Du behöver:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker (+1/2 msk)
2.5 dl vetemjöl (+1 msk)
200 g rabarber
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, hacka chokladen och rör ner den i smöret så att den smälter.
- Rör i ägg, socker och mjöl och häll smeten i en mjölad springform (ca 18 cm i diameter).
- Ansa och skiva rabarbern. Blanda den med 1/2 msk socker och 1 msk vetemjöl. Fördela rabarbern över smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 55 min, tills kakan är torr i kanten och lite kladdig i mitten. Lät svalna och ställ kylt.
- Servera gärna med vispad grädde.
Hanna Karlsson
Det låter ljuvligt gott!
veckomagasinet Anne von Porat
gott med pizza
Linn%E9a
Tack för tipset! :)
Själv så bakade jag en äppel päron kaka idag.
Kul med något nytt.
Svar:
None None
Linnéa
Linnéa ska det stå haha.
7