Plugg
Jag befinner mig i ett kaos av papper och information som jag knappt vet var jag ska göra av. Direkt efter att jag varit en snabbis i skolan så satte jag mig med ett av de två häften man ska ha läst till morgondagens föreläsning/seminarium. Det var bland det tråkigaste jag läst i hela mitt liv. Det handlar om bakgunden till varför de har gjort om läroplanen för förskolan och vilka ändringar som gjorts och varför. Kändes ungefär som att läsa ur lagboken, ingen känsla alls bakom orden som stod utan bara fakta efter fakta efter fakta. Dessutom så står det ungefär samma sak på alla 23 sidorna så inte konstigt att man hela tiden kommer på sig själv med att ha tankarna på annat håll...

Nästa häfte är själva läroplanen så den lär väl inte vara roligare den, men ska väl skumma igenom den lite snabbt och se om det finns något vettigt där i.
Men först tänkte jag försöka få ordning på alla papper och scheman och sådant. Sprang in en sväng på Akademibokhandeln tidigare och köpte häftapparat, gem och en sådan där plastmapp att lägga papper och häften i. Mycket att stå i såhär i början.

Onsdag
Idag har vi inga lektioner så jag passade på att börja dagen med en powerwalk på 40 min. Väldigt skönt såhär efteråt, speciellt när man fått i sig lite gröt och smörgås också. Nu ska jag strax gå till skolan för att hämta ut mitt MDH-kort, köpa sexetpass och biljetter till sittningarna som är nu på fredag och nästa lördag. Med sexetpasset får man fritt inträde till alla krogar vi kommer att besöka under nästa veckas pubrunda och det blir även lite bättre priser på massa andra aktiviteter. Ska möta upp några ur min studiegrupp om 20 min så det är väl bäst att jag rör mig så jag hinner ta ut pengar på vägen!

Första kursen igång

Nu finns det ström så jag kan uppdatera om dagens händelser. Det var ju idag som själva plugget drog igång, eller vi fick en massa information iallafall. Första kursen heter "Utbildningens organisation och villkor och demokratins grunder", och är på 7,5 hp. Mellan kl 9 och 12 idag så hade vi kursintroduktion och fick träffa de tre lärarna. Jag tyckte de verkade bra, alla jobbar eller har aktivt jobbat i förskolan så det känns som att de vet vad de pratar om.
Mestadels handlade det om vad kursen går ut på och lite sådant, och sedan fick vi veta vilka studiegrupper vi kommer att arbeta i under kursen.

På lunchen var vi fyra tjejer som gick till Your Choice och åt, innan det var dags för grupparbete på eftermiddagen. I min grupp är vi fyra tjejer och en kille och vi kommer jobba rätt mycket ihop. Det enda vi gjorde idag var lite övningar för att lära känna varandra och sedan fick vi spåna på lite diskussionsfrågor. På torsdag är nästa gång vi träffas så då kommer vi att få vår första riktiga uppgift.

Nu ikväll är det ledigt från rookieaktiviteter så jag passade på att träna Bodyattack och så har Jimmy och jag varit och handlat. Väldigt skönt att bara ta det lugnt efter allt nytt, men jag är ändå glad att jag gick igårkväll för man lärde sig många namn och fick en chans att prata lite med folk. Och viktigast av allt så fick vi tillverka våra egna "snygga" rookiepannband med våra namn på. Annars gjorde vi inte så mycket förutom lekar, ramsor, sånger, danser och sådana saker. :)