Söndagsmotion

När man är ensam hemma och inte har så mycket annat för sig är en söndagspromenad i solen rätt så perfekt i mina ögon. Vädret den här helgen kunde knappast ha varit bättre, så det är lika bra att njuta. Jag passade på att utnyttja plusgraderna till att testa mina nya tights från Röhnisch. De matchar löpjackan i samma mönster, och modellen heter Shape Lizz. Både sköna och snygga. Gillar reflexdetaljerna som gör att man också syns bra i mörkret!
Långpass


Min träningskalender visade sig vara ett väldigt bra köp. Tack vare den har jag koll på att mina tre löppass i veckan blir gjorda. Som det ser ut just nu kör jag ett intervallpass, ett långpass och ett fritt pass där springer helt på känsla och dagsform. 
 
Dagens pass var långpass, men eftersom jag tröttnat rejält på löpbandet så valde jag att springa utomhus så det blev inte så långt som jag först tänkt mig. Att springa på löpband är absolut ett bra kompliment och studier visar att kroppen svarar på i stort sett samma sätt på löpträning på band som utomhus, men det är rätt stor skillnad i löpsteget. På band lyfter du bara foten, utomhus måste du skjuta ifrån för att komma framåt vilket självklart kräver en större kraftansträngning. Något som mina benhinnor snällt har påmint mig om efter mina två tidigare kortrundor ute i år. Efter många mil på löpbandet är benen helt enkelt inte riktigt med i matchen när det kommer till utomhuslöpning, så därför nöjde jag mig med 9 km på dagens långpass. Nästa vecka tänkte jag våga mig på en längre sträcka. Otroligt skönt i det kalla vårvädret, och nya löparjackan från Röhnisch, vantarna från Asics, pannbandet från Soc samt halsduken från Nike får mer än godkänt. Hur har jag någonsin klarat mig utan en löparhalsduk? 
Äntligen fredag

Fredag, veckans mest efterlängtade dag. Den råkar även infall med löning för min del, så jag är lite extra glad. Veckan har swishat förbi, trots övertid på jobbet på onsdagen och kvällsmöte med tema ergonomi till sent igårkväll. Wow vad mycket fel man gör när man står, sitter, lyfter osv. Jag tror ändå att jag är rätt bra på det tack vare min träning (som gör mycket för hållningen) jämfört med många andra, men ändå kom vi fram till en hel massa förbättringsområden tillsammans med sjukgymnasten på plats. Bättring, bättring!

Hoppas ni har roliga planer i helgen? Själv är jag solo och ska passa på att njuta av den biten eftersom jag faktiskt tror att man behöver vara själv ibland. Ser mest fram emot ett långt löppass utomhus, klädd i outfiten från Röhnisch som ni ser här ovan. Kan vara den snyggaste löparjacka jag någonsin skådat, och jag är så glad att den satt lika snyggt på mig som på modellen.

Happy friday på er!