Noel 4 månader
I tisdags var det alltså dags för 4-månaderskontroll för lillsparven. Och vet ni? Han är ingen liten sparv längre. Prick på "normalkurvan" i alla mätningar. Heja Noel!

Amning passar inte alla helt enkelt, så är det bara. Tyvärr. Sedan vi slutade helamma vid 2.5 månaders ålder har han börjat fläska på sig och när vi sedan gick över helt till ersättning vid 3 månader så har det verkligen tagit fart. Dubbelhakan är ett faktum, goselåren likaså. Fortfarande ligger han i lä jämfört med storasyster, men han har knappat in normalkurvan från att ha legat en bra bit under. 6890 gram och 64.5 cm vägde och mätte han in på. Inte underligt att vissa plagg i storlek 62 börjar bli trånga. Stora killen ju!

I övrigt så är han en väldigt glad kille. Nöjd med livet, så länge han är mätt. Älskar när någon pratar med honom, älskar sin egen spegelbild. Han börjar greppa saker riktigt bra och kan plocka länge med saker. Lite fumlig, men det hör väl till. I förra veckan vände han sig från rygg till mage för första gången, men det har bara hänt två gånger så jag vet inte om han egentligen fattade vad som hände. En aktiv, stark liten kille i alla fall. Vill gärna sitta och stå, hellre än ligga ner. Tror vi båda längtar lite tills han lär sig sitta själv för det kommer att bli så mycket enklare för honom att roa sig då. 

4 månader betyder ju förresten också att han får börja smaka på saker. Jag köpte hem några små Semper-burkar med morot, katrinplommon osv vid veckohandlingen igår, så det ska bli roligt att se vad han tycker.
 
(null)