Gravidvecka 31
Vi avslutar julledigheten med att gå in i en ny graviditetsvecka. Hej vecka 31!

Den gångna veckan har varit bra. Riktigt bra. Jag mår toppen och har äntligen kommit in i ett träningsflow, vilket för att jag känner mig både piggare och har mindre ömhet i rygg och svank. I magen är det full rulle och det är verkligen en växtspurt som pågår. 

Allt var i alla fall frid och fröjd tills igårkväll när jag skulle duscha och upptäckte att min högra vad är illblå?? Vet inte ens när det hände, men förmodligen är det en svit av allt stillasittande under sjukveckorna i november/december. Ingen motion+det ökade trycket i venerna som graviditeten och den växande livmodern ver=åderbråck. Lovely. Det sänkte mig rejält kan jag säga. Ett högst ytligt problem, men ändå väldigt tråkigt. Får antingen hoppas på en kommande istid så att jag slipper ha shorts i sommar, eller hålla tummarna för att det får tillbaka en aning efter graviditeten. En bagatell i sammanhanget kanske, men jag kan inte hjälpa att tycka att det är blä. Samtidigt är jag ju jättetacksam över att må bra och över den lilla krabat som växer i magen. Stödstrumpor är inhandlade i alla fall, så förhoppningsvis blir det inte värre åtminstone.

Någon mer som råkat ut för detta under graviditet?

Bebisen:  Barnet är nu ca 37 cm långt, och väger vid veckans början 1.6 kg och vid veckans slut 1.76 kg. Alla organ är snart färdigutvecklade och bebisen behöver i princip bara gå upp i vikt. Lungorna är de organ som tar längst tid på sig att bli färdiga. Barnet har nu ofta ögonen öppna när det vaket och slutna när det sover.

(null)

Anonym

Fick också åderbråck min andra graviditet. De gick dock tillbaka efteråt, inget som syns nu :)

Svar: Åh, vad härligt att höra att det gick tillbaka! Kanske finns hopp även för mig då :)
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress