Gravidvecka 20
Det är så nära halvtid nu, galet!

Jag har mått prima ballerina denna vecka. Lite hög på rutinultraljudsruset tror jag dessutom. Att det är mäktig att få se sitt ofödda barn rumla runt i magen tror jag alla kan förstå, men det går ändå inte riktigt att föreställa sig det. Oron man känner som förälder startar tidigt vill jag lova, och det är därför så himla fint att se att allt verkar ok därinne. Sedan att det visade sig vara en liten pojke var ju bara en gigantisk bonus (om det nu stämmer, det går ju aldrig att säga till 100% i det här skedet). Verkligen jackpot med en av varje! 

I veckan som kommer har vi nästa barnmorskebesök inbokad, vilket också blir det första sedan inskrivningen. Då hade vi en "vikarie", så det ska bli roligt att träffa den barnmorska vi tilldelats. Vanligtvis kan man önska att få samma barnmorska vid en andra graviditet som vid den första, men vår gick och blev chef över hela stället strax efter att Selma fötts. Synd för oss för hon var väldigt, väldigt bra.

Bebisen: Nu har bebisen hunnit bli 22 cm lång, och väger vid veckans början 225 gram och vid veckans slut 280 gram. Det som främst utvecklas nu är sinnesorganen (syn, hörsel, lukt, smak och känsel) och barnet täcks av ett fettlager, fosterfett, som skyddar mot påverkan från fostervattnet.

(null)

Emelie

Det är verkligen en spännande tid!

Svar: Ja verkligen, det händer så mycket hela tiden!
None None

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress