Vecka 39

Då var vi klara med vecka 39 och imorgon vinkar vi hello till vecka 40! 7 dagar till BF och 97.5% färdigbakad säger gravidappen idag. Jag vet inte om jag tycker det är tokspännande eller sjukt irriterande att inte veta exakt när det kommer att börja hända grejer, men jag försöker njuta här och nu. Max tre veckor kvar i alla fall, om lilla fröken nu inte behagar hålla tiden.


Nu är bebis ca 50 cm och väger ungefär 3.37 kg. Allt ska vara färdigutvecklat och klart, så egentligen är det mest hos mig mamman det händer grejer i form av att kroppen förbereder sig för förlossning.
Veckan som gått har nog faktiskt gått lite långsammare än vanligt för att vara helt ärlig. Antagligen för att det är så nära och för att krämporna börjat smyga sig på. Jag har varit skonad från sådant och är väldigt tacksam för det, men senaste veckan har jag börjat få rejält ont i fogarna i bäckenet. Värst är när jag suttit ner en stund och ska resa mig och gå.  Den molande "mensvärken" kommer och går och även om sömnen fortfarande är förvånansvärt bra så har även den biten blivit sämre än tidigare. Jag kan vakna mitt i natten helt utan anledning och inte kunna somna om. Det kanske är kroppens sätt att förbereda sig för sämre nattsömn senare, vad vet jag. Bebisen buffar runt som vanligt i alla fall, men i takt med att magen sjunker neråt så hamnar också rörelserna längre ner. Som sagt, det är inte för inte man ska göra sina knipövningar!😉

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress