Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Jobbar

Publicerad 2012-11-30 19:19:00 i Allmänt,

Billys panpizza, en liten bit kärleksmumstårta och en artikel om hur man blir stark och snygg med crossfit. Nu är jag både mätt, träningssugen och redo att jobba resten av kvällen.

Revenge

Publicerad 2012-11-30 14:10:10 i Allmänt,

Jag såg just sista avsnittet på säsong 1 av "Revenge" och jag höll nästan på att svimma av spänning. Har ni missat denna serie så är det bara att göra något åt det NU för den är helt galet bra. Inte ett enda avsnitt är tråkigt och man sitter som på nålar hela tiden. Bästa serien på länge faktiskt!
Nu är det jobbiga att det finns en mapp med de avsnitt som har kommit av säsong 2, ungefär halva säsongen tror jag, men om jag börjar kolla så kommer det att ta slut så snabbt... Jag ska försöka hålla mig. Men det är inte lätt kan jag säga. Sista minutrarna av sista avsnittet på säsong 1... Herregud säger jag bara!

En av tre avklarad

Publicerad 2012-11-30 12:18:00 i Allmänt, Utbildning,

Ni skulle bara veta vilken ångest jag hade igår över att jag tackat ja till att jobba kväll idag när jag fortfarande inte ens börjat med mattetentan som ska skickas in på söndag. Jag jobbar ju hela helgen så det finns inte så mycket tid att ta därifrån heller... Men vet ni vad? Jag blev just klar med den!! Den känns rätt så bra också så jag håller tummarna. Det flöt på jättebra idag till skillnad från igår när jag bara lyckades plocka lite ur läroplanerna och sedan börja lite med själva planeringen. Det tackar jag min underbara handledare för som gav mig massa bra tips på matteaktiviteter som hon gör med sina små solstrålar.
 
Uppgiften är att utgå från förskolans och grundskolans läroplaner samt en bok som heter "Räknesvårigheter och lässvårigheter under de första skolåren - hur hänger de ihop?" och komma fram till vad det ät tänkt att barnen ska lära sig och därefter göra en grov årsplanering över hur jag vill arbeta med matematiska begrepp i förskolan på ett sätt som grundskolan sedan kan bygga vidare på. Dessutom ska man motivera sina val av aktiviteter, beskriva vad de ger för resultat och hur jag tänker utvärdera min undervisning. Ganska mycket för bara pluttiga 1,5 högskolepoäng. Det svåraste var att antalet sidor är öppet, men en sida var tydligen för lite så man vet inte riktigt hur mycket de väntar sig... Min blev i alla fall 4 sidor plus en egen sida för referenserna. Hoppas det duger. Tror jag väntar med att skicka in den tills imorrn ifall jag kommer på något jag vill ändra...


Uppladdning

Publicerad 2012-11-30 09:19:00 i Allmänt,

Chaite, julknäcke och ett avsnitt "Revenge" får bli uppladdning inför att fortsätta skriva på tentan. Ångest!

Morgontränat

Publicerad 2012-11-30 08:45:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Känns underbart skönt att fredagens träning redan är avklarad. Originalplanen var att gå på bodypump kl. 12 på Forever, men sedan kom det upp meddelande från Gympozz på Facebook igår om att morgonattacken kl. 7.30 var utbytt mot pump så det fick bli så istället. Blev en skön liten promenad i mörkret.
Det var också sista gången jag fick köra release 83 för nästa vecka kommer ny koreografi och ny musik. 84an är säkert kanonbra men det är ändå lite trist för jag älskar verkligen 83an. Så bra och peppande musik och jag gillar alla övningar... Men det blir väl kul med lite nytt också.

Myskväll

Publicerad 2012-11-29 22:39:00 i Allmänt,

Min kväll har spenderats med Fia. Vi åkte först och handlade lite och sedan hämtade vi mat på Spicy Hot som vi tog med hem till henne och åt framför tvn. Mys! Promenaden dit var dock mindre mysig. Usch vilket väder! det blev till att ta på sig tjocka halsduken och mössa för första gången i år.

När jag ändå var där så fick jag med mig tupperwaresakerna som beställdes på partyt här hos mig fr ett par veckor sedan. Äntligen! Så nu har jag en enorm kartong med massa bra saker som ska delas ut till folk. Och lite till mig också såklart. Ska bli kul att prova. Speciellt omelettgrejen tycker jag ska bli rolig att testa för jag älskar omelett. Det går ju att ha i precis vad som helst nästan och så är det ju nyttigt (lite beroende på vad man har i då men...).

Det går trögt...

Publicerad 2012-11-29 15:28:03 i Allmänt,

Det här med att plugga verkar inte vara min grej för tillfället. Min hjärna har redan tagit semester och stuckit iväg till värmen i Thailand tror jag. Den ligger under ett parasoll på stranden med en enormt fruktig och exotisk drink i ena handen och en spännande bok i den andra, samtidigt som den känner doften av saltvatten och hör vågorna slå in mot strandkanten.
Och här sitter jag vid köksbordet i kalla Sverige med papper och böcker utspridda runt mig, en grå och mulen himmel utanför fönstret, ett tunnt snötäcke på marken och en halvfärdig och helkass hemtenta framför mig. Och två till som inte ens är påbörjade och som jag bara har några få dagar på mig att skriva klart och lämna in. Låter kul va? Ingen som vill byta? Nej jag trodde inte det heller...

Dålig dag

Publicerad 2012-11-29 14:21:15 i Allmänt, Träning & hälsa, Utbildning,

Jag känner lite att det inte är min dag idag... Först går jag upp och går till skolan fast det inte är någon skola och sedan går jag till gymmet för att upptäcka att mitt hänglås till skåpet är spårlöst försvunnet. Antagligen måste jag väl ha glömt det där igår när jag tränade, men jag fattar ändå inte hur jag lyckades med det. Får springa ner på stan imorrn och köpa ett storpack med lås så att jag har i reserv.

Själva träningen gick i alla fall bra. Jag värmde upp 20 minuter på en sådan där maskin som ser lite ut som en crosstrainer fast som man kan ställa in lutning på så att baksida lår och rumpa tränas mer. Ingen aning om vad den heter. Sedan rörde jag mig ner mot styrkedelen och körde lite olika maskiner och övningar för ben, bröst och axlar. 

Eftermiddagen ska jag nu ägna åt inlämningsuppgiften som ska in på söndag. Jag vet inte riktigt vad det är jag ska skriva så det går väldigt segt. Hoppas det släpper snart så jag kan få det gjort.

Inställd föreläsning

Publicerad 2012-11-29 09:23:47 i Allmänt,

Här sitter jag i skolan och ingen annan är här. Tydligen är läraren magsjuk vilket jag hade missat. Så jag knatar väl bort till gymmet istället då!

Dubbelbokad

Publicerad 2012-11-28 18:39:49 i Allmänt,

Jobb, jobb, jobb. Känns inte som jag gjort annat de senaste veckorna. Får hoppas att det lönar sig när lönen kommer sedan i mitten av december.
Fick en ny jobbtid nästa onsdag också, fast sedan kom jag tyvärr på att jag slutar kl 16 i skolan och börjar 16 på jobbet så jag får väl försöka gå lite tidigare från skolan eller något så jag hinner. Vill ju inte tacka nej till pengarna för det är rätt ont om dem just för tillfället... Nu är bara frågan när jag ska hinna skriva 3 hemtentor?

Svettigt

Publicerad 2012-11-28 14:03:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Då har man inte bara klarat av skoldagen utan även ett träningspass på gymmet. Världens tur hade jag också för precis när jag börjat gå från skolan i blåsten så blev jag omkörd av Jimmy och hans morfar som skulle iväg och äta lunch så jag fick skjuts till gymmet. 

Dagens pass blev kondition, så jag ställde in crosstrainern på Burn fat-programmet och tiden på 60 minuter och sedan var det bara att köra. Gillar den workouten eftersom man inte behöver tänka så mycket. Man väljer bara vilken den lägsta nivån ska vara och sedan ökar och sänks motståndet successivt, men den går aldrig under den miniminivå man valt. På 60 minuter tror jag att det blev 3 ordentliga pulstoppar som var riktigt tunga. 609 kalorier brända och lite drygt en mil blev det. Inte så illa!

Godkänd!

Publicerad 2012-11-28 10:40:00 i Allmänt, Utbildning,

Smäller nästan av av lättnad över att ha klarat estetiktentan på 5 hp i förra kursen. Tror inte jag hade orkat att behöva göra om den mitt i allt som redan finns att göra nu de kommande två veckorna.

 

Nu är det kört..

Publicerad 2012-11-28 09:49:14 i Allmänt,

Idag är en sådan där kul dag igen med skola på förmiddagen och jobb på kvällen... Dessutom så fick jag just veta att vi har en minitenta som ska in senast söndag och att jag saknar två böcker som jag behöver för att kunna skriva tentan som ska in dagen efter att vi åker till Thailand och som jag alltså måste skriva nästa vecka. Det här kan ju bli riktigt kul...

Nöjd!

Publicerad 2012-11-27 16:28:17 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dagens träning gick så himla bra och benen skakade något fruktansvärt både under och efter passet. Det känns jätteskönt att vara igång igen. Jag fungerar verkligen inte utan träning... Och just nu är jag jättenöjd över att vara medlem på just Forever för jag tycker hittills att det är helt perfekt. Gymmet är precis lagom stort för min smak och det är inte så mycket folk de tider jag helst tränar. Plus att de har ett ganska brett utbud av pass vilket jag gillar eftersom det både är kul och nödvändigt med variation i träningen för att få bra resultat.

Bodypumpen gillade jag också. Salen var stor och luftig med mycket speglar och fönster, och så har de ett separat rum med alla vikter och träningsredskap. Men viktigast av allt så var instruktören jättebra och gav mycket tips och råd under passet och sådant gillar jag. Gör man något tokig så vill man ju veta det istället för att göra fel och i värsta fall riskera att skada sig. Pluspoäng för det!

Laddad för BP

Publicerad 2012-11-27 11:47:10 i Allmänt,

Just nu är jag så peppad att det känns som att jag ska sprängas. Jag befinner mig på gymmet och ska för första gången prova Bodypumpen här. Hoppas den är lika bra som på Gympozz eller helst bättre. Jag har ju kört en miljon gånger men ändå är jag nervös. Det här blir spännande!

Byter däck

Publicerad 2012-11-27 10:14:00 i Allmänt,

Vi är på Euromaster i vilsta industriområde och får sommardäcken utbytta mot dubbdäck. Det ska ju tydligen bli kallt och snöa i veckan sägs det...

Tjuvstartar

Publicerad 2012-11-27 09:28:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag tycker nog att om man inte ska vara hemma på julen så är det tillåtet att tjuvstarta litegrann på julkänslan. Därför handlade jag massa goda julgrejor igår när jag var och veckohandlade. Bland annat grovt julknäcke och leverpastej som jag just festat på till frukost. Supergott och det smakade verkligen jul!

Hemgjorda köttbullar

Publicerad 2012-11-26 21:37:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Mode, skönhet & shopping,

Rundan på stan gick riktigt bra. Tror det tog cirka en kvart att hitta och köpa present till brorsans flickvän. Tips till alla killar som ska köpa något till sin flickvän, syster, mamma eller vad det nu kan vara: kolla in butiken Silver och sånt. De har så himla mycket fina smycken från bl.a. Snö, Pilgrim, Rock by Sweden och Edblad. Liten men innehållsrik butik med andra ord. Halsbandet med hjärtat som jag fick av Jimmy i födelsedagspresent är t.ex. därifrån. Love it!

Nu på kvällen när mannen var på sin taekwondo så slog jag på stort och gjorde hemgjorda köttbullar. Det blev mitt andra försök och nu blev det så bra så jag nästan är lite stolt. Mitt förra försök blev visserligen goda men det blev mer pannbiffar än köttbullar. Övning ger färdighet tydligen. Kanske berodde lite på att det var ett lite annorlunda recept också. Det här hittade jag i Ica Maxis julkatalog.

Stan med bror

Publicerad 2012-11-26 14:59:48 i Allmänt,

Jag står i entrén och väntar på att lillbrorsan ska plocka upp och sedan ska vi en sväng på stan. Jag ska vara smakråd när han ska köpa födelsedagspresent till hans flickvän som numera pluggar i Skottland och som han ska åka till på onsdag.
Själv tänkte jag passa på att sniffa på lite parfymer på Kicks när jag ändå är på stan. Snart dags att beställa taxfree nu ju.

Äntligen tillbaka

Publicerad 2012-11-26 13:46:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Tog sovmorgon idag eftersom jag är ledig och sedan efter frukosten så cyklade jag iväg till gymmet. Gissa om det kändes bra att vara där efter 9 dagars vila!
Tänkte att det är väl lika bra att köra igång lite lugnt så dagens pass blev bara lite drygt en timme och bestod av en halvtimmes kondition i form av fat burner-programmet på crosstrainern och sedan gick jag ner i källaren och körde lite mag-, biceps- och tricepsövningar. Riktigt skönt att träna på förmiddagen för det var nästan tomt på hela gymmet.

Handlat har jag förresten också hunnit med medan Jimmy var och lunchade hos sin mormor och morfar, så nu när vi är hemma igen så är det min tur att äta lunch. Det blir fullkornspasta hoprörd med mini créme fraiche och rödlök, lite grönsaker och grillad kyckling som blev över igårkväll. Yummie!

Försöker hålla mig vaken...

Publicerad 2012-11-25 21:22:42 i Allmänt,

Klockan är bara barnet och jag skulle kunna somna vilken sekund som helst. Det blev ingen tupplur på eftermiddagen och det ångrar jag lite nu faktiskt. Förutom trött så är jag också nästäppt vilket känns mindre bra eftersom jag tyckte att jag var frisk igår. Hoppas att det bara är en tillfällighet för den kommande veckan är relativt fullspäckad. Tänkte ta en kopp te med honung nu och försöka hålla mig vaken under resten av Johan Falk-filmen vi håller på att se här. Jag hade ju inte sett de gamla filmerna, så vi nöter igenom dem nu efter att vi sett alla nya. Det blir lite bakvänt, men vad gör det?

Tröttis

Publicerad 2012-11-25 10:25:00 i Allmänt,

Vin och drinkar kvällen innan man ska upp tidigt och jobba öppning på jobbet är ingen höjdare. TRÖTT. Längtar redan hem så jag kan ta en tupplur!

Sovdags!

Publicerad 2012-11-24 23:29:04 i Allmänt,

Nu är jag hemma efter en trevlig kväll med härliga brudar. Känner mig sådär galet dödstrött och seg i hela kroppen efter att först ha sovit dåligt natten som var, sedan stressat på jobbet och sedan fått i mig lite vin nu på kvällskvisten. Hoppas på bättre sömn inatt!

Fiskbensfläta

Publicerad 2012-11-24 19:01:01 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt varför men jag fick för mig att jag skulle ha en fiskbensfläta i håret ikväll när jag ska till Grappa och käka middag med tjejerna. Så jag googlade igår och hittade en beskrivning på hur man gör. Tyvärr blev mitt första försök igår så fasansfullt dåligt så jag tänkte låta mamma hjälpa mig för jag vet att hon i alla fall har kunnat en gång i tiden. Men nej, de skulle såklart bort ikväll så det gick inte. Men efter mycket om och men och en enorm kramp i båda armarna så lyckades jag faktiskt åstadkomma en helt okej fläta helt på egen hand. Och det är inte dåligt ska ni veta! Jäklar vad svårt det var när man inte ser något. Lite nöjd faktiskt. Det blev liksom pricken över i:et på kvällens outfit som består av svarta byxor, en ny gammelrosa skjorta med gulddetaljer, mina favvoskor just nu, naturlig sminkning och en kuvertväska från H&M som jag faktiskt aldrig använt tidigare.

Kvällens upplägg är fördrink på nya Statt och sedan middag på Grappa kl 20. Trevlans!

Skyr

Publicerad 2012-11-24 09:47:00 i Allmänt,

Stressar sönder mig idag känner jag. Jobbar öppning med en tjej som inte kan morgonrutinerna riktigt, så jag har fått visa henne allt hon ska göra utöver det jag själv ska hinna med. Ligger lite efter med mitt eget nu men jag tror vi hinner ikapp snart...
Just nu äter jag iallafall frukost. Vörtbröd och en Skyr-yoghurt. Jag avskyr egentligen yoghurt, men den Skyr tvingat jag i mig för att den innehållet mycket protein. Allt går att få i sig om man bara vill det tillräckligt mycket!

Myskväll

Publicerad 2012-11-23 21:01:01 i Allmänt,

Det var underbart skönt att få gå hem redan klockan sju istället för tio som jag blivit rätt van vid på senaste tiden. Hjärtat hade dessutom börjat med maten när jag kom hem så det var i princip bara för mig att göra guacamolen, som jag för övrigt blivit riktigt, riktigt vass på nu. Det hemliga tricket är att skippa creme fraichen eller gräddfilen som de flesta har i för den tar bort mycket av avokadosmaken. Om man inte gillar att den är lite svagare förstås för då är det ju toppen att spä ut det med. :)

Kvällen blir extremt lugn idag för jag börjar jobba tidigt imorrnbitti. Det får bli film och lite gott. Kanske glass och naturgodis. 

Slipper stängning

Publicerad 2012-11-23 14:37:36 i Allmänt,

Värmer upp halsen med en kopp te med honung och ingefära i. Jag ska strax iväg och jobba fyra timmar, kl. 15-19, och sedan blir det hem och äta tacos (som min fina förhoppningsvis har fixat tills dess, hehe). Skönt att slippa jobba stängning för en gångs skull!

Abstinens

Publicerad 2012-11-23 13:06:14 i Allmänt, Träning & hälsa,

Idag är det exakt en vecka sedan jag tränade senast. Hemskt. Dåligt. Vad är oddsen att man går och blir sjuk när man har mindre än en månad kvar att utnyttja på sitt Gympozz-kort och dagen efter att man köpt sig ett gymkort?? Det kan ju bara hända mig den saken är ju klar...

Egentligen vet jag inte riktigt vad det är, men det känns bara jättekonstigt i kroppen när jag inte rört på mig på såhär "lång" tid. Det är väl säkert överskottsenergi för det liksom kliar i hela kroppen och jag blir rastlös vad jag än gör. Inte så konstigt nu kanske med tanke på att jag knappt varit utanför dörren på en vecka förutom för att jobba och gå till skolan. Jag tror kanske att det sitter lite i huvudet också för jag får nästan dåligt samvete när jag bara ligger och tittar på tv. Eller nästan, jag får faktiskt dåligt samvete.

Men jag mår bra mycket bättre nu än vad jag gjort de senaste dagarna, så jag hoppas på att orka ta mig ut på en liten promenad på söndag och sedan på måndag tänker jag pallra mig till gymmet hur jag än mår. Så det så!

Netflix

Publicerad 2012-11-23 09:33:00 i Allmänt,

För en gångs skull så vaknade jag ganska tidigt idag, men var lite för trött och slö för att orka gå upp så jag har legat kvar i sängen och kikat på pilotavsnittet av "How I met your mother" på Ipaden.
Jag gillar idén med Netflix. Det är ju som Spotify fast med film istället för musik, och faktiskt så finns det rätt mycket bra filmer och tv-serier. Trodde bara att det skulle vara gammalt skräp men det är mycket som är relativt nytt också.

Vuxenpoäng

Publicerad 2012-11-22 22:59:00 i Allmänt,

Jag och min man har just beställt en morgontidnings-prenumeration, så där samlade man på sig ett par extra vuxenpoäng. Vi önskade att den skulle börja vid årsskiftet och om det går att göra så så kommer vi isåfall att få den som e-tidning i Ipaden måndag till torsdag och som papperstidning fredag och lördag. Tycker det kan vara lite mysigt att ha en tidning att bläddra i när man äter frukost och speciellt på helgen, så det här blir ju toppen.

Julstämning

Publicerad 2012-11-22 15:47:41 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt hur normalt det är att bli överlycklig när Maxis julblad kommer i brevlådan, men jag blev det i alla fall. Det fanns så himla mycket fint julpynt och faktiskt massor med recept som verkade bra så nu är det flera jag vill prova. Det får nog helt enkelt bli ett litet julbak någon dag innan vi reser bort så att man får lite julstämning i kroppen.

Min morgon

Publicerad 2012-11-22 10:32:01 i Allmänt,

Nyvaken, just gurglat varmt saltvatten igen och nu blir det frukost och gårdagens Grey's. Ibland är det nästan lite mysigt att vara krasslig.

Huskur nummer två

Publicerad 2012-11-21 22:01:00 i Allmänt,

Varför inte prova fler huskurer mot förkylning när man ändå är igång? Jag hittade ett tips på Apotekets hemsida, så här har vi nu en kopp med skivad färsk ingefära, två vitlöksklyftor, en halv pressad citron, en matsked honung och sist kokande vatten som hällts över alltihopa.
Jag lyckades få i mig lite mer än halva koppen innan jag började få ordentliga kväljningar så då fick det räcka. Bläää!

Sanningens ögonblick

Publicerad 2012-11-21 17:08:00 i Allmänt,

Jag överlevde mötet på jobbet. Faktiskt så var det rätt skönt att komma ut lite och tänka på annat istället för att sitta hemma och tycka synd om mig själv. Det var nästan så att jag fick lite lust att jobba när jag ändå var där, fast samtidigt var det ganska skönt att bara kunna gå hem efteråt medan en del andra stackare fick stanna.

Mötet var ett uppsamlingsmöte med oss som inte kunde förra veckan och det var del 2 i Coops nya satsning som de kallar för "Sanningens ögonblick". I princip så handlar det om att Coop ska bli bättre och det vi gör på mötena är att spela ett spel som går ut på att uttrycka sina tankar och åsikter och gemensamt komma fram till lösningar på olika saker. Det är inte så hemskt som det låter. Tydligen kommer det att komma 3 stycken delar till så det blir väl ännu mera sällskapsspel på jobbet i framtiden verkar det som...

Det jag ska göra nu är att kolla igenom taxfree-katalogen för att se om jag hittar något bra och sedan läsa lite gamla Veckorevyn och Cosmos som jag inte hunnit läsa än. Skolböckerna hämtade jag ut på väg hem från mötet men de får vänta litegrann. Är man sjuk så är man!

Halloumisallad

Publicerad 2012-11-21 14:26:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag blir i princip aldrig hungrig när jag är hängig, men något måste man ju få i sig så jag delade en halloumiost i fyra bitar och stekte dem lite lätt för att ha i en sallad. Riktigt gott faktiskt även fast jag inte var det minsta sugen på mat.

Nu är det dags för möte på jobbet. Tror inte att det tar så lång tid så det borde jag väl orka med...

Upp till bevis!

Publicerad 2012-11-21 12:41:00 i Allmänt,

Jimmys mormor tipsade om en huskur som ska hjälpa mot förkylning och tydligen tycker Jimmy att det brukar hjälpa så jag ger det väl en chans, även om det bästa kanske hade varit att prova den redan i söndags när jag började få ont i halsen. Bättre sent än aldrig kan vi ju hoppas... Man ska i alla fall lösa upp salt i varmt vatten och sedan gurgla det. Tanken är väl att saltet ska döda bakterierna i halsen, men jag vet som sagt inte hur effektivt det blir när förkylningen redan satt sig i näsan.
Vi får se helt enkelt. Jag har gurglat tre gånger nu (utan att kräkas vilket Jimmy hade skrämt upp mig med att man kunde göra!), så vi får se om det hjälper. Nästäppan försvann i alla fall direkt så det är ju alltid något. Tänkte prova en gång till på eftermiddagen och ännu en gång senare ikväll. Spännande att se om det gör någon skillnad.


Hej förkylning!

Publicerad 2012-11-21 11:01:00 i Allmänt,

Och där slog dunderförkylningen till. Min väckarklocka ringde som vanligt kl. 7.40 och jag kände direkt att det inte var aktuellt att gå till skolan. Skit! Jag når visserligen lite bättre nu efter några timmars extra sömn, men fortfarande riktigt kasst. Funderar på hur jag ska orka med personalmöte kl.15... Laddar batterierna lite med film och en frukostsmoothie och hoppas på att piggna till litegrann.

Godnatt!

Publicerad 2012-11-20 22:39:11 i Allmänt,

Äntligen hemma efter en lång dag. Kämpar på med min multivitamindryck här nu och sedan tänkte jag faktiskt byta om till en mysig sov-t-shirt, borsta tänderna och gå och lägga mig så att jag orkar upp till skolan imorrn. Orkar inte vara lika trött då som jag var på dagens föreläsning... Så godnatt på er! :)

Dålig kombo

Publicerad 2012-11-20 15:15:30 i Allmänt,

Skola på förmiddagen och jobb på kvällen är ingen kombination jag rekommenderar. Man blir ju så slö och kommer ner i varv samma sekund man kommer hem från skolan och så ska man iväg igen för 6 långa timmar på jobbet... Känns inte så kul just nu, speciellt inte med tanke på att min hals fortfarande inte är helt bra och nu har även snuvan kommit. Ingen höjare att sitta i kassan och hosta och snora. Men det är bara att kämpa sig igenom det. Jag har sovit lite drygt en timme nu på eftermiddagen och nyss drack jag en kopp te med honung för att få halsen att bli så bra som den kan bli i det här läget, så nu är det bara att ladda om för jobb kl. 16-22.15!

Breaking Dawn part 2

Publicerad 2012-11-20 12:19:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Igår var jag ju till Heron City med tjejerna för att kolla på den sista twilight-filmen, "Breaking Dawn part 2". Tyckte att den var riktigt bra faktiskt, så helt klart en film värd att se. Jag kanske i och för sig hade ganska höga förväntningar eftersom alla sagt att den skulle vara så himla bra, men riktigt så superbra tyckte jag nog inte att den var. Men som sagt, sevärd film! För er som läst boken kanske ni vet vad ni har att vänta er. Själv hade jag helt glömt bort boken för jag blev lite överraskad på ett par ställen.

Bio med mina tjejer

Publicerad 2012-11-19 17:19:22 i Allmänt,

Efter en tråkig eftermiddag i skolan behöver man göra något kul och det är precis vad jag ska göra nu. Jag sitter nämligen i bilen med Amanda och Ronja och är på väg till Heron City där vi ska möta upp Rebecka. Det blir middag, antagligen på Pizza Hut eller något, och sedan ska vi se Breaking Dawn part 2 vid åtta-tiden. Spännande!

Omotiverad med stort O

Publicerad 2012-11-19 14:34:00 i Allmänt, Utbildning,

Jag förstår verkligen inte hur det är möjligt att vara så fruktansvärt omotiverad som jag är till skolan just nu. Det känns inte som att det vi håller på med har något direkt syfte och de flesta övningar vi gör känns antingen meningslösa eller för avancerade för förskolan. Helt värdelöst...

Julgran

Publicerad 2012-11-19 12:10:00 i Allmänt,

Jag lyckades pallra mig ur soffan och åka och handla lite så att vi ska klara oss den här veckan också, och när jag kom hem och skulle bära in kassarna så höll de på och sätta upp en stor julgran i korsningen precis utanför vår port. Hur mysigt blir inte det??? 

För övrigt så längtar jag sjukt mycket till första advent så att man får ta fram adventsljusstakarna. Tycker det är så mysigt med julpynt!


Breaking Dawn part 1

Publicerad 2012-11-19 10:25:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Kikade just klart på Breaking Dawn part 1 så att jag är uppdaterad ikväll när jag ska se part 2 med tjejerna. När det kommer till biobesök så är det en grej jag alltid undrat. Varför har folk alltid så jäkla bråttom ut? Eftertexterna hinner ju inte ens börja innan alla rest på sig och hälften redan hunnit ur salongen. Jag upptäckte t.ex nu att det kommer en scen med Volturivampyrerna efter att texterna rullat en stund i den här filmen och det missar ju de flesta eftersom de rusar ut ur biografen. Onödigt att betala för att se en film och så missar man slutet...

Frukost för en förkyld

Publicerad 2012-11-19 09:26:24 i Allmänt,

Tog lite sovmorgon idag eftersom jag ändå inte ska till skolan förrän vid kl. 13, men nu är jag i alla fall vaken och har förberett en frukost som förhoppningsvis ska lindra min stackars hals. Mycket frukt och juice för C-vitaminens skull och så kanelflingor, ägg och sist en kopp grönt te med rejält med honung i. Efter detta måste jag väl ändå klara av dagen.

Kurerar förkylningen

Publicerad 2012-11-18 21:52:00 i Allmänt,

Glass måste väl ändå vara det bästa botemedlet mot en ond hals, så det blir varma bär och vaniljglass i mängder ikväll. Funderar på om jag ska avsluta dagen med en kopp te med honung i också... Hoppas hoppas hoppas att det är bättre imorgon!

Bortkastad dag

Publicerad 2012-11-18 16:10:00 i Allmänt,

Jag mår lite bättre nu efter en dusch och en eftermiddag full av tv-tittande, men halsen svider fortfarande som tusan och jag känner mig allmänt hängig och trött så det blir väl till att krypa tillbaka under filten i soffan med ziperallen på och glo på film resten av dagen. Bortkastad ledig dag, men vad ska man göra...

Sjukling

Publicerad 2012-11-18 14:33:00 i Allmänt,

Jag mår ungefär som en påse skit idag. Vaknade med ont i halsen men tänkte att det nog blir bättre under dagen. Det blev det ju såklart inte, så jag har halvsovit på soffan medan Jimmy har fixat massa här hemma. Måste försöka kurera mig på alla tänkbara sätt för jag har verkligen inte tid att bli sjuk just nu. Från och med imorgon väntar en vecka med fem skoldagar och fem arbetspass, så det blir ett jäkla pusslande för att få det schemat att gå ihop. Så det är helt enkelt bara att kämpa emot! Börjar med strepsils och multivitamindryck.

Morgonpromenad

Publicerad 2012-11-18 11:25:00 i Allmänt,

Det fick bli en morgonpromenad för att köpa gott frukostbröd även idag. Ciabatta till Jimmy och fitnessciabatta till mig. Mums! Lika bra att passa på när jag väl är ledig för nu väntar två öppningshelger på jobbet så då blir det många tidiga morgnar. Usch och fy.

Lång rast

Publicerad 2012-11-17 17:13:58 i Allmänt,

Vet faktiskt inte när jag jobbade 14-22 senast... Måste vara över ett år sedan tror jag. Hur som helst så är det vääääldigt skönt med en halvtimmes rast istället för en kvart som jag alltid har annars för ibland är det fasen knappt att man hinner värma maten, äta och diska undan efter sig på en så kort rast. Nu har jag hur mycket tid som helst över så jag kan äta mina tacorester i lugn och ro och läsa tidningarna ett tag innan jag återgår till stressen. Mycket folk idag, kul!

Relax duo

Publicerad 2012-11-17 13:03:00 i Allmänt,

Spabehandlingen som vi var på igår på Spakällan hette Relax duo och var en behandling för två personer där vi först vi duscha och byta om till badkläder och sedan fick vi spendera en timme inne på deras relaxavdelning. Man fick låna badrock, handduk och tofflor och så hade vi den där timmen på oss att bubbla, basta och äta frukt och ost och kex som fanns uppdukat åt oss. Så himla mysigt! När vi satt där i jacuzzin kom vi överrens om att ifall vi någon gång i framtiden flyttar till villa så måste vi ha en sådan på altanen! 

När en timme gått så fick vi duscha igen och sedan fick man välja mellan en halvtimmes rygg- och nackmassage eller en kortare rygg- och nackmassage följt av en lätt ansiktsrengöring med massage, så Jimmy valde första alternativet och jag tog det andra. Tänk vad bra man skulle må om man kunde gå på sådan behandling varje fredag. Skönt att bli bortskämd och ompysslad sådär ibland.

Träningsvärk

Publicerad 2012-11-17 11:54:58 i Allmänt, Jobb, Träning & hälsa,

Tänk om man varit ledig idag... Men icke, det blir jobb 14-22.15 istället för 13-18 som är min ordinarie tid. Trist med stängning en lördag, men trevligt med de extra pengarna. Jag får ju snart vara ledig i 3 hela veckor (bara 25 dagar kvar nu!) så man kan väl lika gärna slita ut sig ordentligt nu innan känns det som.

På tal om sliten så kan jag knappt röra mig på grund av extrem träningsvärk i axlar, triceps och ryggen runt skulderbladen. Gymövningarna i torsdags måste ha tagit i lite andra muskler än bodypumpen som jag är van vid så nu har jag så ont att jag knappt kan röra mig. Tror gårdagens pass tog rätt bra också för benen kändes som spaghetti imorse när Jimmy och jag skulle cykla till Safiren och köpa färskt bröd och god juice. Härligt med träningsvärk!

Den perfekta dagen

Publicerad 2012-11-16 19:48:00 i Allmänt,

Jag tror faktiskt inte att den här dagen kunde blivit bättre. Besök på min fältförskola där jag fick umgås med alla underbara ungar och pedagoger, härligt första pass på mitt nya gym, en fantastiskt mysig kväll på spa med mitt hjärta och nu blir det tacos och filmkväll. En väldigt, väldigt, väldigt bra dag!

Berättar mer om spabesöket under morgondagen!

Spakväll

Publicerad 2012-11-16 16:54:18 i Allmänt,

Nu är det dags att utnyttja Jimmys presentkort på Spakällan. Ska bli supermysigt att bubbla och få lite massage. Man behöver ju skämma bort sig ibland.

Första gympasset

Publicerad 2012-11-16 16:08:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Min förmiddag ute i förskolan var lika underbar som jag trodde att den skulle bli. Jag trivs så himla bra där! Himla synd att jag har så långt kvar i skolan för jag vill börja jobba NU! Men den som väntar på något gott...


Efter lunch åkte jag hem och drog på mig träningskläderna och cyklade till Forever för mitt första egna gympass. Jag tyckte att det gick rätt bra faktiskt. Jimmy hade ju visat mig lite maskiner och hjälpt mig så jag valde ut ett par muskelgrupper som jag kände behövde få sig en omgång. Det blev mage, biceps och ben och såhär såg passet ut på ett ungefär:
-20 min uppvärmning på crosstrainer.
-3x12 benlyft som tränar magen
-3x2 min plankan med pilatesboll
-3x12 leg curl som tränar framsida lår
-3x12 biceps curl (maskin)
-3x12 benböj (maskin)
-3x12 leg curl som tränar baksida lår
-3x20 benkast (med Peter)
-3x12 biceps curl med skivstång
-20 min cykel
-5 min stretch

Ganska långt pass och flera olika övningar på vardera muskelgruppen. Ungefär två timmar tror jag att det tog. Superkul!

Jag fick även ett startkit med skopåse, t-shirt, vattenflaska och ett nyckelband när jag gick därifrån. 

Mot förskolan!

Publicerad 2012-11-16 08:36:07 i Allmänt,

Idag ska jag åka och hälsa på min förskola där jag har praktik/VFU. Alltid lika roligt att träffa min handledare och alla underbara barn! Jag blir alltid så glad när jag varit där.

Forever

Publicerad 2012-11-15 20:41:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Idag var det öppet hus på Forever träning och hälsa där Jimmy tränar, så jag hängde på för att kika runt lite och provträna.
Direkt när vi kom dit så var det en som jobbade som ville prata lite allmänt med mig om min träning idag och vad jag vill med den och sådär och så visade hon mig deras pass-schema och allt sådant. Sedan fick jag en liten rundtur och sist men inte minst så blev det ett träningspass där Jimmy visade mig olika maskiner och jag fick prova lite.

Jag älskade det! Väldigt fräscht, bra utbud av olika sorters pass och tillgång till hjälp med träningen så det verkar hur bra som helst. Så det slutade med att jag nu är medlem där. Känns superbra! Extra pluspoäng för att de var så schyssta att de bjuder mig på det som är kvar av det här året och så börjar jag betala från januari eftersom mitt nuvarande träningskort går ut vid årsskiftet. Jag längtar redan till imorgon så jag får åka dit och träna! :)

Nutrilett

Publicerad 2012-11-15 13:38:00 i Allmänt,

Det blev bara en ynka nutrilettshake till lunch, så nu en och en halv timme senare är jag döhungrig. Längtar hem så jag kan äta lite mellanmål och sedan träna. Men först fortsätter matteföreläsningen ett par timmar till.

Flashbacks från gymnasiet

Publicerad 2012-11-15 10:08:44 i Allmänt,

Sitter på matteföreläsning och kan inte tänka på något annat än min matte- och fysiklärare på gymnasiet. Om inte dagens föreläsare hade dragit halva sin livshistoria så hade jag nästan kunnat slå vad om att de var systrar eller kusiner. De är verkligen läskigt lika, har samma klädstil, frisyr och humor. Och så är de ju båda mattelärare. Lite konstigt sammanträffande.

Det här med säng

Publicerad 2012-11-14 21:31:00 i Allmänt,

För att återgå till det här med säng så beställde vi ju då en i söndags när vi hade bokat tid på Sova och idag så var vi där igen för att känna på den en gång till, skriva på lite papper och hämta lite tillbehör. 

Faktiskt så var det inte så svårt att hitta en som vi båda gillade. Vi hade redan innan ställt in oss på en kontinental och helst skulle den vara rätt hög och så pass snygg att den inte behöver en sängram utan man bara kan ha en huvudgavel för det tycker jag är så fint. Svart var vi också överrens om att den skulle vara och med framtiden i åtanke så tyckte vi det var lika bra att slå till på en 180-säng istället för 160 som vi har just nu.

Så när vi kom dit så fick vi en liten genomgång om hur en riktigt bra säng ska kännas, t.ex var den ska stödja upp var man ska sjunka ner och allt sådant, och sedan fick vi prova flera olika som stämde överrens med våra önskemål. Jag har för mig att den billigaste vi provade kostade runt 10 000 kr och den dyraste 60 000 kr. Helt sjukt dyrt!!

Det slutade i alla fall med att vi föll för en av de lite bättre och dyrare varianterna. En Tempur blev det, alltså en sådan som inte har några fjädrar utan som formar sig efter kroppen och därför ska vara väldigt bra. Eftersom den inte har några fjädrar så blir den heller inte utsliten och nerliggen på samma sätt som vanliga sängar, så förhoppningsvis kommer den att hålla i uppåt 20-25 år. Det låter ju inte helt fel va? Bäst av allt är nästan att den inte kommer att beställas förrän den 25 november för då har de 25% rabatt på alla Tempur-sängar och tillbehör. Med tanke på hur dyrt det är med bra sängar så är ju den rabatten inte så liten. Åh vad jag längtar tills vi får den!

Såhär ser visningsexet av vår nya säng ut, fast vi valde en annan gavel som är lite högre och klädd i samma svarta tyg som madrasserna och benen vi valde är champagnefärgade, högre och lite annorlunda formade.

 

Lax på saltbädd

Publicerad 2012-11-14 21:11:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Min morfar fiskar mycket så för ett tag sedan fick vi en lax som han fångat, men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med den förrän nu. Det blev så enkelt som det kan bli, lax på saltbädd, alltså bara att man lägger laxen med skinnsidan uppåt på en bädd av grovt salt och ställer i ugnen i 25 minuter och 125 grader. Jag fick receptet av Marianne (min låtsasmormor) och jag tyckte det blev jättegott. Lite roligare att äta när man vet var fisken kommer ifrån. Jimmy tyckte det blev lite mycket saltsmak så han var väl inte lika förtjust som jag kanske men han åt ändå.

På Sova

Publicerad 2012-11-14 18:58:02 i Allmänt,

Det blev en tur till Sova idag igen för att prova sängen vi beställt en gång till och se så att det verkligen känns bra. Det är ju ganska viktigt om man ska ha den i 20-25 år. Den är SÅ skön!

Bästa sättet att rensa tankarna

Publicerad 2012-11-14 16:36:11 i Allmänt,

En lång promenad är alltid bästa sättet att rensa tankarna så det är precis vad jag gjort den senaste timmen. Bra musik i lurarna, frisk luft i lungorna, benen bara går och går och man kan tänka på precis vad man vill. Hundra gånger bättre än terapi.

Långt telefonsamtal

Publicerad 2012-11-14 14:28:12 i Allmänt, Jobb,

Min dag har hittills gått åt till att prata i telefon med mamma. Jag tror nog att det var rekord i telefontid för oss båda och nu har jag kramp i hela högerarmen så jag vet inte hur jag ska få den att bli normal igen. Sjukt vad tiden gick snabbt! Jag hade precis ätit frukost när hon ringde så nu är det väl bara att plocka undan den och fixa lunch istället. Men ibland behöver man ju faktiskt prata av sig så det gör inte så mycket att halva dagen gick. Det blev mycket jobbprat för det är väldigt struligt och jobbigt på den fronten just nu, men jag varken kan, får eller vill gå in på några detaljer just nu... Det är bara att hoppas att det löser sig på något bra sätt till slut. Överlever gör man väl hur som helst så det är ingen fara egentligen.

Film mitt i veckan

Publicerad 2012-11-13 22:46:33 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Vi kör på en liten filmkväll mitt i veckan här hemma. Det blev Johan Falk som jag faktiskt inte sett något av förrän nu nyligen när de nya filmerna släppts. Gillar dem skarpt, speciellt de där Joel Kinnaman är med. Å andra sidan tycker jag det mesta han är med i är bra. Den här sista var lite extra bra så den tycker jag ni ska se (när den kommer) även om ni inte sett de tidigare. Och speciellt om ni är lite småkära i Joel.

Nu blir det senaste avsnittet av "The walking dead" innan det är läggdags. Äckligt men bra. Man har ju lärt sig att inte äta samtidigt som man kollar på det vid det här laget. Annars är risken att vad man nu äter kommer upp när en zombie plötsligt tycker upp och biter någon så att blodet sprutar. Jag vet inte egentligen varför jag kollar på sådant när jag så lätt blir illamående av blod och annat otrevligt. Det är väl någon slags hatkärlek på den fronten. Så länge jag har sällskap och en filt att gömma mig under så går det fint, annars är det kört.


Fruktstund

Publicerad 2012-11-13 16:53:00 i Allmänt,

Jag är lite slö så jag orkar aldrig ta med matlåda till skolan och då får det bli snabba lösningar, som t.ex en proteinbar som det blev idag. Funkar ju för stunden men man blir ju hungrig igen efter ett par timmar, så nu får det bli en liten fruktstund. Känner att jag behöver en energiboost om jag ska orka träna. Motivationen är inte direkt på topp idag...

Matematik på hög nivå

Publicerad 2012-11-13 14:03:00 i Allmänt,

Det känns lite illa när man håller på att avlida under en heldagsföreläsning. Tror inte jag är gjord för att sitta stilla och lyssna en hel dag...
Det är introduktion av mattekursen idag så vi håller på med begrepp och former. Känns som geometrin man hade i grundskolan ungefär. Inte alltför kul.

Tupperware-party

Publicerad 2012-11-12 22:33:49 i Allmänt,

Ikväll har jag varit värdinna för mitt livs första Tupperware-party. Jag har ju varit på både ljus-party och Living and Room-party, men aldrig Tupperware av någon anledning. Fia har precis blivit konsulent så det här var det första partyt hon höll i och jag tyckte hon skötte sig galant. Det var tyvärr många som inte kunde komma men min mamma, Sofias mamma, Ronja och Jessica dök upp i alla fall och sedan kom Amanda lagom till fikat när hon hade slutat jobba så vi blev ju några stycken i alla fall.
 
Först blev det en liten visning av de produkter Fia hade med sig och sedan fick vi bläddra i katalogerna och beställa vad vi ville ha. Jag valde ut en form där man enkelt och snabbt kan göra omelett i mikron, en förvaringsburk med måttlock att ha spagetti i och ett set med två stycken vattenflaskor som jag tror blir bra att ha till skolan. Eftersom jag var värdinna så fick jag även två vispskålar i present. Mycket nöjd med kvällen!

Tyvärr så är det ju rätt dyrt med Tupperware men samtidigt verkar det vara väldigt bra grejer så jag tror faktiskt att det är värt det i längden.En månad kvar

Publicerad 2012-11-12 17:22:00 i Allmänt,

Nu är det faktiskt bara en månad kvar tills vi sitter på ett plan till Phuket. 30 dagar. Var har tiden tagit vägen?? Jag tror nästan att jag börjar känna mig lite smått stressad för allt som ska hinnas med innan dess, speciellt skolgrejer. Typiskt nog så har jag en hemtenta som ska in samma dag vi kommer hem så den blir jag ju tvungen att skriva innan tillsammans med en annan tenta som ska in dagen efter att vi åker. Fast det är ju skönt att bara missa tre eller fyra föreläsningar. Hemskt skönt ska det i alla fall bli! Taxfreekatalogen kom idag så nu känns det att det verkligen är nära.

Kursstart

Publicerad 2012-11-12 14:16:00 i Allmänt, Utbildning,

Min eftermiddag består av kursintroduktion för kursen "Att möts barns språk i förskolan" och i morgon drar "Matematik i förskolan" igång. Dubbla kurser igen alltså. Jippi... Håller tummarna för att de här är vettigare än de förra. Det positiva är i alla fall att det är rätt lugnt på skolfronten runt jul när vi är borta så det är ju en liten tröst.

Extremt dålig sömn

Publicerad 2012-11-12 12:16:54 i Allmänt,

Kan inte påstå att det är jättekul när man går och lägger sig strax efter tolv på natten och har ställt klockan på tio i sju för att åka och träna och sedan somnar man inte förrän efter två... Jag var ju skapligt trött när klockan ringde, men pallrade mig ändå iväg och tränade så det tycker jag var lite duktigt faktiskt. Sedan var det bara att åka hem, äta frukost nummer två framfår gårdagens "Solsidan" och sedan kröp jag ner i sängen igen och sov en timme. Tror aldrig att jag hade orkat åka och handla sedan annars. Men nu är det gjort också och Jimmy har stuckit iväg till sin mormor för att äta lunch så jag ska väl också försöka få i mig något. Gulaschsoppa får det nog bli.

Fars dag

Publicerad 2012-11-12 00:00:00 i Allmänt,

Idag var det ju Fars dag, så det är väl klart att man ska uppvakta sin gamle far lite då. Jag åkte upp en sväng till Odlaren efter jobbet och åt lite smarrig paj och sedan en jättegod mintchokladpannacotta som mamma hade gjort. Morfar var där också till och med så att mamma kunde gratta honom samtidigt.

Det jobbiga med pappor är dock att hitta på bra presenter. Eller det är väl i och för sig svårt till killar överhuvudtaget... Det fick i alla fall bli ett biopresentkort så att mamma och pappa kan gå och se nya Bond-filmen och så hade jag köpt en sådan liten glasfigur som ni ser på bilden här under. Mamma fick en likadan fast som det stod "Mamma" på och med lite annan text när det var mors dag och jag fick en som det stod "En ängel till dotter" på när det var alla hjärtans dag om jag inte minns fel. Himla fina tycker jag!

Jakten på den perfekta sängen

Publicerad 2012-11-11 14:50:41 i Allmänt,

Jimmy har gnällt länge på att vår säng är dålig så idag hade vi en tid bokad på Sova för att få hjälp att hitta en som passar oss. Nästan två och en halv timme tog det men nu har vi beställt en som vi båda gillade och det firades med lite mat på Chop Chop.

Dags för mig att jobba några timmar nu!

En trevlig kväll

Publicerad 2012-11-11 10:47:00 i Allmänt, Nöje,

Som sagt så skulle jag och Jimmy möta upp Richard och Natalie på stan igårkväll för att äta middag på Grappa och sedan bowla. Tycker det blev en riktigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap!
Det blev tvårätters bestående av tomatbrushetta med basilikamarinerade räkor till förrätt och hjortytterfilé med rödvinssås och rotfrukter till varmrätt för min del och det var riktigt bra faktiskt. Kul att prova något nytt istället för de vanliga rätterna som man oftast väljer annars.

Bowlingen var kul den med, men det är uppenbarligen inte riktigt min grej. Fy så dåligt det gick! Men huvudsaken är väl att det är roligt.

Idag ställde vi klockan på 9 och så tog vi en promenad bort till Ica Safiren i regnet för att handla frukost. Mysigt med en riktigt lyxfrukost på helgen när vi båda har tid.

Fördrink

Publicerad 2012-11-10 19:05:00 i Allmänt,

Värmer mig just nu med en cosmopolitan som min man blandade iordning och strax ska vi ner på stan för middag och bowling med Richard och Natalie. Trevligt!

Lördag

Publicerad 2012-11-10 12:29:48 i Allmänt,

Härligt när man vaknar halv 12 och börjar jobba kl. 13. Bara att äta frukost, duscha, fixa matlåda och åka till jobbet ungefär. Något meningslös lördag... Ska fläta mitt nytvättade hår nu bara innan jag åker så att det blir lite vågigt till kvällen när vi ska ut och göra stan osäker.

Kul fredag

Publicerad 2012-11-09 18:27:03 i Allmänt,

Sitter på jobbet och käkar min matlåda med pasta och tonfisksås och försöker samtidigt intala mig själv att jag inte alls är avis på alla människor som kommer in här och laddar upp inför sitt fredagsmys med tacogrejer, godis och annat gott. Hoppas på att kvällen går snabbt så jag får komma hem någon gång. Och vet ni vad jag ska göra då? Betala min restskatt som jag kom på ska vara betald på måndag! Härlig fredag!

New moon

Publicerad 2012-11-09 10:07:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Det är väl lika bra att passa på när man har lite ledig tid så jag kör på lite förmiddagsfilm, nämligen nummer två i twilight-serien. Tror det är ett dåligt tecken att jag hittills hållit på att somna tre gånger under filmen när det bara har gått en timme. Inte min favorit av de fyra filmer som hittills kommit ut om vi säger så...

Nytränad

Publicerad 2012-11-09 08:53:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Det var ju sådär att kliva ur sängen kl sju och se att det var -3 grader ute... Men jag slängde på mig träningskläderna, drack en halv proteinshake och knallade iväg till Gympozz för bodyattacken halv åtta. Riktigt skönt efteråt och nu känns det som att jag har gjort mig förtjänt av en ordentlig frukost, så det blir en halv portion gröt, en fullkornsrågbit, ett ägg, en kiwi och lite juice.

Blått nagellack

Publicerad 2012-11-08 20:58:00 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

Är det något jag verkligen ogillar så är det avskavt nagellack och det är ju inte så svårt att räkna ut hur mina röda naglar från halloween såg ut nu... Usch! Bara att ta bort, måla nytt och hoppas att det håller över helgen i alla fall.
Den här gången blev det faktiskt blått vilket jag inte har haft förut. Färgen heter "aruba blue" och är från Essie.

Blodpudding

Publicerad 2012-11-08 19:49:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Inte varje dag man lagar middag två gånger. Tyckte synd om Jimmy som alltid äter sin snustorra tonfisk och fullkornspasta innan träning, så jag gjorde en tonfisksås åt honom istället och så fick jag samtidigt matlåda till imorgon.

Själv käkade jag samma sak som igårkväll faktiskt. Det vill säga blodpudding, keso och osockrad lingonsylt. Helt ärligt så tycker jag det är riktigt gott om man inte äter det för ofta. En gång i månaden får räcka och ni kan ju gissa vilken vecka det blir då.

Bodypump

Publicerad 2012-11-08 16:04:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag satt just och bläddrade i Stadium-tidningen som kom igår och hittade en hel sida med reklam för bodypump och kom på att jag har ju faktiskt aldrig förklarat riktigt vad det är för något, bara att det är styrketräning. Så för alla er som aldrig prövat på ett bodypump-pass så kommer en liten sammanfattning här.

Les Mills som har utformat det beskriver det som ett pass som förbättrar din styrka, allmänna hälsa, hållfasthet i skelettet vilket motverkar benskörhet, förbrukar upp till 600 kalorier per pass och ger en känsla av att ha presterat något bra. 

 

Det är alltså ett styrketräningspass på 60 minuter där man går igenom hela kroppen. En låt på ca 5 minuter representerar en muskelgrupp och de redskap man behöver är en step-up-bräda, en skivstång och vikter. Passet är utformat på så sätt att man börjar med de stora muskelgrupperna och sedan går man på de mindre grupperna.


Såhär ser passet ut:

-Först och främst kommer en uppvärmningslåt där man provar på många av de övningar som kommer senare under passet för att bli lite varm i kläderna innan man kör igång.

-Ben tränas genom benböj med skivstången på axlarna.

-Bröst tränas med bänkpress liggande på brädan.

-Rygg tränas genom en blandning av marklyft, frivändningar och roddar.

-Triceps tränas genom att man först ligger på brädan och kör skullcrushers och press mot magen, och avslutar med dips på brädan eller dips med en viktplatta bakom huvudet.

-Biceps tränas med vanliga biceps curls.

-Rumpa och vader tränas med utfall och upphopp.

-Axlar tränas med en mix av breda armhävningar, hantelövningar och press mot taket med skivstången.

-Magen tränas genom crunsches/situps och plankan.

-Passet avslutas med avslappning och stretch av samtliga muskelgrupper.

 

Ungefär så ser ett typiskt pass ut, men det kan variera lite då det kommer nya releaser med ny musik och ny koreografi fyra gånger per år.

Jag har läst studier som visar att bodypump inte ska vara så bra som det låter, men jag tror att de beror på vad man är ute efter. Vill du bli biffig och se ut som en bodybuilder? Nej då passar nog inte bodypump dig eftersom man gör så många repetitioner i varje övning och därför inte kan lägga på alltför mycket vikt. Men vill du bli vältränad och få snygga tonade muskler då är det helt perfekt. Det är ju bara att kika på bilden jag la upp härom veckan så ser man ju att det ger resultat. Mina armar har alltid varit rätt smala och taniga men nu finns tydliga muskelkonturer, så att bodypump inte skulle vara effektivt är bara skitsnack om ni frågar mig.

Lunchträning nästa!

Publicerad 2012-11-08 11:20:19 i Allmänt,

Ledig dag nummer två nu då, så det blev en rejäl sovmorgon även idag. Men kl. 12 blir det bodypump så det är bara att byta om, dricka lite protein och sedan cykla iväg och jobba på de där musklerna!

 
 

Twilight

Publicerad 2012-11-07 22:02:55 i Allmänt,

Jag hade sett fram emot kvällens avsnitt av Grey's, men det var tydligen inställt och istället var det filmen "New moon" och eftersom sista twilight-filmen har biopremiär i nästa vecka så är det väl lika bra att kolla igenom allihopa så man är uppdaterad tills dess. Alltså blir det "Twilight", te med cosmopolitansmak och lite frukt. Lite mysigt är det faktiskt att vara ensam hemma ibland. Fast bara ibland.

STNS

Publicerad 2012-11-07 18:19:57 i Allmänt,

Jimmy jobbar kväll idag så då passar jag på att träna bodypump. Det blev ju inget igår eftersom jag jobbade så då får jag väl köra extra hårt nu.
Laddar upp med en proteinshake med smak av jordgubb och vit choklad. Mmmm! Faktiskt första gången jag använder min fina rosa strong is the new skinny-shaker. Den är lite mindre än vanliga vilket passar mig utmärkt eftersom jag ofta kör bara en halv portion innan träning och sedan en hel efter.

New shoes

Publicerad 2012-11-07 16:22:00 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

Gissa om jag blev glad när smsaviseringen till mina efterlängtade skor kom på förmiddagen! Jag var precis iväg och hämtade dem och är hur nöjd som helst. Fast det bästa är att de redan är betalda så det här blev ju nästan som en present. Finfin belöning för att tentorna är inlämnade!

Lyckades tyvär inte få till någon bra bild på dem med iphonen pga dåligt ljus och jag har en miljon saker att göra nu så ni får se senare.

Recept på dagens lunch

Publicerad 2012-11-07 14:09:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Den här smaskiga måltiden slängde jag ihop till mig och min karl medan han var ute på sin promenad. Ni har sett den förut och det kan bero på att vi äter det nästan varje vecka eftersom det är så himla gott. Och nyttigt. Och enkelt. Blir det bättre än så?

Gör såhär:
-Sätt ugnen på 225 grader.
-Hacka valfria rotfrukter, exempelvis morötter, rödbetor, palsternacka eller en blandning av flera olika (går självklart med potatis också men vi brukar välja andra rotfrukter som har bättre kolhydrater i sig).
-Sprid ut dem i en stor ugnsform och häll över en skvätt olivolja.
-Krydda sedan med flingsalt och valfria andra kryddor (jag brukar köra på ganska mycket timjan och sedan lite basilika och oregano) och blanda sedan om.
-Släng in formen i ugnen i ca en kvart och rör om efter halv tiden.
-Skär under tiden ett snitt i laxfilén och fyll den med Philadelphia med smak av vitlök och örter.
-Ta sedan ut formen och peta rotfrukterna åt sidan så att laxen får plats i mitten, sänk ugnen till 200 grader och släng in alltihopa i en kvart till.
-Servera med en vanlig grönsallad.
 
Lätt som en plätt! Ibland hoppar jag även över att fylla laxen och slänger istället in den som den är och serverar med romsås eller skagenröra. Också jättegott!


Sovmorgon

Publicerad 2012-11-07 12:07:29 i Allmänt,

Jag kan ju konstatera direkt att hur mycket jag än vill vakna och gå upp skapligt tidigt för att inte förlora så mycket av dagen så går det helt enkelt inte när jag slutar jobba kl. 22.15 på kvällen. Precis som igår så vaknade jag inte förrän farmåt 10 idag och ändå är jag dödstrött och skulle egentligen vilja krypa tillbaka ner i den varma sängen...

Men det ska jag inte för idag är jag ledig. Hemtentorna är inlämnade och inget jobb inplanerat, så jag tänker njuta till max. Jimmy är ute och powerwalkar för tillfället så jag ska väl börja laga iordning lunch så det är färdigt när han kommer hem och sedan finns det antagligen tusen saker att göra här hemma som jag inte hunnit med de här dagarna som jag jobbat. Lite tråkigt att det ska samlas så mycket till de få dagar man är ledig, men det är väl mitt eget fel så det är bara att gilla läget.

Lämnat in tentor

Publicerad 2012-11-06 18:29:00 i Allmänt, Utbildning,

Tog en promenad till skolan och lämnade in tentorna precis innan jag skulle till jobbet. Det enda som återstår nu är att mejla in dem till urkund också så det får jag väl göra när jag kommer hem ikväll. Så skönt!

Osötat bröd

Publicerad 2012-11-06 14:43:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag hittade osötat bröd när jag var och handlade och tänkte att det kan ju vara trevligt med lite omväxling och inte bara behöva käka knäckebröd jämt. Sedan jag slutade äta bröd på morgnarna så får jag så himla ont i magen när jag väl gör det, som t.ex i lördags när vi åt ciabatta till frukost och jag hade ont ända till kvällen. Då inser man ju tyvärr verkligen hur dåligt det är för kroppen att äta vitt bröd.. Så det får bli knäcke numera.
Men de här fullkornsrågbitarna var helt okej de med faktiskt, om man gillar riktigt mörkt bröd. Det blir ju lite kompakt och nästan lite torrt och hårt när det är så mycket råg och fullkorn i, men jag gillar det. Jag har ganska lätt för att intala mig själv att saker är goda för att de är nyttiga och till slut lär man sig äta det. Jag tyckte inte alls om havregrynsgröt när jag var yngre men nu äter jag ju det dagligen och tycker till och med att det är gott. Plus att det känns så mycket bättre efteråt när man har valt det nyttiga alternativet.

Det fick helt enkelt alltså bli köttsoppa och en fullkornsrågbit med ost till lunch för mig idag. Väldigt mättande, tro det eller ej.

Dagens planer

Publicerad 2012-11-06 11:52:09 i Allmänt,

Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så trött fast man sovit till halv tio på morgonen. Kan ju i alla fall inte klaga på för lite sömn...

Men men, nu är det dags att kicka igång även den här dagen och jag tänker börja med att skjutsa Jimmy till sin mormor och morfar och medans han är där och käkar lunch så tänkte jag åka till Maxi och veckohandla. Jag hade gjort ett superbra matschema för veckan, men det sprack ju lite nu när det blev kvällsjobb måndag och tisdag så det är bara att planera om. 
Tänkte även kila förbi skolan med tentorna senare så att jag har det gjort. Ska bli så himla skönt att släppa ner dem i tentabrevlådan och slippa tänka på dem mer förrän betyget kommer!

Teknikens under

Publicerad 2012-11-05 18:14:03 i Allmänt,

Två timmar på jobbet avklarade och lite drygt fyra kvar. Den här rasten är välbehövlig kan jag säga. Prova att sitta två timmar i en kassa som spottar ut varenda sedel som du matar in. Jag håller på att bli tokig! Tio minuter innan jag skulle bli avbytt blev det såklart stopp i mynttornet också... Skjut mig.
Ska sitta i kassan igen om en timme och sedan sista passet vid nio och jag känner att jag nog måste byta kassa för att överleva kvällen. Teknikens under..

Off to work

Publicerad 2012-11-05 15:38:00 i Allmänt, Jobb, Utbildning,

Jag är faktiskt färdig med båda hemtentorna nu. Den ena var jag ju i princip klar med sedan innan så den fick bara en finslipning och lite små ändringar här och var, men den andra hade jag nästan hela kvar så det var ju skönt att få den ur världen. De ska som sagt in på onsdag så jag får väl gå till skolan någon dag när jag hae tid och lämna dem. 

Nu blir det jobb. Chefen ringde tidigare och undrade om jag kunde komma tidigare så det blir att börja 16 istället för 17. Nästan komiskt att jag inte jobbat stängning på evigheter och sedan hux flux så blir det 6 gånger inom loppet av 2 veckor. Men det är väl så att är man där så får man nya tider för det är ju enkare för någon att bara fråga istället för att börja ringa runt. Bra för mig just nu i alla fall!

Mardrömsvecka

Publicerad 2012-11-05 09:51:47 i Allmänt, Jobb, Utbildning,

Yes då var nya veckan igång och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än... Det positva är att det är en av mina skönare jobbhelger, men å andra sidan så fick jag en extra tid på fredag när jag jobbade i förra veckan så där förstördes ju det litegrann. Sedan fick jag frågan igårkväll om jag vill jobba ikväll och imorgonkväll, så helt plötsligt blir det en femdagars-arbetsvecka. Släng på heltidsplugg på det med två hemtentor som ska in på onsdag så har ni veckan jag har framför mig. 
Men om vi ska se det från den ljusa sidan så är ju de pågående kurserna klara efter onsdag och om man räknar in de fyra dagar som jag jobbade extra förra veckan så kommer jag ju att bli rik!

Jag har förresten som vanligt börjat min måndag med träning och nu har jag inga fler ursäkter för att skjuta upp pluggandet, så det är bara att hugga in på tentorna så att de blir färdiga någon gång. Ångest!

Ljus

Publicerad 2012-11-04 20:49:58 i Allmänt,

Veckans "Solsidan" är över så nu blir det film tills det är läggdags. Jag är redan dödstrött så jag kommer säkert somna här i soffan under min mysiga snug rug, men vad gör det? Tills dess får jag passa på att njuta av mitt underbara sällskap och av alla tända ljus som lyser upp lägenheten just nu. Det måste vara det mysigaste med höst- och vintermörkret om ni frågar mig. Ljus i alla former! Mina favoriter just nu är lyktorna jag köpte från Living and Room för det blir så himla mysigt sken från dem. Det ena paret är placerat på köksbordet och det andra på vardagsrumsbordet. Så mysigt så!

Skoberoende...

Publicerad 2012-11-04 16:50:07 i Allmänt,

Jag kom just hem från en liten runda på Tuna Park med Jimmy. Vi skulle lämna tillbaka halloweenmasken som jag köpte åt honom i fredags, men som sedan aldrig användes eftersom Micke var snäll och sminkade honom läskigt istället. Det var nog lika bra för det lär ju vara varmt och jobbigt att ha en mask på huvudet en hel kväll... Så den lämnade vi alltså tillbaka och sedan gick vi en liten runda i resten av affärerna. 
Jag ville speciellt in på Scorett där jag såg ett par dösnygga skor i fredags, men då fanns de bara i storlek 36 och 38 på hyllan och det var mycket folk så jag orkade inte fråga efter 37. Det var dumt för idag provade jag 36 och de kändes lite trånga och det visade sig sedan att de hade sålt deras sista 37or IGÅR. Vad är oddsen? Så jag gick runt och var butter tills Jimmy kom på att jag kunde kika på nätet och där fanns de faktiskt så nu är de beställda. Jävla skoberoende. Ursäkta språket.

Nu blir det lite film såhär på eftermiddagen innan det är dags att laga mat. Tänkte göra lax idag. Gottis!

Något som gör mig glad för tillfället är att mitt hår har börjat bli riktigt långt. Det känns som att jag har haft axellångt hår i hela mitt liv, men nu äntligen börjar det hända grejer. Sorgligt nog är det också väldigt slitet så en klippning skulle nog inte vara fel, men jag tänkte vänta tills efter vi har kommit hem från Thailand för då lär det ju ändå bli slitet igen av sol och saltvatten... 

"Ledig helg"

Publicerad 2012-11-04 10:05:27 i Allmänt,

Det här är ju min enda lediga helg den här månaden och ändå sitter jag här på jobbet och käkar mina knäckemackor med stekt ägg till frukost. Kunde inte säga nej när det handlar om så pass mycket pengar, så från att vara min lediga vecka så blev det plötsligt fyra dagars jobb. Inte helt fel för plånboken.

Baksmälla

Publicerad 2012-11-03 18:42:03 i Allmänt,

Är det någon gång det är gott med pizza så är det ju när man är lite småbakis, så vad passar bättre ikväll än american pizza och baksmällan 2 på tv.
Resten av kvällen blir lugn med massa choklad och filmmys. Det behövs efter gårdagen!

Halloweenfesten

Publicerad 2012-11-03 13:37:00 i Allmänt,

Nu ska jag försöka sammanfatta gårdagen här då. Rebecka och Micke kom över vid halv sju ungefär och då käkade vi fyra lite mat från Spicy innan vi började fixa i ordning oss inför halloween/inflyttningsfesten hos Amanda och Madde.
 
Temat var ju då att man skulle föreställa något läskigt, så jag valde att klä ut mig till vampyr med hjälp av vampyrlinser, lösögonfransar, huggtänder, låtsasblod, enrgidryck i en blodpåde och en draculacape som mamma hittade hemma någonstans. Vi kan ju säga såhär att lösögonfransar inte är det enklaste att få dit bra första gången man gör det, linser är inte heller helt lätt när man inte är van (jag lovade mig själv efter förra året att jag aldrig skulle ha sådana linser igen eftersom jag inte kunde få ut dem själv utan Jimmy mer eller mindre fick slita dem ur ögonen på mig!) och huggtänder går helt enkelt inte att få dit så att de sitter fast ordentligt. Men med hjälp från Jimmy och Rebecka så gick det bra till slut och tänderna lyckades jag få dit så att de satt tills vi kom till festen i alla fall. Tydligen blev vi rätt läskiga för taxichaffisen ville fota oss med sin ipad när han släppte av oss vid festen...

Resten av kvällen blev hur bra som helst. Precis lagom mycket folk, festen var bra fixad och jag hade jättekul. Lite för mycket att dricka kanske men det är ju självförvållat. ;)


Morgonen efter

Publicerad 2012-11-03 11:17:32 i Allmänt,

Här har ni en trött tjej som just klivit ur sängen och som mår pyton. Eller det har väl i princip gått över nu, men i natt mådde jag fasen inte bra alltså. Jag kände mig inte överdrivet onykter men ändå snurrade hela sovrummet när jag gick och la mig och jag har haft så sjukt ont i magen hela natten. Tror aldrig någonsin jag haft så ont i magen tidigare... Kändes ungefär som att jag hade svalt en kniv och den låg därinne och skavde. Ingen trevlig känsla. Vet inte vad det berodde på heller, om det kanske var hunger eftersom jag inte ätit något sedan halv sju igårkväll eller om det var blandningen av Dooleys, mousserande vin, bål, cider och två sorters groggar. Hur som helst så har det gått över nu och det är ju huvudsaken.

Jag vaknade faktiskt redan vid nio och kände att nej jag är verkligen inte sugen på gröt eller knäckemacka till frukost när jag mår såhär, så jag gick upp och duschade av mig alla drinkar jag fått utspillda över hela mig under kvällen och sedan smög jag ut och cyklade bort till Ica Safiren och köpte ost, varsin ciabatta till mig och mannen och en förpackning resorb för det behöver nog mitt stackars huvud idag. Så det ska vi mumsa i oss nu så att vi blir lite pigga!

Bilder och en resumé av gårdagskvällen kommer om en stund när jag har vaknat till lite mer och fått i mig frukost.

Klar med dagens ärenden

Publicerad 2012-11-02 14:14:29 i Allmänt,

Då var min lilla runda med ärenden avklarad. Det blev som sagt ett varv på tuna, vidare till Coop forum där Ronja satt i kassan och sedan åkte jag till odlaren där jag blev mött av min lilla kisse som var hungrig som vanligt. Saknar honom lite ibland måste jag erkänna. Förutom att mata katten så fick jag även väcka lillebror som fortfarande låg och sov. Klockan halv ett. Helt normalt.

Nu tänkte jag ta mig en powerwalk innan jag ska börja städa lite inför kvällen.

God morgon på er!

Publicerad 2012-11-02 11:19:48 i Allmänt,

Jag lyckades sova lite längre än jag tänkt mig denna härliga fredagmorgon, men nu har jag fått i mig frukost och är redo för dagen. 

Ikväll är det kombinerad inflyttnings- och halloweenfest hos Amanda och Madde och temat är läskigt. Vi får väl se hur bra jag lyckas på den punkten. Jag har inhandlat alla tillbehör jag behöver, men jag ska åka hem till Odlaren en sväng alldeles strax och hämta ett gammalt utklädningsplagg som tillhör min kära bror. När jag ändå är ute och far så ska jag förbi Tuna Park och inhandla en ny makeup-remover ifall den jag har inte skulle räcka till att få bort kvällens smink och så ska jag köpa någon form av läskig mask till min man som jag äntligen lyckats övertala att följa med. Tror nog att det skulle behövas lite groggvirke också så jag har lite att uträtta under dagen. Bara att sätta igång!

Snug Rug

Publicerad 2012-11-01 20:59:00 i Allmänt,

Igår kom filtarna som jag nämnde tidigare i veckan att vi beställt och nu är de tvättade så det är bara att mysa på.

De heter Snug Rug och finns på coolstuff.se för 349 kr har jag för mig att det var. Först tyckte jag att det verkade lite konstigt med ärmar på en filt, men det var en riktig fullpoängare kan jag ju meddela! Det blir nästan som en morgonrock fast bakvänd och mycket större. Superpraktiskt om man är frusen av sig (vilket jag är!) och t.ex sitter i soffan med kanske datorn, en bok eller en godisskål i knät och man inte vill sticka ut armarna i kylan. Eller som nu när jag knappar på mobilen. Den åker ju liksom aldrig ner från axlarna vilket är jättebra. De har även en ficka på magen där man kan stoppa ner saker Och så är tyget i sådant där mjukt och lent material som vissa gosedjur är gjorda av. Love it! 5 av 5 poäng till Snug Rug!

Ugnspannkaka

Publicerad 2012-11-01 20:08:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Torsdagskväll betyder träning för mannen min så jag får klara mig själv hemma ett par timmar. Det tråkigaste är ju helt klart matlagningen när man är ensam hemma, men idag fick jag ett plötsligt sug efter ugnspannkaka eller fläskpannkaka eller vad man nu vill kalla det. Jag säger ugnspannkaka i alla fall. Hittade ett recept på en nyttigare variant som verkade jättegod men vi hade tyvärr inte alla ingredienser till den, så det fick bli den gamla vanliga fast med extra ägg i och grahamsmjöl istället för bara vanligt vetemjöl. Riktigt gott med lite hallonsylt på.

Äntligen träning

Publicerad 2012-11-01 16:21:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Det har ju blivit mycket kvällsjobb den här veckan och då har träningen tråkigt nog blivit lidande. Två träningsfria dagar mitt i veckan är ju inte direkt likt mig... Men nu tänkte jag köra bodypump i alla fall. Attacken är ju sent idag och eftersom jag som sagt jobbat kväll varje dag den här veckan så tänkte jag att det vore skönt att vara hemma och ta det lite lugnt ikväll. Styrketräning är ju inte helt fel det heller. Ska bli så skönt att få igång kroppen lite!

Gruppredovisning

Publicerad 2012-11-01 10:58:28 i Allmänt,

Äntligen är gruppredovisningen avklarad! Vi hade tur och fick köra redan innan lunch så det känns skitbra. Dessutom är vi den enda grupp hittills som inte blivit totalsågad, så det är väl bra för oss fast synd om de andra. Fattar inte hur man kan skriva "go crazy" i instruktionen och sedan kritisera redovisningarna. Det borde inte finnas något rätt och fel då kan man ju tycka. Hela grejen är bara jätteflummig... Men skönt att det är gjort i alla fall.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela