Kräftskiva
Augusti kommer med kräftor. Det är givet, om man är ett fan av skaldjur!

Min lycka över en inbjudan till kräftskiva har inga gränser. I love! Vi hoppas att detta blir en tradition ute på landet i Mälby, för det var urmysigt. Inte vädret kanske, men vi hann äta innan regnet kom och vi var tvungna att fly in under tak i alla fall. Sedan att mitt fulla glas blåste omkull och landade i mitt knä var väl också mindre kul. Aldrig tur, haha! 

Det blev en lugn söndag som avslutning på helgen. Även om jag körde, så blir man trött och sliten efter en kväll med partaj.

(null)

(null)

Hjälmarekräftor storlek jumbo. Älskar!

Årets fusk: färdigköpt paj från Coop. SJUKT god!

Förskolestart
Dagen som vi haft framför oss ett bra tag nu har kommit och passerat. Selmas första dag på förskolan!

Hur min lilla bebis, den glada, knubbiga och kramgoa lilla bebisen, har kunnat bli så stor att hon nu börjar förskolan är helt ofattbart. Så är det i alla fall. Hon börjar på en förskola som ligger ca 15 minuters promenad hemifrån och vi har hittills bara fått bra intryck. Tyvärr fick jag inte vara med första dagen såsom vi planerat, eftersom de endast vill ha en förälder per barn på plats under inskolningen. Trist, men det är bara att acceptera. Det hade gått toppenbra i alla fall och hon hade till och med somnat vid vilan efter lunch. Duktiga tjejen! Redan på fredag ska hon bli lämnad (med pappa standby hemma ifall det behövs), så det återstår att se om det är lika roligt när hon inser att hon ska vara där utan pappa eller mamma... Nervös mamma här!

Tips från coachen: namnmärkta nappar ger solklara pluspoäng hos förskolepersonalen. Namnlapparna med klister funkar även bra att sätta på vanliga nappar om man inte vill specialbeställa. För tro mig, det finns inte en förskola i världen som kan hålla reda på vilken napp som hör till vilket barn utan namnmärkning.

Tillbaka på jobbet
Första jobbveckan efter semestern är snart över och helgen kunde inte vara mer efterlängtad!

Veckan har passerat i ultrarapid och snigelfart samtidigt. Väldigt konstigt, men det blir väl så när det är brist på personal och man inte riktigt kan slappna av. Nästa vecka blir mer "som vanligt" och då drar inskolningar och allt som hör till igång också. Min egen lilla guldklimp börjar också inskolning på tisdag, och jag vill bara trycka på paus just nu. Det kommer att bli en helt ny period i livet, med hämtningar och lämningar på förskolan, trötta kvällar och säkert en himla massa andra omställningar. Puh. Får tanka ordentligt med energi i helgen känner jag. Träna ska jag åtminstone hinna med! Tyvärr har det blivit alldeles för dåligt av den varan under sommaren...

Ha en fin fredag hörni!

Så himla skönt att vara tillbaka på vår egen förskola efter sommarens sammanslagningsveckor. Borta bra, men "hemma" bäst!