade in. I inbjudan stod det att det skulle bjudas på "lättare förtäring" under kvällen och då tänkte man väl kanske kaffe och en bulle eller på sin höjd en ostmacka, men det betydde tydligen smörgåstårta för en hel armé. Så nu är man mätt och belåten samtidigt som vi fått lite mer info om föreningen, vilka som bor här och vilka som är med i styrelsen.

Nu blir det läsning och tv. På tal om läsning så blev det dessa åtta böcker som följde med hem från rean:

En härlig blandning av humor, spänning, romantik och lite till. 

Usel runda

Publicerad 2014-02-25 17:04:47 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag tyckte att en löprunda i det fina vädret kändes som en bra idé. Det var det inte. Fruktansvärt jobbigt. Höll på att kräkas redan efter 6 km och kände mig nästan svimfärdig, men eftersom jag bestämt mig för milen så stretade jag på. Långsamt och plågsamt. Fy! 

Såhär glad var jag inte efteråt kan jag meddela. Däremot är jag väldigt nöjd med Nike-tröjan som levererades i dag.

Bokrea

Publicerad 2014-02-25 08:49:11 i Allmänt,

För den som är intresserad så börjar bokrean i dag. Jag är högst intresserad så det blev ett tidigt besök för mig. Kl. 7-10 är det ta 4 betala för 3 på alla reaböcker, så jag passade på.
Jag får visa mina fynd senare för nu ska jag jobba 4 timmar!

Sista kursen

Publicerad 2014-02-24 16:18:26 i Allmänt, Utbildning,

Tenta inlämnad, komplettering av seminarium som jag missade när jag var i Thailand gjord och kursstart avklarad. Nu kör vi på med "Sociala relationer, konflikt och ledarskap" och det är sista kursen för terminen faktiskt. Efter den väntar praktik i 10 veckor och sedan sommarlov. Gissa om det ska bli skönt!?!

Fuck cancer

Publicerad 2014-02-24 11:23:21 i Allmänt,

Jag har gått länge och funderat på att beställa ungcancers fina armband och skänka pengar till deras arbete, men det var inte förrän för drygt en vecka sedan när jag fick reda på att min kära fina farmor drabbats som jag kände att det verkligen var dags. Helvetes jävla skit cancer. Det känns lite som att det inte är en fråga om ifall man får det utan om när. Man får liksom vara glad om det kommer när man är gammal och inte när man är 30... Hemskt! Hur kan man år 2014 och med all den forskning som görs och gjorts fortfarande inte ha hittat ett botemedel mot eländet? 

Chili

Publicerad 2014-02-23 21:06:22 i Allmänt,

Om någon hade sagt chili till mig för någon månad sedan så hade jag tänkt på just själva chilifrukten, men nu har jag även testat maträtten chili. Jag hittade ett recept som lät så himla gott i senaste numret av Allt om mat, så kvällens middag blev Chili på högrev. Det tog ca 45 minuter att göra i ordning och sedan fick det puttra på spisen i lite drygt 3 timmar innan jag serverade det i pitabröd med gräddfil, gul paprika, rödlök och ett glas rött. Det blev precis lagom hetta av chilin, köttet blev mört och fint och tillbehören var som pricken över i:et så det gick hem hos både mig och Jimmy. Helt klart värt den långa väntan!Söndagsfika

Publicerad 2014-02-23 17:13:52 i Allmänt,

I vanliga fall äter jag en semla per år och då är det på fettisdagen. Bara för att man ska. Nu har det blivit en hel del de senaste veckorna istället. Som i dag till exempel, en semla från Amarant och en vaniljlatte. Gott!

Lättlagat

Publicerad 2014-02-23 14:59:05 i Allmänt,Dagens lunch blev pasta, pesto och grillad kyckling. Lite riven parmesan på det så blev det tipptopp. Konstigt att något så enkelt kan vara så gott!

Extra bra smakar det såklart efter att man varit ute och rört på sig. Fem kilometer promenerade vi.

Done and done!

Publicerad 2014-02-23 12:50:33 i Allmänt, Utbildning,

De två sista punkterna i hemtentan är färdiga och nu har jag precis lagt till en inledning och en avslutning. Klart! 

Bästa känslan i världen när man sitter dit det där sista ordet.

Margarita

Publicerad 2014-02-22 20:42:43 i Allmänt,

Lördagsjobbet är över för den här gången och min karl bjöd på margaritas när jag kom hem. Det och cosmopolitan är nog mina favoritdrinkar. Så himla gott!

Resten av kvällen bjuder på tacos och mello.

Del 2

Publicerad 2014-02-22 11:05:58 i Allmänt,

Jag har nog alltid varit en bokmal innerst inne, men jobb och plugg kommer ofta i vägen och de få stunder man får över behövs ofta till något annat. Senaste veckan har jag däremot sträckläst varje ledig sekund, så nu är del 1 i Crossfire-serien över och jag tänkte gå på del 2 nu på direkten när jag ändå är inne i det. 
Gillar man Femtio nyanser så kan jag verkligen rekommendera de här böckerna. På något sätt så påminner de mycket om varandra, men ändå inte. Svårt att förklara, men så är det i alla fall.

BMW

Publicerad 2014-02-21 16:41:00 i Allmänt,

Den här veckan byggs bilen som vi beställt via Jimmys tjänstebilsavtal och vi beräknas få den v.14. Spännande! Jag ser mest fram emot att det är automat. Manuell växellåda är ju faktist inte ett dugg praktiskt när man mest kör i stadstrafik. Usch! Ska bli skönt att slippa.

Och förresten! Det blev en BMW. Audin var i princip spikad, men sedan provkörde vi en BMW 1-serie och den kändes betydligt rejälare enligt Jimmy. Lite större också. Alpinvit. Tonade rutor. M-paket. 18" fälgar. Harman/Kardon-högtalarsystem. Xenonljus. Parkeringshjälp både bak och fram. Tillvalslistan tar aldrig slut och jag förstår inte ens vad hälften betyder, men det blir nog en finfin bil.

Hemtenta

Publicerad 2014-02-21 11:11:00 i Allmänt, Utbildning,

Som vanligt är jag ute i sista minuten när det är tenta-dags. Från början skulle denna hemtenta ha lämnats in redan, men det blev flyttat till måndag kl. 13 och därför börjar jag i dag. Jag skriver bättre under tidspress så jag ser helt ärligt ingen poäng med att börja en vecka i förväg om jag inte måste... Lat eller taktisk? Beror på hur man ser det.

Den här gången handlar det hur som helst om specialpedagogik och rubrikerna jag har att jobba med är:

Specialpedagogiska perspektiv

Identifiering av specialpedagogiska behov

Plan och genomförande av en inkluderande aktivitet

Problematisering och utvärdering av specialpedagogiskt arbete

Jag har valt att jobba med trygghet eftersom det är det behov som finns på min fältförskola för tillfället och planerar därför en inkluderande aktivitet för minstingarna som är nyinskolade med syftet att skapa trygghet och anknytning dem emellan. 
 
Erkänn att det låter ganska komplicerat. Jimmy tror att det yrke som jag pluggar 3,5 år för att få en examen i går ut på att lägga pussel, byta blöjor och sjunga barnvisor. Så är det inte riktigt. Det kanske inte är hjärnkirurgi, men det innebär ett stort ansvar och innehållet i verksamheten påverkar ju faktiskt barnens framtid väldigt mycket.

Rea-fynd

Publicerad 2014-02-21 09:44:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Andmotion.se har sportlovsrea med 30-50% rabatt på det mesta, så då passade jag på att klicka hem lite nytt till träningsgarderoben. Bl.a. så blev det två sportbehåar till kanonpris, en långärmad löpartröja från Nike och en vattenflaska från Casall. Sådant som alltid går åt.

Throwback thursday

Publicerad 2014-02-20 21:03:05 i Allmänt, Resa,

Tänkte att jag kör en tillbakablick från Thailand nu igen. Här är några utvalda bilder från systemkameran som ni inte sett förut. Nu när snön kommit tillbaka så längtar man dit lite extra mycket. Saknar värmen och solen! Vi hade ju dessutom sådan himla tur med vädret (inte ett moln på två veckor!), så det väder som kära Sverige bjuder på för tillfället är ju en skaplig kontrast om man säger så...
 

Let's dance!

Publicerad 2014-02-20 17:59:03 i Allmänt, Träning & hälsa,

Mamma och jag var som vanligt på gymmet i morse och körde core. Efteråt körde jag ett varv i Milon-cirkeln och sedan gjorde jag mamma sällis bland löpbanden. Och gissa vad? Just i denna stund sitter jag och väntar på att hon ska komma och hämta mig för att åka dit igen. Snacka om hurtbullar!
Nu är det dock lite lättsammare träning som står på schemat, nämligen dans. Passet heter Mix it up och är enligt instruktören en mix av ALLT. En massa olika dansstilar i en härlig mix och jag tror det blir superskoj. Jag är kass på dans egentligen, ungefär samma rörlighet som ett kylskåp, men jag tycker att det är roligt och då får det väl se ut som det gör. Övning ger färdighet som det heter. Dessutom så känns det bra att bryta av med något annorlunda nu när jag har ett ganska tufft träningsschema inför Göteborgsvarvet.

 

Ny kaffemaskin

Publicerad 2014-02-20 09:11:42 i Allmänt,

Min lediga torsdag börjar med en kopp kaffe ur vår nya kaffemaskin. Jimmy har nämligen sålt den tidigare som var en Melitta Caffeo Solo och bytt upp sig till en Melitta Caffeo Gourmet. Denna har bl.a. inbyggd mjölkskummare, möjlighet att värma tevatten och göra vanligt bryggkaffe ifall man inte vill köra hela bönor. Jämfört med den enklare varianten så har den också större vattentank, två bönbehållare istället för en och så finns det fem olika styrkor (extra mild till extra stark) på kaffet att välja. En himla massa fler val och inställningar med andra ord, men kaffet blir gott och det är väl huvudsaken!

Den är förresten trevlig också! Nu på morgonen sa den "God morgon", på dagen säger den "Goddag" och på kvällen får man ett "God afton" när man startar den. Vid avstängning kommer ett "På återseende" upp på displayen.

 

Kvällens middag

Publicerad 2014-02-19 20:22:19 i Allmänt,

Den nio timmar långa arbetsdagen är över och middagen är avklarad den med. Jag svängde ihop en lasagne och om man nu får lov att säga det själv så blev den helt utmärkt. Tummen upp! En klapp på axeln till mig själv också för att jag överhuvudtaget orkade ställa mig vid spisen efter en hel dag på en småbarnsavdelning. Trots att det är underbart mysigt när de är så små så känns det verkligen i både huvud och kropp när man umgåtts med en hel drös på en gång. Mycket skrik och skratt och gråt. I allmänhet höga ljud helt enkelt. Men roligt såklart!

Mot jobbet!

Publicerad 2014-02-19 06:44:53 i Allmänt,

Då var det snart dags igen. Trött som en jag vet inte vad ska jag strax promenera till jobbet för den härliga tiden 7.30-16.30. Längtar redan till ikväll när jag får gå och lägga mig och vet att jag inte behöver upp tidigt!

Stressa

Publicerad 2014-02-18 17:13:09 i Allmänt,

Jobba lite drygt åtta timmar, komma hemma och kasta av sig kläderna i farten för att sedan hoppa i träningskläderna och åka till gymmet. Hemma igen vid 19. Det är väl typ så mina dagar kommer att se ut sedan när man får ett heltidsjobb, så det är kanske lika bra att vänja sig redan nu.

Jag har förresten haft en bra dag på jobbet.
Nu: bodypump!

Äntligen jobb

Publicerad 2014-02-18 07:11:01 i Allmänt,

Yes, då var det äntligen dags för lite jobb i förskolan igen. Det ska bli kul, men det var väl sådär att gå upp tidigt måste jag säga... Ingen höjdare efter 3 veckor med sovmorgon...

Testar nytt recept

Publicerad 2014-02-17 20:38:25 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag tycker att man så lätt fastnar med samma maträtter vecka efter vecka och till slut blir det bara tråkigt, så nu har jag laddat med nya spännande recept och bestämt mig för att prova minst en ny rätt i veckan. 
Förra veckan blev det kycklingfilé i en senapssås med vitt vin och timjan m.m och den här veckan fick det bli ett recept med falukorv som jag hittade i ett Coop-blad på jobbet. Jättegott med fetaost i korvsnitten och en tomatsås med bl.a aubergine, zucchini och paprika. Plötsligt blev falukorv lite mindre tråkigt!


Spring is in the air

Publicerad 2014-02-17 15:11:22 i Allmänt,

Vårkänslorna ligger i luften och då tyckte jag att det passade bra med en lite vårig nyans på naglarna. Ett besök på Kicks resulterade i ett ljusrosa lack från Essie som går lite åt det beiga hållet i vissa ljus. "Spaghetti strap" heter den. Dessutom testar jag Seche Base som bas och den var riktigt bra! Topplacket i samma serie, Seche Vite, är ju helt underbart i och med att det torkar på några sekunder och håller länge. Rekommenderas varmt!


Måndagmorgon

Publicerad 2014-02-17 10:11:15 i Allmänt,

Jag är ledig denna soliga och fina måndag. Plugg står i och för sig på dagens agenda, men det tar vi senare.

Till att börja med så har jag pressat apelsinjuice till frukosten och nu medan badrummet är ockuperat så har jag slagit mig ner i soffan med min bok. Skön start på dagen och veckan!


Byxorna är köpta i Thailand och hur mysiga som helst. En sak man verkligen inte får missa att shoppa om man är där för jag har hittills inte hittar några liknande här i Sverige.
Angående Flattered så bor jag mer eller mindre i dem. Fina och sköna på samma gång. Hittills årets bästa köp!

Crossfire

Publicerad 2014-02-16 14:35:55 i Allmänt,


En bit kladdkaka och lite läsning i soffan innan jobbet. Eftersom Zlatan-boken tog slut så har jag nu börjat med Sylvia Day's "För dig blottad" som är första delen i Crossfire-trilogin. Jag läste någonstans att om man gillade Femtio nyanser-trilogin så skulle man gilla de här böckerna också. Vi får se om de lever upp till det eller ej, hittills verkar det ganska lovande faktiskt. Synd att jag måste bryta för jobb nu bara...

Balkonginspiration

Publicerad 2014-02-16 11:07:00 i Allmänt, Inredning,

Jag har suttit nu en stund och klickat runt bland utemöbler och annat skoj som kan bli aktuellt när balkongen ska inredas framåt våren. Jag tänker mig att det ska bli lite som ett extra rum där man kan sitta med ett glas vin och mysa på kvällarna, fälla ut en solstol och sola på dagen, kanske äta frukost på morgonen och ta en fika i trevligt sällskap. En lounge kan vi väl kalla det och det får gärna vara så pass att man kan sitta en 4-8 pers om det skulle vara så. 
 
På min lista över "vill ha-saker" står därför:
- En loungegrupp i konstrotting (bord + divansoffa & fåtölj/soffa & fåtöljer eller liknande)
- Kuddar, plädar & matta (gärna i vitt, marinblått och rött som på bilderna nedan)
- Krukor med fina växter
- Om möjligt markspottar i trägolvet längs med balkongräcket 
 
Det blir ett kul vår-projekt det här tror jag!
 

Äntligen hemma!

Publicerad 2014-02-15 18:40:29 i Allmänt,


Kan ni tänka er hur gott det smakar med ett glas rött och krustader fyllda med kräft- och vitlöksröra efter fem timmar i kassan? Jag skulle ha suttit två timmar, men eftersom kortuppkopplingen krånglade så blev det närmare fem. Jättekul när onlinekort inte fungerar överhuvudtaget och Visa och MasterCard går men det tar en halv evighet innan köpet blir godkänt. Gissa hur många gånger jag har behövt säga "Ledsen men det där kortet fungerar tyvärr inte för tillfället" och "Vi har lite strul med korten idag så det tar lite längre tid än vanligt att betala" på fem timmar... Suck.

Love bomb

Publicerad 2014-02-15 09:22:04 i Allmänt,


Flera morgnar den här veckan, inklusive idag, så har jag vaknat ensam. Min sjukis har en förmåga att somna i soffan och när jag frågar om han ska med och borsta tänderna så är det "snart" som gäller. Det vill säga ca klockan två när jag vaknar och upptäcker att han ännu inte kommit och lagt sig. I det här fallet skulle han padda i soffan en stund efteråt och det gick ju tydligen som det gick...

Hur som helst, nu är det lördag och det innebär jobb för mig som vanligt. Men först frukost. Testar en ny yoghurt som heter love bomb och som var riktigt god. Perfekt till helgfrukosten när man kan unna sig att lyxa till det lite extra!

Glad alla hjärtans dag!

Publicerad 2014-02-14 21:01:54 i Allmänt,

Alla hjärtans dag för mig började med att jag fick åka och hämta ut penicillin åt min käraste... Troligtvis är det lunginflammation han har åkt på så det var en himla tur att vi inte bokat bord på restaurang som vi först tänkt. Istället har jag ordnat med middag alldeles själv och det jag serverat kvällen till ära är:
1. Krustader fyllda med en kräft- och vitlöksröra.
2. Stekt oxfilé med potatisgratäng och hemgjord rödvinssås á la Leif Mannerström.
3. Kladdkaka med Polly och färskostswirl.Kladdkakan var gudomlig! Verkligen som en blandning av kladdkaka, brownie och cheesecake.

Löpning & bakning

Publicerad 2014-02-14 17:04:14 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,


Idag var det dags igen enligt mitt träningsschema. Löpning. En mil. Faktiskt inte det minsta jobbigt, konstigt nog. Bara skönt. Gud vad jag älskar att springa!

Förberett kvällens dessert har jag också gjort. Det blev en kladdkaka med Polly och färskostswirl som jag hittade recept på i en tidning. Det ska vara som en mix av kladdkaka, brownie och cheesecake och det är ju gott alltihopa så jag håller tummarna. Återkommer om hur den smakade!

Balkongen

Publicerad 2014-02-14 13:26:38 i Allmänt, Inredning,

I förra lägenheten hade vi inglasning på uteplatsen och det var guld värt av många anledningar. Säsongen man kan sitta ute blir längre, det går att sitta ute på kvällarna och möblerna blir inte förstörda av regn och snö. I nuläget har vi helt öppet på balkongen och det känns som att det kan blåsa storm här uppe på toppen. Vi hade därför en säljare från Nikas här i måndags och vi fick till i dag på oss att bestämma oss.
Förutom priset så kan jag inte se några nackdelar med att glasa in. Men det är också just det som är problemet... Priset. Vår balkong är ungefär dubbelt så stor som en normal balkong och dessutom så bor vi högst upp i huset vilket innebär att taket på balkongen sluttar nedåt. Mer glas och mer jobb med andra ord. Första offerten vi fick var på 80 papp. 80 000 kronor. Mamma höll på att svimma när jag berättade det. Slutofferten blev dock lite lindrigare, 65 000 kronor och då får vi med två terassvärmare. Fortfarande mycket pengar, men vi tog det och jag tror inte att vi kommer ångra oss. Det blir ju mer som ett rum och höjer dessutom värdet på lägenheten.
 
Jag längtar ihjäl mig efter att få börja kika på inredning och fixa med allt sådant.

Här har vi den. Bilden är från annonsen på hemnet, så möblerna är de förra ägarnas. Tänk att kunna dra för glasen och sitta här och sippa på ett glas rosé en sen sommarkväll utan att frysa. Helst i en mysig loungesoffa med massa fina kuddar och filtar, terassvärmarna på, några snygga lampor i hörnen alternativt spottar i golvet och så lite blommor och annat fint. Åh!

Throwback thursday

Publicerad 2014-02-13 19:48:28 i Allmänt, Resa,

För lite drygt en timme sedan så var det precis en vecka sedan planet från Thailand landade på svensk mark och jag fick lite längtan tillbaka så jag sitter och kikar igenom lite bilder från resan. De som hittills kommit upp här på bloggen är tagna med telefonen eftersom vi alltid hade den med oss, men vi har även fotat med digitalkameran och systemkameran.

Här kommer därför ett litet bildregn med foton från digitalkameran. Resten tar vi en annan dag!

Vårrullar på Håkan's. 
Första middagen av många på Buffalo Steakhouse.
En av de första dagarna på stranden (därav blekheten!) med vattenflaskan i högsta hugg. Ett måste på beachwalken!
Klarare vatten får man leta efter...
Tuk-tuk på väg in till centrum för lokal marknad.
Redo för shopping!
Grymma vårrullar i matsektionen på marknaden.
Glatt ovetandes om att han skulle få spö i denna minigolfmatch. Med 1 poäng!
Lunch med vattnet i bakgrunden och sand mellan tårna. Fantan i Thailand smakar förresten inte alls som här hemma. Mycket godare där borta!
Koh Bon.
Koh Bon.
Koh Bon.

Zlatan

Publicerad 2014-02-13 13:01:14 i Allmänt,

För strax över en vecka sedan låg jag i en solstol på en strand och läste Zlatans bok. Nu sitter jag hemma i soffan och lyssnar på regnet som droppar utanför fönstret... Ganska stor kontrast, men båda har sin charm och boken är lika bra oavsett. Jag har aldrig varit något Zlatan-fan utan kanske mer sett honom som en diva på plan, men efter att ha läst om hans barndom, uppväxt och karriär så har det ändrats totalt. Go Zlatan! Och läs boken även om du varken gillar Zlatan eller fotboll för den är riktigt bra. Man får ett helt nytt perspektiv både på honom och branschen i sig.

Gofika

Publicerad 2014-02-12 16:54:47 i Allmänt,

Har man motionerat så måste man väl få unna sig lite... Så det blev semlor till kaffet! Vi testade nya kaffebönor så då passade det utmärkt. Tidigare har vi kört espressobönor, men nu provar vi classic mellanrostade arabicabönor från Arvid Nordqvist. Lite mildare och godare enligt mig.

Hur det går med mitt kaffedrickande? Jo tack, bara fint. Jag är fortfarande inne i den fasen där jag behöver något till (kaka, bulle, semla eller vad som helst) så att jag kan varva lite. Och mjölk i förstås.

Årets första löprunda

Publicerad 2014-02-12 15:16:22 i Allmänt, Träning & hälsa,

Årets första löprunda utomhus är avklarad. Fem jobbiga kilometer på en rätt kass tid, men rundan fick i alla fall en bra början när jag mötte en granne och hennes knappt tre veckor gamla bebis. Så söt och jag är så avundsjuk! Den där första tiden när de är så små måste vara otroligt mysig. Längtar tills det blir vår tur någon gång i framtiden (om jag lyckas övertala Jimmy!).

Lunch

Publicerad 2014-02-12 12:35:38 i Allmänt,

Då var jag färdig med uppgiften som jag låg efter med. Skönt! Nu tar jag lunch och det som serveras är en matlåda från gårdagens middag. Den såg ut såhär:

Köttfärsbiff i panna med potatis och sallad. Gott med husman ibland!

Ligger efter

Publicerad 2014-02-12 09:56:16 i Allmänt, Utbildning,

Jag har en del att ta igen i skolan efter Thailand. För första gången på nästan 3 år så hade vi obligatoriska seminarium och dem missade jag ju så klart, så nu är det bara att jobba på. Jag känner mig ganska lugn ändå, så det ska nog gå bra. Fast det är självklart alltid trist att ligga efter...

Semla

Publicerad 2014-02-11 21:11:03 i Allmänt,

Sådant här lyx har vi inte varje tisdag inte. Mums med semla! Jag tycker jag förtjänar den efter dagens bodypump som höll på att ta livet av mig. Uppehåll på tre veckor är inte att rekommendera...

Dagens fynd

Publicerad 2014-02-11 13:48:58 i Allmänt,

Det bästa som finns är när man går till skolan och har ångest över att behöva vara där hela dagen, men sedan överraskas av att få gå hem strax efter 12 istället. Hallelujah-moment minst sagt!

Förutom den lyckan så gjorde jag världens fynd på Ur & Penn. Jag skulle bara byta batteri i en klocka, men det slutade med att jag gick ut därifrån med en ny fin klocka och ett matchande armband. Det var halva priset så jag betalade bara 249 kr för den. Perfekt vardagsklocka i väntan på den Michael Kors-klocka jag planerar att köpa för min första lön efter examen.Flattered

Publicerad 2014-02-10 20:38:37 i Allmänt,

Jag har varit sugen på ett par mysiga inomhusskor nu sedan vi flyttade av någon anledning, och till min räddning kom Blondinbella. Tillsammans med bl.a. Pingis Hadenius har hon designat och säljer numera Flattered, inomhusballerinas i läder med en innesula i fårull, ovandel av mocka och yttersula av nubuck. De finns i fyra färger (bordeaux, svart, beige, rosa) och jag valde beige eftersom jag tänkte att de passar till allt. Hämtade ut dem i dag och inviger dem just i denna stund. Himla mjuka, nätta och sköna. Jag känner redan att jag inte kommer att ta av mig dem frivilligt. De kommer bli kanonbra att tassa runt i här hemma!

Låt träningen börja

Publicerad 2014-02-10 19:07:54 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag fick lite smått panik när jag insågs att det bara är 96 dagar, alltså lite drygt 3 månader, kvar till Göteborgsvarvet. Vad hände? När jag bokade var det ju över 8 månader bort! Med andra ord är det dags att lägga i en betydligt högre växel när det gäller löpningen och det gör vi från och med i dag. Tre pass i veckan har jag tänkt mig, ett intervallpass, ett kortdistanspass på 5 km i högt tempo och ett långdistanspass på milen och uppåt. Börjar så i alla fall och sedan får vi se hur det går. Utöver det så planerar jag ett bodypump-pass, ett core-pass och ett pulspass (i samband med intervallerna). Resterande två dagar blir vila och yoga/bodybalance. Det känns som ett bra upplägg.

Detta gäller alltså från och med i dag och därför kom jag just hem från gymmet där jag kört intervaller och puls.

Dålig morgon...

Publicerad 2014-02-10 12:33:34 i Allmänt,

Ännu en dag som jag vaknade med tuppen. Det var tur det för medan jag höll på att duka fram frukost så plingade det på dörren och någonting med ventilationen skulle mätas. Jättekul när man står i illrosa ziperall och värsta morgonkalufsen... 

Bakslag nummer två kom när jag var och handlade på Coop Forum. Klart att min första avstämning ska komma när jag har handlat två proppade pappkassar, en proppad plastkasse plus toapapper, hushållspapper och blommor. En total avstämning dessutom så det var bara att lasta upp rubbet på bandet och packa om igen sedan.
På plussidan har vi dock att jag blev godkänd (alltid nervöst även fast man vet att man varit noga!) och att rosorna blev väldigt fina i nya vasen på köksbordet.

Viniyoga

Publicerad 2014-02-09 20:45:31 i Allmänt, Träning & hälsa,

Eftermiddagen har ägnats åt yoga. Viniyoga närmare bestämt. Det finns tydligen bara en enda instruktör i det i hela Sverige och hon gästspelade idag på Forever, så ville jag och mamma självklart testa. Den formen av yoga ska stärka immunförsvaret i och med att man fokuserar mycket på andning och därmed syresätter hela kroppen på ett hälsosamt sätt. Det var kul att prova och det känns jätteskönt i kroppen nu efteråt, ungefär som om man hade fått massage.

Ett besök hos farmor på sjukhuset blev det efter gymmet och nu är det film och gottis som gäller. Mina favoritkakor, valentinhjärtan, dyker upp strax innan alla hjärtans dag varje år och min kära mor hade köpt en förpackning åt mig tills vi kom hem från Thailand. Dags att hugga in!

Captain Phillips

Publicerad 2014-02-09 12:04:51 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Ledig söndag plus tråkväder är lika med film mitt på dagen. Vi såg just "Captain Phillips" med Tom Hanks som får 8.0 i betyg på IMDB och nominerades till 6 Oscars. Riktigt, riktigt bra film. Bara det att veta att att en film bygger på en verklig händelse tycker jag gör att man lever sig in mycket mer. Det har hänt på riktigt och någon har faktiskt varit med om detta. Här handlade det om ett skepp som blev kapat av somaliska pirater och kapten Phillips som blev kidnappad i samma veva. Otroligt bra och gripande. Bästa vi sett på länge. Rekommenderas!

Jetlag

Publicerad 2014-02-09 09:41:54 i Allmänt,

Jag brukar inte ha problem med jetlag, men den här gången är det något som är knasigt i kroppen. Efter mellot igår började jag kika på en Irene Huss som gick på tv (Jimmy hade då somnat i soffan för länge sedan!) och det tog ungefär en kvart innan jag somnade. Så det var bara att gå och borsta tänderna och lägga sig vid halv elva sedan och så vaknade jag sju nu på morgonen. Inte likt mig!

Det positiva är dock att jag har gått mycket gjort på morgonen. Bland annat så har jag plöjt Runners world och fått en jättedos motivation för löpning. Måste komma igång ordentligt snart. Väldigt snart...

Lördagsmys

Publicerad 2014-02-08 21:37:33 i Allmänt,

En god middag, mello och nu film och lite gottis var precis vad jag behövde efter några stressiga timmar på jobbet.

150

Publicerad 2014-02-08 11:53:51 i Allmänt, Utbildning,

Igår kom resultatet på senaste hemtentan. Godkänd! Det innebär att jag kan lägga termin 5 bakom mig och nu har skrapat ihop 150 högskolepoäng. 60 kvar till examen!

Back to school

Publicerad 2014-02-07 16:13:21 i Allmänt,

Bikinin är bytt mot stickat och föreläsning, men jag är rätt nöjd ändå faktiskt. Skönt med rutiner igen.

Bästa föräldrarna!

Publicerad 2014-02-07 10:10:37 i Allmänt,

Förutom att skjutsa och hämta oss till och från Arlanda, vattna vår orkidé, ta hand om posten och vara här när hantverkare kom förbi så hade mina kära föräldrar även köpt hem en massa frukt, kakor och en hel frukostbuffé! Jisses alltså, det var två sorters bröd, skinka, ost, yoghurt, ägg, juice, mjölk och jag vet inte vad. Hur lyxigt som helst! Tack tack tack!

Home sweet home

Publicerad 2014-02-07 08:39:27 i Allmänt,

Att få sova i sin egen säng, att få duscha i sin egen dusch och att kunna dricka vattnet ur kranen. Känns som rena rama lyxen efter två veckor borta. 

Godmorgon Sverige!

Instagram moments

Publicerad 2014-02-06 12:00:00 i Allmänt, Resa,

Medan vi sitter i planet på vägen hem så kommer här semesterns Instagram-foton för de som inte sett dem. 
 
(niilssonsara)
 
Minigolf på Dino Park.
Läsning och vattenmelon-shake på stranden.
Plugga bör man...
Trevligt eftermiddagsväder!
På Koh Bon.
Big Buddha och liten Sara.
Smarrig drink gjord av Håkan himself.
Pina Colada på Kata beach.
Drink i poolbaren.
Sista dagen i paradiset!
After beach!
 

Dags för hemfärd

Publicerad 2014-02-06 06:32:25 i Allmänt, Resa,

Det börjar dra ihop sig. Om 35 min går planet, så vi ska strax boarda. För första gången på hela tiden vi varit här så är det faktiskt molnigt och det kunde ju inte kommit mer lägligt. I övrigt ska det bli skönt att komma hem. Jag längtar efter vår fina lägenhet, sköna sängen, att laga mat och att krypa upp i soffan och kolla på en bra film. Två veckor borta känns alldeles lagom för att man ska få lite hemlängtan.

Packat och klart

Publicerad 2014-02-05 17:38:27 i Allmänt, Resa,

Efter stranden gick vi och fick massage tvärs över gatan. Jag tog thaimassage och det var både skönt och plågsamt som vanligt. Rycka och slita och bända och knåda. Fascinerande att inget går av i processen... 

Sista middagen och en sista drink i baren är också avbockat, liksom packning så nu är det bara att gå och lägga sig och invänta morgondagen.

På playan

Publicerad 2014-02-05 13:37:48 i Allmänt, Resa,

Vår sista dag på stranden blev precis lika underbar som alla andra. Strålande sol, många beachwalks, phad thai på bästa strandhaket och så glass i eftermiddagssolen. Helt perfekt!Hotellfrukost

Publicerad 2014-02-05 03:09:41 i Allmänt, Resa,

Finns det något bättre än hotellfrukost? Bäst på denna buffé är helt klart omeletten, men den färska frukten är inte heller helt fel. Sedan är ju croissanter en ständig favorit hos mig, fast de känns ju inte alltför nyttiga så jag tar bara en någon gång ibland sådär.

Min nya kille

Publicerad 2014-02-04 15:15:41 i Allmänt, Resa,

Jag har en ny man i mitt liv. En väldigt brunbränd och glasögonprydd herre. Eller vänta nu... Nej, det är ju faktiskt Jimmy. Jimmy med två veckors thaisol på kroppen och ett par sprillans nya glasögon på näsan. Det räckte med en kort stund hos optikern för att både han och jag skulle fastna för dessa Emporio Armani-bågar. En synundersökning och sedan vänta tre dagar och så var det klart. Supersnygga! Fast inte på mig... Döm själva.Intar pluggläge

Publicerad 2014-02-04 10:35:47 i Allmänt, Resa,

Efter en heldag på stranden är det skönt att mellanlanda vid en av hotellpoolerna innan man går upp till rummet. Jag passar på att plugga lite också!

Freedom Beach

Publicerad 2014-02-04 01:55:53 i Allmänt, Resa,

Freedom Beach är verkligen underbar! En båttur på ca en kvart från Karon och så är man framme vid denna mysiga lilla strand som ligger lite avskilt från allt. Hur underbart som helst!
Middag

Publicerad 2014-02-03 15:52:29 i Allmänt, Resa,

Det blev Håkan's ikväll igen. Allt är så bra där; thaimaten, pizzan, burgaren son heter Håkan deluxe, drinkarna, servicen, atmosfären... Och köttet upptäckte jag ikväll! Jag tog pepparstek med potatisgratäng, bearnaise och ett glas rött och det var så gott! Brutalt gott! Fick i mig i stort sett hela portionen trots att den var enorm. 


Jimmy tog Håkan deluxe för tredje gången (!).

Happy hour

Publicerad 2014-02-03 12:54:53 i Allmänt, Resa,

Är det happy hour så är det, lika bra att passa på. Två drinkar var i poolbaren fick det bli efter utflykten!

Mai tai!

Longtail

Publicerad 2014-02-03 09:40:16 i Allmänt, Resa,

Dagens aktivitet blev utflykt till Freedom Beach (bilder därifrån kommer senare). Vi tog en longtailbåt dit och det gick så bra så! Inga vågor och ett lugnt tempo, riktigt skön tur!Kött

Publicerad 2014-02-02 14:56:33 i Allmänt, Resa,

Vi knallade bort till Buffalo Steakhouse i Kata för middag ikväll. Sjukt bra mat där! Thai-rätterna är kanon och så har de en himla massa kött- och fiskrätter m.m. Just idag kände vi för kött, så det blev Toast Skagen och sedan tournedos med vitlökssmör och potatisgratäng. Det blir mest kyckling annars när man äter thaimat så lite kött var gott som omväxling.Jimmy var så snabb på att sleva i dig att han t.o.m blev suddig på bild! :) 

Kata Noi Beach

Publicerad 2014-02-02 12:17:15 i Allmänt, Resa,

Vi vaknade skapligt tidigt imorse, då efter frukosten packade vi väskorna och tog en tuk-tuk till Kata Noi Beach. Vi har aldrig varit där tidigare, men det var en jättebra strand. Ganska liten och mysig, med mjukaste sanden jag någonsin varit med om och ett superbra matställe. Pina coladan var inte heller fel (inget alkoholstopp på stranden tydligen!).

36 timmar nyktert

Publicerad 2014-02-01 15:34:43 i Allmänt, Resa,

Från klockan 18 och i 36 timmar framåt är det stopp för köp och försäljning av alkohol i Thailand på grund av det kommande valet. Efter dagens lokala marknad svängde vi förbi Håkan's för en bit mat och tydligen hade de fått tillstånd av polisen att servera alkohol diskret, dvs inte ställa ut ölflaskor osv på borden utan hälla upp i glas direkt bakom bardisken. Det gick fint och efter maten förflyttade vi oss till bardelen där Erik Segerstedt och trubaduren Jonas Hermansson körde ett spontant gig. Jätteduktiga killar! Synd bara att Bangkok-polisen kom sedan och stoppade drinkflödet... Nåja, vi hann få innan det hände i alla fall. Min gjordes av självaste Håkan efter önskemålet "gör något gott" och den var riktigt riktigt bra. Inget man gör som amatör hemma direkt om man säger så.
Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela