Drottningen av äppelpajer
Finns det något godare på hösten än svenska äpplen i en bra smulpaj? Älskar!

Jag testade ett nytt recept på just äppelsmulpaj för ett tag sedan och det har gått varmt nu när vi blivit överösta med äpplena från nära och käras trädgårdar. Tänkte dela med mig av det eftersom det gått hem hos alla vi hittills bjudit över på paj. 

Ingredienser:
Ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
Smör till formen

125 g smör
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

(Obs. Viktigt att flingsalt används, använder du vanligt salt måste du minska på mängden!)

Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar och lägg i en smord form. Strö över kanel, socker och flingsalt.
  • Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl, socker och flingsalt till en smulig massa.
  • Strö smulet över äpplena och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
  • Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. 
(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress