Fettisdagen

Den är här, semlans alldeles egna dag. Hurra! Minst en semla är obligatoriskt, men jag slog till på två. En till mig och en till bebben kan man väl säga. Kunde bara inte motstå en semmelwrap när de råkade ha ett par kvar, men samtidigt måste man ju äta en traditionell när det är fettisdag. Fullt logiskt.


Först blev det dock lite nyttigare aktiviteter. Mitt gymkort fryser ju imorgon, så jag passade på att klämma in ettt sista träningspass med mamma innan dess. Fast vem vet, lilla tidsoptimisten kanske tar ytterligare två veckor på sig att fatta vinken så jag kanske hinner med ett eller annat pass till. Jag var välkommen om jag ville, trots fryst medlemskap. 

Hoppas förresten att ni njutit av semlor idag också? Jag har min traditionella semla sparad till kvällen, så tv-myset blir lite extra festligt.

Besiktning av kulan

Idag hade vi tid hos barnmorskan igen för den vanliga kollen. Numera slipper jag dock kissprov och stick i fingret (thank god!) eftersom mina värden sett så bra ut genom hela graviditeten. Jag knaprar fortfarande i mig järntabletter och gravidvitaminer, så det är bara att fortsätta med det tiden ut. Ett vanligt besök hos barnmorskan består därför nu "bara" av att kolla blodtryck, mäta SF-mått för att se så att bebisen växer som den ska och följer kurvan och att lyssna på hjärtat. Idag fick jag även hoppa upp på vågen igen och nu när vi landat på 70 stadiga kilon så känner jag att vi kan stanna där. Totalt +16 kg sedan inskrivningen i augusti... Allt såg bra ut och nu håller vi tummarna att det var sista gången vi gick dit. Nästa tid är om en vecka och då blir det planering av eventuell igångsättning om inget hänt innan dess. Snälla låt oss slippa det!

Kulan från start to finish. Vecka 19, 23, 27, 31, 35, 39. Det har hänt en del och jag kan inte låta bli att småle för mig själv när jag tänker på hur stor jag kände mig på den där första bilden. Om jag bara vetat!
Datenight på Pinchos
 
Pinchos är ju en tapas-kedja och det saknades lite här, så definitivt kul med något nytt. Vad vi tyckte? Konceptet får tummen upp av oss båda! God mat, urmysig atmosfär tack vare cirkusinredningen med alla dess tusen detaljer, men framförallt smidigt med beställning via app. Jag tyckte nog att det lät himla märkligt till en början, men det var verkligen toppen att bara klicka beställ när man var törstig eller sugen på något mer istället för att invänta serveringspersonal. Det plingade sedan bara till i telefonen när beställningen fanns redo att hämta. Alltså kanske inget ställe man går till om man vill bli bortskämd för en kväll, för här var man sin egen servitris. Kul grej!
 
Det svåra med tapas tycker jag är att veta hur många rätter man ska köpa. 4-8 var snitt per person enligt personalen, så jag körde på 3 stycken plus efterrätt och mannen på 4. Helt lagom, men det beror såklart på vad man väljer. Återigen, bara att beställa mer i appen så nemas problemas!
 
Vi kommer definitivt att komma tillbaka, kändes som ett bra ställe även med barnvagn så det kan absolut bli aktuellt.