Snabba oboy-bullar

KKnappast någon som har missat att det är kanelbullens dag idag va? Sociala medier svämmar över av bullbak och köpebullar, precis som denna dag varje år. Här dissar vi dock den traditionella kanelbullen just idag och det blev istället supersnabba oboy-bullar. Lite mer åt wienerbrödshållet, men väldigt goda. Receptet kommer här:

Du behöver:
2 st stora smördegsplattor
100 g rumsvarmtsmör
2,5 dl oboy-pulver
1 ägg
1 dl pärlsocker

Så gör du:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda smör och oboy-pulver tills det blir en smet.
3. Bred smeten på en smördegsplatta och lägg den andra smördegen över.
4. Skär remsor och snurra dessa till spiraler. Nyp gärna ihop ändarna så att de håller formen vid gräddningen.
5. Snurra ihop spiralerna till snurror och tryck fast ändarna under bullen.
6. Pensla bullsnurrorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de blir gyllene och genomgräddade. Passa så att fyllningen inte bränns.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress