Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

2015

Publicerad 2015-12-30 22:03:30 i Allmänt,

Ett litet kollage över mina nio mest uppskattade bilder på instagram under 2015 och därmed en liten inblick i hur året har sett ut. Glöm inte att följa, niilssonsara. 

Imorgon tar vi farväl av år 2015 och jag tycker att det känns himla bra faktiskt. Det har varit ett bra år för mig. Året då jag äntligen blev klar efter 3.5 år på högskolan och fick min förskollärarexamen. Året då jag började jobba på Tunavallens förskola. Året då jag sprang en massa roliga lopp och klarade av årets stora utmaning, Lidingöloppet 30 km. Året då vi besökte två nya länder, Turkiet och England. Och så en hel del andra roliga händelser såklart. Tack och hej 2015 och välkommen 2016! Spännande att se vad du har att bjuda på.


Fyndat på rean

Publicerad 2015-12-29 13:19:31 i Allmänt, Inredning,


Har ni fyndat något på mellandagsrean ännu? Jag är inget fan av att trängas med folk i butiker, blir tyvärr mest irriterad, så att fynda på nätet passar mig som handen i handsken. Där har jag faktiskt lyckas knipa ett linne och en väska hittills, så väntar spänt på att de ska komma till postombudet.

En liten snabbis till Cervera-butiken på Tuna Park tog jag mig dessutom tid till, så ett gäng skålar fick följa med hem. Gillar dessa, iittala kartio, som passar perfekt till godiset, dippen eller tacosen. Jag har några klara och några ljusblå sedan tidigare, så nu blev det den grå varianten. 

17 km

Publicerad 2015-12-28 19:14:05 i Allmänt, Träning & hälsa,


Om jag inte var mör efter helgens alla träningspass så är jag det definitivt nu. Ännu ett personligt distansrekord på löpbandet, 17 km denna gång. Löpbanden på Actic City har inga fläktar, så jag trodde verkligen aldrig att det skulle gå. Men det gjorde det uppenbarligen och det var till och med så pass att jag kunde öka tempot mot slutet. Tricket är definitivt att ta det lugnt i början och spara på krafterna.

Om en vecka är det fem månader till marathon och jag är både taggad och livrädd på en och samma gång. Jag går in med inställningen att jag gör det, och sedan behöver jag aldrig mer göra om det om det är hemskt. Det fungerade med Lidingöloppet i september och jag tror att det kommer att göra det nu också. (Lidingöloppet kan jag förresten absolut tänka mig att springa igen!).

Richmond & Finch

Publicerad 2015-12-27 11:05:13 i Allmänt,
Jag hade visst varit snäll i år verkar det som. Jultomten kom nämligen med finfina klappar och jag är mer än tacksam. Bra koll på min smak hade också. Marmor och mässing kan vara den finaste kombon jag vet, så detta iPhone-skal från Richmond & Finch har jag suktat efter ett tag, och nu är det alltså mitt.
Tack tomten!

Vår julafton

Publicerad 2015-12-25 19:39:45 i Allmänt,Lite såhär såg alltså vår julafton ut. Smarrig jullunch med Jimmys familj på dagen, och sedan julmiddag hos min familj på kvällen. En hel dags sittande och ätande med andra ord. Galet mätt var man framåt kvällen, men en mysig julafton och vi blev bortskämda med fina klappar allihopa. Kissen fick flest tror jag... Mycket nöjd var han.

Idag har jag tränat två gånger. Tabata-happening imorse och så styrka med bror och hans flickvän nu framåt kvällen. Tur att jag hade överskottsenergi från gårdagen!

Tjugofjärde luckan

Publicerad 2015-12-24 18:00:02 i Allmänt,I den tjugofjärde och sista luckan i The Body Shops guldkalender gömde sig hela tre överraskningar! Dels själva produkten, en Wild argan oil Rough Scrub, och så två bonusar. Den ena var en värdekupong som i butik ger mig en Wild argan oil Body Butter, och den andra var en rabattcheck med 20% på valfri produkt. Perfekt avslutning på en perfekt julkalender. 

God jul!

Publicerad 2015-12-24 11:03:08 i Allmänt,


Ha en riktigt god jul nu fina ni!

Vår julafton har hittills bestått av en mysig julfrukost. Om ett par timmar far vi iväg på jullunch hos Jimmys familj, och framåt kvällen rör vi oss vidare till Odlaren för att fira med min familj. Mys!

Tjugotredje luckan

Publicerad 2015-12-23 23:19:40 i Allmänt,


I guldkalenderns nästa sista lucka låg en Body butter från Fuju green tea-serien och väntade. Alltså matchar den Body washen som jag fick tidigare. Top notch!

Uppesittarkväll

Publicerad 2015-12-23 20:48:06 i Allmänt,


Dan före dopparedan är här, även om det knappt går att förstå med tanke på vädret. Lite julfeeling har vi ändå här hemma ikväll, uppesittarkvällen till ära. Klappinslagning och griljering av julskinka har jag sysselsatt mig med, och så har J bakat god Kavring. Middagen bestod alltså (som traditionen kräver) av julmust, tomtegröt, samt kavring med julskinka eller gräddost. Mums! Nu är det Bingolotto som gäller. Hoppas att ni har en fin uppesittarkväll!

Tjugoandra luckan

Publicerad 2015-12-22 22:08:29 i Allmänt,


I den tjugoandra luckan gömde sig en Drops of youth Eye concentrate. En roll-on-pump ögonprodukt som gör att huden runt ögonen ser jämnare och fräschare ut, samt minskar synligheten av svullnader och fina linjer kring ögonen. En idealisk produkt för de dagar man börjar jobba tidigt och ser ut som ett lik med andra... Skämt åsido, blir spännande att testa om den fungerar. Kan väl inte påstå att jag upplever att jag har hunnit få så värst många rynkor under mina 24 levnadsår, men ändå.

Dynamic Flex

Publicerad 2015-12-22 20:01:08 i Allmänt, Träning & hälsa,


Idag har jag och J testat ett nytt gruppträningspass. Eller nytt och nytt, det har funnits på Actic i några månader, men ingen av oss har hunnit med att prova det. Dynamic Flex heter det, och det är ett 30-minuters pass som fokuserar på rörlighet, stretch och smidighet. Perfekt att kombinera före eller efter annan träning för att öka rörelseomfånget. Vi körde 30 minuter cardio innan, så att det blev en timme totalt och det kändes toppen. Bara det att man inser hur groteskt stel man är när man ger sig på sådant här... Måste verkligen lägga in mer yoga/stretch. Passet i sig var lite som yoga fast i högre tempo och enbart fokus på stretch, inga andningsövningar eller avslappning. Riktigt bra tycker jag! Blir kul att köra fler gånger och se om det händer något med rörligheten.

Tjugoförsta luckan

Publicerad 2015-12-21 21:41:58 i Allmänt,


Jag måste nästan läsa på lite om produkten som låg i dagens lucka känner jag. Lip & cheek velvet stick. En två i ett produkt, som alltså är svart men ska anpassa sig till hudens pH och transformeras till en helt unik vallmonyans. "Njut av din mörka sida". Hmm... Spännande. Får nog testa och komma med ett omdöme vid ett senare tillfälle.

Nocco julmust

Publicerad 2015-12-21 14:54:56 i Allmänt, Träning & hälsa,


Nocco julmust. Jag var skeptisk första gången jag testade, men nu när jag druckit ett par stycken så gillar jag den faktiskt. Julig, så den passar ju perfekt nu.

Det vankas träning för min del. Egentligen hade jag och mannen bokat ATC ikväll, men vi avbokade så nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Ben/mage? Överkropp? Löpning? Måste nästan tänka igenom resten av veckans träning för att få ihop det... Som det känns just nu så lutar det mest åt intervaller på löpbandet. Kör nog på det, det var ett tag sedan!

Tjugonde luckan

Publicerad 2015-12-20 20:19:44 i Allmänt,


I den tjugonde luckan (herregud, vad hände? Bara fyra luckor kvar att öppna!) gömde sig en burk med Camomile ansiktsrengöring. Den ska tydligen till och med ta bort vattenfast ögonmakeup.

Nittonde luckan

Publicerad 2015-12-20 01:50:59 i Allmänt,


19 december betyder att min pappa fyller år, så kvällen har spenderats med födelsedagsfirande i Odlaren. Dagen började nästan lika bra, nämligen med två timmar Julspinning på Actic City. Lite svårt att komma upp imorse, men det var värt det. Himla roligt pass med enbart julmusik.

Den nittonde luckan har öppnats och den innehöll en Shea Beautifying Oil. En grym produkt ur The Body Shops sortiment, framför allt därför att den kan användas till lite vad som helst. Ansikte, kropp, hår, naglar. Bara att smörja in som den är, krama in i hårtopparna eller blanda i ansiktskräm eller bodylotion.

Artonde luckan

Publicerad 2015-12-18 22:39:22 i Allmänt,I den artonde luckan låg en nagellacksremover. Det går åt här kan vi lugnt konstatera. Aldrig testat denna dock, så vi får se vad jag tycker om den.

Fredagsfika

Publicerad 2015-12-18 19:52:25 i Allmänt,Fredagen är här och den är efterlängtad, som alltid. Som kontrast till att jag fick jobba över efter stängning förra fredagen, så kunde jag idag checka ut en timme tidigare tack vare att jag också började en timme tidigare. Inte mig emot.

En riktig göra-ingenting-eftermiddag har jag haft också. Så skönt. Lite mumsigt fredagsfika, och jag passade på att tända julljuset från H&M Home. Annars har jag bara målat naglarna, läst och tagit en tupplur. 
Hoppas ni har en bra fredag!

Sjuttonde luckan

Publicerad 2015-12-17 21:00:00 i Allmänt,


En produkt som jag upptäckt tack var förra årets julkalender är den här ögonmakeup-removern. Den tog slut här för ett par veckor sedan, och lägligt nog så fick jag en ny i dagens lucka. 

16 km

Publicerad 2015-12-17 17:40:55 i Allmänt, Träning & hälsa,


Kameran och löpbandet ville inte alls samarbeta idag, därav de halvfärdiga bilderna. Lägg ihop siffrorna för resultat, alltså: 96 minuter, 16.0 km, 931 kalorier. Genomsnittlig hastighet blev 10.0 (= 6.00min/km).

16 kilometer löpning på löpband, check! Eftersom jag varit rejält nästäppt de senaste dagarna, så tänkte jag mig en kortare distans i lugnt tempo på dagens löppass. Milen bestämde jag mig för, och inser nu det sorgliga i att en mil numera räknas som en "kort" löptur för mig. Det har blivit så sedan jag började springa längre lopp... Kan ärligt säga att jag saknar tiden då milen var en långdistans! Ett pass på max en timme och sedan var man klar. Men ska man springa halvmarathon eller marathon så är det bara att mala på i all oändlighet. Jag får lite svindel bara av att tänka på hur lång tid det kommer att ta att springa 4.2 mil.

Hur som helst, en mil var det. Det var bara det att jag inte alls kände mig färdig efter 10 km, utan till slut landade jag på 16 km. Distansrekord på löpbandet och faktiskt också det längsta jag sprungit sedan Lidingöloppet i slutet av september. Grymt skönt nu efteråt! Fixar jag 18 km nästa vecka?? Planen är att komma upp i halvmarathon innan året är slut, och sedan ta det därifrån under början av 2016.

Sextonde luckan

Publicerad 2015-12-16 22:00:28 i Allmänt,


Torra läppar? Ja, alltid. Lypsyl-beroende deluxe. Lip butter? Ja tack. Älskar de här små söta burkarna, så även dagens produkt gick hem hos mig.

Nedräkning

Publicerad 2015-12-16 17:53:35 i Allmänt,


Tiden bara flyger förbi och plötsligt så är det bara en ynka månad kvar till semester. Känns välbehövligt och det ska bli så himla skönt med lite lediga dagar runt jul och nyår, och sedan en vecka sol och bad i januari. Såhär i vintermörkret är det extra efterlängtat. Tänk att ha det så härligt som på bilden här ovan, som är från Rhodos för två år sedan. Längtar!

Femtonde luckan

Publicerad 2015-12-15 22:56:17 i Allmänt,


Body butters får man verkligen aldrig för många av. Honeymania är en av mina favoriter, så jag blev toppenglad när jag hittade just en sådan i dagens lucka imorse.

Resten av dagen har varit bra den med. Gårdagens mördarpass på jobbet har gjort sig påmint i form av en extrem trötthet, men det blev bättre efter lite cardio på gymmet. Efter fyra dagar vila var det riktigt välbehövligt att få kicka igång igen. Konstigt att man kan bli så pigg av något som egentligen gör en så himla utmattad.

Fjortonde luckan

Publicerad 2015-12-14 22:32:59 i Allmänt,En Nail art pen låg i kalenderns fjortonde lucka. Passar ju bra i kombination med gårdagens röda nagellack, så där har de visst tänkt till. Jag är lite osäker på hur bra mina kunskaper i nagelkonst är däremot... Antagligen urusla med tanke på mina ritkunskaper som på ett ungefär sträcker sig så långt som till streckgubbar. Men det kan bli kul att testa. Kanske något tjusigt mönster till jul eller nyår. Får börja klura på det redan nu tror jag.

Trettonde luckan

Publicerad 2015-12-13 22:05:19 i Allmänt,


Hoppas att ni har haft en trevlig Lucia! Min började med att jag öppnade julkalendern och fann ett rött nagellack. Juligt och fint. Dessutom har jag aldrig testat lack från The Body Shop så det blir roligt att se hur det är.

Resten av tredje advent har jag spenderat med att luncha på stan med en vän och därefter adventsfikat med två andra vänner. Riktigt fin söndag med andra ord. Nu ska jag ladda för att jobba 6.15-19.30 imorgon. Älskar det här med kvällsmöten. Verkligen...

Tolfte luckan

Publicerad 2015-12-12 19:12:16 i Allmänt,


Min kamera strejkar visst idag, så då får mobilbilder duga... Eller ja, själva kameran fungerar utmärkt, men wi-fi-funktionen ville inte samarbeta när jag skulle ladda över bilderna till luren och jag blir så less på sådant krångel så jag gav upp. 

Hur som helst, lucka tolv öppnades idag. Redan halvvägs genom kalendern alltså. Här fanns en body lotion i Wild argan oil-serien, dvs säga samma som duschtvålen häromdagen. Gillar att att ha samma doft så att det inte blandas.

Elfte luckan

Publicerad 2015-12-12 10:17:55 i Allmänt,


Lite försenat, pga jobb till 18.40 följt av julfest med jobbet igår (ja, vi stänger 18 egentligen men jag fick snällt vänta tills den sista föräldern behaga dyka upp och hämta sitt barn), men här kommer innehållet i lucka nummer elva. Bath gloves, eller scrub-vantar om man så vill. Tänker att det blir ju perfekt att scrubba bort torr hud innan solsemestern i januari.

Tionde luckan

Publicerad 2015-12-10 21:07:26 i Allmänt,


Får man någonsin för många shower gels? Produkten som används dagligen och alltid går åt förr eller senare. Jag älskar personligen dessa småflaskor eftersom de är så otroligt smidiga att ha med sig, exempelvis i gymväskan. Wild argan oil doftade dessutom fantastiskt och jag börjar fundera på om jag inte kanske har en burk med body butter i just den doften någonstans i badrumsskåpet. Dags att leta fram den isåfall, för det här kan bli en ny favvo.

15 km

Publicerad 2015-12-10 17:39:08 i Allmänt, Träning & hälsa,


15 kilometer löpning på löpband är rätt segt måste jag säga. Men jag gjorde det och jag är ganska säker på att det är distansrekord för mig faktiskt. Mina bästa tips för att orka psykiskt är bra musik som peppar i lurarna (jag har en särskild spellista för löpning), sportdryck i flaskan för att inte bli uttorkad (=illamående), att sätta upp delmål för att underlätta sträckan samt att försöka tänka och titta på annat. Att stirra sig blind på tidtagningen eller kilometermätaren gör verkligen inte saken bättre. Att gå ut för hårt i början är också ett stort misstag. Hellre öka i slutet om energin finns där, än att behöva bryta innan man kommit i mål.

Nionde luckan

Publicerad 2015-12-09 22:05:04 i Allmänt,Lucka nio är kalenderns allra största och dolde en ögonmask. En sådan som man kan värma eller kyla, beroende på vad man känner för. Aldrig testat och aldrig ägt någon sådan, så det är lite roligt. Hittills är jag grymt nöjd med alla produkter jag fått, som tur är!

Pepparkakans dag

Publicerad 2015-12-09 20:47:31 i Allmänt,Firar ni pepparkakans dag? Det gör faktiskt jag. Jag kan vara ute och cykla nu, men är inte varje dag i december månad pepparkakans dag? Lite onödigt att det ens behöver en egen dag då kanske, men vad sjutton. Peppisar med ädelost och julmust går alltid hem såhär i juletider, så vi kör på det. Lite extra välförtjänt efter ett sjukt jobbigt ATC-pass. Wall balls och Mountain climbers på halvboll är två nya favoritövningar efter dagens pass.

Åttonde luckan

Publicerad 2015-12-08 21:30:57 i Allmänt,I dagens lucka låg en handkräm som doftar almond. Vintertid är jag extremt superberoende av just den produkten. På jobbet tvättar jag händerna oräkneliga gånger per dag, och det i kombination med torr luft ute gör att händerna är ständigt torra. Så tummen upp för handkräm! 

Lucia

Publicerad 2015-12-08 20:16:17 i Allmänt,


Jag är fortfarande lika förtjust i ljusstaken Gustavo som jag fyndade på Ellos förra året.

Idag slog den till på allvar, julkänslan. En lång dag på jobbet avslutades med luciafirande och det var så otroligt mysigt. Ungefär hundra personer var vi sammanlagt, med våra barn, deras föräldrar och syskon samt oss pedagoger inräknat. Himla kul att så många kom och det blev verkligen uppskattat. Först en gigantisk sångsamling där vi sjöng ett urval av klassikerna och sedan mys i restaurangen där köket hade ordnat så fint åt oss med tomtegröt, kavring, julskinka och så klart lussekatter som barnen själva bakat. Det är sådana här dagar som förskolläraryrket är lite extra fantastiskt!

Sjunde luckan

Publicerad 2015-12-07 20:28:22 i Allmänt,


Grönt te är, förutom att vara gott, känt för sina bra hälsoeffekter. Därför känns det lite extra roligt att få testa denna Body wash ur serien Fuji green tea, som låg bakom lucka nummer sju. En ganska ny kroppsserie hos The Body Shop om jag inte är helt ute och cyklar?

Hoppas att ni har haft en fin start på veckan. Sisådär här om jag ska vara ärlig. När man överlevt Kaos-veckan med stort K på jobbet och sedan kommer dit tidigt på måndag morgon för att mötas av insikten att den här blir minst lika jobbig känns allt bara blä. Förskolan fungerar liksom inte utan pedagoger. Tyvärr. Men man får göra det bästa av situationen, både för sin egen skull och för barnens. Keep calm. Det går om man vill. Dessutom fick jag till mitt första cardio-pass på ett tag idag. 30 minuter löpning och 30 minuter crosstrainer. Det kallar jag en bra start på veckan!

Sjätte luckan

Publicerad 2015-12-06 21:54:22 i Allmänt,


I dagens lucka låg en mascara i miniformat. Det är just den här, Super volume mascara, som jag använder dagligen. Perfekt med en mini som jag kan ha i väskan eller ta med på resor.

120-årsfest

Publicerad 2015-12-06 17:37:00 i Allmänt,
Igår var vi bjudna på 120-årskalas. 40+40+40=120. En av födelsedagsbarnen var en kollega till Jimmy, så det var på den vägen det var. Allt som allt en bra kväll med trevligt sällskap, god mat, fri bar, en del roliga tävlingar och dans tills fötterna värkte. Strax före 04 kom jag i säng och sov till 12 idag. Herregud. Vet inte när det hände senast. Flera år sedan säkert. Till skillnad från min kära så har jag dock vett nog att stoppa alkoholflödet i tid, så jag mår ändå bra idag. Hehe. En av oss har varit på gymmet, den andra på soffan. Guess who?

Femte luckan

Publicerad 2015-12-05 13:41:44 i Allmänt,


Body lotion får man väl andra för mycket av? Jag kör i vanliga fall lotion från Biotherm, som jag brukar bunkra på mig i taxfreen när vi reser, men gillar att varva med goda dofter från The Body Shop. Denna Red musk som gömde sig i dagens lucka har jag inte testat tidigare, så det blir en ny upplevelse. Det är just det här som är det briljanta med deras julkalender, att man får möjligheten att testa så många nya produkter som man antagligen aldrig hade köpt hem annars. Bland annat deras mascara och Vitamin E-serien för ansiktet har blivit solklara favoriter i mitt badrumsskåp tack vare kalendrarna från tidigare år, så jag hoppas hitta fler guldkorn nu.

Fjärde luckan

Publicerad 2015-12-04 19:40:27 i Allmänt,


Här ser ni innehållet i lucka nummer fyra i The Body Shops guldkalender. En produkt som är helt ny för mig, Tea Tree skin clearing toner. Tanken är att detta ansiktsvatten ska ta bort eventuella orenheter och rester av make up som rengöringen lämnar kvar, återställa hudens pH-balans efter rengöring samt ge hyn en matt lyster. Spännande, måste testas redan ikväll.

Tredje luckan

Publicerad 2015-12-03 19:53:16 i Allmänt,


Jag ska erkänna att jag är sjukt dålig på att smörja mina fötter. Kanske blir jag tvungen att ändra på det nu, eftersom jag fick en liten flaska mintdoftande fotlotion i dagens kalenderlucka. För tredje året i rad faktiskt. Jag har faktiskt använt den så jag vet att den är bra och doftar gott, men jag har svårt att hitta tillfällen. Fötterna blir ju kladdiga och man kan ju inte tassa runt på golvet med krämiga fossingar, dels på grund av spåren och dels för risken att halka och slå ihjäl sig... Jag får försöka övertala mr J att smörja dem åt mig när jag tittar på tv eller något.

Annars då? Jag har åkt på årets tvåhundrade förkylning. På årets i särklass värsta vecka på jobbet. Bra timing, verkligen. Fler personal frånvarande än närvarande och antal vikarier i poolen är noll. Kul jul. Men vi har överlevt hittills och det är huvudsaken. På dagens agenda stod bakning med barnen inför nästa veckas luciafirande. Det blev lussekatter som såg ut som allt annat än just lussekatter. Tänk chocolate chip cookies, fast gula och med russin istället för chokladbitar. Alltså en utplattad degklump pepprad med russin. Himla mysig stund oavsett.

Andra luckan

Publicerad 2015-12-02 19:59:29 i Allmänt,


I den andra luckan i julkalendern gömde sig en burk med Sink-in moisture mask från Vitamin E-serien. Ännu en produkt jag inte testat och den här känns extra uppskattad eftersom det är den här serien jag använder till ansiktet. Rengöring, dag- och nattkräm samt serum är redan favoriter, så jag tvivlar inte en sekund på att denna också kommer att bli det framöver!

Första luckan

Publicerad 2015-12-01 20:23:52 i Allmänt,
Hallå där december! När man plötsligt är inne på årets sista månad så inser man verkligen hur snabbt tiden går. Det bästa med att det är just första december idag är självklart att jag äntligen fick öppna första luckan i julkalendern från The Body Shop. Jag kunde inte hålla mig, utan var tvungen att öppna tidigt imorse innan jag gick till jobbet. Det var en av de större luckorna och i den gömde sig en Conditioning Hand wash i Almond-serien. En mild, tvålfri och krämig gel med mandelolja som ska rengöra och fuktighetsbevara händerna. Kul med en produkt jag inte testat tidigare. Låter passande såhär i torra vintertider dessutom.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela