Fin fredag

Jag är alltid på lite extra bra humör när det är min tidiga jobbfredag. Tackar inte nej till att checka ut kvart över tolv. Helgen känns nästan dubbelt så lång på något sätt. Att sedan spendera den med ett snabbt men effektivt ben/mag-pass på gymmet för att sedan åka ut till Torshälla och vara barnvakt åt sötaste Elvira gjorde ju inte precis saken sämre. Gissa om jag blev glad när jag fick frågan. Så himla mysigt!
Milen

Det senaste året har mitt fokus i löpningen legat så mycket på långdistans att jag totalt tappat det när det gäller snabbhet. Trist, men det är svårt att träna så totalt olika distanser samtidigt. Därför känns det alltid lika bra när jag får till ett kort men skapligt snabbt pass. Och här vill jag passa på att be om ursäkt för att jag kallar milen för "kort". En mil är självklart inte kort, men såhär mitt i halvmarathon/marathon-träning så är det faktiskt en, i sammanhanget, kort runda för mig. I ärlighetens namn så saknar jag den gamla goda tiden då en mil var ett långpass litegrann.

Hur som helst, två veckor i rad nu så har jag gett mig på milen med start i Kronskogen och avslut i Lundby. Skön runda med både terräng och asfalt, backar och plana stråk. Snitt-tempo på 5.07 min/km landade jag på den här veckan, mot 5.10 min/km förra veckan. Att tävla mot sig själv kan ju vara det bästa.
Tystnadsplikt?

Okej, jag har blivit förbjuden att skvallra innan allt är 100 % klart och därav så dåligt med info om allt som händer nu. Håll ut. Jag får köra med lite hintar så länge. Om allt går enligt plan så ska vi flytta.