Saga 7 månader
I måndags blev hon 7 månader, vår lilla minsting. Ja, för liten är hon! Det var ju ett tag sedan senaste månadsuppdateringen och det har hänt en del med lilla pluttan.

Jämför man med storasyskonen så är hon en riktig liten mini. Inte nog med att hon var några hundra gram lättare när hon föddes, utan hennes viktkurva har planat en hel del och så pass att hon hoppat ner några kurvor i tabellen. Hon har varit glad och nöjd hela tiden och varken vi eller BVC har varit oroliga, men vi började lägga till en flaska ersättning på kvällen utöver amningen vid 3 månader och när hon blev 5 månader la vi till ytterligare en flaska på morgonen för att försöka få kurvan att vända mer uppåt. Det i kombination med en portion gröt och lite provsmak av annat varje dag har gjort susen och nu på senaste kontrollerna har hon hoppat upp i tabellen. Så skönt! Helt enkelt amningen som inte riktigt räckt till, vilket var det jag misstänkte hela tiden.

Vi fick en extra viktkontroll nu vid 7 månader bara för att hålla koll, och hon väger nu 6700 gram till sina 64.5 cm. En liten tjej, men en tjej som vet vad hon vill. Riktigt rolig är hon nu faktiskt, med i matchen när man pratar med henne och hon skrattar och busar. Älskar mat, även om gröt är favoriten, men vill inte gärna äta själv än. Sitta kan hon korta stunder, men inte så att man vågar gå ifrån utan någon som fångar upp henne. Det har hänt mycket senaste månaden verkligen, en helt annan tjej som är mycket mer nöjd. Inget intresse av att förflytta sig ännu, men det kommer väl det med. Just nu är hon nöjd där hon är mestadels. 
Hon sover dock inte som sina storasyskon gjort, utan ska helst ligga tryckt mot mig och vaknar 2-3 gånger för mat. 

(null)

Tess

Men hur söt kan man bli ☺️

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress