BlackWeek-fynd
Fenomenet Black Friday, som blivit en hel vecka, kan såklart diskuteras i oändlighet. Jag ser det som en chans att fynda sådant som ändå skulle inhandlas, oavsett rabatter eller inte. Bra för plånboken i slutändan. Har du gjort några fynd?

Jag startade redan i måndags då jag klickade hem en docksäng och ett pussel till Selma, och därmed blev klar med hennes julklappar. Aldrig någonsin har jag varit färdig med julklappar så tidigt, så himla skönt!
Övriga fynd jag gjort är vinterjacka till Selma, pall till badrummet och regnskydd till barnvagnen (suktat efter Bugaboos High Performance-regnskydd länge!). Mina BlackWeek-favoriter ser ni nedan.
Babybjörn bärsele Mini, babynest från BabyDan, Bugaboo Comfort+ ståbräda, pottstol från Babybjörn. Saker som stod på inköpslistan och som nu kommer hem till lite bättre pris än normalt.En hälsning från sjukstugan
Ska man bli sjuk, så ska man bli det ordentligt. Är det inte så? Det verkar vara så min kropp jobbar i alla fall...

Jag är väldigt sällan hemma sjuk från jobbet. Väldigt sällan som i att jag t.ex inte haft en enda sjukdag sedan jag kom tillbaka efter mammaledigheten 1 april i år. Efter över ett år hemma och att plötsligt vistas varje vardag i bacillhärden (som en förskola faktiskt är, ingen idé att färska dölja det) måste vara något slags rekord. Men när jag blir sjuk, då blir jag sjuk. En vanlig hederlig förkylning hade känts rimligt, men nix. Här kör vi öroninflammation istället. Gravid och öroninflammation, toppenbra kombo. Hankar mig fram på Alvedon och hoppas på en bra natt nu. Blir det ingen sömn inatt heller så får jag ringa vårdcentralen igen för att få penicillin. Vill helst undvika det av alla anledningar som finns, men främst för bebisens skull. Håll tummarna för mig!

PS. Kika in imorgon för att se vad jag fyndat på Black week!
Gravidvecka 25
Samtidigt som mars känns väldigt avlägset, så inser man ju att det inte är det när man går in i gravidvecka 25. Vi har kommit en bra bit över halvtid nu och det är inte alltför långt tills dess att det bara är tvåsiffrigt antal dagar kvar till due date. 

Den gångna veckan har precis som övriga gått snabbt som sjutton. Bortsett från ett akut fall av plötsligt näsblod, och då menar jag plötsligt som i att jag just kommit hem från jobbet och satt på golvet i hallen och pratade med mamma och Selma när det från ingenstans bara började forsa. Forsa! I övrigt har jag mått bra. Tagit mig till gymmet för två pass gravidträning och ömheten i ländryggen som kommit smygande känns redan bättre. Hoppas på att hålla mig frisk nu så att jag kan hålla i och fortsätta träna ett par pass i veckan.

Bäst av allt under veckan som gått måste ändå vara att jag fick beskedet att min ansökan om graviditetspenning blev godkänd. Den gäller från och med 15 januari, så det betyder att jag bara har några ynka veckor kvar att jobba innan jag går hem på heltid. Det ska bli väldigt skönt faktiskt, och med tanke på mitt yrke så är jag tacksam att ansökan gick igenom. 

Bebisen: Den vilda krabaten i min mage är nu ca 30 cm lång och väger vid veckans början 670 gram och vid veckans slut 790 gram. Anlagen till barnets permanenta tänder bildas nu och kommer sedan fram när barnet tappar sina mjölktänder.

(null)