1-årskontroll
Häromdagen var vi på BVC för Selmas 1-årskontroll. Alltid lite nervöst just när det är läkarkontroll och vaccinering, för Selma är inte ett dugg förtjust i det. De vanliga längd- och viktnätningarna med sköterskan brukar gå bra, men just när läkaren är med och ska klämma på höfter, kika/känna i munnen är inte en hit. Det är ju för hennes skull, men det skär lite i hjärtat när hon tittar hjälplöst på en med tårarna sprutande åt alla håll och kanter och skriket som ringer i öronen. Pluttis. Det gick ändå över förväntan bra, och hon lugnande sig snabbt efter sprutorna. Hon väger nu 10 425 gram och är 76 centimeter lång. Både längd och huvudomfång har enligt tabellen krympt en halv centimeter, så det känns kanske inte helt tillförlitligt. Ungefär som att hon krympte från 53 centimeter till 51 under sina första timmar utanför magen. Inte helt lätt att mäta en bebis.

I övrigt så händer det mycket nu. Hon har fått en sjunde tand och blir stadigare och stadigare när det gäller att gå. Vill gärna hålla i någon och knata runt hela, hela tiden, och blir förbannad när man sätter ner henne på golvet. Det finns mycket vilja och envishet i den lilla kroppen, och man får sig en och annan utskällning när hon inte är nöjd. Hon reser sig numera upp själv och har lärt sig att peka, så peka gör vi dagarna i ända. När vi vill något, för att få någon annan att titta på något, eller bara för att. Peka, peka, peka.

På onsdag blir hon 1 år och till helgen väntar kalas. Det blir spännande att se hur hon reagerar på det, vår blyga lilla dam. Vi har valt att dela det i alla fall, så familj och släktingar kommer på lördagen, och vänner på söndagen. Blir bättre för Selma om det inte är så många på en och samma gång.

Äter gör hon förresten som ett proffs. Allt, mycket, alltid. Ingenting som hittills totalt har ratats, och det finns verkligen ingen botten. Hoppas det håller i sig!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress