Lämning på föris
Inskolningen är över för vår lilla donna och nu är det heltid på föris som gäller framöver. Hjälp!

Vi har valt att båda jobba heltid nu efter nästan ett och ett halvt års föräldraledighet, och det känns bra även om det tar emot lite att Selma ska behöva vara så många timmar i veckan utan oss. Mammahjärtat tycker att det är lite jobbigt... Men, jag vet också att hon har klickat bra med pedagogerna på hennes avdelning och att hon kommer att ha väldigt roligt där när hon vänjer sig vid den vardagen. Dessutom landar hon i schemasystemet strax under heltid tidsmässigt, tack vare mina tidiga dagar och mina sena då vi kan ta lite sovmorgon. Med hämtningshjälp från bl.a mormor kan vi också dra ner tiden lite ytterligare, så jag kan verkligen inte klaga.

Idag lämnade jag henne i alla fall för första gången, och det var en ledsen Selma som blev kvar i famnen på favoritpedagogen och en tårögd mamma som cyklade vidare till jobbet. Tror inte att jag kommer att vänja mig vid det faktiskt, är alldeles för blödig för att hjärtat ska palla det tyvärr. Desto roligare är det att hämta hem henne när hon lyser upp och börjar vinka till kompisarna när man kommer innanför dörren. Det har jag att se fram emot imorgon!❤️
Premiärtur med cykel
Vi velade länge fram och tillbaka om vi skulle satsa på barnstol på pakethållaren eller en cykelkärra. Valet föll till slut på cykelkärran och än så länge känns det som helt rätt beslut.

Eftersom vi bor en bit utanför stan och bara har en bil på två vuxna som båda jobbar i stan (vill ha det så av flera skäl, inte minst ekonomiskt. Man kan göra mycket roligt för de pengarna vi sparar på att inte skaffa ytterligare en bil) så underlättar det om en av oss kan cykla till lämningar och hämtningar på förskolan. Så det får bli så!
Vi slog till på en kärra på Jula i helgen. Rimligt pris, den har alla funktioner vi önskar och kan dessutom användas både som cykelkärra och joggingvagn. Plats för två barn eller ett barn plus redigt med packning. Bäst av allt? Det var hur smidigt som helst att cykla med den! Bortsett från skrattet och knackandet inifrån vagnen så märkte jag knappt av den egentligen. Självklart lite tungt i uppförsbacke, men det var inte så illa att jag behövda stanna och leda cykeln upp. Väldigt positivt överraskad. 

Håller tummarna för att det går lika smidigt när vi ska ta den till förskolan imorgon. Inskolningen avslutades idag, så imorgon börjar Selma på riktigt. Det har överlag gått väldigt bra och jag är så himla stolt över vår lilla tjej. Stora tjej. Lite nervös är jag ändå över att jag ska lämna för första gången imorgon. Ingen aning om hur det kommer att gå... Wish me luck!

(null)

(null)

Kräftskiva
Augusti kommer med kräftor. Det är givet, om man är ett fan av skaldjur!

Min lycka över en inbjudan till kräftskiva har inga gränser. I love! Vi hoppas att detta blir en tradition ute på landet i Mälby, för det var urmysigt. Inte vädret kanske, men vi hann äta innan regnet kom och vi var tvungna att fly in under tak i alla fall. Sedan att mitt fulla glas blåste omkull och landade i mitt knä var väl också mindre kul. Aldrig tur, haha! 

Det blev en lugn söndag som avslutning på helgen. Även om jag körde, så blir man trött och sliten efter en kväll med partaj.

(null)

(null)

Hjälmarekräftor storlek jumbo. Älskar!

Årets fusk: färdigköpt paj från Coop. SJUKT god!