Sara Nilsson

25-åring bosatt i Eskilstuna. Nybliven mamma till lilla Selma.

Tur

Publicerad 2013-02-28 21:22:31 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Har man tur eller har man tur när man av en slump letar igenom sin mail för att kolla utgångsdatumet på en rabattcheck man fått från CDON, hittar den och upptäcker att den går ut den 1 mars. Alltså i morgon. Vad är oddsen att man lyckas med det?
Efter en lång stunds letande både i deras bokrea och bland filmerna så bestämde jag mig för att slå till på 2 bluray-filmer för 99 kr. Det blev "A little bit of heaven" och "Letters to Juliet". Den första har jag sett och tycker den är jättebra (fast sjukt sorglig) och den andra har jag inte sett men den verkar bra. Synd att låta 50 kr gå till spillo även om jag hade sparat 78 kr på att strunta i den.

 

Torsdagsträning

Publicerad 2013-02-28 20:31:48 i Allmänt, Träning & hälsa,

Vi kände oss lite wild and crazy idag jag och min man, så det blev ett crossfit-pass trots att det inte är måndag än. Det var första gången vi var på ett torsdags-pass så det var en annan instruktör och så var det mycket mer folk än vi är vana vid. Man kan max vara 12 pers och vi var 11, så det var full fart. Superjobbigt och superroligt, som alltid. Just nu är crossfit min absoluta favorit när det gäller träningsform. 

Lyxmellis

Publicerad 2013-02-28 16:18:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag fick ingen ordentlig lunch idag, så för att orka med dagens träning laddar jag nu med mellanmål bestående av bananplätttar, blåbär, en klick hallonsylt och lite tärnat äpple och kiwi. Mumma!

Tar helg nu

Publicerad 2013-02-28 14:46:26 i Allmänt, Jobb, Utbildning,

Förmiddagsföreläsning om förskolepedagogiska traditioner och därefter ett par timmars grupparbete är överstökat. Vi blev klara med uppgiften som vi ska redovisa på onsdag nästa vecka och det betyder att jag inte behöver gå till skolan något mer förrän då. Alltså tar jag helg nu! Min sköna jobbhelg har dock förvandlats till en riktig mördarhelg, men det är ju mitt eget fel som har tackat ja till extra tider och längre pass. Om det nu blir flytt nästa år så gäller det att få ihop så mycket pengar som möjligt på sparkontot så det är bara att jobba, jobba, jobba.

Ibland är man inte smart...

Publicerad 2013-02-27 23:14:02 i Allmänt, Utbildning,

Sitter här och är lite smått förbannad på mig själv. Min didaktiska planering av en aktivitet för hållbar utveckling i förskolan skulle ju in i fredags och jag var färdig flera dagar innan deadline och la upp den på BlackBoard i god tid dagen innan. MEN, så glömmer jag såklart totalt bort att skicka till urkundsadressen (ett system som på något sätt jämför och kontrollerar tentor och inlämningar så att det inte är plagiat, för er som inte studerar på högskola). Hittade nyss ett mail i min inkorg som läraren skickat i måndags där hon skrev att den inte kommit in till urkund och att jag skulle skicka den på en gång. Skit! Hoppas verkligen inte att det påverkar betyget på något sätt...

Nu blir det sängen i alla fall. Jimmy har redan krupit ner och kikar på "Efterlyst summerar". Om någon Eskilstunabo där ute missade kvällens avsnitt så kolla på det nu, så att idioten som rånade en gammal tant här på norr åker dit. 

Ryggpass

Publicerad 2013-02-27 20:33:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Jimmy kände sig lite småhängig tidigare på dagen och skälv är jag allmänt seg i kroppen efter dubbelpass i måndags och en mil löpning igår, men vi tog oss till gymmet och körde ett skönt ryggpass med lite mage som avslutning. Flera olika tunga övningar blev det, t.ex. chins, roddar, och rygglyft, och resultatet blev en härligt öm rygg och en värkande mage.
Gissa om lax med ugnsrostade morötter, sallad med fetaost, bönsallad och romsås smakade fint efteråt!

Sekretess och anmälningsplikt

Publicerad 2013-02-27 16:46:19 i Allmänt,

En lång dag i skolan är äntligen över. Förmiddagen kändes verkligen som en hel evighet... Eftermiddagen var däremot riktigt intressant och spännande tycker jag. Vi fick sitta i grupper och diskutera och komma fram till en fråga angående sekretess och anmälningsplikt i förskolan. Frågan skrev man sedan på ett kuvert och skickade medsols och så hade man 10 minuter på sig att diskutera frågan man fick på kuvertet, skriva ner en lösning att lägga i kuvertet och skicka vidare. Jättebra sätt att skapa diskussion och väcka tankar faktiskt. Exempel på frågor som kom upp är: vad gör man om man anar att en förälder är påverkad när den kommer och hämtar sitt barn? Hur ställer man sig till att ett barn lämnas på förskolan med smutsiga kläder och allmänt dålig hygien? Hur agerar man i en situation där utländska föräldrar från en annan kultur använder aga som uppfostringsmetod?
Grundfrågan i det hela är alltså om man ska anmäla eller inte anmäla, och vad gör man om man väljer att inte anmäla. Det är ju inte alltid helt lätt att veta exakt vad man ska göra. Förhoppningsvis behöver jag aldrig uppleva några av dessa situationer eller ännu värre saker som t.ex. misshandel eller incest, men man vet ju aldrig tyvärr.

Rejäl frukost

Publicerad 2013-02-27 08:46:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Nog för att jag brukar vara hungrig när jag vaknar på morgonen, men idag var det verkligen extremt. Tidig middag innan kören igår och sedan kom jag hem halv elva och tyckte det var lite sent att äta något, så istället höll jag på att svälta ihjäl nu. Botemedlet fick bli en rejäl frukost bestående av havregrynsgröt med skivad banan, knäckemacka med kalkon och mosad avokado, ett glas juice och ett kokt ägg. Nu är jag med andra ord mätt och redo för skolan. Heldag för första gången på evigheter...

Kvällens kör

Publicerad 2013-02-26 22:47:33 i Allmänt,

Jag kom just hem från kören. Det blev lite sent för Fia och jag satt kvar i bilen och pratade i ca en och en halv timme. Konstigt vad tiden flyger iväg när man sitter och pratar om saker...

I övrigt kändes kören idag lite halvt flummig. Eskilstuna kuriren kom mitt i och fotade och intervjuade oss så vi hann inte sådär jättemycket kändes det som. Kul att tidningen ska komma och ta kort den enda gången man går dit osminkad. Vi kan ju alltid hoppas att jag inte är med på den bild de väljer att ta med i reportaget.

Mål är bästa motivationen

Publicerad 2013-02-26 14:33:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

För mig är den bästa träningsmotivationen att ha mål att sträva efter och när de är satta så är det bara att köra. Efter åvarvet förra sommaren tappade jag helt suget att springa, men nu tack vare att jag sätter delmål som jag vet att jag kan uppnå så är mina intervallpass de träningspass jag ser fram emot allra mest varje vecka och det känns jättekul för jag älskar att springa. Finns ingen bättre känsla än att nå sina mål och göra framsteg. Därför sätter jag nu mål för varje träningspass och hittills har jag fixat varenda ett, vilket är konstigt egentligen. Förra veckan trodde jag verkligen att jag skulle dö efter att ha kört "vilan" på 10.0 och spurtarna på 12.0 i 50 minuter, men ändå överlevde jag att öka spurthastigheten till 13.0 idag. Där har vi beviset för att kroppen aldrig slutar att förvåna en. Mitt träningstips är därför att sätta små delmål på vägen till slutmålet. Det underlättar i alla fall för mig och ger träningen ett syfte.

Dagens kalorimål: 550.
Dagens distansmål: 10 km.
Dagens utmaning: öka spurthastigheten till 13.0.

Och resultatet blev:

Celsius persika/mango

Publicerad 2013-02-26 11:35:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Den här veckan valde jag att testa smaken persika/mango på min Celsius. Det har blivit en vana innan mina konditionspass som består av intervaller. Den här smaken var riktigt god faktiskt, så den går in på en andraplats näst efter citron/lime som hittills är min favorit.

Vanligtvis kör jag ju intervaller på onsdagar så det blir alltså en liten ändring i mitt träningsschema i och med att jag kör dem idag istället för i morgon. Har nämligen heldag i skolan då så det blir bättre såhär. Känns inte så kul att behöva springa innan för då lär jag ju eftersvettas när jag sitter på föreläsning och efter kl. 16 brukar det vara ganska mycket folk så det är inte heller så kul. Dessutom har jag en sådan vansinnig träningsvärk i armar, rygg, mage och axlar från gårdagens dubbelpass, så då blir det ju perfekt att benen och flåset får jobba lite medan den ömma överkroppen får en dags vila. Nu kör vi!

Bokrea-fynd

Publicerad 2013-02-26 09:54:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Fyra stycken böcker fick jag med mig hem från bokrean och de kostade totalt 207 kr. Bra pris för fyra inbundna böcker! Alla kostade 69 kr styck förutom Zlatan-boken som blev gratis eftersom de hade en tag 4 reaböcker och betala bara för 3-kampanj nu på morgonen.
Utöver Zlatans biografi valde jag "Sista natten på Chateau Marmont" som är en chicklitt-bok av författaren till "Djävulen bär Prada" och som rekommenderades av Sofi Fahrman, "Det bästa av allt" av Rona Jaffe som sägs vara som "sex and the city" fast på 1950-talet, och sist men inte minst "Bröllopsfixaren" av Marita Conlon-McKenna som jag aldrig hört talas om men som lät riktigt bra.

Med andra ord så har jag lite att läsa framöver.

Promenad till stan

Publicerad 2013-02-26 08:24:00 i Allmänt,

Jag är uppe med tuppen idag på min lediga dag och gick till stan med Jimmy när han skulle till jobbet. Härligt väder att promenera i såhär på morgonkvisten. Anledningen var dock att bokrean drog igång imorse kl 7 så jag tänkte ta mig en titt och shoppa loss lite. Nu när det är klart ska jag hem och äta frukost!

Två timmar träning

Publicerad 2013-02-25 20:29:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jösses vilket träningspass! Först en timme bodypump, sedan en halvtimme mellan passen som spenderades med en liten stund på löpbandet följt av diverse magövningar nere i gymmet och avslutningsvis ett crossfit-pass. Två timmar underbar träning. Så roligt, så jobbigt, så perfekt. Snacka om att kicka igång veckan på allra bästa sätt!

Som belöning blir det nu soffan för hela slanten resten av kvällen. Vi tänkte unna oss lite kärlekste och kanske till och med dela på en proteinbar om vi blir sugna.

Dubbelt upp

Publicerad 2013-02-25 15:56:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Nu är jag ombytt och redo för träning. Ska hämta Jimmy på jobbet och sedan tänker vi köra dubbelt upp, först bodypump och sedan crossfit. Bra start på veckan!

Veckoplanering

Publicerad 2013-02-25 11:14:09 i Allmänt,

Ingen skola för mig idag, så jag tänkte passa på att få lite gjort. Först och främst ska jag till UKK och lämna in min komplettering på språktentan och sedan bär det vidare mot Ica för att handla inför veckan. Jag har precis planerat vad vi ska äta till middag varje kväll under veckan, så jag väntar bara på att Jimmy ska godkänna innan jag åker iväg. Han brukar inte protestera så det blir nog bra som det är. Han fick in sin efterlängtade pizza på söndagkväll så han lär väl bli nöjd. 

Dagens minus...

Publicerad 2013-02-24 17:19:00 i Allmänt,

...är att medan jag satt och kissade så började det forsa ut vatten på badrumsgolvet från någonstans bakom tvättmaskinen. Himla kul att den ska börja strula när man har ett enormt tvättberg som ligger och väntar på att bli rent. Men efter mycket meckande verkar Jimmy faktiskt få ordning på problemet. Händig karl jag har hittat. Jag håller tummarna och agerar ficklampslysare medan han fixar och donar där bakom.

Det enda positiva med det hela är väl att vi hittade en örhängesplopp som jag tappade för länge sedan och att det blir rengjort under tvättmaskinen för första gången på 6 år. Fan så vidrigt det var där bakom. Nästan så man vill kräkas.

Provar nytt

Publicerad 2013-02-24 16:56:00 i Allmänt, Nöje,

Eftersom vi inte hade något speciellt att göra idag så promenerade vi ner till stan för att fördriva tiden med lunch och fika. Först lunch på nya mexikanska stället Pacos och det blev quesadillas för mig. Sååå gott! Verkligen sinnessjukt bra. Servicen var också riktigt bra så jag ser fram emot att äta där fler gånger och testa andra rätter på menyn för det fanns massor som lät gott.

Proppmätta gick vi sedan vidare till Coffehouse by George där jag inte heller varit tidigare. Godaste chailatten jag någonsin druckit tror jag. Och den belgiska chokladtårtan ska vi inte ens prata om. Himmelsk!

Söndagspromenad

Publicerad 2013-02-24 13:02:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Vi trotsade kylan och tog en lugn och skön söndagspromenad bortåt slagsta. Lite kallt om kinderna och halt på vissa ställen men annars gick det bra. Skönt att röra lite på sig.

 

Ledig

Publicerad 2013-02-24 11:22:31 i Allmänt,

Äntligen en ledig dag, men vädret var ju inte direkt på min sida. Kallt och mulet. Jag hade sett fram emot en promenad om det var lika soligt och härligt som igår, men nu vete sjutton alltså... Får se vad vi ska hitta på. Kan inte komma på något som egentligen behövs göras och det är ju skönt, fast samtidigt vill man ju inte gärna slösa bort en ledig dag med att bara sitta hemma och uggla. Ska fundera en stund och så får vi se sedan hur vi ska göra.

Change of plans

Publicerad 2013-02-23 20:26:00 i Allmänt,

Ikväll var det tänkt att jag skulle trotsa stressen och ta sju-tåget upp till Stockholm efter jobbet för en utekväll med mina tjejer, men när de ändrade tågtiden till 20.03 så kändes det lite väl sent. Övriga åkte upp redan igårkväll, så de har ju i alla fall haft hela dagen idag där, medan jag i princip bara skulle kommit dit och vänt i och med att vi skulle åka hem skapligt tidigt imorrn... Så jag blev hemma och har istället bäddat ner mig i soffan och glor just nu på mellon. Skittråkigt att missa, men jag får hoppas att det blir fler gånger.

At work

Publicerad 2013-02-23 14:58:36 i Allmänt,

Jobb, jobb, jobb. Har precis ätit klart min lunch så ska diska lite snabbt och sedan kila till kassan. Jag hade väl önskat att få vara ute i det fina vädret och få lite vårkänslor som alla andra, men jag tjänar lite pengar här istället. Inte så tokigt i längden... Håller tummarna för lika soligt väder imorrn när jag är ledig!

Nybakta dinkelscones

Publicerad 2013-02-23 10:33:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag fick ett litet infall att baka bröd nu på morgonen så det sysselsatte jag mig med medan mannen låg kvar i sängen och trynade. Dinkelscones blev det och det var faktiskt riktigt, riktigt gott. Praktiskt att baka i bullformar också. Garanterat inte sista gången jag gjorde sådana här. Lite extra gott när de kommer direkt från ugnen så de är lite lagom varma när man ska äta frukost. Mums!

Rock of ages

Publicerad 2013-02-23 01:26:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Jimmy är iväg och spelar poker med en massa folk ikväll, så då passar jag självklart på att välja en film som han ändå inte vill se. Det blev "Rock of ages". Jösses vad bra! Mycket bättre än förväntat måste jag säga. Kända skådespelare som var med är t.ex. Malin Åkerman, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones, Mary J. Blige, Russel Brand och Tom Cruise.

Tom Cruise i svart nagellack, långt hår, kajal och bar överkropp täckt med tatueringar är ju ingen vanlig syn direkt, så det är nästan värt att se filmen bara för den sakens skull. Men förutom honom som klockren rockgud så var övriga också väldigt bra och resultatet blev en riktigt bra musikalfilm. Jag gillar verkligen sådana här filmer där det är mycket sång, musik och dans. Man blir så glad av det på något sätt. Vad vore livet utan musik???


Men i alla fall så rekommenderar jag denna rulle. Som man hör av titeln så består ju musiken enbart av rock och i princip alla klassiska rocklåtar var med och framfördes av skådespelarna. Vem hade trott att man skulle få höra Tompan sjunga "pour some sugar on me" och x antal andra grymma rocklåtar? Inte jag i alla fall... I hemlighet diggar jag sådan musik. Det är nog pappas fel. Skulle varit kul att ha levt på den tiden rocken var riktigt stor och fått gå på någon bra konsert. Lär väl ha varit rätt maffigt kan jag tänka mig. Men jag får nöja mig med denna film istället. Inte helt fel det heller. Den får 4/5 poäng av mig!

Mot jobbet!

Publicerad 2013-02-22 16:36:21 i Allmänt,

Då kör vi lite kvällsjobb nu då. Längtar redan tills klockan slår 22.15 så jag får komma hem igen!

The perks of being a wallflower

Publicerad 2013-02-22 15:38:48 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Träning, lunch och dusch avklarat! Jag har även träffat en tjej som går första året av förskollärarutbildningen och som brukar köpa min gamla studentlitteratur, så nu har jag blivit av med några böcker till. Nyss var brorsan här och hämtade lite proteinbars som jag beställt åt honom.

Jag börjar jobba kl 17 och kör till stängning. Inte helt kul på en fredag och jag är inte det minsta sugen, men måste man så måste man. Tänkte fixa lite mellanmål nu och se slutet på en film jag började titta på i morse. Den heter "The perks of being a wallflower" och det är några kända ansikten med i den, bland annat Emma Watson. Inte en rulle som hamnar på min topplista, men ändå helt okej. Lite åt dramahållet och kanske aningen deppig emellanåt. Hoppas på att det slutar bra i alla fall.

One Whey Isolate

Publicerad 2013-02-22 11:25:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Jag har ju kört med fitnessgurus eget protein som heter One Whey i samband med träning det senaste halvåret och är jättenöjd med dem. Nu har de dock kommit med en ny sort som heter One Whey Isolate och är ett ultra-premium protein med en proteinprocent på 87% och som är helt fritt från kolhydrater, laktos, fett och aspartam. Det ska även tas upp snabbare av kroppen och alltså ge bättre resultat.

Isolate finns i många olika smaker, men jag valde att beställa hem milkchocolate och testar den just i denna sekund. Smakar nästan som marabou!

Fredagsfrukost

Publicerad 2013-02-22 09:52:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Då var det äntligen fredag nu då och jag har för första gången på hela veckan sovit som en prinsessa hela natten. Det var välbehövligt efter alla halvdana nätter.
Gick upp vid 9 och gjorde i ordning en lyxig fredagsfrukost till mig själv. Bäst på frukostbordet? Utan tvekan grovt knäckebröd med mosad avokado som toppats med pyttelite örtsalt. Underbart!

Proteinfluff

Publicerad 2013-02-21 22:09:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Proteinfluff är något jag läst en himla massa om men aldrig provat förrän ikväll. Vi vispade lättmjölk, frysta hallon och One Whey med smak jordgubb och vit choklad. Det krävdes en evighets vispande med elvispen innan det blev fluffigt, men gott blev det! Jag hade på lite valnötter i min skål så att det blev lite knaprigt också. Mums!

Proteinfluff är väldigt mättande men innehåller väldigt få kalorier, så det är perfekt som t.ex mellanmål, till pannkakor, frukost eller liknande. Kan tänka mig att det är bra som alternativ till vispad grädde också eftersom det får lite samma konsistens.

I plugghörnan just nu

Publicerad 2013-02-21 17:11:24 i Allmänt, Utbildning,

Jag befinner mig just nu i mitt lilla arbetshörn vid fönstret i köket där jag alltid sitter när jag pluggar. Vet inte riktigt varför jag valt just denna plats, men gissar på den sköna värmen från elementet precis vid mina ben och ljuset som kommer in genom fönstret. Hur mycket ljus det finns ute vid den här tidpunkten på dygnet kan väl i och för sig diskuteras, men här sitter jag nu i alla fall. Några finslipningar med referenserna på språktentan är det jag tänker fixa till. Hann inte riktigt klart igår så det är några småsaker kvar.
 
Måste säga att av alla hemtentor jag gjort så var nog den här en av de intressantaste, speciellt den delen jag hade missat som handlar om barns språkutveckling i åldern 0-1 år (jag hade startat från det att barnet säger första ordet...). Så himla häftigt att läsa om hur viktigt det där första året är för den fortsatta utvecklingen. T.ex. att det är viktigt att man tar små pauser emellanåt när man pratar med ett spädbarn så att barnet får chans att jollra, gurgla eller vad det nu gör. På så sätt lär sig barnet att sampela och grunderna i hur ett samtal fungerar, alltså att när barnet pratar är jag tyst och lyssnar och när jag pratar är barnet tyst och lyssnar. Och då pratar vi om ett barn som bara är någon månad gammalt. Snacka om att man har stort ansvar som förälder! Känns som att alla som ska skaffa barn borde läsa några kurser ur förskollärarprogrammet för att få veta sådana här saker.
 

Morgonträning

Publicerad 2013-02-21 10:13:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag stressade som en tok i morse för att hinna åka med Jimmy när han skulle till jobbet och bli avsläppt på gymmet. Där blev det ett mag- och ryggpass på totalt en timme och en kvart. 20 minuter crosstrainer som uppvärmning, 4 olika ryggövningar och 4 olika magövningar med 3 set på varje övning och som avslutning 10 minuter pw följt av stretch. Mycket bra start på dagen! Det blev även första gången jag duschat på gymmet och det gick fint, fast jag föredrar nog att göra det hemma så man slipper släpa så mycket grejer.

Nu är det dags för grupparbete i skolan och sedan föreläsning efter lunch.

Paket

Publicerad 2013-02-20 19:55:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Mitt paket från fitnessguru.se kom äntligen idag, så jag var och hämtade ut det för en stund sedan. En liten extra kick i baken för träningsmotivationen. Det ska bli spännande att prova proteinbars med smak av apple pie och One Whey Isolate med mjölkchokladsmak. Inte omöjligt att det blir provsmakning redan ikväll bara för att jag är så nyfiken. Fitnessnudlarna är ju också intressanta. De ser verkligen äckliga ut men förhoppningsvis går de att äta.

Ett ordnat kaos

Publicerad 2013-02-20 17:03:00 i Allmänt, Utbildning,

Köksbordet förvandlas som vanligt till ett enda kaos när det är dags för lite pluggande. Böcker högt och lågt, studiehandledningar och papper hit och dit och så datorn mitt i allt. Men jag känner att jag har rätt bra koll på saker ändå faktiskt. Jag blev just färdig med min didaktiska planering som jag ska skicka in på fredag och nu ska jag ta tag i kompletteringen på språktentan i förra kursen. Det är referenserna som ska fixas lite med och så måste jag lägga till barns språkutveckling under det första levnadsåret. Den ska in på måndag, men för en gångs skull tänkte jag vara ute i god tid.

Intervallpass

Publicerad 2013-02-20 13:34:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Allt vad huvudvärk heter glömdes bort i samma sekund jag klev in genom dörrarna på Forever. Och mitt intervallpass gick sjukt bra. Det blev samma upplägg som förra veckan, alltså 10 minuter powerwalk som uppvärmning och sedan 2 minuter jogg på hastighet 10.0 varvat med 1 minut löpning på 12.0. Målet var att bränna 500 kalorier och det lyckades jag med, däremot missade jag milen med bara några ynka meter. Surt. Men jag kämpade in i det sista genom att hoppa över powerwalken på slutet och istället löpa i hastighet 14.5 ända in över mållinjen. Bra försök i alla fall och jag är grymt nöjd med att ha orkat intervaller i hela 50 minuter. Satsar på högre hastighet och att komma över milen nästa vecka!

Tips på återhämtning efter ett konditionspass är kokosvatten. Paulúns med smak av mango och passionsfrukt är riktigt gott och läskande.

 

Celsius citron/lime

Publicerad 2013-02-20 10:36:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Den här veckan provar jag Celsius med smak citron/lime innan mitt intervallpass på gymmet. Bästa smaken hittills, men det finns ju ett par stycken så jag har bra många kvar att prova.

Känner mig inte direkt jätteladdad för träning idag. Sov lite halvkasst inatt också och det har resulterat i en molande huvudvärk. Jag får helt enkelt dricka mycket vatten och försöka ignorera den under den kommande timmen. Det värsta som kan hända är väl att jag får ta det lite lugnt och det är ju inte hela världen.

Somnade visst...

Publicerad 2013-02-19 18:29:41 i Allmänt,

Alla dagens måsten är äntligen överstökade. Hade kanske önskat att jag haft ork att göra mer skolarbete än vad jag gjorde, men det blev en lite oplanerad tupplur i soffan när Jimmy kom hem så jag får ta tag i det ordentligt i morgon istället. Håller tummarna för att jag sover bättre i natt så jag är pigg och redo för plugg i morgon bitti!

Nu ska jag i alla fall byta om lite snabbt och sedan hämta upp Fia för att åka till kören. 

Mellis

Publicerad 2013-02-19 15:49:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Dagens mellanmål blev ett litet experiment och det blev väldigt lyckat sådant. Minikeso, skivad banan, tärnat äpple, tärnad kiwi, pumpakärnor, några krossade valnötter och lite kanel på toppen. Ett ord räcker för att beskriva det: gudomligt!

Chokladmuffins

Publicerad 2013-02-19 14:04:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag fick en fråga om receptet på chokladmuffinsen jag bakade på alla hjärtans dag. Det är mitt absoluta favoritrecept när det gäller muffins. Väldigt enkla att göra och så blir de sådär perfekt kladdiga och goda i mitten. Här kommer receptet!

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och sist smöret. Fördela smeten i ca 15 st veckade pappersformar och tänk på att inte fylla dem till mer än 3/4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
 
Eftersom det var alla hjärtans dag när jag bakade dem i torsdags så dekorerade jag dem med små hjärtan i florsocker ovanpå. Hur gott som helst!

Lunchpump

Publicerad 2013-02-19 13:20:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Gud vad jag älskar bodypumpen under lunchtimmen på tisdagar. Lagom mycket folk, bra instruktör och gott om plats så att man kan se sig själv i speglarna och kontrollera tekniken. Mycket bra pass idag!

Fältstudie idag

Publicerad 2013-02-19 08:45:00 i Allmänt, Utbildning,

Dödstrött ska jag nu röra mig mot förskolan för att göra en fältstudie och umgås med alla goa ungar. Förstår inte varför jag alltid ska sova dåligt när jag ska upp tidigt på morgonen... Ingen bra kombo. Men ett par timmar innanför förskolans väggar lär väl väcka en om något. Förhoppningsvis!

 

Xfit

Publicerad 2013-02-18 20:06:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dagens crossfit-pass var rena döden. Lite värre än vanligt faktiskt. Vi åkte dit så pass långt innan att vi hann med en snabb uppvärmning på varsin crosstrainer och sedan blev det mage, biceps och triceps för min del innan passet skulle börja. Dagens misstag. Inte för att det är några rena bicepsövningar med i passet, men armarna får sig en rejäl omgång i bl.a. slag mot boxningssäcken, burpees, armhävningar i TRX-band och plankan med hopp. Inte helt bra att de ömmar redan innan då... Men det gick.

Upplägget var lite annorlunda idag också i och med att det var en annan instruktör. Den här killen körde 1 minut på en station och sedan snabbt byte till nästa, istället för att köra 45 sek, vila 20 sek, köra 45 sek och sedan stationsbyte som vi är vana vid. Det gjorde dels att pulsen aldrig riktigt hann avta mellan övningarna och dels också att vi hann med två varv plus en extra station istället för ett varv plus två extra stationer. Bra med lite variation.

Femtio nyanser

Publicerad 2013-02-18 14:59:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Då var det slut. Finito. Inga fler böcker i serien. Jag har verkligen fastnat för de här böckerna, så det känns riktigt, riktigt trist att de var tvungna att ta slut. De har liksom en touch av allt. Kärlek, romantik, spänning, sorg, drama, erotik, humor. You name it. Inte kul alls att det är över. Jag blev dock överlycklig när jag läste E L James sista mening i epilogen. Antyder hon inte lite att det kanske, kanske, kanske kan bli en fortsättning? Eller i alla fall fler böcker av henne. Hoppas!

Röjar-Ralf

Publicerad 2013-02-17 17:36:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Trötta som tusan har vi nu landat i soffan och kollar på "Röjar-Ralf". Riktigt bra faktiskt och animeringen är så himla bra gjord. Mycket roliga detaljer. Walt Disney sviker aldrig. Vilken skön avslutning på veckan!

Tripp till Västerås

Publicerad 2013-02-17 16:37:00 i Allmänt,

Jag har lyxen att vara ledig två söndagar i månaden och den ena blev idag, så därför passade vi på att utnyttja det genom att åka till Västerås för lite shopping. Först blev det en runda i Erikslund shoppingcenter och jag lyckades hålla mig från att handla en massa. Nästan så jag känner mig lite stolt över mig själv. Men lunch blev det innan vi tog ett varv på Ikea. Där fick Jimmy släpa med mig från ljusavdelningen som vanligt. Älskar ljus! Denna gång blev det ett blockljus med vaniljdoft, värmeljus med chokladdoft och värmeljus storlek större med äppeldoft. Mmmmm!
Lite köksprylar och batterier till dammsugarvakterna fick vi också med oss därifrån.

Lyckad kväll

Publicerad 2013-02-17 10:43:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Vi drog en chansning igårkväll och gick till Colosseo för att äta middag. Tror att de öppnade någon gång förra året, men det har aldrig blivit av att gå dit. Kan säga att vi missat något för det var ett riktigt trevligt ställe. En italiensk restaurang med mycket på menyn. Vi valde oxfilépizza med svamp, ruccola och aioli. Så god att jag förutom några kanter fick i mig hela pizzan. Det händer inte så ofta. Mysig lokal och bra service, så det blir säkert fler besök.

Kvällen avslutade vi sedan med bio. "A good day to Die Hard" var riktigt bra trots att det är miljonte Die Hard-filmen. Lite smårolig och mycket action. Förutsägbart, men underhållande helt enkelt. 

Lördag=jobb

Publicerad 2013-02-16 12:24:13 i Allmänt,

Då var det lördag och det innebär ju som vanligt jobb kl. 13-18 för min del. Skön tid men lite trist när det är varenda lördag... Idag tröstar jag mig med att det blir bio ikväll. Mindre jobbigt att jobba när man har något kul att se fram emot.

Förresten så kikade vi på "Django" igårkväll. Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tyckte om den. Bra tror jag faktiskt. Fast väldigt lång. Ingen som kvalar in på min lista över bästa filmer någonsin direk, men helt okej ändå. Definitivt sevärd.

Middagen

Publicerad 2013-02-15 19:44:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Ikväll fick det bli lövbiff, potatiskaka, sallad och vitlökssmör till middag. Vi slog till på lite hallonbubbel i glasen också för att fira lägenhetsköpet. Allt känns verkligen jättebra just nu. Rätt härlig känsla.

Drömläge

Publicerad 2013-02-15 16:35:00 i Allmänt,

Här kommer ett par bilder som Jimmy tog på modellen av huset vi ska flytta in i om allt går som det ska. Vilket pillergöra att bygga den så detaljerat med buskar, bilar, människor och allt! Jag blev jätteimponerad faktiskt. Mycket snyggt.

På första bilden ser vi den sidan av huset som ligger ut mot Drottninggatan och på den andra har vi innergården och parkeringen. På småbilderna har jag sedan pekat ut var vår lägenhet är någonstans (ursäkta mitt fula avskavda nagellack!). Det är alltså högst upp i sektionen närmast ån och den har en stor balkong mot innergården och en enorm takterass åt motsatt håll, dvs att vi borde få morgonsol på balkongen och dags- och kvällssol på terassen. Bättre än så kan det knappast bli... Jag älskar verkligen läget också, centralt men ändå inte mitt i smeten och så delvis utsikt över ån.
Jag vill flytta in nu!

Pannkakor på gång

Publicerad 2013-02-15 14:24:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Tisdagens fiber- och kvargpannkakor blev en succé och eftersom jag hade lite kesella kvar som inte kommer användas i helgen så får det bli det till lunch idag med. Välförtjänt efter bodypumpen. För tillfället känns det som att ungefär varenda muskel i kroppen skakar eller är öm, precis som jag vill ha det. Nu kan jag njuta av min träningsfria helg riktigt ordentligt.

 

Lyckat möte

Publicerad 2013-02-15 11:24:56 i Allmänt,

Mötet med mäklaren på Fastighetsbyrån gick galant och jag är om möjligt ännu mer kär i den här lägenheten än innan. Vi skrev på lite papper och fick lite svar på frågor vi hade och sådär. De hade en jättefin modell över fastigheten där som vi kikade lite på också. Tror det kommer att bli hur bra som helst!

Nu ska jag dricka protein, byta om och sticka till gymmet. Bodypump blir det idag.

Mäklarmöte nu igen

Publicerad 2013-02-15 09:41:00 i Allmänt,

Jag är på väg till stan nu för att möta upp Jimmy. Vi ska träffa en mäklare igen, men nu gäller det lägenheten i HSBs projekt vid gamla brandstationen. Hoppas det går bra för lägenheten är en riktig tiopoängare!

Mysig kväll igår

Publicerad 2013-02-15 09:01:00 i Allmänt,

Jag hade världens underbaraste kväll igår. Vi började ju med ett långt bubbelbad och drack lite cider. Jag hällde i lite babyolja i badvattnet så vi blev så mjuka och goa efteråt så det är inte klokt!
Efter middagen blev det nybakta chokladmuffins med små hjärtan på, kärlekste och en kärleksfilm. Inte ofta vi kollar på romantiska filmer ihop, men på alla hjärtans dag måste man ju. Superbra kväll!

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-14 17:43:00 i Allmänt,

Min underbara man kom just hem med en fin liten samling te, choklad, ljus och servetter i kärlekstema till mig. Supergulligt och jag blev jätteglad!
Han fick ett sött kort och ett trepack med David Beckhams snygga kallingar som H&M gör reklam för av mig. Tror han gillade dem.

Kvällens upplägg är följande: bubbelbad, matlagning tillsammans (för en gångs skull), middag, någon mysig film och till det en massa tända ljus, efterrätt, te och chokladmuffins som jag tog ut ur ugnen för en liten stund sedan.

Trevlig alla hjärtans dag!

Fika med mig själv

Publicerad 2013-02-14 15:56:00 i Allmänt,

Jag byter ut dagens mellanmål mot ett mumsigt vaniljhjärta för att fira alla hjärtans dag och att redovisningen av hemsidan är gjord. Jag tog nämligen en sväng till Ica ekängen för att köpa lövbiff och där träffade jag på mamma som köpte det här goda hjärtat och en badgrej till lilla mig. Det tackar vi för!

Nu ska jag städa och fixa lite här hemma inför kvällen.

Kortpass idag

Publicerad 2013-02-14 11:53:50 i Allmänt, Träning & hälsa, Utbildning,

Jag var en sådan latmask imorse så det fick bara bli ett kortpass på gymmet. Annars hade jag aldrig hunnit hem och duschat och ätit lunch nu innan det är dags för skola. De muskelgrupper som fick mig att svettas idag var:
-Mage
-Rygg
-Bröst
 
Ingen höjdare att träna under tidspress, men jag tycker nog att jag hann med de övningar jag ville ändå så det är ju alltid något.
Nu ska jag kasta i mig lite lunch och sedan gå till skolan. Vår hemsida som vi gjort för en påhittad förskola ska redovisas, så det är lite smått nervöst. Borde vara förbjudet att ha examinationer på alla hjärtans dag...

Usch för torr hud...

Publicerad 2013-02-13 18:15:00 i Allmänt,

Jag börjar bli allvarligt less på vinter och torr luft. Hela jag blir jättetorr och får utslag både högt och lågt. Värst är händerna eftersom man tvättar sig en miljon gånger om dagen. Det roliga är att alla utslag och alla torra fläckar försvann i ungefär samma sekund som vi klev av planet i Thailand och allt var toppen i 3 härliga veckor, ända tills vi kom hem igen för då tog det inte ens en dag innan man var lika torr igen. Handkräm och jag är därför bästa vänner för tillfället. Älskar min "I love... strawberries & milkshake" som luktar jordgubb. Lite sommarfeeling mitt i vintern.

Att granska kritiskt

Publicerad 2013-02-13 17:31:47 i Allmänt, Utbildning,

Ni minns kanske den didaktiska planering jag tjatade om förra veckan? Ett steg för att få betyg på den är i alla fall att kamratgranska andras planeringar, så alla har laddat upp sina arbeten i ett samtalsforum på Blackboard och så har man tilldelats två personer som man ska granska. Antar att det är en övning inför C-uppsatsen sista terminen sedan eftersom den ska granskas kritiskt både en och två gånger.
Det här är då vad jag pysslat med de senaste två timmarna. Alltså läst, kommenterat och laddat upp min respons till båda mina arbeten och det känns underbart skönt att ha det gjort. Vi har till fredag på oss och sedan får man en vecka på sig att fixa till sitt eget arbete innan det ska in till lärarna.
 
Måste säga att det känns riktigt jobbigt att behöva kritisera andra. Att ge positiva kommentarer är ju inga som helst problem, men just att sitta och peka ut svagheter på något som någon annan skrivit känns nästan lite elakt. Trist om den personen är jättestolt och nöjd över sin planering och så sågar jag den totalt... Jag känner mig i alla fall ganska nöjd med min insats och det blev både lite beröm och en del konstruktiv kritik. Bara att hoppas att ingen tar illa upp.

Nöjd med dagens pass

Publicerad 2013-02-13 13:46:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Det gick så himla bra med intervallerna idag! Upplägget blev detsamma som förra veckan, dvs först 10 minuter powerwalk som uppvärmning, sedan 40 minuter intervaller där jag varvade mellan 2 minuter jogg som "vila" och 1 minut spurt, och sedan powerwalk som nedvarvning och allra sist stretch. Valde även Fat burner-workout vilket gör att maskinen själv ändrar lutningen. Skillnaden var att sist körde jag joggingen på hastighet 8,5 och spurten på 10,5, men idag ville jag öka så det blev 10,0 och 12,0 istället.


När det var 10 minuter kvar skulle jag ju börja powerwalka, men kände att jag hade lite ork kvar så det blev 5 minuter extra istället. Mycket nöjd över min prestation! Fast gud så jobbigt. Det kommer alltid ett ögonblick efter ungefär en kvart när jag verkligen tror att jag antingen ska kräkas eller svimma och det är då det gäller att fokusera på viljan, andningen och benen. Bara tänk på att sätta det ena benet framför det andra så är allt möjligt.

Totalt resulterade dagens pass i en himla massa svett, 9,3 sprungna kilometer och ungefär 530 brända kalorier. En semla innehåller ca 500 kalorier, så nu är jag av med den.

Celsius jordgubb/kiwi

Publicerad 2013-02-13 11:27:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Idag är det ju onsdag och det betyder löpning enligt mitt träningsschema. Tänkte köra på intervaller på löpbandet och det blir 60 minuter precis som sist. Däremot blir det att öka hastigheten lite jämfört med förra veckan. Vi får se hur det går för mig.

Värmer upp med en Celsius även idag och nu provar jag smaken jordgubb/kiwi. Betydligt godare än vilda bär om ni frågar mig.

 

Semlor

Publicerad 2013-02-12 22:07:00 i Allmänt,

Efter middag med Fia som bestod av sallad från Icas salladsbar och sedan två timmar kör fick jag äntligen äta semla med min man. Det blev blandsemlor från Janelings, alltså sådana där mandelmassan är blandad med grädden. Såååå gott!

Möte på jobbet

Publicerad 2013-02-12 16:40:38 i Allmänt, Jobb,

Jag kom just hem från jobbet där det var möte idag. Känns som det är det varenda vecka nästan, fast så är det ju inte riktigt. Mnen väldigt ofta har det blivit på senaste tiden i och med att Coop gör en satsning för att förbättra sitt värdskap och den satsningen innehåller fem delar. Dagens möte var del tre så vi har två kvar nu. Det vi gör är att spela spel där man får olika kundsituationer och så ska man dela med sig av hur man bemöter kunden i just den situationen. En hel del diskussioner blir det med andra ord. Andra saker som ingår i detta är i själva praktiken när man jobbar, t.ex. ska man öppna kundens påsar när de handlar och även öppna äggkartonger för att kontrollera att äggen är hela. Så kom och handla av mig så får ni garanterat hela ägg med er hem och en proffsigt öppnad plastkasse. ;)

Nu ska jag hänga tvätt, hämta mannen på jobbet och åka och köpa semlor som vi kan mumsa på senare ikväll. Om ca en timme ska jag möta Fia för middag innan vi ska på kören.

Fettisdagen och pannkakans dag

Publicerad 2013-02-12 14:33:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Det är inte bara semlans dag idag utan även pannkakans så jag slår till på pannkakor till lunch nu efter mitt träningspass. Eftersom jag försöker vara så nyttig som möjligt i veckorna så gjorde jag en nyttig variant. Jag utgick från receptet här nedan men delade det så att det bara blev en portion och så la jag till en halv deciliter fiberhavregryn och en stor klick lättkesella i smeten. Sedan var det bara att steka som vanligt och servera med de tillbehör man tycker om. Mycket gott, fiberrikt, proteinrikt och mättande!

Överladdad

Publicerad 2013-02-12 11:45:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dags om 16 minuter! Känner mig laddad idag. Så laddad att jag till och med kom hit alldeles för tidigt, så jag får väl kila ut och köra lite crosstrainer som uppvärmning så länge.

 

Snart BP

Publicerad 2013-02-12 11:11:40 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag håller på att göra mig redo för att åka till gymmet. Det blir en timme BodyPump idag och det var ett tag sedan jag körde tisdagspasset så det ska bli kul. Brukar inte vara i närheten av lika mycket folk som på fredagarna och det gillar jag. På tal om det så var det jättelite folk även igårkväll. Det verkar som att folk redan har gett upp sina nyårslöften...

Men om vi ska återgå till bodypumpen så är det bara ungefär en månad kvar till ny release, så nu gäller det att klämma ut det sista ur denna. I fredags la jag på extra vikt på triceps och ben, så idag planerar jag att slänga på något extra kilo på rygg och bröst också. 

Walking dead

Publicerad 2013-02-11 22:40:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Ingen blev gladare än jag och min man över att det kommit ett nytt avsnitt av "The Walking Dead". Vi har ju följt det ända från starten, så man vill ju verkligen veta hur det ska gå för dem. Spännande, spännande! Längtar redan till nästa måndag för kvällens avsnitt slutade som vanligt med en riktig cliffhanger.

Laddad till tusen

Publicerad 2013-02-11 17:07:03 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag bestämde mig för att göra en ny beställning från fitnessguru.se idag. Jag älskar deras protein och framför allt deras egna proteinbars. Sjukt goda som mellanmål, snacks eller som lunch då och då när jag har heldag i skolan. På denna order blev det bl.a. en förpackning bars i smaken chocolate crisp, ett par stycken bars i smaken apple pie, en burk One Whey Isolate-protein med smak av milk chocolate, fitnessnudlar, en smartshake till Jimmy och en vanlig shaker till mig. Kul med lite nya smaker! En riktigt bra boost för träningsmotivationen tycker jag också att det är.

Om mindre än en timme är det dags för ett pass crossfit och jag är verkligen laddad idag känner jag. Vi sticker väl dit lite tidigare som vanligt och kör antingen kondition eller lite magstyrka innan, beroende på vad som finns ledigt. Det brukar ju kunna vara lite överbefolkat på gymmet vid den här tiden på dygnet. 

Sista boken

Publicerad 2013-02-11 15:16:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Lika bra att passa på att läsa litegrann när jag har en ledig dag. Jag har hunnit ungefär tre fjärdedelar i sista boken i Femtio nyanser-trilogin och den är precis lika bra som de tidigare delarna, fast med färre stavfel och annat elände som jag störde mig på i första och andra delen. De liknar ju inte direkt något annat jag läst tidigare, men jag är helt fast i dem. Lite tråkigt att det snart är slut...

Matvete

Publicerad 2013-02-11 14:06:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Har tänkt att jag borde prova matvete ett bra tag så jag inhandlade det på dagens veckohandling. Det är ett ekologiskt fullkornsvete som innehåller mycket kostfiber och viktiga näringsämnen vilket gör det till ett nyttigt alternativ till ris, potatis eller pasta. Det var väl kanske ingen höjdare att äta rätt och slätt, men ihop med korvstroganoffen jag slängde ihop blev det riktigt bra. Över förväntan faktiskt.

Det slår gnistor om oss

Publicerad 2013-02-10 22:45:48 i Allmänt,

Visste ni att det faktiskt kan slå gnistor om mänskliga stötar? Det gjorde inte jag, men det hände nyss så tydligen är det möjligt...
Vi skulle borsta tänderna och Jimmy reste sig och räckte fram handen för att dra upp mig ur soffan och då sprakade det bara till. Aldrig varit med om att det blivit en riktig gnista förut... Tydligen är det ingen bra idé att tvätta och tumla en ziperall.

Nu ska vi kika på fredagens avsnitt av Gladiatorerna i sängen innan det är sovdags. Jag är ledig morgon så det blir en härlig sovmorgon igen. Det förtjänar jag nästan efter att ha jobbat både lördag och söndag. Godnatt!

Gråter en skvätt...

Publicerad 2013-02-10 21:32:47 i Allmänt,

...till filmen "The Impossible" med Naomi Watts och Ewan McGregor. Det är en sann historia om en familj bestående av en mamma, en pappa och tre söner som åker på semster till Khao Lak i Thailand på julafton år 2004. Det säger väl allt egentligen kan jag tänka mig. Makalöst välgjord och gripande historia. Jag grät som sagt en hel del, men jag rekommenderar den verkligen till alla ändå för det var som sagt en väldigt, väldigt bra film. Jag fick en helt annan bild av tsunamin och man kunde verkligen leva sig in i familjens öde när de splittrades och sedan gjorde allt för att överleva och hitta varandra. Svårt att föreställa sig känslan när vågen kom in mot land och förtvivlan hos alla de som aldrig hittade sina nära och kära. 
 
Det här var nog både den hemskaste och den bästa filmen jag sett på bra länge. Se den!

Felix

Publicerad 2013-02-10 12:43:00 i Allmänt,

Förutom päronen fick jag även träffa min lilla kissemiss igår. Jag tror att vår Felix är världens mest bortskämda katt. Inte nog med att han får som han vill bara genom att kika lite sött på den som är i närheten utan pappa har även skottat gångar i snön ute på tomten åt honom så att han kan gå runt huset och få lite motion nu när det är över en halvmeter snö. Så hela tomten är en enda labyrint där katten rusar runt i snögångarna och spanar på vad det nu är han ser och hör.

Jag saknar den lilla krabaten ibland faktiskt... Fast jag har gett upp hoppet om att bli kattägare eftersom min man inte är så förtjust i dem. Skrattar fortfarande för mig själv när jag tänker på hans min när en kattunge smet in genom dörren till uteplatsen förrförra sommaren. Obetalbart!

Müsli

Publicerad 2013-02-10 10:04:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Jag har aldrig i hela mitt luv varit förtjust i yoghurt. Det är någon smak där som jag inte gillar och lukten och konsistensen är inte heller något vidare. Men jag har lärt mig att få i mig vaniljyoghurt om jag öser över müsli på eländet. Fick två nya förpackningar med mig hem från mamma och pappa igår, en Paulúns äpple och kanel som vi haft hemma förut och så blåbär och vanilj som jag aldrig smakat. Den smakade mycket blåbär så jag gillade den. Paulúns känns lite nyttigare än vanlig, så det kan inte vara så farligt att äta till frukost då och då. Bland annat innehållet den puffad quinoa och quinoa har ju blivit en favorit hos både Jimmy och mig.

Hos mamma och pappa

Publicerad 2013-02-09 22:00:00 i Allmänt,

Åkte upp hit till Odlaren efter jobbet och här har det ätits plankstek. Inte helt fel vill jag lova! Riktigt länge sedan jag åt det faktiskt, så det var på tiden. Mellon såg vi också och vi ville nästan kräkas upp maten när Sean Banan gick vidare till final. Hur röstar folk egentligen...?

Working girl

Publicerad 2013-02-09 14:55:00 i Allmänt, Jobb,

Jag har några timmar kvar här på jobbet och sedan ska jag hem till mamma och pappa och äta middag. Jimmy ska bort så jag bjöd in mig själv.

Näthat

Publicerad 2013-02-09 12:25:42 i Allmänt,

För en gångs skull sov jag inte bort halva lördagen, utan gick upp kvart över 9 för att hinna fixa frukost och läsa morgontidningen innan Blondinbella skulle vara på Nyhetsmorgon kl 9.40. Jag missade Uppdrag granskning i veckan som handlade om näthat, men det blev ju ett himla rabalder efter det och det var just näthat de skulle prata om på morgonen idag.
 
Det är lite svårt att föreställa sig hur man orkar leva med att få sperma och avföring skickat till sig med posten och dagligen få hot om kroppsstyckning och annat otrevligt... Väldigt starkt av dessa kvinnor (och män?) som står på sig och fortsätter med sin grej trots allt de får utstå i alla fall. Mycket imponerande!
Man slutar verkligen aldrig att förvånas över hur många sjuka människor det finns ute i samhället. Varför kan folk inte bara uppskatta det de har och sluta vara avundsjuka och förstöra för andra hela tiden? Tänk vilken mängd energi det måste ta av en att jämt gå runt och sura över att någon annan har lyckats bättre i livet och att sedan faktiskt sätta sig på ett tåg och resa över halva Sverige för att söka upp personen i fråga och ställa sig utanför dörren och gasta massa hot är ju bara helt sinnesjukt... Vad tror man att man ska få ut av det undrar jag?

Trevlig helg!

Publicerad 2013-02-08 18:52:00 i Allmänt,

Värmer upp med ett glas cola zero i väntan på att maten ska bli klar. Ser fram emot en fredagkväll fylld med film och massa goda onyttigheter tillsammans med min karl.

Trevlig helg på er allihop!

Damsel in a dress

Publicerad 2013-02-08 16:41:00 i Allmänt, Mode, skönhet & shopping,

Hittade ett nagellack i min lilla samling som jag inte testat tidigare, Essies "Damsel in a dress". En vinröd nyans som går lite åt det mörklila hållet (vilket inte riktigt syns på bilden). Kul med något nytt. Måste bara pilla bort lacket jag lyckades få utanför naglarna så blir det nog bra. Skulle behöva gå en kurs i nagellacksmålning känner jag.

Beyoncé i vår

Publicerad 2013-02-08 13:43:00 i Allmänt, Film/musik/böcker, Nöje,

Nu måste jag berätta en kul grej här. För några dagar sedan fick jag ett mejl från Coop med titeln "Förköp på biljetter till superstjärna" och jag tänkte direkt att det måste vara Beyoncé. Och jag måste se Beyoncé! Den kvinnan är ju makalöst fantastisk.
Det visade sig att alla Coop-medlemmar genom att logga in på sin sida och ta del av erbjudandet har möjlighet att boka biljetter till konserten nu under helgen och sedan släpps de till försäljning för alla andra på måndag. Så klockan 9 i morse satt jag klistrad framför datorn och köpte biljetter och den 29 maj smäller det!
 
Övervägde vem jag skulle ta med mig, men till slut valde jag att fråga mor min först. Det har ju blivit lite av vår grej att åka upp till Stockholm och gå på konsert. I somras var ju även pappa med när vi såg Madonna i Göteborg, året innan var vi på Britney Spears och för många år sedan var vi på Lena Philipsson och så var pappa med på Kylie Minouge när hon var i Globen senast. Älskar att gå på konsert!

Min morgon

Publicerad 2013-02-08 11:05:50 i Allmänt, Träning & hälsa,

Jag är så glad att jag gjorde färdigt och skickade in min didaktiska planering och slapp bry mig om det nu på morgonen. Nu fick jag sovmorgon, kunde käka frukost framför tvn och förbereda kvällens middag genom att göra en marinad till fläskfilén. 
 
Alldeles strax ska jag åka iväg och träna bodypump också. Det blir veckans sjätte och sista träningspass. Inte så illa på bara fem dagar. Efter dagens pass tänker jag ta helg och vila upp mig inför veckan som kommer. Även om det är trist så måste man ju vila någon gång också. Ser fram emot en bra helg!

Mejl från gymmet

Publicerad 2013-02-07 20:07:53 i Allmänt, Träning & hälsa,

En grej som jag verkligen uppskattar med mitt gym är att personalen är så himla trevlig och hjälpsam. De hälsar alltid glatt när man kommer och de säger hejdå när man går. Flera gånger sedan jag skrev in mig i november har de även skickat mejl och frågat hur det går för mig och uppmanat mig att höra av mig om det är något jag undrar över eller vill ha hjälp med när det gäller min träning.
 
Dagens mejl tyckte jag var lite extra roligt att få eftersom det innehöll beröm och det är ju alltid kul att få. Faktiskt så blev jag så peppad och stolt att Jimmy lyckades övertala mig att åka till gymmet för andra gången idag efter hans jobb. Det blev ett konditionspass på varsin crosstrainer. Men för att återgå till mejlet, så tycker jag att det är jättebra att de har koll på sina medlemmar och uppmärksammar dem. De har ju trots allt ett antal som gymmar där och att ändå ta sig tid att kolla upp hur ofta folk tränar och erbjuda hjälp att komma igång till sådana som inte är där så ofta tycker jag ger ett väldigt seriöst intryck. Egentligen borde det ju bara vara bra för dem om folk betalar men inte går dit så det känns ju verkligen inte som att de bara är ute efter pengar. 
 
Mycket nöjd över mitt gymval är jag!
 

Det viktiga mellanmålet

Publicerad 2013-02-07 16:33:57 i Allmänt, Kost & matlagning,

På senare tid har mellanmål blivit en grej för mig. Dels är det gott och nyttigt, men sedan tror jag också på att det är bra för kroppen att aldrig gå riktigt hungrig. I alla fall så känner jag att jag mår mycket bättre och är mycket piggare om jag äter en stadig frukost, en lättare lunch, ett litet mellanmål på eftermiddagen, en mättande middag och eventuellt någon frukt framåt kvällskvisten. Blodsockret hinner liksom inte dippa så pass djupt mellan målen att man blir hängig och grinig. Jag är tyvärr en sådan som blir rätt tjurig när jag blir hungrig och Jimmy pratade förut om att alltid bära med sig en "bitch-banan" som han kunde ge mig när jag börjar bli för gnällig. Ingen dum idé egentligen... Fast det behövs ju inte när jag är duktig med mellanmålen!

Det jag skulle komma fram till var i alla fall att just nu så provar jag ett nytt mellanmål. Tidigare har jag kört lättkeso med äppelbitar och lite kanel och det är hur gott som helst, men idag provar jag att byta ut äpplet mot en halv skivad banan och sedan strö över kanel, pumpakärnor och några valnötter. En väldigt lyckad kombo. Och ett perfekt avbrott från pluggandet som jag för övrigt strax är färdig med.
 

Hemsida

Publicerad 2013-02-07 14:51:55 i Allmänt, Utbildning,

Vi blev färdiga riktigt snabbt med vår hemsida för det var lite enklare än vi trodde som tur var, så jag hann med ett ärende på stan och nu är jag hemma igen. Tänkte hugga in på min didaktiska planering och få den att bli någorlunda bra så att jag kan skicka in den ikväll och slipper hålla på med den på förmiddagen i morgon. Den ska in redan kl.12, så jag har ändå inte mycket tid till det då. Blir jag klar idag har jag ju dessutom chans att ta sovmorgon och det tackar jag inte nej till. 

Core

Publicerad 2013-02-07 11:33:36 i Allmänt, Träning & hälsa,

Dagens träningspass blev 20 minuter crosstrainer följt av ett core-pass på 45 minuter. Det var första gången jag provade coren på Forever och den var ganska annorlunda mot på Gympozz pass, men inte på ett negativt sätt. Många nya och superjobbiga övningar blandat med sådana jag kände igen. Tror nog att det kommer att bli en saftig träningsvärk i bålen i morgon. Hoppas kan man ju i alla fall!

Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sedan röra mig mot skolan för lite grupparbete. Vi håller på att skapa en hemsida för en förskola som ska vara klar om en vecka, så vi har lite att göra.

Mina träningsbyxor

Publicerad 2013-02-07 09:02:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

Frukosten är i magen så nu ska jag bara borsta tänderna och leta rätt på ett träningslinne för att bli redo för träning. Tar nog bilen idag också. Känns inte så värst lockande att gå i det här vädret... Längtar tills det går att cykla.

Måste påpeka att jag verkligen älskar mina nya träningstights. De är från Socs senaste löparkollektion och är svarta med reflexer, illgula detaljer och en ficka som en nyckel får plats i på höften. De är visserligen rätt höga i midjan men det gör ingenting för de sitter så bra, är precis lagom långa och hur sköna som helst. Överväger allvarligt att köpa ett par likadana till bara för att.

Middagstips!

Publicerad 2013-02-06 19:00:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Lax är ju supergott och supernyttigt så här äts det för det mesta en gång i veckan. Mitt favoritrecept är Arlas recept på asiatisk lax. Hur gott som helst och det tar ungefär 10 minuter att svänga ihop och sedan 15 minuter i ugnen. Kalasgod middag på under en halvtimma!

Angående lägenheten

Publicerad 2013-02-06 17:52:45 i Allmänt,

Igår var sista dagen att betala in reservationsavgiften för lägenheten som vi bokade i förra veckan, men efter mycket velande fram och tillbaka så bestämde vi oss till slut för att kontakta mäklaren och meddela att vi ville dra oss ur affären.
Från början kändes allt helt perfekt och planlösningen var precis vad vi var ute efter, men efter att vi varit på visningen av de lägenheter som Peab redan byggt färdigt i samma område började tvivlen komma. För det första var det ett stort runt glasfönster i lägenhetsdörren vilket kändes lite opraktiskt om det ringer på dörren och det är någon man inte vill släppa in, sedan var det lite småsaker som Jimmy la märke till som han inte tyckte var helt okej inne i själva lägenheten och så är det ju parkeringsgarage vilket ingen av oss tyckte kändes jättetryggt om man kommer hem sent och sådär.
Såhär i efterhand när vi har kikat på planlösningen har vi även kommit fram till att väggen där soffan står på ritningen ser ut att vara kortare än 3 m så då skulle vi behöva ha en rätt liten soffa och dessutom är förvaringsmöjligheterna inte heller ultimata. Småsaker kanske, men när det handlar om en lägenhet för nästan 2 miljoner kronor vill man ju att det ska kännas 100% bra.

Istället har vi kollat in en trea som ingår i HSBs byggprojekt vid gamla brandstationen och den känns riktigt, riktigt bra så jag håller tummarna. Just nu är den reserverad åt oss och vi väntar på svar på lite frågor och sedan måste vi väl träffa och prata med en mäklare för att fixa papper och allt sådant om vi nu bestämmer oss för att ta den. Inflyttningen på den lägenheten är också beräknat till hösten 2014 så på den punkten blir det ingen skillnad.

Här är planlösningen för lägenheten vi just tackat nej till. Som sagt lite dåligt med garderober, ytor för t.ex byråar, hyllor m.m. och lite litet vardagsrum. Två stora balkonger är ju dock inte helt fel...

Celsius

Publicerad 2013-02-06 16:31:00 i Allmänt, Träning & hälsa,

"Celsius är den ultimata pre-workout drycken som hjälper dig att komma i form och stanna där. Studier bevisar att celsius hjälper dig att bränna kalorier, ökar ämnesomsättningen och ger dig energi för ditt träningspass. De visar även att om du dricker Celsius 15 minuter innan träning så kan du få ökad minskning av kroppsfett, ökad uthållighet och mer energi."
 
Låter väl bra va? Tänkte att jag måste ju testa så jag köpte en burk när jag handlade senast och provade att dricka den idag innan jag åkte till gymmet och körde en timme kondition. Mer energi fick jag absolut, det kan Jimmy intyga för jag tror han fick skavsår i öronen av att jag babblade så mycket efter att ha druckit den. Kände mig lite som en duracellkanin där ett tag. Ett nyttigare alternativ till energidryck helt eneklt och den innehåller 0 kalorier och inget socker, aspartam eller kolhydrater, men däremot många vitaminer, grönt te m.m.

Det kändes som att det blev lite skillnad under själva träningspasset också faktiskt för jag kände aldrig att jag ville ge upp utan det var bara att springa på. Jag körde en timme på löpbandet med 10 min powerwalk som uppvärmning, 40 minuter intervaller då jag joggade 2 min och sprang 1 min om vartannat på fat burner workout vilket innebar att lutningen varierade hela tiden, och sedan blev det 10 min powerwalk som nedvarvning följt av stretch. 

Tummen upp för Celsius!

Lunchbreak

Publicerad 2013-02-06 12:17:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Skrivandet har gått överraskande bra, så just nu känns det riktigt roligt faktiskt. Vem hade kunnat tro det? Inte jag i alla fall.

Lunch måste man ju ha även fast man pluggar och jag fick ett plötsligt sug efter blodpudding så det fick det bli idag. Helt okej mat med lite sockerfri lingonsylt och lättkeso till.

Planerar en aktivitet

Publicerad 2013-02-06 10:53:43 i Allmänt, Utbildning,

Tog mig en liten sovmorgon för det kändes som att jag förtjänade det eftersom jag gick upp 6 igår för att träna, vara i skolan hela dagen, sjunga i kör två timmar på kvällen och sedan stanna uppe och hålla Jimmy som jobbade kväll sällskap till strax efter midnatt. Lite frukost på det och så har jag även tagit rätt på disk och dragit igång en tvättmaskin, så nu börjar jag få slut på anledningar att skjuta upp plugget...
 
Det jag ska göra idag är att skriva en didaktisk planering av en aktivitet som jag valt utifrån lekobservationen jag gjorde i måndags när jag var på min fältskola. Småttingarna där var väldigt intresserade av vatten och höll helst till vid handfaten där de kunde plaska och leka, så jag tänker planera en aktivitet med vatten. Ett första utkast ska vara klart för kamratgranskning kl 12 på fredag, så jag har hela dagen idag, förmiddagen i morgon och förmiddagen på fredag på mig att blir klar och eftersom den slutliga versionen som ska in till lärarna inte ska vara klar förrän om två veckor så är det ju inte alltför seriöst med det här första utkastet. Jag har dock lite svårt att bestämma mig för om det är en rolig uppgift eller en riktigt svår en... Vi får se när jag kommer i gång, nu kör vi!

Kör

Publicerad 2013-02-05 21:26:26 i Allmänt,

Tisdagskvällar innebär ju numera kör för mig och Sofia. Riktigt roligt men nu efteråt är jag lite smått hes. Tufft att vara första sopran i vissa låtar där stämman blir ordentligt hög ibland. Men det är värt att bli lite hes tycker jag nog.
På dagens lektion övade vi bland annat på låten som jag fotat texten på här under. Den kommer från musikalen "Chicago" och den blir verkligen superfin med tre stämmor och piano till. Hoppas den kommer med på konserten vi ska ha i vår!

U

Publicerad 2013-02-05 16:46:31 i Allmänt, Utbildning,

Skoldagen är äntligen över. För en gångs skull kändes dagen faktiskt inte som en evighet. Dock är jag arg på mig själv för att jag hämtade ut tentorna i matte och språk och upptäckte att jag fått U på språktentan... Jävla skit. Ett ynka poäng från full pott och alltså VG på en tenta i matematik och underkänt i språktentan. Jag som är kass på matte men alltid haft höga betyg i språk tidigare. Vad hände där??

Som tur var så var det bara småsaker som jag måste komplettera för att klara den. T.ex. så hade jag gjort en referens där jag skrev "s. 57-69" och det fick man tydligen inte eftersom man max får referera till tre sidor i taget... Lite underligt med tanke på att ingen någonsin kommenterat det tidigare under min tid på högskolan. Men jag får väl helt enkelt göra så att jag skriver in referenser efter varje mening i det där stycket även om det känns helt vrickat. Sedan hade jag tydligen startat min redogörelse av barns språkutveckling vid 1 års ålder då de börjar prata och missat år 0-1, så jag får väl lägga in ett litet stycke om att bebisar jollrar innan de börjar prata. Snacka om petnoga!
 
Korrigeringen ska inte in förrän den 25 februari, så den får vänta. Nu ska jag försöka komma på vad min didaktiska planering som ska in på fredag ska handla om.

Lovely monday

Publicerad 2013-02-04 19:16:00 i Allmänt, Kost & matlagning, Träning & hälsa,

Jag har börjat älska måndagar för då är det crossfit som gäller klockan 18 och sedan efter det blir det grillad kyckling med quinoa och bönor. Jag köpte faktiskt till och med en bönmix och blandade i ordning en egen bönsallad genom att blanda bönorna med olivolja, citronsaft, örtsalt, peppar och lite persilja. Lite godare än att bara äta dem som de är.
Helt klart bästa möjliga start på en ny vecka!

 

 

Begravd i skolarbete

Publicerad 2013-02-04 15:30:00 i Allmänt, Utbildning,

Hittills har alla kurser haft ungefär samma upplägg, dvs ingenting händer förrän de två sista veckorna av kursen och då blir det plötsligt massor att göra. Nu helt från ingenstans är det nästan precis tvärtom och det är fullt upp redan från start. Tror ärligt talat att jag föredrar att ha några sköna veckor innan allt drar igång faktisk...

Men nu är det som det är och det är bara att hugga in på uppgifterna inför morgondagen. Fyra kapitel ska läsas i en bok och sedan måste jag förbereda mig litegrann för en gruppuppgift som jag och min studiegrupp har tänkt börja med på förmiddagen i morgon. Motivation är verkligen på noll just nu tyvärr.

Fältstudiebesök

Publicerad 2013-02-04 13:26:47 i Allmänt,

Idag har jag varit på min fältskola och hälsat på samt gjort en fältstudieobservation. Alla ungar är så goa och jag trivs så bra med min handledare. Hon är alltid så snäll, glad och hjälpsam så allt känns alltid så bra när jag går därifrån. Längtar ihjäl mig till maj när jag ska vara där hela dagarna i fem hela veckor!

Thaibyxor

Publicerad 2013-02-03 18:44:00 i Allmänt,

Dagens jobb är över och nu myser jag i ett av mina två par thaibyxor som jag inhandlade på nattmarknaden i Phuket Town. Jättetunna och sköna att ha inne när man sitter i soffan och glor på film nu på vintern och när man sitter ute på uteplatsen på sommaren. Bra köp!

Letar sängbord

Publicerad 2013-02-03 15:00:00 i Allmänt,

Sängbord är inte helt lätt att hitta i den här stan. Speciellt inte sådana som är tillräckligt höga för att passa med vår höga säng... Men vi tog en sväng till Sängjätten nu innan Jimmy skjutsade mig till jobbet och där hade de faktiskt lite som skulle passa bra hos oss. De hade till och med en likadan Tempursäng som våran så vi kunde mäta och jämföra höjd. Nu ska vi bara fundera lite på om vi vill ha en eller tre lådor i bordet och sedan beställa.

Bananplättar

Publicerad 2013-02-03 11:42:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Medan mannen har legat och trynat i sängen har jag dukat upp en riktig lyxfrukost. Hittade ett recept på bananplätttar i "Bodylicious" och tänkte att det skulle vara lite kul att prova. Riktigt goda faktiskt! Perfekt att bara ha blåbär eller andra färska bär till om man vill att det ska vara så nyttigt som möjligt, men en klick sylt fungerade bra det med.

Ingredienserna till en portion är en mosad banan, ett ägg, en nypa vaniljsocker och en nypa salt. Alltså inget mjöl eller någonting sådant. Vi konstaterade medan vi åt att man säkert skulle kunna byta ut vaniljsockret mot lite proteinpulver med vaniljsmak också om man vill det. Smidigt att göra var det i alla fall och gott som tusan så det här receptet kommer definitivt att gå varmt här hemma när det är dags för frukost, mellanmål eller när man är sötsugen på kvällen!

Middag för två

Publicerad 2013-02-02 21:01:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Kvällens middag blev baconlindad kycklingfilé och potatiskaka. Alltid trevligt med lite helglyx.

Nu ska jag ta en snabbdusch eftersom jag jobbat och sedan ska vi ha en myskväll bara jag och mitt hjärta. Någon läskig film blir det säkert och självklart något gott snacks till när det är lördag och allt.

Förrätt

Publicerad 2013-02-02 19:36:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

Mamma visade mig att vi fått in kräftstjärtar i het aioli på jobbet, så det fick bli krustader med sådant gott i till förrätt idag. Jimmy hjälper faktiskt till i köket också och det är minsann ingen vanlig syn!

Var ska vi bo..?

Publicerad 2013-02-02 12:16:00 i Allmänt,

Det ser ut som att ett krig har brutit ut på vårt köksbord denna morgon. Diskussionen om vår boendesituation pågick hela kvällen igår och hela frukosten idag och jag tror ändå inte att någon av oss har blivit så mycket klokare... Varför ska det vara så himla svårt att bestämma sig? Och varför ska det vara så himla dyrt med lägenheter? Inga lätta beslut direkt. 


På tisdag måste vi betala in bokningsavgiften till Peab om vi vill ha den lägenhet som just nu är reserverad för oss, men det vi tvekar på just nu är om den lägenheten verkligen erbjuder mer förvaring än tvåan vi bor i nu. Det känns ju inte så kul att flytta till större om man ändå kommer att känna sig trångbodd. Det underjordiska parkeringsgaraget är vi också lite smått skeptiska till. Jag vet inte om jag kommer tycka att det är så kul att komma hem från jobbet kl. halv elva en fredagkväll och behöva öppna och köra ner där i mörkret... Så nu har vi kollat in andra alternativ i de hus som HSB har börjat bygga i gamla brandstationen och hittat en med kanonbra planlösning, men som har en balkong som det antagligen inte blir så mycket sol på och en annan som verkar riktigt, riktigt bra men som är 330 000 kr dyrare än den vi har kollat på först och en femhundring dyrare månadskostnad. Oavsett vad vi tar så kommer det att bli mer än dubbelt så dyrt som att bo här så frågan är om det är värt det. Vad svårt det ska vara!


Vi får helt enkelt fortsätta att fundera och väga fördelar mot nackdelar med alla våra alternativ. Jag ska åka till jobbet nu i alla fall och tänka på annat några timmar. Kan nog bli skönt att släppa alla problem en liten stund.

 

Chunkey monkey

Publicerad 2013-02-02 00:44:00 i Allmänt, Kost & matlagning,

När jag kom hem från jobbet hjälptes Jimmy och jag åt att fixa kvällssnacks åt mig efter ett recept ur "Bodylicious" som hette Chunkey monkey. Det var lite pyssligt men det gick och det blev supergott. Ingredienserna var fryst banan, hackade valnötter och hackad mörk choklad som man mixade ihop till glassliknande konsistens. Mycket bra och ett nyttigt alternativ till glass eller godis!

Fredagspass

Publicerad 2013-02-01 14:05:00 i Allmänt, Jobb, Träning & hälsa,

Det lite synd att jag har skola nästan varje tisdag för det betyder att jag missar bodypumpen som börjar 12. Provade på fredagspasset idag och det var visserligen en lika bra instruktör och lika roligt, men deg var också packat med folk. Säkert fyrdubbelt så mycket som på tisdagluncherna. Fast alla vill väl träna på fredagar så att man kan njuta av helgen lite extra sedan så det är ju inte så konstigt, men lite trist att man ska behöva vara där långt innan passet börjar för att få en bra plats. Jag gillar att stå längst bak och tyvärr är det de platserna som går först...

Men det gick bra i alla fall och nu tar jag vila i helgen för det blir mycket jobb. Det börjar redan ikväll som egentligen inte är min tid men någon var sjuk eller något så då fick jag stängning. Fredagskvällar är väl inte superkul, men jag kände att jag inte kunde tacka nej när de frågade. Om det nu blir flytt sedan så behövs alla ören som går att skrapa ihop och det är nog lika bra att börja spara redan nu om vi ska ha råd, så det är bara att jobba på så mycket som möjligt.

Ego

Publicerad 2013-02-01 09:54:00 i Allmänt, Film/musik/böcker,

Jag såg ju då filmen "Ego" med tjejerna på Heron City igår kväll. Tanken var att gå här i stan från början, men självklart visades den alla dagar utom torsdag så det var bara att åka upp till huvudstaden istället. Lite kul med en utflykt på samma gång så det blev bra ändå.

Filmen kan jag varmt rekommendera. Riktigt bra och speciellt för att vara en svensk film. Jag brukar ofta irritera mig på det tillgjorda skådespeleriet i svenska filmer, men här var det riktigt bra faktiskt. 
Den handlar om en innekille i Stockholm som siktar på att bli sångare, men precis i samma veva som han ska bli signad av ett skivbolag slår han i pannan i en skylt på väg ut på krogen och ramlar och slår bakhuvudet i backen. Han blir blind, hans drömmar krossas, han får en helt vanlig tjej som assistent och tillsammans jobbar de vidare på hans musik och kommer verkligen överrens ända tills han genomgår en operation för att få synen tillbaka och inser att Mia inte alls ser ut som de bimbos han vanligtvis faller för. 

Som sagt en väldigt bra film och den kommer helt klart hamna på min filmhylla när den släpps!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela