Noel 18 månader
Nu har ju Noel hunnit bli 19 månader också, men för arkivets skull kan det vara kul att ha med en liten uppdatering från hans 18-månaderskontroll tänkte jag.

Pratkvarnen gjorde succé kan man väl säga. Förutom de vanliga rutinerna med vägning och mätning innehåller 1.5-årskontrollen bland annat momenten att rita, stapla klossar samt peka ut kroppsdelar på en docka. Rita gjorde han bra, trots att det inte är något han gör hemma särskilt ofta. Anledningen såg vi ganska tydligt där, han ritar hellre på bordet än på pappret. Vår snälla bvc-sköterska fick se ett klassiskt Noel-utbrott då han skickade kritan tvärs över rummet när jag inte tyckte att det var en bra idé. Att kasta saker är en egenskap han inte ärvt av mig vill jag bara meddela. 
Förutom den lilla incidenten så gjorde han bra ifrån sig. Bygga torn älskar han (även om det är ännu roligare att riva ner dem) och kroppsdelar har han stenkoll på att både peka ut och benämna. Ord överlag är hans grej. Det kommer nya nästan varje dag och vad som imponerade lite extra där och då var att han till och med böjer vissa ord rätt, först kom "sko" och sen "skorna" när vi skulle klä på oss och gå därifrån. Ett litet språkligt geni va?

Vuxit har han gjort också. Från att ha legat under Selmas längd- och viktkurva hela vägen så har han nu gått om. Han mätte in på 87 cm och 12.4 kg. 

(null)

(null)

Emelie

Tiden går så galet snabbt med barn 😳🤍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress