Guldkorn på Öland
Här kommer några Ölands-tips om någon har semesterplaner dit i sommar. 

Jag har ju några guldkorn i bagaget sedan alla somrar vi spenderat på norra Öland när jag var liten. Väldigt roligt att få se några av dem igen nu när vi åkte dit en vecka. Lådbilslandet var dock nytt för mig, och det gick ju verkligen hem hos barnen (se tidigare inlägg).

Hur som helst, ett av de guldkornen är Trollskogen. Jag har inte så mycket minnen från den mer än att vi varit där, men nu fick vi oss en (blåsig) promenad där. Många häftiga träd och fint stråk att gå, som uppskattas av både vuxna och barn. Inga troll dock, hehe. Lite synd att man begränsas av att ha barnvagn med sig, finns olika spår som är anpassade för bl.a det, rullstol och cykel. Det var dock mer "trolliga" träd på stigen som ledde fram till dem, så det hade varit roligt att fortsätta på den om vi inte hade haft vagn. Får bli en annan gång, om några år!
Tjejerna hade roligt i alla fall. Skog brukar ju ha en tendens att vara poppis hos barn. De hade också sagostund för barnen på eftermiddagen.

(null)
(null)
(null)

Ett annat ställe som jag har många minnen från är Sandviks kvarn. En jättestor väderkvarn, där man kan äta middag i restaurangen på bottenvåningen och för en billig peng klättra upp i kvarnen. Inget för 2-åringar just klättringen, men sevärt för vuxna eller äldre barn. 
Menyn var ändrad sedan mina tidigare besök, men maten god och atmosfären lika mysig som jag minns den.

(null)
(null)
(null)

Vi testade också Ölands glassrestaurang, Källa. Den ska vara Sveriges största, och väntetiden på glassen var 40 min den soliga dag vi var där. Synd att Noel skulle bli slut hungrig just när glassen gjorde entré, men i övrigt var det ett mysigt ställe. Lekplats med hoppborgar för barnen, så tjejerna hade inga problem med att vänta på glass.
(null)
(null)

Andra sevärdheter jag kan rekommendera baserat på tidigare besök (vi hann inte allt denna vecka tyvärr) är Neptuni åkrar som är ett klapperstensfält längs kusten, samt fyrarna man kan besöka,  Långe Erik i norr och Långe Jan i söder. 
Trollet

Så mysigt det låter, en härlig dag på sommarlovet 😁

Belle Amour

Gud vad trevligt det ser ut! Måste verkligen besöka :)

Tess

Verkar ha varit en härlig dag :-) Fint område...och vilken mat! :-D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress