Helgens husprojekt
Att bo i hus är inte direkt en semester. Alltid något att göra, köpa eller planera. Roligt såklart, men det krävs någon slags prioriteringsordning för att det ska gå runt och fungera i längden. Det är ju trots allt inte gratis med byggen, möbler och inredningsdetaljer...

I helgen tog vi tag i projekt hall, något som stört oss länge. Mest mig kanske. Jag är känslig för röra och oordning. Trivs inte riktigt och har väldigt svårt att slappna av när det är stökigt. Jag blir stressad helt enkelt. Det behöver absolut inte vara kliniskt rent och överdrivet ordningsamt, men onödigt stök går bort. Dessutom känner jag mig lugnare i själen om det är så pass städat att kungen skulle kunna plinga på dörren oannonserat utan att jag skulle behöva skämmas. Hoppas jag inte är helt ensam om den filosofin, haha?
Hallen har i alla fall varit ett sådant ställe där post, väskor, skor och allt möjligt hamnar i en enda röra på och omkring skobänken. Ungefär fem minuter efter att man varit där och röjt också. Väggen bakom var däremot helt tom eftersom vi inte hittat en hatthylla som gått hem hos oss båda. Lösningen blev en PAX-garderob från Ikea. Bye, bye säger vi till träningsväskor som man måste hoppa över, skor som står huller om buller, skötväskor hit och dit osv. Garderoben svalde ALLT och bidrar dessutom med ett mysigt ljus på kvällarna när mörkret fallit på. Det var ett gissel att bygga, men wow vad bra!
(null)

(null)

(null)

(null)

Johanna

Vad fint det blev 😍👏🏻och måste bara säga att jag känner igen mig så i din beskrivning kring att vilja ha ordning och reda!! Jag blir orolig och stressad när det är rörigt omkring, saker överallt liksom som bara ligger och har istället gärna städat och ordnat, kliniskt rent behöver det verkligen inte vara men ordning och reda mår jag bäst av! Jag har alltid pratat om det som lite konstigt och nästan ett problem, och det känns lite tabu nu att faktiskt ha det städat och prata om att man tycker om det, när det blivit ”inne” i sociala medier man ska visa den ”operfekta” vardagen. Men dumt att jag har pratat om det som nåt dåligt egentligen, det är ju mitt hem och jag ska trivas! Så heja oss som gillar ordning haha 😍🙌🏻👏🏻

Svar: Tack, vi är jättenöjda! Det känns som en helt ny hall😍 Skönt att höra att jag inte är ensam om det! Håller helt med dig, det behöver verkligen inte vara kliniskt rent men heller inte oreda överallt🙈 Det är som att det blir rörigt även i huvudet när det är rörigt omkring en haha!
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress