Gravidvecka 16
Idag går vi in i vecka 16 och det har hänt en hel del den senaste veckan. En vecka som varit både upp och ner kan man säga.

På uppsidan har vi att rörelser både har börjat kännas och synas. Med Selma hände inte det förrän efter rutinultraljudet i vecka 20, men det är tydligen vanligt att omföderskor känner fosterrörelser tidigare. Lika häftigt är det andra gången i alla fall!
Mindre roligt är att jag känt av yrsel och även fått en mindre blödning i veckan, men barnmorskemottagningen menade att det är vanligt och antagligen ingen fara. Man blir såklart orolig ändå, men det känns lite lugnare i och med att jag känner rörelserna och aktiviteten därinne. Förhoppningsvis är allt ok!

Bebisen - Från och med vecka 16 räknas bebisens längd från huvud till fot, istället för från huvud till stjärt som tidigare. Vid den här tiden är den ca 14 cm lång och armar och ben med leder är färdigbildade. Bebisen kan till viss del koordinera sina rörelser eftersom nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är full aktivitet i livmodern med andra ord!

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress