Babyskydd

När man väntar sitt första barn är listan på saker att köpa oändlig. Så känns det i alla fall. ALLT ska inhandlas och det är sjukt svårt att veta vad som faktiskt är nödvändigt och vad som är helt onödigt. Dessutom är det inte helt gratis heller, så man vill inte köpa allt på en gång, samtidigt som man inte vill börja för tidigt. Knivigt läge. Vi har börjat lite smått nu när vi passerat halvtid för ett par veckor sedan och största köpet är babyskyddet som vi fick med oss hem från Babyproffsens babykväll tidigare i veckan. Valet stod mellan MaxiCosi och Britax Römer, eftersom de båda är kompatibla med vagnen vi valt (om man köper till adaptrar dvs). Jag tycker att det vekar så himla smidigt att kunna klicka på babyskyddet på vagnens chassi om bebisen somnar under bilturen, istället för att behöva lyfta över till vagnens liggdel och riskera att hon vaknar.

Hur som helst, Babyproffsen sålde Britax Römer Primo till ett bra pris under babykvällen så vi slog till. Vi lyckades montera den i bilens baksäte igår för att se så att alla delar fanns med och den passade finfint. Bilbarnstol, check!

Molecular

Det här med lampor är roligt tycker jag, men ack så svårt. Att hitta rätt taklampa över matbordet med vår höga takhöjd var inte lätt, men till slut blev det den femarmade Molecular från House Doctor. Vi behövde en elektriker för att få upp den och det tog mig ett tag att hitta fina glödlampor med rätt sken och som var dimbara, men nu äntligen är den på plats och det blev så himla bra! Det behövs verkligen lite ljus i höstmörkret, så timingen kunde inte blivit bättre.

Vecka 22

Jag har hamnat lite ur fas med veckobilderna här har jag märkt. Jag kommer helt enkelt aldrig ihåg det. Här är vecka 22's magstatus i alla fall och den är tagen igår, dvs 21+5. Imorgon är det alltså dags för vecka 23 och idag står det att vi är 55% färdigbakade. Helt galet vad tiden går!