Gravidvecka 19
Hallå, är det söndag hela tiden eller? Känns verkligen inte som att det hinner passera en hel vecka mellan dessa uppdateringar, men det gör det tydligen! Det är alltså inget skämt att en andra graviditet går betydligt snabbare än den första.

Jag har mått bra även den gångna veckan, bortsett från något tillfälle med yrsel. Märkligt att det bara inträffar på jobbet, men gissar att det är en kombination av högt tempo och hunger mellan måltiderna. Köpte hem järntabletter förra veckan, alltid bra att bunkra på i kroppens järndepåer. Det kom också lägligt för, precis som när jag väntade Selma, så har jag extremt lätt för att blöda näsblod. Det är inget konstigt, utan helt normalt att slemhinnorna är extra känsliga, men inte så kul när det händer i tid och otid. 

Bebisen: Nu är bebisen 20 cm lång, och väger i början av veckan ungefär 170 g och vid veckans slut 220 g. Mjölktänderna är färdigbildade (men syns inte) och anlagen för de permanenta tänderna börjar komma.
Man gör ofta en ultraljudsundersökning i denna vecka och där tittar man på barnets organ, utveckling och kan ofta även se vilket kön det har. Man kan också fastställa moderkakans läge och ge ett mer exakt datum för beräknad förlossning.

Jag är både spänd och förväntansfull, men samtidigt nervös och rädd inför kommande veckas rutinultraljud. Hoppas, hoppas att allt ser ok ut!

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress