Mintchokladtårta
Mintchokladtårtan med after eight som jag bakade till födelsedagen blev en succé. Väldigt enkel att göra och kan med fördel bakas i förväg vilket ju alltid är uppskattat när man ska ha gäster. Här kommer receptet:

Ingredienser:

200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
 
Chokladglasyr

25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
 
Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter) med matfett alternativt lägg i bakplåtspapper.
3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan.
9. Servera den med vispad grädde och ev. skivade apelsiner.
 
Tips: Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress