Glasögon på barn?
Idag var det dags för Selmas besök på ögonmottagningen på sjukhuset. Vi har fått öva flera gånger och faktiskt gick det helt ok denna gång, nu när hon då fått bekanta sig med ögonläkaren.

Vi fick alltså remiss dit från BVC på 4-årskontrollen förra året, i och med att hon slutade säga bokstäverna på de nedre raderna på synkontrollen där. Vad som gjordes idag var att hon fick ögondroppar för att vidga pupillerna, och medan de verkade så kilade vi ner och fikade i kafeterian. Därefter dags att träffa ögonläkaren Ulrika, och Selma skötte sig exemplariskt. Visste precis vad hon skulle göra i de momenten hon fått öva på vid tidigare besök. 

Resultatet? Ja, tveksamt blev det. Barn i den åldern ska vara översynta, men Selma är aningens mer översynt än "normalt" och dessutom en aning olika grad på höger och vänster öga. Hon hamnade helt enkelt mot emellan ej behov och behov av glasögon. Det landade i att vi fick ett recept på glasögon med oss därifrån och ska alltså ta oss till en optiker inom den närmsta framtiden för att prova ut ett par glasögon. Förhoppningsvis kommer något eller några års glasögonanvändning att leda till att det ögat som hon ser aningens sämre på inte hamnar mer efter och att synfelet växer bort. Vi hoppas på det.

Så, någon vars barn har eller har haft glasögon som har tips på bra glasögonbutik eller vad man ska tänka på när man väljer ut glasögon till barn? Tar gärna emot tips från någon med erfarenhet.

En av mina närmsta vänner jobbar som optiker i Stockholm så vi har bollat lite ikväll. Hon skickade flera fina bilder på barnglasögon, så förhoppningsvis hittar vi några som Selma gillar!