Gravidvecka 27
Då tar vi och hoppar in i vecka 27 nu då, och vi har passerat ner till tvåsiffrigt antal dagar kvar till BF. 97 dagar kvar för att vara exakt.

Jag har väl egentligen inte så mycket att säga om den gångna veckan. Försöker blicka framåt och glömma allt vad öroninflammation och magsjuka heter. Vågar man hoppas på en vecka utan någon ny spännande sjukdom måntro, eller är det lika bra att ställa in sig på det värsta? Imorgonbitti tar jag i alla fall sista dosen av penicillinet, så så blir det åtminstone ett problem mindre. 

Bebisen: Nu är bebisen ca 32 cm lång, och väger i veckans början 950 gram och mot slutet av veckan 1075 gram. En liten enkilosklimp alltså! Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett. Även om bebisen samlar på sig underhudsfett nu så är huden fortfarande för stor i förhållande till kroppen. Ögonfransarna är fullt utväxta och bebisen suger ofta på tummen.

Tycker nästan att magen har krympt denna vecka... Kan ju visserligen bero på att matintaget under magsjukan varit lite sisådär. Får ära ikapp kommande vecka!

Spapedikyr
Tack gode gud för att sjukdomsomgång nummer två hann passera innan det var dags för dagens besök på Spakällan, som varit inbokat sedan flera månader tillbaka!

Jag är så less på att behöva avboka och omboka saker nu, så jag är tacksam över att jag kom iväg idag och wow vad jag behövde det. Lite tid för mig själv med någon som gav mina fötter lite kärlek. Massage och ansiktsbehandlingar har jag lyckats boka in själv tidigare, men aldrig en fotbehandling. Så att få ett presentkort på spapedikyr i födelsedagspresent var bättre än bäst. Fotbad, peeling, klippning/filning av naglar,  fot- samt benmassage, filning av fötter, nagelvård, fuktmask och lack. Ja, ni hör ju... Drömmen! Särskilt som gravid. 

Bäst av allt var nästan att jag fick höra att jag har skönhetsfötter och inte behöver göra något annorlunda med dem framöver. Jag som aldrig har gillat mina fötter riktigt, haha!

Jag valde ett neutralt lack, "Seven wonders of OPI, från OPI. Gillar sådant som funkar året om! Fick det även med mig hem, så i dagarna tänkte jag måla fingernaglarna i samma nyans.
Sjukstuga part II
Öroninflammation, check! Magsjuka, check!

Jag vet inte vad jag har gjort för ont för att förtjäna detta, men när öroninflammationen äntligen vänt och halva penicillinkuren avklarats så hann jag jobba två dagar innan jag drog på mig magsjukan som cirkulerat på jobbet senaste veckan. Peppar, peppar så brukar jag klara mig ifrån den, men jag hade lite på känn att det skulle bli min tur nu när immunförsvaret redan var i botten. Höll på att skämmas ihjäl när jag behövde höra av mig till jobbet och meddela att jag skulle bli hemma torsdag och fredag. IGEN! Helt otroligt. 
Tack och lov så varade det bara torsdagmorgon, så jag klarade mig ändå bra med tanke på omständigheterna. Dock blir man ju trött och klen som en räka av eländet. Kan knappast bli värre nu i alla fall. Håller tummarna för att resten av familjen slipper bli sjuka!

Ha en fortsatt fin fredag hörni!
/Sjukstugan

Mitt häng sedan i torsdagsmorse. Rätt tacksam för tv i sovrummet mitt i allt kaos.