Xmas-outfit
Förutom det uppenbart urmysiga med den här högtidssäsongen så är det en finfin ursäkt för att shoppa lite nya fina kläder. Jag har ju beställt lite till mig själv (tack Black Friday) och det känns verkligen välbehövligt. Min garderob känns riktigt trist och jag skulle egentligen vilja slänga allt och köpa nytt (Haha I wish, vem har pengar till det?). Riktigt så illa är det kanske inte, men jag har varit dålig på att rensa och uppdatera de senaste åren och därför känns det väldigt lyxigt att faktiskt köpa något nytt. Som inte är praktiska vardagskläder dessutom. En läcker kjol landade här igår, idag kom ett par skor och imorgon ska jag hämta ut ett paket med två toppar och ännu en kjol. Strumpbyxor från Pierre Robert kommer förhoppningsvis med posten innan helgen, som pricken över i.

Någon vars garderob däremot uppdateras konstant är lilla fröken Selmas. Storlek 74 börjar sjunga på sista versen och om bara någon vecka tänkte vi börja rocka 80-kläderna. Stora, lilla unge! Bebiskläderna i butik just nu är så fina så det är svårt att hejda sig. Vi behöver inhandla något tjusigt till nyår, men julkläderna är redan ordnade. Till kalas och tillfällen som är lite extra har hon en fin röd klänning som hon fått av sin farmor, och i veckan som gick försåg mormorn henne med julaftonsklänningen med stort J. Hur söt är den inte med matchande rosett till?


Från Newbie by KappAhl.

Jag var tvungen att testa så den passade, och det gjorde den!❤️

Löpprogram - mot 21 km
Den här veckan blir andra veckan i löpprogrammet ur Stora Löparboken för kvinnor som jag börjat följa. Om planen går i lås så kommer jag att springa Tjejmilen 21K i april, och har därför inväntat att det ska bli 21 veckor kvar tills dess då programmet är 21 veckor långt. Blir spännande att se hur det går, jag har faktiskt aldrig följt ett program inför de halvmaraton jag sprungit tidigare utan bara tränat på känsla.

Boken innehåller 3 olika nivåer för att klara 21 km, och jag har valt mellanvarianten som ska få mig att klara loppet på 2 timmar. Det är alltså 21 veckor långt och innehåller 3 löppass per vecka (korta intervaller, långa intervaller och långpass). Efter första veckan känns det väldigt bra och jag tror att det är perfekt för mig att starta från noll och jobba mot målet utan stress och press. Första långpasset var 30 min och kommer under veckorna att öka successivt upp till 120 minuter. Det kluriga blir att få till alla passen och kombinera dem med någon typ av styrketräning däremellan. Prioritering och kvalitet framför kvantitet tror jag får bli nyckeln. Wish med luck!

(null)
Black friday
Någon som gjort några fynd på dagens black friday?

Vi hade egentligen bara en viktig sak att spana efter och det var en bilstol till Selma. Vilken djungel det är! Först och främst så finns det ju så många olika märken och modeller, och prisklasser som ligger på allt från runt 1500kr till 7000kr. HUR ska man veta vilken man ska välja? Det vet man inte, helt enkelt. Någon är "säkrare", någon är enklare att handskas med, någon är roterbar, någon tar mindre plats i bilen osv. 
Efter en hel del efterforskningar så fastnade vi i alla fall för BeSafe eftersom de vinner alla tester och har fått en uppsjö priser. Vi gick på det och sedan att vi (läs: Jimmy) ville ha Isofix och inte bältad. Vi klämde och kände i deras monter på UnderBarabarn-mässan i Stockholm, men det var inte förrän någon timme innan black friday faktiskt startade som vi bestämde slutgiltigt vilken av deras modeller det skulle bli. Det blev till slut en svart iZi Kid i-size X2. Tror det kommer bli toppen och hoppas den kommer hem i nästa vecka. Lilla fröken kommer att åka som en prinsessa. Och mamman som är fruktansvärt och gräsligt less på att kånka det där babyskyddet innehållandes 9.5 kg bebis blir nöjdare än nöjdast.

I övrigt så har jag fyndat lite kläder från Lindex till Selma och från Gina Tricot till mig. Håll i hatten nu, men jag har bl.a. beställt en kjol! Mycket spännande.

(null)
34% rabatt hos Lekmer.se + 10% med J’s personalkort = grymt pris för en bra bilstol.