Det där dåliga samvetet...
Semester part 2 är i fullgång för mig. Känner att det var ett bra beslut att dela upp semestern i år, det känns som att den blir betydligt längre än de fyra veckor det faktiskt är. Skönt att det kan vara så ibland också, när allt roligt annars bara swishar förbi.

På tal om att swisha... Barn är snabba och det fick jag verkligen äta upp idag. Medan mannen grejar med altanen tog jag med Selma in till stan för en mysig promenad, glasspaus i skuggan och lekparkshäng i stadsparken. Hur bra som helst var det, tills jag gjorde det som man inte får göra. Jag vände mig om för att ta fram hennes pipmugg med vatten, och så sa det bara duns och sedan kom skriket. Det handlade om några få sekunder, som hon lyckades ställa sig upp och dråsa över ryggstödet på parkbänken. Rakt ner i gruset. Tack gode gud för att hon inte landade på en sten! Det är så himla lätt hänt och man KAN inte vara vaksam varenda sekund, hur mycket man än önskar det. Ändå är det svårt att släppa det faktum att jag borde ha lyft ner henne från bänken innan jag tog fram muggen ur vagnen. Det blev tårar från oss båda och jag gissar att det inte är sista gången...

Slipper man någonsin oron och det dåliga samvetet när det kommer till sina barn? Don’t think so. Tyvärr.

PS. Hon klarade sig bra, med endast några ytliga skrapsår i hårbotten.Värmerekord?
Sommaren 2018. När den svenska sommaren blev helt bananas. Vad är det som händer?

Ja, jag klagar emellanåt. Som när det är 33 grader i restaurangen på jobbet och man sitter med svettpärlor i pannan och försöker få i barnen vatten, vatten, vatten. Eller när man ska sova och det är 30 grader i sovrummet. Och även när jag får strunta i min lunchpromenad för att det är alldeles för hett (delvis också för att jag glömt vattenflaskan hemma... Typiskt). MEN. Hur härligt är det inte ändå?? Så himla skönt med badutflykter, picknickar och sena kvällar på altanen. 

Bäst av allt är att det ser ut som att supervärmen ska hålla i sig även nästa vecka när jag har semester igen. Bara fyra dagar kvar att jobba nu och jag längtar efter egentid med la familia. Fick en skön eftermiddag med min lilla pärla idag i alla fall. Veckohandling, matlagning och sist men inte minst bad för henne. Hon är i en så supermysig fas just nu. Gosar och kramas, vill sitta i knä och ska hjälpa till med allt.

(null)

Sommarkvällar
Sommaren 2018 måste slå något slags värmerekord i svenska mått mätta?! I love it!

Klockan är strax 21 här och vi sitter ute på altanen (okej, vi gjorde det tills Selma vaknade gallskrikandes och jag fick gå in och natta om henne... För att tio minuter senare upprepa samma sak igen, så nu var det pappans tur). Hur som helst, kortspel och cosmos är det som gäller ikväll. Termometern visar 26 grader trots att solen snart går ner. Underbart. 

Hoppas ni också njuter av sommaren. Trevlig fredagkväll!❤️

Har du någon favoritdrink? Min är cosmopolitan (och margharita), men tar gärna emot tips inför kommande sommarkvällar!