4 veckor efter förlossning

Idag har det alltså gått 4 veckor sedan Selma föddes och jag har haft fyra veckor på mig att återhämta mig. Jag känner mig nästan som mig själv igen. Kroppen är verkligen fantastisk. På dessa veckor har jag tappat 12 av de 16 kg jag gick upp under graviditeten. Utseendemässigt är det en bra bit kvar på magen i synnerhet. Den är lite degig, naveln håller på att vända tillbaka sig och hormonranden är kvar. I övrigt känns kroppen ungefär som innan, men mina träningstights satt lite tajtare än vanligt upptäckte jag igår så lite extra finns det definitivt att ta av. Who cares? Jag sitter här med min lilla guldklimp i famnen och kunde inte bry mig mindre om sådana petitesser. 


Om vi bortser från sjukveckan, som tärde mycket på mig, så mår jag bra. Det tar ett tag att vänja sig vid det nya livet, men jag älskar det. Vi ammade igår för första gången sedan innan svinkopporna och jag tänkte fortsätta att mys-amma, på BVC-sköterskans inrådan. Kanske kommer det igång ordentligt igen när jag släpper tankarna på att det ska livnära lilltjejen, eller också får vi nöja oss med att ge ersättning och tänka att hon ändå får i sig det hon behöver genom den. Jag har vant mig vid tanken nu, så det känns ändå okej även om det inte alls var så jag tänkt mig det. Det fina med flaskmatning är ju att pappan kan hjälpa till samt knyta an på ett helt annat sätt, jag kan åka iväg och handla eller liknande utan problem och jag kan ha vilka kläder jag vill utan att behöva fundera på om de är amningsvänliga eller inte. Det gäller att se de små ljuspunkterna. 

Stygnen efter själva förlossningen verkar ha försvunnit också, vilket är skönt. Det gjorde rejält ont att både gå och sitta under den första veckan och det kändes lite som taggtråd där det sytts, men framåt 10 dagar efter förlossningen så började det släppa och när andra veckan kom så var det helt bra. Xylocainen var verkligen räddaren i nöden! Den enda "smärta" jag fortfarande har kvar är lite ömhet i svanskotan, som jag tror kommer från krystningsarbetet. Lite obehagligt ibland när jag sitter i vissa positioner, men inte så att jag direkt lider av det... Det var betydligt värre de första dagarna. Som sagt, helt galet vad kroppen kan!

Sista veckobilderna på bebismagen och magen idag. Vill ni veta en hemlis? Jag saknar den lite. Tänk att det var Selmisen därinne!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress