Vecka 32

 

Vecka 32 har nått sitt slut och imorgon går vi in i vecka 33. Vart tog den här veckan vägen?? 80% av graviditeten har alltså passerat och endast 56 dagar återstår.

 
Vid det här laget är bebisen ca 39 cm lång och väger på ett ungefär 1.95 kg. Barnet sover större delen av tiden, men när hon är vaken övar hon på att röra sig, andas samt öppna och stänga ögonen. Barnets alla fem sinnen fungerar nu.
 
Vi var hos barnmorskan igår och allt såg bra ut. Vi följer kurvan och bebisen låg med huvudet neråt, dock fortfarande rörlig och far runt som en skottspoling emellanåt. Lika skönt att höra att allt är bra varje gång. Kan däremot säga att det inte är överdrivet skönt med allt tryckande och klämmande på magen när det ska kännas hur hon ligger. Igår var det extremt obehagligt och jag höll bokstavligen på att svimma efteråt. Det finns något som heter vena cava syndrom, som innebär att den tunga livmodern trycker på blodkärlen längs ryggraden och orsakar blodtrycksfall. Det är vanligt om man ligger på rygg en längre stund. I mitt fall blev jag yr, synen blev grusig och jag blev fruktansvärt illamående på bara några sekunder. Det gick över lika snabbt som det kom, men ändå ingen trevlig upplevelse...
Vi jobbar på med den där checklistan. 69% avklarat och det som återstår är spjälsäng, föräldrakurs, packa BB-väskan och förlossningsbrev.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress