Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Torsdagen

Publicerad 2013-10-31 19:46:43 i Allmänt,

Det gick rätt bra att jobba trots att jag inte är riktigt kry. Dels var det extra roligt för att jag var på den förskolan där jag var min allra första dag och jag trivs verkligen där, och så slutade jag redan kl. 13 så jag hann liksom inte riktigt känns efter hur jag mådde. Det enda som var lite jobbigt var att hålla i läsvilan med de lite mindre barnen efter lunch. Nästäppa och högläsning var uppenbarligen ingen bra kombo...

Efter jobbet var det bara att knalla ner på stan och lämna in min timrapport (T3:a), gå till banken för att lämna in en lapp för att få lönen på rätt konto och sedan hade jag bestämt träff för att sälja lite kurslitteratur igen. Två timmar sömn på det och nu mår jag riktigt hyggligt. 

Inte igen...

Publicerad 2013-10-31 07:22:12 i Allmänt,

Jag är förkyld IGEN! Jag kände redan i tisdags att det var något på gång och igår bröt det ut, fast värre än första gången. Jag hann väl vara någorlunda frisk i tre dagar emellan. Kul. Men det var väl väntat antar jag. Förhoppningsvis blir man immun när man jobbat ett tag, men för tillfället plockar jag väl upp varenda bacill som ungarna har...

PW med mamma

Publicerad 2013-10-30 13:41:41 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dagens träning blir en powerwalk med mamma. Premiär för mitt pannband från Soc som hör ihop med setet med vinterlöparkläder. Tror det kan behövas nu när det är kyligt.

Oktoberboxen

Publicerad 2013-10-30 08:45:52 i Allmänt,

Att hitta en Glossybox när man kommer hem från jobbet är alltid lika trevligt och spännande. Igår kom oktoberboxen och den innehöll:
- Fotkräm från Aco.
- Primer med solskyddsfaktor från Monu.
- Eyeliner och mascara i ett från Hot Make Up.
- Make up remover pen från Océane.
- Bronzer/highlighter från Sheer Cover.

Efterlängtad julkalender

Publicerad 2013-10-29 18:08:58 i Allmänt,

Jag har velat köpa The Body Shops julkalender i flera år, men i och med att vi har varit i Thailand större delen av december månad de senaste åren så har det känts lite onödigt. I år kommer vi däremot att fira jul på svensk mark så nu äntligen är den min! Min träningskompis som jobbar i butiken på Tuna Park var snäll och reserverade en åt mig för att vara säker på att jag inte skulle bli utan. Lyxmodellen innehåller produkter till betydligt högre värde än de två lite billigare varianterna så jag slog till på den. Nu är frågan bara hur jag ska lyckas hålla mig ända till december???


Ut på landet idag

Publicerad 2013-10-29 07:08:17 i Allmänt,

Min jobbtid idag blev avbokat pga förskolan jag skulle till blev tvungen att planera om sin verksamhet, men det tog bara ungefär fem minuter innan jag fick ett sms om att jag blivit bokad på en annan förskola istället. Så nu laddar jag med en kopp te och håller tummarna för att jag ska hitta rätt. 8.00-16.30 är jag inbokad och det ligger långt ut på vischan så jag får väl åka en bra stund innan jag börjar... 
 
För övrigt så fick jag resultatet på min litteratur review på mailen i natt. Godkänd! Ytterligare 2 högskolepoäng rikare alltså.

 

Tillsammans mot cancer

Publicerad 2013-10-28 21:58:53 i Allmänt,

Tårarna har runnit en hel del under årets cancer-gala. Resultatet av kvällen blev 63.500.000 kronor till Cancerfondens forskning i kampen mot cancer och det känns otroligt bra att jag och Jimmy ringde in och bidrog. 

Preva

Publicerad 2013-10-28 21:07:07 i Allmänt, Träning & hälsa,

När jag kom till gymmet idag så fick jag veta att det var premiärdag för Preva och det var jag ju tvungen att skaffa. Det är en "fitness co-pilot" som är tänkt att hjälpa en att nå sina mål. Jag har inte hunnit testa det än, men jag har fått inloggning, instruktioner och en tag som är kopplad till min personliga profil. Det fungerar alltså som så att man skannar tagen på en konditionsmaskin (löpband, cykel eller crosstrainer) och då loggas man in. I sin profil kan man sedan spara sina favoritworkouts, sätta upp veckomål och se sin totala träningshistorik. Det finns även en app där man kan lägga in sina andra träningspass, t.ex. pass, promenader och löprundor. Det ska bli jättekul att testa! 

Första poängen

Publicerad 2013-10-28 15:32:12 i Allmänt, Utbildning,

Föreläsning och grupparbete är vad min måndag har bestått av. Tack vare min underbara pojkvän som ställde upp och åkte hem på sin lunch för att leta reda på mitt tentamenskvitto så har jag även fått min första högskolepoäng för den här terminen. Jag blev tvungen att göra en liten komplettering, men nu är jag godkänd på första delen av mattetentan som jag gjorde för ett par veckor sedan. Det var en uppgift jag inte hade hunnit med och så tre slarvfel som jag fick rätta till och sedan var det klart. Bara att vänta på resultatet på litteraturdelen nu... 

Söndagssysslor

Publicerad 2013-10-27 19:56:02 i Allmänt, Inredning,

Söndagar har blivit en dag då vi antingen fixar hemma eller åker ut och jagar inredning, så idag har vi faktiskt gjort både och. Vi har börjat rensa litegrann i källaren och så tog vi en runda till Underbara hem och Mio. Det blev inte mycket shoppat, bara en kloss-almanacka som jag har tänkt att vi ska ha i köksfönstret sedan. Hur länge jag orkar hålla på och ändra dag och datum varje morgon återstår att se. Fin tycker jag att den är i alla fall.

Vi tittade även på deras utbud av soffbord och eftersom vi vill ha ett som är runt och vitt så finns det inte jättemånga att välja mellan. De har ett som vi har kikat på tidigare och som vi till och med har testat hur det ser ut ihop med soffan vi beställt, så det lutar åt att det blir det. Det är både runt, vitt och har en praktisk hylla där man kan gömma undan fjärrkontrollerna.

Lördagskvällen

Publicerad 2013-10-27 11:55:52 i Allmänt,

Jimmy och några till skulle spela poker här hemma hos oss igår, så jag åkte upp till odlaren direkt efter jobbet. Åt en matlåda och sedan rensade jag ur mitt gamla skrivbord medan kissen låg och gosade i en fåtölj bredvid. Det var ganska precis 2 år sedan jag flyttade hemifrån så det var liksom dags att ta tag i det där.
Lillebror kom hem lagom tills jag var färdig sedan så då kollade vi på skräckfilm. Sjukt läskigt när det är kolmörkt och buskarna utanför fönstren rör sig i vinden...

Lördagspump

Publicerad 2013-10-26 12:07:19 i Allmänt, Träning & hälsa,

Bodypumpen på lördagar kan toppar nog veckans alla träningspass faktiskt. Dels så är instruktören så otroligt bra och sedan är det alltid packat med folk vilket gör att det blir sjukt bra stämning. Och så är det verkligen bästa möjliga start på helgen. Hela kroppen tränas, man blir pigg och så kan man äta god mat och sådant på kvällen utan att få dåligt samvete. Top notch!

Efterlängtat fredagsmys

Publicerad 2013-10-25 21:06:39 i Allmänt,

Efter ett skönt träningspass var det inte fel att hugga in på en portion fläskfilé och ugnsrostad potatis. Lättlagat men jättegott! 

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det fredagsmys för hela slanten. Holidaychips, choklad och kanske en eller annan delicatoboll. Jag har längtat hela veckan.

Mot gymmet!

Publicerad 2013-10-25 17:31:31 i Allmänt,

Då var det färdigjobbat för idag och jag har haft en otroligt bra dag. Det är inte klokt vad fort tiden går i förskolan. Åtta timmar bara flög förbi och som tur är så har jag lite energi kvar. Mot gymmet!Egoboost

Publicerad 2013-10-25 12:44:45 i Allmänt, Jobb,

Ungefär halva arbetsdagen är avklarad och det känns riktigt bra. Jag fick beröm tidigare också av personalen här på avdelningen. De tyckte att jag var "en gullig tjej och väldigt engagerad" så de ville gärna boka mig igen. Vilken egoboost! Sådant blir man ju alltid glad av att få höra. Jag fick dock också höra av en fyraåring att jag inte får komma på hans kalas eftersom jag sa åt honom att inte vifta med kniven vid matbordet. Man kan tydligen inte charma alla...

Fredag

Publicerad 2013-10-25 07:52:20 i Allmänt,

Jag är så gott som redo för ännu en arbetsdag i förskolan. Idag blir mitt längsta pass hittills, 8.30-17.00, lite trist på en fredag kanske men det ska väl gå det med. Det som är skönt är att det inte är överdrivet långt hemifrån och så var det faktiskt lite skönt att jag missar frukosten (som är kl.8) för jag älskar att äta frukost hemma på fredagar. Jag vet inte varför riktigt, men det känns lite speciellt när det är dagen innan helgen börjar och så får vi ju morgontidning på fredagar och lördagar så det är lite mysigt att sitta och bläddra i den medan man äter...

Anställningsbevis

Publicerad 2013-10-24 14:15:59 i Allmänt, Jobb,

Coren gick bra och det kändes toppen att få svettas lite efter så många vilodagar. Men bäst av allt var nästan att mitt anställningsbevis låg i brevlådan när jag kom hem. Allt jag behöver göra nu är att skriva på det och skicka tillbaka det, lämna in en lapp till Nordea så att de vet vilket konto jag vill ha lönen till och sedan i slutet av månaden lämna in tidrapporten som jag och en kollega fyller i efter varje arbetspass. Sedan är det bara att vänta på första lönen! 

På tal om det så kom jag förresten fram till att från och med november så får jag pengar i tre omgångar, lön från Coop den 15e, studiebidrag den 25e och lön från kommunen den 27e. Lär ju inte bli jobbigt alls att hålla reda på...


Gissa om det pirrade till lite i magen när jag fick se att det faktiskt står "Förskollärare" som benämning i anställningsbeviset och som arbetsbeskrivning "Arbete med barns utveckling och lärande i förskola och förskoleklass enligt gällande styrdokument". Jag har världens bästa jobb!

Nyvaken

Publicerad 2013-10-24 09:09:46 i Allmänt,

Hej och välkommen kära lediga torsdag! Det är min enda lediga dag den här veckan och jag planerar att hinna med en massa saker. Först och främst så är träningskläderna redan på, så snart blir det core. Det känns lagom eftersom jag varit lite sjuk. Konditionen får däremot vänta till morgondagen eller helgen för säkerhets skull.

Brainstorm

Publicerad 2013-10-23 20:43:30 i Allmänt,

Jimmy har lyckats få tag i ritningarna på lägenheten vi ska flytta till, så nu ska vi göra ett litet experiment. På var sitt exemplar ska vi rita dit möbler och så får vi se om vi tänker och tycker likadant. Jag tror att sovrum, vardagsrum och kök kommer att bli lika, men hallen, balkongen och "kontoret" tror jag att vi har lite olika åsikter om. Spännande att se hur det blir och kul att jämföra olika idéer. Jag tror nog att vi ska komma överens om något riktigt bra till slut...

Thailand för tredje gången

Publicerad 2013-10-23 14:03:49 i Allmänt, Resa,

Det blir sol och värme även denna vinter!
 
Japp, vi har bokat en resa nu igen. Två veckor i Thailand blir det och vi åker i slutet av januari (precis när jag har hunnit börja en ny kurs) och så kommer vi hem ungefär en vecka in i februari, så det borde fungera bra med skolan. Så himla skönt!
 
Det var egentligen inte tänkt att det skulle bli något i år eftersom vi flyttar strax före jul och det kommer att gå åt mycket tid och pengar till det, men nu blir det så i alla fall. Nästa vinter har ju jag en C-uppsats att skriva och i januari tar jag examen och sedan åren efter det vet man ju inte alls hur möjligheterna att ta semester på vintern ser ut för mig. Lika bra att passa på nu... Dessutom så känns det som att lite sol och bad kan vara helt perfekt efter en slitig flytt.

Hur som helst så hittade vi en tvåveckors-resa till Phuket Orchid Resort & Spa vid Karon beach (där vi var en vecka förra året) till kanonpris så det var bara att slå till så fort Jimmy fick bekräftat att han kan vara ledig. Underbart!

Ännu en bra dag på jobbet

Publicerad 2013-10-22 17:35:51 i Allmänt, Jobb,

Jag hade lite ångest innan över att behöva jobba när jag inte är riktigt kry, trist att vara bland barnen och snora, hosta och vara trött... Men det gick bra! Av de fyra näsduksförpackningar jag hade med mig så använde jag så många som noll stycken, så med andra ord så blev det ännu en kanonbra dag på jobbet. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag faktiskt får betalt för det här. 
 
Förresten så är alla mina tider jag lagt in att jag kan jobba den här månaden ut uppbokade, vilket känns både jättebra och lite sorgligt för jag blir fortfarande överlycklig varje gång det kommer ett bokningssms... Får hoppas att jag blir lika "poppis" i november. 

Nu ska jag fixa mat och sedan är det kör. Inte för att jag kan sjunga pga förkylningen, men jag kanske går ändå så att jag inte hamnar efter. Den som lever får se!
 

Work work

Publicerad 2013-10-22 07:19:54 i Allmänt,

Som tur är så mår jag faktiskt lite bättre idag så jag ska nog orka med dagen hoppas jag. Dessutom så regnar det så det blir premiär för mina Hunters.

Men först polkate så att man piggnar till!

Fruktsallad

Publicerad 2013-10-21 21:29:44 i Allmänt,

Jag har vilat större delen av dagen och nu avslutar jag med rött te med acaciahonung och en skål fruktsallad. Håller tummarna för att det boostar immunförsvaret så att jag inte drar på mig ytterligare baciller på jobbet imorrn... 

Förkyld

Publicerad 2013-10-21 13:36:45 i Allmänt,

Det räckte med två dagar i förskolan för att jag skulle dra på mig en förkylning. Redan igårkväll slog det till och nu har jag hunnit bli rejält risig. Pallrade mig ändå till skolan på förmiddagen och sedan var jag tvungen att åka och handla, men nu blir det kurering resten av dagen. Näsdukar och nässpray finns nära till hands och så ska jag försöka få i mig lite köttsoppa och surdegsbaguette medan jag gluttar på förra veckans Svenska Hollywoodfruar.

Dagens fynd

Publicerad 2013-10-20 16:29:49 i Allmänt,

En tur till Vingåker fick bli sysselsättningen på min lediga dag. Det blev inte jättemycket shoppat med det vi hittade blev jag mer än nöjd med.
Inne på outleten fyndade jag ett par Hunter-stövlar, ett par varma vinterskor och ett pannband. Jag har letat efter gummistövlar nu när jag börjat jobba i vikariepoolen och jag hade säkert kunnat hitta betydligt billigare någon annanstans, men samtidigt kände jag att det var värt att lägga lite extra för att få ett par som är så pass snygga att man faktiskt skulle kunna ha dem till skolan eller när man ska åka och handla en regnig dag... Och vinterkängorna var varma så de kommer nog att passa utmärkt.

 
Vi var även inne och shoppade godsaker i mängder inne på Delicato-outleten och sedan höll jag på att bli galen av allt fint inne på Iittala outlet. Jimmy fick nästan släpa mig till kassan och då hade jag redan hunnit plocka på mig några ljuslyktor, sex stycken Filippa K-muggar (dock inte exakt de mönster som på bilden nedan!) och en Marimekko-skål till kalaspris.

 

Lördagsplugg

Publicerad 2013-10-19 21:53:52 i Allmänt,

Lördagsplugg kräver lördagsgodis. Jag kände att det behövdes lite god choklad för att få till den där perfekta avslutningen på tentan. Förstår ni vilken självdisciplin det krävs till att ställa klockan tidigt en lördagmorgon för att skriva hemtenta om literacy i förskolan innan jobbet och sedan fortsätta efteråt och hålla på långt inpå kvällen? Imponerad av mig själv faktiskt...

Matgrupp

Publicerad 2013-10-19 19:29:43 i Allmänt,

Nu har jag jobbat min sista dag för den här veckan, så nu kan även jag ta helg för jag är ledig i morgon. De två söndagar i månaden som jag är ledig är väldigt uppskattade, speciellt nu när jag jobbat både på Triangeln och i förskolan i veckan. Det ska bli himla skönt med en jobb och skolfri dag.
Mindre kul är att jag ska plugga litegrann nu på kvällen. Maten är i ugnen så jag tänkte passa på att hinna så långt som möjligt med en hemtenta som jag påbörjade imorse. Inlämning på måndag och jag vill verkligen vara ledig imorrn!

Jag kom på att jag inte har visat matgruppen som vi har köpt, så här kommer en bild. På EM möbler hittade vi den och den heter Paris. Det ingick sex stolar och så finns det två iläggsskivor vilket är kanonbra om man får gäster, men till vardags kommer vi att ha det utan skivorna och med bara fyra stolar är tanken.

 

Fredagsutflykt

Publicerad 2013-10-19 10:25:27 i Allmänt,

Valet stod mellan att åka hem och plugga eller ta en tripp till Västerås igår när jag jag slutade jobbet, och med tanke på det fina vädret kändes det urtrist att stänga in sig med dator och kurslitteratur. Västerås blev det alltså.

Vi tänkte gå en runda på Ikea för att kika på tv-bänken som vi antagligen tänker köpa och så skulle vi till Chilli där vi hade tittat ut fina vardagstallrikar. Det slutade med att vi inte tyckte att tallrikarna var värda 69 kr styck eftersom kvaliteten inte kändes så bra (flera var kantstötta och repiga redan i butiken!) och som tur var så hittade vi jättefina på Ikea. Vanliga tallrikar, pastatallrikar, ett set med vardagsbestick (av samma designer som tallrikarna) och stolsdynor till nya köksstolarna blev det till slut. Mycket nöjd!

Första snön

Publicerad 2013-10-18 07:11:43 i Allmänt,

En snöig bil var ju precis vad man ville komma ut till så här dags på morgonen. I stan var det betydligt mindre snö än vad det är en bit ut kan jag ju avslöja. En halv decimeter åtminstone och jag som inte har hunnit köpa några vinterskor till jobbet ännu...

Trött

Publicerad 2013-10-18 06:35:46 i Allmänt,

Att jobba till 22.15 och sedan gå upp 6 för nästa jobb är dumt av så många anledningar. Det känns knappt ens som att jag hann gå och lägga mig emellan... Om vi nu ska klaga så känner jag mig burrig och snuvig också, så det är säkert en förkylning på gång. Tyvärr har jag inte riktigt tid med den för tillfället.

Det är dags att åka snart hur som helst. Jag börjar 7.30 och idag ska jag till en förskola som inte ligger det minsta centralt. Hoppas jag hittar!

Morgonträning

Publicerad 2013-10-17 13:00:13 i Allmänt, Träning & hälsa,

Denna gråa torsdag består för min del av föreläsning på förmiddagen, pluggande på eftermiddagen och jobb på kvällen. 

För att hinna med träning utöver det ganska tajta schemat så fick det bli morgonpass med Lisa. Klockan 6 gick jag upp för att hinna till spinning-passet 7.00 och därefter core. Det var första gång på massor av år som jag körde spinning och det var faktiskt roligare än jag mindes. Dagens pass hette Cykel Distans vilket ju då innebär att man tränar uthållighet och inte kör så många "uppförsbackar", men Forever har även Cykel Mix, samt Cykel Activio Distans och Cykel Activio Mix. Lär väl hinna prova allihopa nu under hösten/vintern.

Första dagen på nya jobbet

Publicerad 2013-10-16 16:31:22 i Allmänt, Jobb,

Min allra första dag som vikare i kommunens förskolor är överstökad och det gick faktiskt mycket bättre än jag förväntat mig. Mysig liten förskola och pedagogerna där var jättebra så det var inga problem alls. Jag behövde inte hålla i några samlingar eller så, och det tyckte jag var ganska skönt eftersom det var min första dag och jag var lite smånervös. Jag var mest med barnen (ute på förmiddagen och inne på eftermiddagen) och så fick jag ansvar för ett bord vid frukost, lunch och mellis.
 
På tal om mellis så har jag ett tips till alla föräldrar där ute: servera inte blåbärssmoothie i vanliga dricksglas. Jag hade själv problem med att dricka utan att få mustasch och blåbär i mungiporna, så vi behöver ju egentligen inte ens gå in på hur småttingarna såg ut. Tänk er munnen på jokern i Batman, fast blålila, och så lite kladd i panna och på hakan utöver det (det tog mig en stund att fundera ut hur det kunde hamna i pannan... Helt enkelt genom att vrida glaset efter att man druckit och sedan trycka den kladdiga kanten av glaset mot pannan när man dricker nästa gång). Sugrör är alltså att rekommendera! 

Nu längtar jag till fredag när jag ska jobba igen!

So far so good

Publicerad 2013-10-16 12:16:33 i Allmänt, Jobb,

Snart är 5 timmar av 7,5 avklarade och det har gått riktigt bra hittills. Skönt! Passar på att slappna av i massagestolen i personalrummet nu när jag har rast.

Redo för första dagen

Publicerad 2013-10-16 06:49:53 i Allmänt, Jobb,

Jag har knappt sovit en blund på hela natten. Det är alltid så när jag är nervös inför något... Men det här ska jag väl klara! Jag vet var förskolan ligger och det är ganska nära så jag tänkte faktiskt promenera dit. I väskan ligger mina tofflor, regnbyxor, och tidrapporteringslapp, och klockan har jag kommit ihåg. Det borde inte vara något mer jag behöver. Usch vad nervös jag blev nu!

Löparväst

Publicerad 2013-10-15 14:56:47 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag gick en vända på stan efter skolan och det som följde med mig hem var några sköna och bra tröjor att ha på nya jobbet och en löparväst som passar ihop med resten av winter running-kläderna som jag köpte för ett tag sedan. Jag var sugen på västen redan då, men visste inte riktigt när jag skulle använda den... Men det har jag kommit på, nämligen nu när det är för varmt för att ha jacka men för kallt för att springa i bara en långärmad t-shirt. Dags för invigning!

Jobb imorrn!

Publicerad 2013-10-15 08:45:19 i Allmänt,

Klockan stod på 06.43 när det plingade till i min lur. Sms från vikariebanken och nu blir det att jobba min allra första dag som vikarie i förskolan redan i morgon. Nervöst!

Slut som människa

Publicerad 2013-10-14 20:35:30 i Allmänt,

Mitt huvud är helt slut efter att ha skrivit färdigt en tenta, repeterat kurslitteratur inför morgondagens föreläsning och påbörjat boken som ska vara läst tills på torsdag. Samtidigt är kroppen precis lika utmattad efter att ha överlevt 60 minuter bodypump följt av 60 minuter aerobic, så nu tackar jag för mig och slår mig ner i soffan med ännu en bok av Mons Kallentoft.

Nagelfix

Publicerad 2013-10-14 14:32:38 i Allmänt,

Efter sommarens fina nagelförlängning har mina egna naglar inte mått bra alls. Bara delat sig och spruckit hela tiden, så lösningen fick bli att klippa ner dem helt och hållet och sedan bara låta dem vara i lite drygt en månad. Nu är alltså första gången jag målar naglarna på evigheter. Som jag har saknat det!

Min första bokning!

Publicerad 2013-10-14 09:45:01 i Allmänt,

Den här måndagen kunde inte ha börjat bättre. Precis efter frukost plingade det till i mobilen och vips så hade jag fått min första vikariebokning. Det är inte förrän om två veckor visserligen, men ändå. Det bästa är att det blev en förskola som jag faktiskt vet var den ligger och så var det en hel dag, 8.00-16.30. Kunde inte bli bättre!

Nu ska jag kila iväg till skolan. Kursupptakt till en kurs om språk är det som väntar.

Söndag

Publicerad 2013-10-13 13:09:14 i Allmänt, Utbildning,

Att plugga på en söndag är väl inte drömmen direkt, men jag ser det som att jag får skylla mig själv som skjutit upp det tills nu. Inlämning är i morgon kl. 20.00 och med lite tur så blir jag färdig redan i dag. Lunchpaus nu och sedan börja på sista delen som är mina egna reflektioner. Som vanligt har jag ingen aning om ifall jag har gjort rätt överhuvudtaget. Man börjar ledsna på luddiga instruktioner nu...
 

Mitt-i-natten-plugg

Publicerad 2013-10-12 23:45:11 i Allmänt,

Tanken med kvällen var att Jimmy och jag skulle sluta jobba ungefär samtidigt, dvs vid 18 ungefär, och att jag då skulle plocka upp honom på vägen när jag åkte hem. Nu har det nästan gått sex timmar sedan dess och han är fortfarande kvar där, så vi kan väl konstatera att det inte går så bra för dem...

Så vad har jag gjort? Allt möjligt faktiskt. Tvättat två maskiner, ätit middag i min ensamhet, tittat på en film och ätit lite gottis. Men det mest chockerande är det som pågår just precis nu, jag pluggar. Det hade jag aldrig trott om mig själv.

Köpt på marknaden

Publicerad 2013-10-12 12:13:31 i Allmänt,

Någon timme på höstmarknaden resulterade i en kartong cocosbollar, ett par påsar brända mandlar, nybakat tunnbröd och hela åtta påsar lösviktste. Mest sugen är jag på att prova smakerna cocos, after eight och päron. Och pepparkaka! Fast den får nog vänta tills vi kommer lite närmare julen...

Nu väntar några timmars jobb för min del. 


På väg till Strängnäs

Publicerad 2013-10-12 09:56:14 i Allmänt,

I dag är det marknad i Strängnäs och dit är vi på väg just nu. Förra året köpte vi massa gott lösviktste, så jag håller tummarna för att samma gubbe står där i år.

Skit-tenta...

Publicerad 2013-10-11 11:59:00 i Allmänt, Utbildning,

För er som aldrig har varit med om det så kan jag avslöja att känslan när man kliver ut ur en tentasal två timmar före sluttiden och är 100 % säker på man inte ens är i närheten av att bli godkänd inte är så himla kul. Sur och bitter är jag. Jag hade pluggat och verkligen präntat in alla viktiga begrepp och det är det som känns så himla tråkigt. Att man ska bli underkänd på grund av att lärarna är dåliga på att formulera sig och att betygssättningen är helt åt helvete. Allvarligt talat, hur kan det fungera så att man måste ha 13 av 15 G-poäng för att bli godkänd och för VG måste man ha 13-15 G-poäng plus 4-7 VG-poäng. Om jag har 7 VG-poäng och 12 G-poäng blir jag alltså underkänd även fast jag har klarat alla de "svåra" uppgifterna. Var finns logiken i det? 

Jag ska ge mig ut på en löprunda innan jag bryter ihop totalt här.

Dagens pass

Publicerad 2013-10-10 17:50:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

20 minuter crosstrainer, ett varv i Milon (cirkelträning) och till sist Xfit blev dagens träningsupplägg. Både armar och ben skakar nu efteråt så uppenbarligen var det effektivt.

Iväg och träna

Publicerad 2013-10-10 15:47:50 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag har än så länge ingen riktig plan för dagens träningspass, men träning blir det. Förhoppningsvis finns det plats på crossfiten, annars får det bli något annat. Löpning sparar jag till morgondagen (lär behövas efter tentan!), så det blir i alla fall inte det... Armar kanske.

Skoltrött...

Publicerad 2013-10-10 14:34:52 i Allmänt, Utbildning,

Jag är så himla glad över att vi mestadels har hemtentor på förskollärarprogrammet för det är med salstentor är inte min grej. Att plugga in begrepp efter begrepp i huvudet och veta att man kommer att ha glömt bort de flesta av dem i samma ögonblick man lämnar tentasalen i morgon känns ju bara fruktansvärt onödigt. Med lite tur så är det här min sista salstenta...

 

God morgon!

Publicerad 2013-10-10 09:46:46 i Allmänt,

Om man ska ägna större delen av dagen åt att råplugga inför en salstenta, så tycker jag att man kan unna sig en lyxfrukost. Underbart att stiga upp när det fortfarande är lite mörkt ute, plocka fram alla sina frukostfavoriter, tända lite ljus och bara njuta.
 
Bästa denna morgon? Satsumas och Renée Voltaires Crunchy Granola.

Begravd i plugg...

Publicerad 2013-10-09 16:46:00 i Allmänt, Utbildning,

Efter x antal timmar har jag äntligen lyckats läsa ut de två böcker som fredagens tenta omfattar och under tiden har jag antecknat vad jag tror kan vara viktigt att komma ihåg. Det är helt fascinerande hur lång tid det kan ta att läsa en bok... Problemet med kurslitteratur är egentligen inte att det som står inte är intressant, utan mer att texten är så mastig och svårläst. Formuleringarna görs så extremt mycket krångligare än vad de behöver vara och att var och varannan mening börjar med "Marton et al. (2004) beskriver..." eller "I en studie av Kilhamn (2011) diskuteras bland annat..." gör att man tappar fokus på vad det är man läser. Jag skiter väl rent ut sagt i vem som gjort studien, det intressanta för mig är ju vad som framkommit av studien och det är den biten jag vill komma ihåg. Namn och årtal mitt i meningarna gör det bara krångligare och urtrist att läsa! Punkt.

Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag har läst klart båda böckerna så nu lämnar jag att plugga på anteckningar, repetera matematik och läsa igenom föreläsningsmaterial till morgondagen och börjar på nästa uppgift. Det är en inlämning på 2 högskolepoäng som ska in på måndag. Tänkte att jag i alla fall kan börja lite smått och läsa de två engelska artiklar som jag ska göra en litteraturgenomgång (review) av. 

Löpning och MRL

Publicerad 2013-10-09 12:58:40 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag tog en paus från pluggandet för att åka till gymmet en sväng. Vädret är ju inte så kul så jag valde att springa på löpbandet istället och det var inte det minsta kul kan jag säga. För det första så känns hastigheten mycket snabbare på bandet än när man springer utomhus, även fast man i själva verket kanske springer snabbare ute. Och för det andra så fläktar det på rätt bra när man springer ute, men det gör det definitivt inte inne i ett svettigt gym. Trodde jag skulle få andnöd, alternativt förvandlas till en svettpöl på golvet... Jobbigt med andra ord. Men 5 km lyckades jag klara i alla fall och det är ju alltid något.

Efteråt mötte jag Lisa för att köra MRL (mage, rumpa, lår). Ett riktigt bra pass med många övningar som man kände igen från Xtremefit. Funktionell träning med egen kroppsvikt fokus på mage och ben.

Tentaplugg

Publicerad 2013-10-09 09:10:26 i Allmänt, Utbildning,

På fredag är det tenta i matematikkursen, så nu gäller det att läsa tills ögonen ploppar ut. Ena delen av tentan kommer att bestå av att räkna matte och andra delen är frågor på litteraturen som handlar om hur man undervisar i matematik i förskolan. Jag som älskar matte...

Toast

Publicerad 2013-10-08 21:40:02 i Allmänt,

Efter en massa plugg och körsång känns det som att jag behöver fylla på energidepåerna lite och det gör jag med en kopp grönt te och en rostad surdegstoast med mosad kiwi på. Låter ju hur konstigt som helst, men det är faktiskt jättegott. Prova!

Tisdag

Publicerad 2013-10-08 13:33:01 i Allmänt,

Det känns som en bra tisdag det här. Förmiddagen tillbringade jag på min fältförskola. Jag hade egentligen ingen uppgift att göra, men jag tänkte att det kunde vara bra att komma ut och hälsa på ändå eftersom det är en ny avdelning och jag inte känner barnen ännu. 
Efter det åkte jag hem och bytte om till träningskläder innan jag cyklade vidare till gymmet för att köra bodypump med Lisa som gick i min grupp på Xtremefit. Kul med en träningskompis!

Kvällens middag

Publicerad 2013-10-07 20:12:52 i Allmänt,

Jag kände för fisk ikväll, så det fick bli torsk i vitvinssås (jag fuskade och köpte Abbas färdiga sås och strödde lite persilja över) och till det blev det råris, avokado och sallad. Mycket gott om jag får säga det själv. Speciellt riset blev jag imponerad av för det hade jag aldrig testat innan. Råris är alltså en nyttigare variant än det vanliga vita riset, men det smakade överraskande likt. I alla fall när man åt det ihop med en sås. Dessutom tog det bara 10 minuter att koka. Tummen upp!

Aktiv

Publicerad 2013-10-07 19:02:57 i Allmänt, Jobb,

Jag var iväg och tränade Puls vid fem och när jag kom hem och slog på datorn så hade min inloggning till vikariebanken kommit. Jippi! Bara att logga in, aktivera mig och så smått börja lägga in de tider som jag är tillgänglig för jobb. Gud vad jag längtar tills jag får min första bokning!

JAG FICK JOBBET!

Publicerad 2013-10-07 13:09:23 i Allmänt,

I torsdags fick jag glada nyheter angående jobbet jag sökte som vikarie i Eskilstuna kommuns förskolor. Jag fick det! Superkul! Introduktionen var idag på förmiddagen så jag fick skriva på lite papper och fick en massa information om bokningar, lön och allmänt hur det fungerar att jobba i personalpoolen. Både läskigt och jättejätteroligt.

Yollibox

Publicerad 2013-10-06 21:34:43 i Allmänt,

Efter en lång dag med mycket farande och flängande i Örebro så känns det riktigt skönt att vara hemma igen faktiskt. Anledningen till att vi åkte dit var för att hämta en matgrupp som vi beställt, men Jimmy hade mätt lite konstigt så det visade sig att kartongen med bordet inte gick in i bilen vi lånat. Typiskt! Som tröst tog vi en runda i köpcentrumet och det blev lite andra prylar till lägenheten istället.

Som avslut på helgen blir det ett par avsnitt Heroes och lite god Yollibox. Vi provar blueberry och blackcurrant för första gången och den var väldigt god. Inte riktigt lika bra som jordgubben, men nära.

God middag

Publicerad 2013-10-05 21:35:08 i Allmänt,

Veckans jobb är över, kvällens middag (lövbiff och potatisgratäng) blev ljusår över förväntan och jag och mannen har delat på en flaska rött. Ganska underbar lördagkväll med andra ord!


Jobba jobba

Publicerad 2013-10-05 10:59:37 i Allmänt,

Trött, seg och med en träningsvärk från helvetet så är jag redo för ännu en dag på jobbet. Heja, heja!

Kanelbullens dag

Publicerad 2013-10-04 18:31:22 i Allmänt,

Det är väl knappast någon som har missat att det är Kanelbullens dag? Här på jobbet bakar vi Rosa bandet-bullar för fullt och de var verkligen inte alls tokiga. Mina hembakta ligger och väntar i frysen där hemma, så det får bli kvällens fredagsmys senare när jag slutat. Några timmar kvar bara...

Rosa bandet

Publicerad 2013-10-04 14:33:05 i Allmänt,

Dagens goda gärning: att köpa årets version av Rosa Bandet plus lite annat smått och gott, bland annat sallad, där en del av priset går till Bröstcancerfonden. Förhoppningsvis hjälper det någon.


PWO

Publicerad 2013-10-04 11:27:34 i Allmänt, Träning & hälsa,

Det börjar dra ihop sig för dagens träningspass och eftersom det var ett par timmar sedan jag åt frukost så får ett hårdkokt ägg och en celsius agera preworkout. Sedan är jag mer än redo för 60 minuter bodypump.

Hej fredag

Publicerad 2013-10-04 09:59:55 i Allmänt,

Jag är dödstrött efter en kväll på jobbet igår. Måste vara de segaste fem timmarna jag varit med om där någonsin. Knappt en enda kund! Värst är ju när man sitter i kassan för då finns det inte så mycket annat att göra än att gäspa och filosofera. 

Men jag överlevde och nu är det fredag. Igen. Jag börjar den på bästa sätt: god frukost och läsning av morgontidningen.

Plugg...

Publicerad 2013-10-03 14:48:39 i Allmänt, Utbildning,

Äntligen har jag fått tummen ur och huggit in på kurslitteraturen. En halv bok har jag tagit mig igenom och gjort en himla massa anteckningar, så nu får det nog räcka för idag. Andra halvan får vänta till morgondagen och förhoppningsvis hinner jag börja med nästa bok då också. Tack gode gud för att det bara var två böcker och ett par artiklar i den här kursen!

Träningsvärk

Publicerad 2013-10-03 11:48:11 i Allmänt, Träning & hälsa,

Träningsvärken sitter där den ska, både i benen efter tisdagens löpning och i armarna efter gårdagens styrkepass. Precis som det ska vara! Och passande nog så är det ju torsdag idag vilket innebär att jag varit iväg och kört core nu på förmiddagen och alltså bara fokuserar på bålen. Jag älskar det där passet och jag älskar att jag på bara några veckor har blivit så mycket starkare. Bästa känslan!

Nytt i träningsgarderoben

Publicerad 2013-10-02 16:07:22 i Allmänt, Träning & hälsa,

Mitt senaste inköp när det gäller träningskläder är ett par spräckliga tights från Casall. De var både snygga och lite extra sköna då de inte har några dragkedjor någonstans, så jag kunde inte motstå. 699 kr i klädshopen på Forever. Såg på Casalls hemsida att det även finns linnen och sportbehåar i samma mönster, dock rekommenderar jag nog inte att använda dem ihop... Vet inte om det är så hett att se ut som om man hade en helkroppsstrumpa på sig.

Dagens pass blev hur som helst mitt första riktiga gympass på evigheter. Fokus mage och biceps. Övningarna jag gjorde var bl.a. crunches och situps i olika varianter, benlyft, plankan, bicepscurls, bicepsroddar och curls med vridning. 

It's a beautiful day

Publicerad 2013-10-02 09:41:49 i Allmänt,

Man kan ju inte annat än älska det här vädret. Klarblå himmel, solen skiner och luften är sådär underbart frisk och precis lagom kylig. Som gjort för morgonpromenad! Tyvärr får jag nöja mig med den korta promenaden till skolan för det är föreläsning nu på förmiddagen.

Höstmys

Publicerad 2013-10-01 21:57:04 i Allmänt,

Eftermiddagsföreläsning, en sväng till Ica Maxi och kör är vad min dag har gått åt till. Känns extra bra att slå sig ner framför tvn när man har fått mycket gjort. Ljusen är tända och jag ska hugga in på grönt te och Rågform med leverpastej. Blev plötsligt så himla sugen på det... Gott i höstmörkret.

1,2 mil

Publicerad 2013-10-01 13:53:04 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dagens runda blev min längsta någonsin. Det gick allt annat än snabbt, men hela 12 km blev det. Nu behöver jag bara orka 9 km till för att ta mig runt Göteborgsvarvet.

Varför springa?

Publicerad 2013-10-01 10:13:49 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag håller i detta nu på att ladda för dagens löprunda och det gör jag genom att dricka en Celsius och läsa Runner's world. Jättebra tidning om man gillar löpning! I månadens nummer fanns en lista över skäl att springa som jag tänkte dela med mig av.

9 skäl att springa:
-Förebygger cancer
-Skärper hörseln
-Räddar din hud
-Gör dig smartare
-Bygger upp musklerna
-Minskar ångest
-Stärker brosket
-Stoppar migränen
-Stärker skelettet
 
Så ut och spring!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela