Gårdagen
Precis när man trodde att det kanske skulle börja bli vår och snön äntligen skulle försvinna så kom det ännu mer. Inget ultimat väder för att dela ut post med andra ord. Till på köpet har vi någon slags posttopp just nu så det är betydligt mer än det varit de senaste veckorna. Mycket stora kataloger och sådana utskick så det blir dessutom helt sjukt tungt att släpa på. Lite tur hade jag iallafall eftersom jag numera har två bilrundor och en mopperunda och just igår var det bil jag skulle köra. Inte avundsjuk på de stackare som skulle cykla runt i blåsten! Tyvärr var det inte mycket bättre att åka bil eftersom det är lite sådär med skottningen när det kommer så mycket snö på så kort tid. Först var jag alltsåtvungen att skotta fram bilen som knappt syntes under all snö. Man var ju genomblöt innan man ens hann åka ut. Sedan skulle jag lasta in all post i bilen, 11 backar på totalt 142 kg. Tungt!
När jag sedan var ute i Hållsta så gick det väl hyfsat, om man bortser från att man fick åka lugnt och försiktigt och att man fick pulsa fram i halvmeterhöga snödrivor eftersom folk inte är så vänliga att det skottar så det blir fritt framför lådorna. Väldigt skönt att sedan sätta sig i bilen när man var kall och blöt och till knäna...
Hur som helst så gick det bra ända tills jag hade två små områden kvar att köra Skogstorp. Då körde jag fast. Det roliga var att det inte ens var speciellt mycket snö, kanske 1,5 dm så jag hade inte ens en tanke på att jag skulle kunna fastna just där. Men det gjorde jag såklart. Den gatan var även den enda på hela rundan som var helt folktom så det var bara att ringa kontoret och sedan sitta och vänta på att en annan tjej skulle komma med den andra bilen och hjälpa mig. Blåste kallt som satan gjorde det också så man höll på att frysa ihjäl så fick sitta där med bilen på tomgång för att hålla värmen.
När hon väl kom dit så försökte vi med allt verkligen. Skotta bort all snö, sanda, lägga gummimattor och hela kitet. det var liksom inte själva snön som var problemet utan isen under. Så vi bestämde oss för att försöka dra loss den med den andra bilen, problemet då var att hennes bil inte hade någon dragkrok att fästa linan i. Suck... Kändes ju bara lite dumt att behöva ringa bärgaren och säga "Hej, jag står på en isfläck så kan du komma och putta mig en meter bakåt". Till slut fäste vi istället linan inne i hennes bil och höll tummarna för att inte hela insidan av den skulle lossna när det började dra. Det gjorde det inte och vi kom äntligen loss efter ett antal försök.
Det räcker med vinter nu!

Kvällen blev iallafall lyckad med Ming och sedan bowling. Somnade gott sedan efter en låååång dag. Nu blir det strax lite lunch och sedan iväg till Triangeln för att jobba till stängning.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress