Flygresorna med Selma
Av allt inför resan så var jag utan tvekan mest orolig för flygresan. Jag tycker att det är ganska jobbigt att flyga själv, får ont i min beniga rumpa efter en kvart ungefär och min mage blir av någon anledning paj flera dagar efteråt. Att då ha en klimp på 10 kg i knät i det trånga sätet och inte ha en aning om ifall hon skulle ha lust att sova eller kanske få problem med öronen vid start och landning och skrika sig igenom allt gjorde att det inte direkt var något jag såg fram emot.

På utresan startade vi kl 8.00 och den gick så perfekt en flygresa med en liten tjej kan gå. En helt exemplarisk resenär var hon. Det tog nog inte mer än en halvtimme innan hon somnade i min famn, och även om hon inte sov särskilt länge så gick det utmärkt. Hon åt mellis och lunchen hon fick på planet, lekte med sina saker, uträttade behov (haha, vi slog nog rekord i blöjbyten på flygplanstoaletten) och promenerade runt och tittade i planet.
Hem hade vi ju lite otur med avresetiden och kom inte iväg förrän efter midnatt, vilket resulterade i en brutalt övertrött liten bebis som vägrat somna på flygplatsen och två slutkörda föräldrar. Det blev något slags medley av skrik, sömn, skrik, sömn, skrik, sömn i de drygt fem timmar resan tog. Svetten på min rygg alltså när hon skrek sådär och alla andra resenärer ville sova... Tack och lov sov hon mer än hon skrek, så på det stora hela gick det ändå bra. Och precis som BVC sagt så fungerade nappen utmärkt mot trycket i öronen.

Såhär i efterhand så kan jag också känna att vad gör det egentligen om hon skriker lite? Klart att det inte är roligt för andra, men den som blir irriterad eller inte förstår är faktiskt bara en stor idiot. Selma och alla andra bebisar har lika stor rätt att vara där och att planet lyfte på en riktigt kass tid kan varken hon eller vi hjälpa.

Tips till dig som ska flyga med bebis för första gången:
  • Napp eller nappflaska vid start och landning för att undvika problem med öronen.
  • Resevagn som är godkänd som handbagage. Vi hade inte det, men kunde som tur var checka in vagnen men behålla den och köra ända fram till flygplansdörrarna på Teneriffas flygplats (på Arlanda lånar man sulky där vagnen checkas in som specialbagage).
  • Bärsele om bebisen är så pass liten. Det var inte Selma, men det hade varit guld värt om vi åkt när hon var mindre.
  • På Thomas Cooks flyg (säkert liknande med andra bolag) får bebisar en barnmatsburk, banan och fruktpuré, så allt man behövde ha med var lite "mutor" vid gnäll. T.ex. rån, majskrok eller vad som går hem. 
  • Om möjligt boka plats längst fram i någon del av planet, där finns en krubba barnet kan sova i på väggen. Annars är extra benutrymme välkommet om sådana platser finns.
  • Vad jag inte visste förrän inför resan var att man får ha med obegränsat med vätska om det är till bebis, så det är bara att packa med vatten i nappflaska, fruktklämmisar osv om så önskas.
(null)
(null)
(null)
(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress