Rabattkod hos Twistshake
Ni glömmer väl inte att rabattkoden niilssonsara20 ger er 20% rabatt på hela sortimentet hos Twistshake.

Vi har nu hunnit testa två av de tre sorters tallrikar som ingår i Twistshake's nya mat-serie med tallrikar, bestick och bitringar. Den senaste vi testat är den djupa tallriken som jag tyckte var helt klockren till gröt. Selma älskar gröt och den kommer alltså att användas flitigt. En detalj jag gillar är att alla tallrikarna har ett medföljande lock, vilket dels gör det praktiskt att ha dem med när man lämnar hemmet och dels att man kan stapla dem på varandra på ett smidigt sätt. 


Godaste dumlemuffinsen!

Dumle i muffins är en grym kombo tycker jag, och jag har testat många olika recept. Min kära man gör en väldigt god variant, men jag har aldrig riktigt fått till det efter det receptet och har därför hittat en egen favorit. Kladdigt chokladig muffin med daimgömma och ett tak av Noblesse. Hur gott låter det inte? Det fick bli en plåt idag inför morgondagens fika med Sofie, så nu ska det provsmakas framför tvn här!

Du behöver (för ca 12 muffins): 
100g smält smör
2 ägg
2.5 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Dumle
Noblesse

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader och placera muffinsformar på en plåt.
2. Knäck äggen i en skål och blanda i alla torra ingredienser med en slev. Blanda sist i smöret.
3. Fördela smeten i formarna, fyll inte mer än till 2/3. Tryck ner en dumlekola i varje muffin och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg omedelbart på en Noblesse på toppen av varje muffin.

(null)
Favoritpasset just nu
Det har blivit lite dåligt med löpning den senaste veckan (läs: jag har blivit lite lat pga dåligt väder), så jag kände mig mer eller mindre tvungen att ta mig ut på en runda i dagens höststorm. Man ångrar aldrig ett träningspass i efterhand, men tyvärr glömmer man ju den lilla detaljen ibland när andra saker lockar mer för stunden. För att peppa mig själv lite extra idag så valde jag mitt favoritpass ur Stora löparboken för kvinnor. Det passet är både roligt, enkelt att utföra och ger en riktigt bra träningsvärk om man gör det ordentligt. En väl spenderad timme med andra ord.

Det går ut på att man går/powerwalkar/joggar i 20 minuter, kör en styrkecirkel med 6 övningar i 20 minuter, går/powerwalkar/joggar i 20 minuter. Övningarna i styrkecirkeln körs med endast kroppsvikten och det enda redskapet som behövs är en vanlig bänk. De 6 övningarna är knäböj med tåhävning, höftlyft liggandes på bänken med fötterna på armstöden, step up på bänk, dips, plankan med knäindrag mot bänk och sist men inte minst armhävningar mot bänkens ryggstöd. Dessa görs med 20 repetitioner på vardera övning i 1-3 varv beroende på hur långt man hinner på 20 minuter.

För mig är det perfekt att jogga till utegymmet här i Skogstorp, köra passet med hjälp av bänken som finns där och sedan jogga tillbaka hem. Oftast hinner jag 1.5-2 varv av styrkecirkeln på de 20 minuterna och det känns ganska lagom med tanke på att det är 20 repetitioner. Grymt pass och ett hett tips till den som är sugen på lite uteträning! (null)