The Big Buddha
Big Buddha syns från i stort sett hela Phuket där den står högt uppe på ett berg och vi har tänkt åka dit alla år vi varit här, så det var kul att det äntligen blev av. Jag som hade korta shorts fick en schal att vira som en kjol om benen och många hade även över axlarna. Det kändes lite högtidligt på något sätt och känslan där uppe var maffig. Så himla fin utsikt och Buddhan var otroligt stor. Man kände sig som en liten loppa i jämförelse. Häftigt! Min undran är dock hur många människor (och djur för den delen!) som dött i byggandet av den. Säkert en hel del...


Renovering pågår..

Guldstatyer runt om botten av statyn.
Superläskigt att gå in under Buddhan!
Buddhas guldgranne.

Fin utsikt över Phuket.
Bättre idag
Idag mår jag mycket bättre, så hela dagen har tillbringats på stranden. Med ett packe näsdukar i högsta hugg. Skönt nog så har jag knappt behövt dem så nu hållet vi tummarna för att jag är frisk och kry imorrn!

Nu ska vi iväg och besöka herren på berget:

Två öar
Gårdagens utflykt hette alltså "Två öar" och var en guidad tur i en speedboat med 675 hästkrafter. Det blir ju tyvärr väldigt turistigt på sådana där utflykter, lite sällskapsresan över det hela, och dessutom då avskyr jag att åka båt på öppet hav. Vet inte om det är sedan jag höll på att drunkna i Skåne när jag var liten, men jag har i alla fall jätterespekt för vatten. Hemskt när det är vågigt och gungigt!

Hur som helst, de två öarna var Koh Bon och Koh Hei (även kallad Coral Island). Förmiddag och lunch spenderades på förstnämnda, sedan blev det snorkling och sedan någon timme på eftermiddagen på sistnämnda. Kul att se lite nytt. Thailands natur är verkligen häftig!