Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Even though I know they're not good for me

Publicerad 2010-06-30 15:52:06 i Allmänt,

Ledig idag så såklart är det halvdant väder. Så himla typsikt... Men fick en härlig dag i Sundbyholm igår iallafall så ska inte klaga. Istället för sol och bad så blev det stan idag med mor och bror för att fixa pass och äta men självklart var polisens pass/ID-system ur funktion så man får väl pallra sig ner en annan dag istället och försöka igen. Sedan råkade vi gå förbi Kicks och där skulle ju då mamma in eftersom hon är galen i nagellack. Och vad ser då jag på ett bord därinne om inte min älskade Björn Borg-parfym som inte funnits i någon enda affär eller på internet på hela året!!! Rea var det också så bunkrade upp med två stycken till och med så nu klarar jag mig. Därefter gick vi in på The Phone House eftersom jag skulle fråga efter mobilen jag vill ha men som inte funnits någonstans den senaste månaden. Inte för att den fanns men tjejen beställde den åt mig så nu väntar jag spänt på ett telefonsamtal och att den kommit in. Längtaaaaar!

Nu blir det lite fika och sedan vandra upp till Amanda för att planera vår preliminärbokade resa till slutet av sommaren. Längtar dit med!

SOS

Publicerad 2010-06-26 23:52:25 i Allmänt,

Efter att ha legat ett par timmar i mörkret i mitt rum och kollat på House of Wax så satte jag mig vid datorn ett tag. En stund senare hör jag ett irriterande ljud från det öppna fönstret och inser att det är ett larm. Så jag, min far och min bror vandrar ut i natten för att se i vilket hus det är som larmet har gått och vi upptäcker då att det är grannhuset. När vi står mitt framför huset så blir det plötsligt tyst. Då är frågan: Har den gamla tanten som bor där alldeles ensam och går och lägger sig ungefär runt kl 18 varje kväll lyckats starta larmet och sedan själv stängt av det? Eller har det hänt något och den/de som satte igång det stuckit och larmet till slut tystnat av sig själv? Eller har den/de lyckats stänga av larmet och fortfarande är kvar?

Who knows? För några år sedan var det iallafall inbrott här vid midsommar så man blir ju lite fundersam... Nu ska jag gå ut och leta efter pappsen som gick tillbaka ut ensam för att "spana".

Jaa, när ska det sluta?

Publicerad 2010-06-24 22:46:30 i Allmänt,

Aftonbladet 2010-06-24

När i helvete ska det sluta?

Hon ville lämna honom – han vägrade att låta henne gå. Så han våldtog, slog, knivskar och förnedrade Emma. Lämnade henne för död på ett fält i november. Vi har hört det till förbannelse. När i helvete ska det sluta?

Vi läser om dem hela tiden.
Kvinnorna som mördas av sina män när de försöker gå ifrån dem, när de vill utnyttja sin fulla rätt att göra slut. Emma Pettersson, i dag 20 år från en liten ort i Skåne, hon hade "tur". Hon dog inte.

Som genom ett under och ett stort antal operationer är hon fortfarande vid liv. Hon har mer än ett halvår efter mordförsöket lärt sig ta några stapplande steg igen. Hon har tappat mycket av sitt minne och sitt tal på grund av den hjärnskada som framkallades av syrebrist då 21-åringen försökte strypa henne.

Men det finns åtminstone hopp för Emma. Hennes familj kan fortfarande krama henne och stoppa om henne om natten, men herregud, hur kan någon ta sig rätten att bestämma om någon får göra slut eller inte?
Hur kan någon leka domare över någons framtid, bestämma att en ung kvinna mitt i livet kanske aldrig kommer att kunna tala igen eller gå utan rollator?

Emma träffade det hon trodde var sin första stora kärlek i början av 2009.
Han var ett år äldre och framställde gärna sig själv som en kärleksfull pojkvän enligt vittnen som hördes under rättegången.
– Tjejer är som blommor. Tar man inte hand om dem så dör de, ska han ha sagt en gång. Men för Emma var verkligheten en annan. Under rättegången kom det fram att 21-åringen var svartsjuk och kontrollerande. Emma kände sig övervakad och begränsad. Hennes pojkvän kollade hennes mejl, sms, mobilbilder och samtalslistor så gott som varje dag.

Den totala brytpunkten för Emma kom en vecka innan mordförsöket. Emma hade varit hemma i hans lägenhet och försökt resonera med 21-åringen, säga till honom att vara mindre kontrollerande och att sluta förbjuda henne att vara på internetsajter.
Men resonerande hit och dit skulle visa sig vara totalt lönlöst. 

Senare på kvällen ville 21-åringen träffa Emma igen och fortsätta diskussion.
Istället våldtog han henne i en bil samtidigt som han höll hennes hals i ett strypgrepp. Emma sa efteråt att det, ditintills, var den värsta timman i hennes liv.

Några dagar senare polisanmälde Emma 21-åringen och förhållandet var definitivt slut, det tvingades till och med han inse. Han hade knuffat och puttat och tvingat henne till saker förut men den här gången skulle hon inte gå med på det igen.
Och alldeles som tidigare vägrade 21-åringen, som så många förövare innan honom, att acceptera det. 

Den 6 november kidnappade han Emma.
Ute på ett blåsigt, novemberkallt fält gjorde han vidrigheter mot Emma med kniv, slag och sparkar. Ja, jag slår fast att han gjorde det för han är dömd både i tingsrätt och hovrätt för mordförsök, våldtäkt och människorov – och hans egen förklaring att Emma själv skulle skurit sig med kniven är det ingen som tror på.

Han skar Emma i ögonen och underlivet. Han lämnade henne att dö.

Polisen som hittade Emma började gråta i rättssalen. Han sa att han sett mycket under sina 20 år som polis men att Emmas skador "var det värsta han sett".
Så vad är då ett rättvist straff för en person som kontrollerat den han sagt sig älska, som kidnappat henne och med samma händer som tidigare smekt och kramat henne sedan sparkat skurit och skadat henne för livet?

12 år säger hovrätten och det är deras jobb att bedöma.

Emma själv och hennes familj har bara bett om en sak.
– Min dotter vill ha ett avslut, säger Emmas pappa.

Låt oss för i helvete hoppas att hon får det.


När man läser en sådan här artikel måste man ju bara undra hur människor egentligen tänker. Kan man verkligen göra något så hemskt mot en person man säger att man älskar? Kan man ens göra det mot någon man hatar? Och vad tror man att det ska göra för nytta? Något måste vara allvarligt fel med vissa människor. Och det värsta är att de finns överallt... 

Walking on sunshine

Publicerad 2010-06-23 23:32:10 i Allmänt,

Äntligen verkar värme och sol ha nått vårt avlånga land. Och det var inte en dag för tidigt. Njuter av mina sista dagar i frihet nu innan jobbet kommer igång på allvar på lördag. Lite trist att det är just dagen efter midsommar dock. Men man får väl göra det bästa av det hela och ha kul ändå, vad det nu än blir man ska hitta på då... Lite beslutsångest än så länge. 
För tillfället kan jag knappt röra mig eftersom baksidan av mina ben plus litegrann av ryggen är svårt brännskadade av en heldag i solen. Men med lite lotion och after sun-kräm blir det förhoppningsvis bättre till imorrn.

Från och med du

Publicerad 2010-06-19 23:30:45 i Allmänt,

Så är väl kronprinsessan gift nu då. Jag är inte så insatt i det där, men att det i princip var tomt på jobbet vid den tiden som själva vigseln ägde rum tyder väl på att folk i allmänhet är skapligt intresserade ändå. Dock var det flera kunder som klagade på hur sjukt och onödigt det är med allt ståhej och man kan väl inte annat än att hålla med. Det är väl egentligen som vilket bröllop som helst? Det är nästan så man tycker synd om de stackars människorna som inte kan få vara i fred någon gång. Min kära arbetskamrat berättade för ett par timmar sedan att alltihopa kostade 70 miljoner kronor. Tänk vad mycket bra man hade kunnat göra för landet med de pengarna! Helt sjukt. 

What a way to make a living

Publicerad 2010-06-19 00:15:36 i Allmänt,

Myggbett. ÖVERALLT! Och bara på ställen där man hela tiden råkar komma emot så det börjar klia sådär fruktansvärt. Till och med i ansiktet. Hur snyggt är det på en skala? Men jag åkte glatt till jobbet ändå, en halvtimme efter att de ringt efter mig. Helt imponerad av mig själv för att jag hann.
När man kommer hem så har ju då ens bror också lan med sina nördvänner. På altanen dessutom. Så varannan minut hör man lite skrik och konstiga skratt genom mitt öppna fönster. Lycka till med att sova Sara!

I am Woman

Publicerad 2010-06-15 23:51:59 i Allmänt,

Den här dagen började med att jag (mot hans vilja) slet min kära bror ur sängen klockan tio och släpade med honom ut och sprang i solskenet. Mycket bra start på dagen tycker jag allt. Att det senare blev ännu en springrunda fast då med Sofia kanske egentligen var lite överkurs. Men vad gör man inte? Efter det åkte vi hem och duschade och sedan blev det Spicy Hot och bio med våra mammor. Väldigt mysigt och en helt okej film. Ibland är det bra när folk säger att en film är dålig för då är den nästan alltid mycket bättre än förväntad när man väl ser den.

Men nu ska jag krypa ner i sängen med godiset som blev över från bion och kolla på förra veckans Vampire Diaries.

Det är över nu

Publicerad 2010-06-14 23:27:19 i Allmänt,

De som säger att studenten är bland det roligaste man gör i livet har så rätt så det skriker om det. Det var en lång dag men åh så kul det var! Det blev till och med ett besök på akuten på grund av krossat glas och bara fötter på flaket. Men det slutade bra det med som tur var. 

Tack till alla som var med och gjorde min dag oförglömlig och tack för alla jättebra presenter ♥FÖR VI SKA TA STUDENTEN !

Publicerad 2010-06-12 08:31:03 i Allmänt,

Champagnefrukosten i Rothoffsparken är nu över och det var riktigt riktigt mysigt. Extra bonus att Folket kom och tog en miljard bilder på just oss också. Härligt när man är nyduschat, osminkad och det blåser som attan men det får vi bjuda på en dag som denna. Vädret är sådär men om vi har tur så blir det bättre. Nu blir det att sminka sig, fixa håret och sedan röra sig mot skolan för fotografering, betyg, mat, utspring och flak !

NU TAR VI STUDENTEN !!!!!!

If I could turn back time

Publicerad 2010-06-10 22:59:10 i Allmänt,

Nu närmar det sig bokstavligt talat med stormsteg. Om sådär en tre minuter är det exakt 39 timmar tills vi rinmanister springer ut. Hur galet är inte det? Och vår klass springer dessutom ut först av alla. Det blev lite övande av inmarschen i aulan idag och det gjorde bara att man blev ännu mer taggad. Fast samtidigt är det lite sorgligt att skiljas från klassen. Man har ju ändå spenderat minst fem dagar i veckan tillsammans i tre år, minus loven i och för sig. Men ändå. Lite skåpstädning blev det också idag. Ganska mycket minnen i för att vara ett så litet utrymme kan man väl lugnt säga. Men nu är det gjort och det är de flesta förberedelserna inför lördagen klara. Musik till flaket valdes ut idag under vår fina lilla grillkväll på Ängsholmen, lakanen är målade och det enda som är kvar är att sätta upp dem på flaket och piffa till det lite. Så det blir morgondagens uppgift.
Men nu ska jag ta och sova så man orkar upp imorrn och hinner med allt. Lär behövas lite städning här hemma har jag en känsla av.

Vad är väl en bal på slottet?

Publicerad 2010-06-07 21:42:54 i Allmänt,

Då har man alltså varit på bal nu också då. Och visst var det underbart?! Tog sjukt lång tid att fixa allting med hår och smink men gud så kul det var!! Människorna på Sussies Hairteam var toppen och det blev hela fyra timmar där innan det var klart. Supernöjd blev jag också. Lite annorlunda mot hur alla andra såg ut och det gillar vi. Lite roligt också att Ronja var i rummet brevid och blev fixad så vi satt där och smsade varandra.
Eftersom de ville fota det färdiga resultatet och allt efteråt så blev allt lite försenat så det blev riktigt stressigt när man sedan skulle hem och plocka ihop allt man skulle ha med sig och klämma sig i klänningen. Men vi överlevde det med och sedan bar det av mot Sundbyholms slott i den vita limousinen.

Helt klart en toppenkväll !Fixelifix

Publicerad 2010-06-03 22:55:01 i Allmänt,

Nu är det full fart på balfixet och allt som ska göras. Har för säkerhets skull precis testat klänningen så man inte ska få en överraskning när man sätter på sig den imorrn. Men allt var som tur var perfekt. Har just gjort fransk manikyr nu också så sitter och väntar på att det ska torka någon gång så man kan få gå och lägga sig så man är pigg och fräsch inför morgondagen. Tror det kan bli en smått hektisk dag med allt farande fram och tillbaka och allt som ska hinnas med. Men det kommer förhoppningsvis bli en toppenkväll och vi håller tummarna för bra väder! Lite pirr i magen nu faktiskt!

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela