Snart ny bil!

Har jag berättat att vi väntar på en ny Volvo? Vi testade ju en hel del olika bilar under november och december, innan vi hittade den vi fastnade mest för. Mitt naiva jag tänkte lite att vilken kombi som helst rymmer väl en barnvagn, men tji fick jag! Som tur var så hade vi fått hem vagnen när vi skulle leta bil, så det underlättade en del men var ändå inte helt lätt. Liggdelen på en barnvagn tar mer plats än man kan tro och det är absolut inga problem när vagnen är splitt ny, men hur kul är det att behöva lägga liggdelen uppepå ett lerigt chassi om man varit ute? Inte så värst. Dessutom vill man kanske få in mer än bara vagnen, exempelvis väskor eller matkassar, och då blev det genast ett pussel. Någonstans på vägen tappade jag räkningen på hur många BMW-modeller vi provkört (och gillat ska tilläggas, älskar BMW), men det var ingen som var helt klockren för småbarnslivet. Den vi till slut landade på var en 5-serie, men då blev den på tok för dyr för att passa in i mannens tjänstebilsavtal med den utrustning vi ville ha. Suck.


Näst ut blev då Volvo, antagligen Sveriges vanligaste familjebil. Vi testade nya V90 och var inte ett dugg imponerade. Förlåt till alla er som gillar den nu, men här gick den inte hem alls. Klumpig, något med körkänslan kändes för mig lite "gubbigt" och touchscreen istället för instrumentpanel känns sjukt opraktiskt om man ska behöva läsa på skärmen och samtidigt hålla koll på trafiken runt omkring. No thanks. Smaken är som baken och tur är väl det?😉 
Vi gick istället vidare till V60 och där gick det bättre. Först testade vi den lite sänkta modellen (R-design) och därefter den lite höjda Cross Country. Redan på BMW tilltalade det att sitta lite högre, både säkrare ur krocksynpunkt och skönt med bra överblick över trafiken. Så en svart Volvo V60 Cross Country it is! All extrautrustning rymdes i avtalet och barnvagnen får plats i bagageutrymmet. 

Bara 2 veckor till leverans nu. Vem kommer först, bebis eller bil? Bara hon i magen vet.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress