Med mina tjejer

Ikväll umgås jag med mina brudar. Just nu sitter jag, Ronja och Amanda i bilen på väg till Heron City i Stockholm och där ska vi möta Rebecka som numera är stockholmare. Det blir först lite mat och sedan ska vi på bio och se filmen Ego.

Lägenhetsvisning

På dagens schema stod det heldag med föreläsningar. När vi fick lunchrast mötte jag upp Jimmy på stan för en snabb lunch och sedan skulle vi träffa mäklaren vid Fristaden etapp 1 för att få komma in i en visningslägenhet och kika runt lite.

Själva området kändes mysigt tycker jag. Alla hus är i lite olika höjd, tydligen för att de ska passa in i omgivningen. Man ville visst efterlikna Rademachersmedjorna som ligger brevid och jag gillade det faktiskt. Lite annorlunda mot vanliga höghus som oftast ser likadana ut när de ligger brevid varandra...


Lägenheten vi fick se var en fyra och planlösningen var ju då inte det minsta lik den trea som vi är intresserade av, men vi fick i alla fall se kvaliteten på det hela och kika lite hur kök, badrum, fönster och balkong mm kommer att se ut på ett ungefär. Vissa grejer som tapeter, köksluckor och sådant kan man vara med och påverka senare också om man skulle vilja.

Överlag så gillade jag den, men Jimmy hade visst lite synpunkter på bland annat badrumstaket, golvet i trapphuset och lite andra mindre saker och det mesta var sådant som jag inte tänkte på överhuvudtaget så nu skulle jag nästan vilja dit igen och kolla noggrannare...

 

En grej som vi dock tänkte på båda två var parkeringsgaraget som ligger i källaren för det kan jag tycka känns lite läskigt om man kommer hem med bilen sent och ska ner där ifall någon skulle slinka in efter innan porten hinner stängas. Man vet ju aldrig... Fast å andra sidan så är det ju kalas med garage på vintern.

Vi ska fundera över helgen och väga fördelarna mot nackdelarna och så får vi se om vi bestämmer oss för att betala in reservationsavgiften eller inte. Inte ett helt lätt besut... 

Vi har bokat en lägenhet!

Drömlägenheten som vi hittade förra veckan när vi kollade runt på hemnet lite på skoj var svår att släppa ur tankarna. Därför slutade det med att vi gjorde en intresseanmälan och dagen efter ringde mäklaren upp och det var honom vi hade ett litet möte med i morse. Bokningsavtalet skrevs under utan tvekan och om vi inte ångrar oss (vilket jag verkligen inte tror att vi kommer göra) så ska vi betala in en avgift för reservationen inom en vecka. Sedan är det bara att vänta på att PEAB ska bygga huset. Jag vet inte riktigt om jag ska vara överlycklig eller skräckslagen just nu faktiskt. Lite både och kanske...

 

Lägenheten blir då en nybyggd trea på ca 83 kvadratmeter i ett trevåningshus med fem lägenheter. Planlösningen är precis vad vi är ute efter och en extra bonus är att den har två rätt stora balkonger. Inte så vanligt. Huset är del av Fristaden etapp 2 och ligger alltså på gamla parkeringen mellan citytandläkaren och World Class eller hur man nu ska förklara det. Etapp 1 är byggd mitt emot tandläkaren och sedan kommer vår etapp och sedan blir det en sista etapp mot McDonalds-hållet. Just vårat hus ligger i mitten av en husklunga så vi får utsikt mot innergården och slipper de tråkiga vägarna runt omkring. Allt är nästan lite för bra för att vara sant.

 

Tanken med en trea är väl att vi ska kunna bo där ett bra tag. Preliminär inflyttning är i oktober 2014 och min utbildning slutar i januari därefter så förutsatt att jag får ett jobb då så blir det ju riktigt bra tajming. Sedan får jag jobba något år och sedan vill jag ha en bebis. Jag jobbar på att övertala Jimmy. I den här trean har vi ju i alla fall plats för en. :)

 

  

Lägenhet reserverad! 

Den gröna lägenheten i det lilla huset i mitten är den vi har bokat.

Ungefär så här är det väl tänkt att området ska se ut.